ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Ağustos 2013 Cumartesi - 03:03

Doğu’dan dualar yükseldi

Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde Mısır ve Suriye’deki katliamlarda hayatını kaybeden mazlumlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi.

Doğu’dan dualar yükseldi

ELEŞKİRT’TEN MISIR VE SURİYE’DEKİ KATLİAMLARA TEPKİ
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde, Mısır ve Suriye’deki katliamlarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi.
Cuma namazı sonrası Yunus Emre Caddesi üzerinde toplanan Eleşkirtliler, sık sık tekbir getirdi. Mısır ve Suriye’deki katliamlarda hayatını kaybedenler için saf tutup gıyabi cenaze namazı kılan kalabalık, ardından hep birlikte dua ettiler. Duanın ardından Eleşkirt Mısırla Dayanışma Platformu tarafından hazırlanan dua metinleri dağıtıldı.
AĞRI’DA STK'LAR MISIR VE SURİYE’DEKİ KATLİAMI KINADI
Ağrı’da sivil toplum kuruluşları, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliamı ve Suriye’de sivilleri hedef alan kimyasal silah saldırısını protesto etti.
Merkez Camii’nde kılınan cuma namazı sonrasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ve Suriye’de sivilleri hedef alan kimyasal silah saldırısını kınadı. Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Güven Tatlı, "Küresel terörist ABD ve siyonist İsrail’in senaryosunu yazdığı, iş birlikçi Suud, BAE, Kuveyt, gibi petrol zengini ülkelerinin finanse ettiği, nihayetinde Sisi gibi bir yalancı ve zavallıya ihale edilen Mısır darbesi, maalesef Nil’in rengini kan kırmızısına boyandı. Öte yandan Baas rejimi Suriye’nin muhtelif bölgelerine kimyasal silahlarla saldırarak çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 2 bini aşkın kardeşimizi şehit etti. Her fırsatta demokrasiden, insan haklarından bahseden Batı medeniyeti akan kan Müslüman kanı olunca her zamanki gibi sus pus olmuş, darbenin başarılı olması için bütün imkanlarını seferber eden Kabe’nin işgalcisi Suud rejimi, 'Suriye’deki kıyam ateşi bizi de yakar' endişesi taşıdığı için suspus olan Körfez ülkeleri ve dünyanın birçok ülkesi Mısır’da ve Suriye’de yapılan katliamlar karşısında üç maymunu oynamıştır. Mısır’da darbenin yapıldığı ilk günden bugüne kadar darbecileri, darbecilerin arkasındaki kafirleri ve onların iş birlikçilerini protesto eden, ülke tarihinde ilk defa demokratik bir seçimle başa gelmiş devlet başkanları Mursi’nin serbest bırakılmasını ve cuntanın ülke yönetiminden çekilmesini isteyen masum Mısır halkı ve şerefli Müslümanlar olmanın bedelini çok ağır bir şekilde ödemeye devam eden Suriye halkı onurlarından, şereflerinden, namuslarından, kutsallarından vazgeçmemiş, bu uğurda şehadeti dahi göze alarak darbecilere, Baascı katillere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir ders vermiştir. Ellerindeki Kur'anlarla tankların karşısına geçen ve dünyanın dört bir tarafından Allah'ın emri olan cihadı yüceltmek için Suriye’ye koşan kardeşlerimiz, kafirlerin yüreklerine korku salmışlardır” dedi.
Tatlı, ”Demokrasiyi kendilerine put edinen, işlerine geldiğinde sıkı sıkıya sarılan, işlerine gelmediğinde helva gibi yiyen emperyalist, kapitalist, siyonist, sosyalist devletler daha önce Afganistan’da, Irak’ta, Filistin’de Arakan’da ve Halepçe’de nasıl sustularsa, hatta susmakla yetinmeyip bu zulümlere doğrudan veya dolaylı nasıl sebep oldularsa bugün de Mısır ve Suriye’de aynısını yapıyorlar çünkü bunlar Müslümanların zenginlikleri ve kanları ile beslenen eli kanlı katillerdir. Bu sebepledir ki biz Müslümanlar kafirlerin sözüm ona demokrasilerine ve medeniyetlerine sığınarak varlığımızı sürdüremeyiz. Bizim yolumuzu Kur'an ve Peygamberimizin sünneti belirler. Mısır ve Suriye’de verilen mücadele tam da bu düsturun gereğidir. Allah'ın izni ile Mısır ve Suriye’nin kurtuluşu Filistin’in, Irak’ın ve bütün Müslüman halkların kurtuluşuna vesile olacaktır. Bizler Mazlum Suriye ve Mısır halkının yanında olmamızın insanlığımızın, inancımızın bir gereği olduğuna inanıyor ve Ağrılı Müslümanlar olarak Esed yönetimini, Mısır cuntasını ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının okunmasının ardından dua edilirken bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

ELEŞKİRT'TE TEHECCÜT KILINIP DUA EDİLDİ
Mısır ve Suriye de yaşanan zulümlerin son bulması için Eleşkirt Mısırla Dayanışma Platformu tarafından yapılan çağrı üzerine, halk ilçe merkez camiinde toplanıp topluca teheccüt namazı kılıp dua etti.
İslam coğrafyasındaki ahu eninlerin dinmesi, gözyaşlarının son bulması, zulmün son bulması ve zalimlerin kahrı için Eleşkirt Mısırla Dayanışma Platformu tarafından yapılan çağrı üzerine gece saat 2:30 sularında ilçe merkez camiine geldiler. Kılınan teheccüt namazının ardından gözyaşları içerisinde İslam alemindeki zulmün son bulması ve zalimlerin kahrı için dualar edildi. Duanın ardından Peygamber efendimizin(S.A.S) zulüm zamanlarında yaptığı gibi kunutlu sabah namazı kılındı.
KUNUT NEDİR? NASIL YAPILIR?
Bilindiği gibi, Efendimiz (S.A.V.) çeşitli zamanlarda Müslümanlara yönelik saldırı ve baskılar söz konusu olduğunda, sabah namazlarında (bir rivayete göre bütün namazlarında) ellerini açıp Allah’tan yardım dilemiş; Müslümanlar için dua, düşmanlara da beddua etmişdir ki, buna “kunut” denmiştir. Yetmiş Kur’an hocasının şehid edildiği Bi’r-i Maüne katliamından sonra, bu katliamı yapan Benî Süleym, Rial, Zekvan ve Useyye kabileleri aleyhine bir ay boyunca sabah namazında beddua okumuş, arkasında bulunan sahabeler de “amin” demiştir. Peygamberimizin (S.A.V.) başka zamanlarda da kunut okuduğuna dair rivayetler vardır.
“İbn Abbas’tan gelen rivayete göre, Rasûlüllah (S.A.V.), arka arkaya bir ay öğlen, ikindi, akşam, yatsı ve sabahleyin, her namazın arkasında, son rekatta ‘Semi‘Allâhu li-men-hamideh!’ deyince Benî Süleym, Rial, Zekvan, Useyye kabileleri aleyhinde beddua okudu, arkasındakiler de ‘Âmin!’ dedi. Rasûlüllah (S.A.V.) bu kabilelere, İslâm’a çağıracak kişiler göndermiş, onlar da bu kişileri şehid etmişlerdi. İkrime; ‘İşte kunût’un esası budur.’ der. Ebû Hureyre de; ‘Nebi (S.A.V.) bir kimseye dua veya beddua etmek istediği zaman, rükûdan sonra kunût okurdu’ der”. Rasûlüllah (S.A.V.); ‘Semi‘Allâhu li-men-hamideh!’den sonra ‘Rabbenâ ve leke’l-hamd!’ dedi ve şöyle dua etti: “Allah’ım! Velid bin Velid’i, Seleme bin Hişam’ı, ‘İyaş bin Ebî Rebî‘i ve mü’minlerden zayıf olanları kurtar. Allah’ım! Mudar kabilesine baskını artır! Onlara Yûsuf zamanındaki kıtlık gibi kıtlık ver!”
MISIR VE SURİYE'DEKİ KATLİAMA ARDAHAN’DAN TEPKİ
Suriye’de sivil halkı hedef alan kimyasal silah saldırısına, Ardahan’da bulunan sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.
Ardahan’da cuma namazı sonrası Suriye ile Mısır'da yaşanan katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Merkez Camii'ne gelen binlerce Ardahanlıya cuma namazı öncesi vaaz veren Ardahan İl Müftüsü Galip Akın, Mısır ve Suriye’de yaşanan insanlık dışı katliam ve masum insanların öldürülmesine seyirci kalınmaması gerektiğini söyledi.
Namaz sonrası Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi ve katil Beşar Esed aleyhine sloganlar da atıldı.
Kalabalık grup, Suriye’de çok sayıda çocuğun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katledilmesine tepki gösterdi.
Ardından Suriye ile Mısır halkı için dua edildi. Gıyabı cenaze namazının kılınmasının ardından Müftü Galip Akın dua yaptı. Namaza katılan çok sayıda vatandaşta Beşar Esed yönetiminin halkına karşı kullandığı kimyasal silah ve Mısır'da darbecilerin sivil halka yaptığı katliamı dövizler ve sloganlarla kınadı. Kalabalık grup, sloganların ardından olay yerinden ayrıldı.

IGDIR’DA CUMA ÇIKIŞI MISIR VE SURİYE'DEKİ KATLİAMLAR PROTESTO EDİLDİ
Iğdır’da cuma namazı çıkışı Mısır ve Suriye’de yapılan katliamlar kınandı.
Merkez Camii’nde kılınan cuma namazının ardından camiden çıkan kalabalık grup Atatürk Caddesi üzerinde, “Kahrolsun Sisi, yaşasın Mursi, kahrolsun Esad, kahrolsun İsrail, Amerika” sloganları atıp tekbirler getirerek Haydar Aliyev Parkı’na kadar yürüdü.
Iğdır Sivil Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Metin Akkuş, platform olarak Mısır ve Suriye'deki katliamı kınadıklarını belirtti.
Buradan küresel ve bölgesel güçlere bir çağrıda bulunduklarını ifade eden Akkuş, “Geliniz bu insanlık trajedisine bir son veriniz. Yapılan zulümler, akıtılan gözyaşı ve kan, katledilen mazlum insanlar, gasp edilen milli irade ve haklar, darbelerle iptal edilen seçimler, yağmalanan kaynaklar sizleri tarih önünde kapkara bir leke ile mahkum edecektir. Bu lekeyi alınlarınızdan asla silemeyeceksiniz” dedi.
“İNSANLIĞIN KURTULUŞU İSLAM MEDENİYETİNDE OLACAKTIR”
Akkuş, “Iğdır’daki STK’lar olarak bölgemizin tüm akraba, kavim ve topluluklarına sesleniyoruz. Geliniz candan bir dayanışma ile omuz omuza, sırt sırta verelim. Yardımlaşalım, bütünleşelim. Parçalanmayalım, bölünmeyelim. Aksi takdirde gücümüz gider, zaafa düşer, kaosa sürüklenir ve esarete mahkum oluruz. Kurtuluşumuzun ve insanlığın kurtuluşunun İslam medeniyetinde olduğunu unutmadan sorumluluğumuzun bilincinde olalım” şeklinde konuştu.
Bugün Mısır’da ve Suriye’de bunu yapanları Allah'a havale ettiklerini ifade eden Akkuş, “Vahşet kimden gelirse gelsin biz karşısındayız. Mazlum kim olursa olsun biz yanındayız. Meydanları dolduran ve direnişlerini ülke çapında sürdüren tüm sivil toplum kuruluşlarına, Mısır ve Suriye’nin kardeş halklarına dostça sesleniyoruz. Kaderiniz kaderimizdir. Bu coğrafyamızın ve inancımızın bizlere çizdiği alın yazısıdır. Bu nedenle uluslararası güçlerin tuzaklarına düşmeden, alet olmadan, terör ve şiddete bulaşmadan, tahriklere kapılmadan daima gül atarak, ekmek ve su paylaşarak, gönül ve kader paylaşarak bu meşru ve haklı ortak davanız ve direnişiniz zaferle taçlanıncaya kadar yanınızdayız, arkanızdayız. Zafer hakkın ve Hakk'a inananlarındır” dedi.

ERZİNCAN’DA, MISIR İÇİN DUA SAATİ
Erzincan’da Mısır Direnişi İle Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar, Mısır İçin Dua Saati eylemi yaptı
Akşam namazının ardından Erzincan Belediyesi Kültür Evi arkasında, ellerinde Mısır ve Türk bayraklarıyla toplanan platform üyeleri ve yüzlerce vatandaş, katliamı kınadı. Vatandaşlar, eylemde Rabia işareti yaptı.
Mısır Direnişi İle Dayanışma Platformu adına konuşan Sedat Abdülhakimoğulları, Mısır'ın darbeye direndiğini belirterek, buna karşılık dünyanın sustuğu ve durduğu zamanın yaşandığını söyledi. Abdülhakimoğulları konuşmasında; “Dünyanın durduğu anı dünyanın duyduğu ana çevirmek istiyoruz. Şanlı Mısır direnişine Erzincan’dan destek veriyoruz. Var olduğumuzu, onların yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından katılımcılar, katliamda hayatını kaybedenler için dua etti. Çukurkuyu Camisi'nin din görevlisi Numan Uçar, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu. Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın da katıldığı gösteriye bayanlar da büyük ilgi gösterdi.

ELAZIĞ'DA SURİYE VE MISIR'DA ÖLENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Elazığ'da cuma namazı sonrası Suriye ve Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Elazığ İzzetpaşa Camisi'de kılınan cenaze namazına Elazığ imam Hatipliler Derneği Başkanı Hüsamettin Gül ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gül yaptığı konuşmada, "Mısır Türkistan ve Suriye deyip uykumuz kaçmıyorsa rabbimizin uyarısına kulak verelim. İslam coğrafyasında akan kandan hepimiz sorumluyuz. Biz evimizde rahat yatarken bir gün bu kanın bize ulaşacağından emin olmamız lazım. Mursi'ye selam Müslüman kardeşlere selam olsun" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Mısır da Suriye de ölenler için gıyabi namazı kılan topluluk daha sonra sessizce dağıldı.

VAN’DAN MISIR VE SURİYE’YE DESTEK
Mısır ve Suriye’de yaşanan iç çatışmada hayatını kaybedenler için Van’da gıyabi cenaze namazı kılınarak, dualar edildi.
Vanlılar; Mısır'da darbeciler, Suriye’de ise Esad yanlıları tarafından düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenler için Cuma namazı sonrası Hz. Ömer Camisi’nin avlusunda bir araya geldiler. Sık sık tekbir getirerek Sisi ve Esad ile destekçilerini protesto eden kalabalık, hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Hep bir ağızdan dua eden kalabalık, sık sık ‘rabia’ işareti yaptı.
Kalabalık, Müslüman Kardeşlerle Yardımlaşma İnisiyatifi yetkilisi tarafından yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

 
Erzurum’dan Sarıkamış’a ormancılık çıkarması
 
İpek Yolu Kervanı Erzurum’a ulaştı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
azeri 24 Ağustos 2013 Cumartesi 13:52

islam birliği kurulmadan islam BM si islam ülkeleri savunma paktı,askeri birlikleri kurulmadan yapılan dualar hedefe ulaşmıyor.Allah hakkın ipine sarılın diyor müslümanalr OBAMA nın AB nin ipine sarılıyor.kimse kendini akndırmasın bu dualar elbette güzel ama sonuca varmak için ALLAH İCRAAT bekliyor.ayağa kalkmadan zalimler diz çkömez.bu ülkeyi AB kapısından alıp islam ülkelerine lide ryapmadan sorunlar çözülmeyecek kan durmayacak.

Yorumu oyla      6      4  
Ziya Pasa 24 Ağustos 2013 Cumartesi 10:49

'İnsana sadakat yaraşır,görse de ikrah. Yardımcısıdır doğruların Hz. Allah..!'(Ziya Paşa).

Yorumu oyla      6      4  
Tamer Bakır 24 Ağustos 2013 Cumartesi 10:32

Allah samimi müminlerin yardımcısı olsun; olur da...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Milletimize dağları delerek geldik'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölgede yaşanan bütün bu oluşumların ve ...
Birinci grup av sezonu başlıyor
Muş Ovası Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Kutbettin Toplu, ...
Nişanyan'a Kınama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a açıktan hakaret eden Sevan Nişanyan’a ...
 
Meteor çukuru turizme kazandırılıyor
Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, Ağrı Dağı eteklerinde ...
Erzurumlu öğrenciler Trabzon turunda
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Seyyah Ulu Çınarın İzinde” projesi devam ediyor.
Ardahan Yasta…
Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında Bitlis'in Mutki Kaymakamlığı'ndan ...
 
Vasiyet için dağları aştı
Erzincan’da 90 yaşında hayatını kaybeden Zarife Kaplıca 80 kilometre uzaklıktaki ...
Azerbaycan'dan uyarı
Azerbaycan Cumhuriyeti Uluslararası Diaspora Merkezi Genel Başkan Yardımcısı ...
Ölüm sebebini adli tıp belirleyecek
Girdiği epilepsi krizi sonucu hayatını kaybeden Y.E.’nin cesedi Cumhuriyet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva