ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Şubat 2020 Cuma - 15:16

Doğu’dan kar rekoru

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı bazı illerde kar kalınlığının 2 metreye yaklaşmasına neden oldu, bazı illerde ise yağış durdu, don ve soğuk gündelik hayatın parçası oldu. Erzurum’da Palandöken Kayak merkezi kar kalınlığı bir metreye yaklaştı.

Doğu’dan kar rekoru

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı bazı illerde kar kalınlığının 2 metreye yaklaşmasına neden oldu, bazı illerde ise yağış durdu, don ve soğuk gündelik hayatın parçası oldu. Erzurum’da Palandöken Kayak merkezi kar kalınlığı  bir metreye yaklaştı.

EVLERİNE KARDAN TÜNELLERDEN GİRİYORLAR

Bitlis’te yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren kar yağışı sonucu kar altında kalan tek katlı evlere giriş çıkışlar adeta kardan tünellerden yapılıyor.

Bitlis merkeze bağlı Hüsrevpaşa Mahallesi’nde bulunan tek katlı evlerin girişlerinde tüneller oluşurken, 145 köy yolunun ise ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Şehir merkezinde Bitlis Belediyesi ve Karayolları, köy ve mezra yollarında ise il özel idaresi ekipleri karla mücadelelerine devam ediyor.

Bitlis ve çevresinde bir hafta boyunca etkili olan kar yağışı yüzünden kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor. Kar kalınlığının 2,5 metreyi aştığı Bitlis merkezde ise ekipler tarafından kenara yığılan kar kütleleri ile yolun ortaya çıkardığı görüntü tünele benzetildi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

KARLIOVA’DA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar kalınlığı 2 metreyi aşarken, kent genelinde kapanan 281 köy yolundan 175’i ulaşıma açıldı.

Bingöl genelinde etkisini gösteren kar hayatı olumsuz etkilerken, eğitime verilen ara nedeniyle çocuklar karın tadını kayarak çıkarıyor. Kar yağışının en fazla olduğu ilçelerden Karlıova’da tipinin etkisiyle kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı. Belediye ekipleri hem ilçe merkezinde ve kapalı olan köylerin yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe merkezi ve civar köylere giderek İlçe Özel İdare ekiplerine yardımcı olduklarını söyleyen Karlıova Belediyesi Zabıta Amiri Metin Bingöl, “Son iki haftadır ciddi anlamda bir kar yağışı var. Çoğu yerde fırtınadan dolayı 2-3 metreyi bulan kar kalınlığı var, aralıksız bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Sadece ilçe merkezi değil aynı zamanda çoğu köylerin yolu kapalı biz de belediye olarak özel idareye de yardım ediyoruz. Hasta taşıyoruz, hasta getiriyoruz. Kısıtlı imkanlarla her tarafa ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Yine kar yağışının etkisini gösterdiği ilçelerden olan Solhan’da da eğitime ara verilmesinin ardından çocuklar trafiğe kapalı alanda kayarak karın tadını çıkardı. Ortaokul öğrencisi Ömer Moiz, “Solhan’da çok kar yağdığı için okullar tatil edildi. Biz de arkadaşlarla birlikte kayak yapıyoruz, keyfini çıkarıyoruz karın” dedi.

Öte yandan valilik koordinesindeki İl Özel İdare ekipleri, yoğun kar nedeniyle kapanan köy yollarından 175’inin ulaşıma açıldığını ve 106 köy yolunda çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

ERZİNCAN BUZ KESTİ: REFAHİYE İLÇESİ EKSİ 20’Yİ GÖRDÜ

Kar yağışının ardından aşırı soğukların etkili olduğu Erzincan’da gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece ile Refahiye ilçesinde ölçüldü.

Erzincan soğuk havanın etkisi altına girdi. Yoğun kar yağışının ardından aşırı soğukların yaşandığı kentte gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece ile Refahiye ilçesinde ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu Ardahan ve çevresinin ise öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiği bölgede rüzgar kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü buzlanma ve çığ uyarında bulundu. Yapılan açıklamada, “Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması ayrıca bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.” denildi.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da eksi 9, Ağrı’da eksi 19, Ardahan'da eksi 10, Kars'ta eksi 15, Erzurum'da eksi 13, Iğdır'da eksi 3 derece ölçüldü.

Öte yandan bölgede ölçülen en düşük sıcaklıklar ise Erzurum Karaçoban’da sıfırın altında 22, Ağrı Merkez’de 20, Erzincan Refahiye’de 20 derece olurken bölgede ölçülen en yüksek sıcaklık ise Erzurum Uzundere’de 2,4 derece oldu.

Kar kalınlıkları ise Erzurum Palandöken’de 85, Kars Sarıkamış’ta 70, Erzincan Ergan’da 63 santimetre ölçüldü.

HAKKARİ’DE 311 YERLEŞİM YERİ KAPANDI

Hakkari il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 311 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğu, okulların tatil edildiği Hakkari’de yüzlerce köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde 94 köy ve 217 mezra olmak üzere 311 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı belirtildi. Kapanan yerleşim yerlerinin yeniden ulaşıma açılması için il özel idaresi karla mücadele ekipleri ise çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Bir taraftan kar diğer taraftan ise fırtına nedeniyle kent merkezi adeta kara gömüldü. Hakkari Belediyesi karla mücadele ekibi 15 değişik mahallede başlattığı karla mücadele çalışmaları ise aralıksız olarak devam ediyor. Çarşı merkezindeki kar yığınlarını kamyonlarla şehir dışına çıkartma çalışmaları sürüyor.

KARS’TA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Kars’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları sebebiyle ilimiz genelindeki tüm okullarımız 14 Şubat 2020 Cuma günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir” denildi.

Öte yandan okulların tatil edilmesiyle birlikte kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personel de 1 gün idari izinli sayılacak.

IĞDIR'DA EKİPLERİN KARLA MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Iğdır’ın yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı yüksek kesimlerinde bulunan köylerde etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Canderviş köyünde ulaşımın aksamaması için ekipler zor şartlar altında çalışıyor.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, yüksek kesimlerde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

MUŞ’TA METRELERCE KARDA YOL AÇMA ÇALIŞMASI

Muş’ta kar kalınlığının 5 metreye ulaştığı bölgede zorlu yol açma çalışması yürütülüyor.

9 köy ve 22 mezranın ulaşımının sağlandığı Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının tipi ve fırtına nedeniyle metrelerce yükseldiği bölgelerde zorlukla ilerleyebiliyor. Köylere ulaşabilmek için 7/24 esasına göre çift vardiya ile çalışan ekipler, yolları bir an önce açmayı hedefliyor.

MUŞ’TA 105 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Muş’ta olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşıma kapanan 208 köy yolundan 105’i yeniden açıldı.

Kentte kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan 208 köy yolundan 105’ini ulaşıma açarken, 103’ünün açılması için de çalışmalarını sürdürüyor.

BULANIK’TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Muş’un Bulanık Belediyesi kentte etkili olan kar yağışının ardından temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, gece saatlerinden itibaren kar yağışının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve şehir içi trafiğin aksamaması için tüm mahallelerde ve ana yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmasıyla birlikte kaldırımlarda temizlik yaptı. Bulanık'ın tüm mahallelerinde çok sayıda iş makinesi ve personelle çalışma yapan Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sürücülerin ve yayaların mağdur olmaması için gece-gündüz mesaiye devam ediyor. Kar yağışının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve şehirdeki günlük yaşamın aksamaması için öncelikle araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeler olmak üzere tüm mahallelerde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri, kepçe ve greyderlerle karları temizlerken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için yollarda tuzlama çalışması yapıyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Bulanık Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi, "Kar yağışının günlük hayatı en az şekilde etkilemesi için tüm ekiplerle sahadayız. İlçemizde yoğun bir kar yağışı hakim, bizlerde Bulanık Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle sahadayız. Kar yağışı başladığı saatlerden itibaren alarma geçtik ve vatandaşlarımızın olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Zaman mefhumu gözetmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Etkili olan kar yağışı ve soğuk hava belediyelerin bütçelerini de olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

KARDA AÇ KALAN KUŞLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Malatya’nın Yeşilyurt içesinde karda aç kalan kuşlar için doğaya yem bırakıldı

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Bostanbaşı İlkokulu öğretmenleri yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan kuşlar için okul bahçesine bulunan kuş yuvalarına ve bahçe duvarlarına yem bıraktılar.

Bostanbaşı İlkokulu Müdürü Yasin Demirel yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının bu olumsuz hava şartlarında yaşamlarının zor olduğunu, bu duruma duyarsız kalmayarak kuş yuvalarına ve okul bahçesine yem bırakan Özgür Yücetaş ile Eyüp Alper isimli öğretmenlere teşekkür etti

TUNCELİ’DE BARAJ GÖLÜNÜN BİR BÖLÜMÜ BUZ TUTTU

Tunceli’de aşırı soğuk hava nedeniyle Uzunçayır Baraj Gölü’nün bir bölümü buz tuttu.

Tunceli’de geceleri eksi 20 derecelere yaklaşan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle Tunceli kent merkezine kadar uzanan Uzunçayır Baraj Gölü’nün Atatürk Mahallesi’ndeki bölümü buz tuttu.

Buz nedeniyle bazı balıkçı tekneleri zor anlar yaşarken, havanın gün içinde ısınmasıyla birlikte buzlar da çözülmeye başladı.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının artacağını bildirdi.

MAHALLE ARASINDA ÇOCUKLARIN RENKLİ KAYAK KEYFİ

Tunceli’de etkili olan kar yağışıyla birlikte kendilerini sokağa atan çocuklar, poşet, bidon, tepsilerle kayarak eğlendi, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Kent genelinde olduğu gibi, Çemişgezek ilçesinde de yağan yoğun karla birlikte Hamamatik mahallesi başta olmak üzere diğer mahallelerde de çocuklar kar yağışını ve tatili avantaja çevirerek sokağı kayak merkezine çevirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime iki gün ara verilen Tunceli’de çocuklar naylon poşet, bidon, tepsiler ile kayarak keyifli görüntüler ortaya çıkardı.

Kendi kayak merkezlerini kendilerinin oluşturduğunu belirten çocuklardan Tuğrul Gökalp, “Çemişgezek ilçemizde yoğun kar yağışı dolayısıyla okullar tatil edildi. Bu yüzden bizde kendi kayak merkezimizi kendimiz oluşturduk. Bizim düşüncemize göre Uludağ’da, Palandöken’de, Ovacık’ta, Elazığ’da yani çevre yerlerdeki tüm kayak tesislerinde, bizim mahalle aralarındaki yaşadığımız kadar eğlenceli geçmiyor. Bizim için burası bir cennet”dedi.

Bu tarz kayak yapmaktan çok mutlu olduklarını dile getiren Gökalp, “İnanın biz burada kayak merkezlerinden daha fazla eğlenebiliyoruz. İmkânlarımız dolayısıyla poşetlerin, leğenlerin üzerinde kayak yapıyoruz. Biz burada çok mutluyuz. Diğer kayak merkezlerinde kayanlardan daha da mutluyuz” diye konuştu.

Çocuklardan Kalan Bilgiç ise “Biz burada poşetlerle, leğenlerle ve naylon ayakkabılarla falan kayak yapıyoruz. Çok keyif alıyoruz. Oldukça mutluyuz. Çünkü buraya çok sık kar yağmıyor. Okullar da tatil oldu. Çok keyif veriyor. Heyecanlıyız. Kayak yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YOLDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLARI BELEDİYE KURTARDI

Van’ın Başkale ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalan vatandaşları ve sağlık personellerini belediye ekipleri kurtardı.

Başkale ilçesine bağlı Ilıcak, Belliyurt ve Ömerova mahallelerinde araçlarıyla mahsur kalan vatandaşların imdadına Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri yetişti. Yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan yollarda kalan ve aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu toplam 5 araç, belediye ekiplerinin yoğun çalışmasının ardından kurtarıldı. Ulaşıma kapanan yollar ise Van Büyükşehir Belediyesi Başkale Şefliği karla mücadele ekipleri ile Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden ulaşıma açıldı.

BİLMEZ: “SADECE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARININ BİZE PARASAL GİDERİ 9 MİLYON CİVARINDA”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yapılan çalışmalarda 624 bin ton mazot kullandıklarını belirterek, “Sadece karla mücadele çalışmalarının bize parasal gideri 9 milyon civarında tuttu” dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, bu yıl kış mevsiminin ilk zamanlar kurak geçtiğini, şubat ayında da halkın tabiriyle ‘bir yağdı pir yağdı’ durumunun olduğunu söyledi. Tipi ve çığ olayları meydana gelince karla mücadele çalışmalarının kendilerini zorladığını ifade eden Vali Bilmez, “Van Büyükşehir Belediyesi olarak 988 yerleşim yerine yol hizmeti veriyoruz ve bizim yol ağımızdaki uzunluk 6 bin 340 kilometredir. 177 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını yürütüyoruz. 630 personelimiz 17 şantiyeden yönetilerek bu mücadeleyi yürütüyoruz. Sadece bu son dönemde Van merkezden 8 bin 400 kamyon karı şehir dışına taşıdık. Hesapladığımız zaman bu 134 bin metreküp kar ediyor. Van Gölü’nün büyük bir kısmını toprakla dolduracak kadar kar taşıdık” dedi.

“10 BİN İHBAR ALDIK”

Çığ düşmesi sonucu kapanan Çatak yolunda Karayolları ve Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin birlikte çalıştığını hatırlatan Vali Bilmez, şöyle devam etti:

“Bununla birlikte birçok yerde çığ olayı gerçekleşti. Sadece bu süre zarfında biz 600 mahsur kalan veya hasta olan vatandaşımızı kurtardık. Yapılan çalışmalarla birlikte kar ve tipiden kaynaklanan 10 bin ihbar aldık. Bu çalışmalarda 624 bin ton mazot kullandık, bakım atölyelerimizde 24 saat esasına göre de arıza yapan makinelerimizin bakımı yapıldı. Karla mücadele eden çalışanlarımız da 24 saat esaslı çalıştı. Bu süre zarfında ciddi bir gayret gösterdiler. Sadece karla mücadele çalışmalarının bize parasal gideri 9 milyon civarında tuttu. Çalışmalarda 2 bin ton tuz kullandık.”

“BU SÜRE ZARFINDA 90 BİN TON YAKIT KULLANDILAR”

Vali Bilmez, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünün de bu süre zarfında hem Erciş hem de Van merkez olmak üzere 150 araç ve 207 personelle bin 69 kilometre yol ağında 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Karayolları ekiplerinin de bu süre zarfında 90 bin ton yakıt kullandıklarını ifade ederek, “3 bin ton tuz kullanıldı. 5 bin ton da agrega kullanıldı. Hava çok soğuk olunca maalesef tuzda etki etmiyor. Bu yüzden agrega kullanıyoruz. Bu süre zarfında sahada çalışan Van Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediye ekiplerine ve Karayolları ekiplerine teşekkür ediyorum. Ciddi bir fedakarlık gösterdiler. Vatandaşımızda yine bize ciddi anlamda yardımcı oldu. Ancak yer yer arabanın lastiği hiç uygun olmadığı halde yola çıkan hemşehrilerimiz de oldu. Onlarda bizi baya uğraştırdılar. Tuşba ilçemizde araçlarımız mahsur kaldı. Kesinlikle hiç çıkmaması gereken ve bütün uyarılara rağmen yola çıkanlar oldu. Onları kurtarmak yarım günümüz aldı. Eğer vatandaşlarımız seyahat etmek zorunda kalıyorlarsa mutlaka araçlarının kış koşullarına uygun olması, bu da yetmiyor trafik ekiplerinin uyarılarına mutlaka uymaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

 
Ailelerin evlat nöbeti 165’inci gününde
 
Erzurum Konut Satış performansı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye’de karla mücadele seferberliği
Kısa süre önce etkisini artırarak devam eden kar yağışı sonrası Yakutiye ...
Doğu Anadolu beyaz örtü altında
Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde yoğun ...
Erzincan’da milli coşku
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü nedeniyle ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 164'üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Tekman’da eğitime kar engeli
Tekman ilçesinde yaklaşık 10 öğrenci servisi kar ve tipi yüzünden yolda ...
Ailelerin evlat nöbeti 163'üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Vali Memiş muhtarlara seslendi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Tortum ve Uzundere ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldi
Meteoroloji’den çığ uyarısı
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, ...
Balıklı göl eksi 35’i gördü, yine donmadı
Erzurum’da bulunan ve gizemi yıllardır çözülemeyen ‘Balıklı Göl’ eksi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva