ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>BÖLGEDEN
6 Şubat 2020 Perşembe - 15:50

Doğu’da yaşamı kar şekillendiriyor

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kar gündem oluşturmayı sürdürüyor. Van’da yaşanan çığ felaketinin acısı sürürken, deprem bölgesinde soğuk ve yağışın depremzedeleri etkilememesi için kamu özel tedbirler alıyor.

Doğu’da yaşamı kar şekillendiriyor

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kar gündem oluşturmayı sürdürüyor. Van’da yaşanan çığ felaketinin acısı sürürken, deprem bölgesinde soğuk ve yağışın depremzedeleri etkilememesi için kamu özel tedbirler alıyor. Bölgedeki belediyeler ise her yıl olduğu gibi yine gelirlerinin büyük bir bölümünü karla mücadeleye ayırıyor.

BİNGÖL’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI: 179 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Bingöl’de son günlerde etkili olan kar nedeniyle kapanan 252 köy yolundan 179’u ulaşıma açıldı.

Bölge genelindeki kar yağışı son günlerde etkisini göstermeye devam ediyor. Merkez ve yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar nedeniyle kent genelinde 252 köy yolunu ulaşıma kapattı.Valilik koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı "Karla Mücadele" ekipleri kapanan köy yollarının açılması için yoğun çaba sarf ediyor. Başta grup köy yolu ve taşımalı eğitimin olduğu köylerde yoğun çalışan ekipler, 252 köy yolundan 179’unu ulaşıma açtı.Kapalı durumda olan 73 köy yolunda ise çalışmanın sürdüğü bildirildi.

KARLIOVA’DA 300 KAMYON KAR İLÇE DIŞINDA TAŞINDI

Yine kar yağışının ara ara etkisini devam ettirdiği Karlıova’da, belediye ekipleri de karla mücadele çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Kar yağışının ardından ilçe merkezindeki ana cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yürüten ekipler, ilçe dışına şuana kadar 300 kamyon kar taşıdı.

Çarşı merkezi, hastane ve okul yollarının açıldığını belirten Belediye Zabıta Amiri Metin Bingöl, “Bilindiği gibi bu sene ilçemize kar geç yağdı ama güzel yağdı. Son bir haftadır sürekli bir kar yağışı var. Bir gün kar yağıyor ertesi gün fırtına oluyor. Bugün hava da güzel. Fırtınanın da getirdiği karla beraber son bir haftada 300 kamyona yakın kar ilçe dışında taşındı. Çarşı merkezi, hastane ve okul yollarının hepsini açtık. Çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor” dedi.

Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köy yolunda da meydana gelen çığ, yolu ulaşıma kapattı. Yolda kalan vatandaşlar çığ bölgesini kürekle açmaya çalışırken, ilçe özel idare ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı. Ekiplerin çalışması ile yol ulaşıma açıldı.

2 BİN 900 RAKIMDA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Tunceli’de kış tırmanışı yapan sporcular, 2 bin 900 rakımlı zirvede, Elazığ ve Malatya’daki depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Tunceli İl Temsilciliği tarafından Nazımiye İlçesi ile Bingöl sınırında bulunan 2 bin 900 rakımlı Sülbüs Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi. 7 kişinin katıldığı ve 6 buçuk saat süren tırmanışın sonunda zirve yapan sporcular, burada Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Tunceli İl Temsilcisi İskender Doğan, gerçekleştirdikleri kış tırmanışını depremde hayatını kaybedenler anısına yaptıklarını söyledi.

BİNGÖL’DE 2 İLÇEDE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bingöl’ün Karlıova ve Kiğı ilçelerinde kötü hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Bingöl’de kar yağışı 3 gündür aralıklarla etkili oluyor. Kar yağışının en fazla etkili olduğu Karlıova ve Kiğı ilçelerinde yer yer kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karlıova ve Kiğı ilçelerinde taşımalı eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

ERZİNCAN’DA KAR VE TİPİDEN 92 KÖY YOLU KAPANDI

- Erzincan'da, yüksek kesimlerde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 92 köy yolu, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını gece gündüz, hava şartlarına bağlı olarak sürdürüyor.

Erzincan'ın yüksek kesimlerinde 3 günden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, köylere ulaşımı etkiledi. Refahiye, Tercan, Çayırlı, Üzümlü, İliç ve Kemaliye ilçelerinde toplamda 92 köy yolu, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının açılabilmesi için 12 greyder, 4 dozer, 6 bıçaklı kamyon ve 15 kepçe ile 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı altındaki merkeze bağlı Bahçeliköy ve Ballı köylerinde karla mücadele ekiplerinin çalışması havadan drone ile görüntülendi. Yılın ilk karının yağdığı, yaklaşık 1800 metre yükseklikteki köyde kapanan yollar, greyder ile açıldı.

DEPREM BÖLGESİNE YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Müdürlüğü, Elazığ ve Malatya için yağış ve rüzgar uyarısı yapılarak, vatandaşların tedbirli olması istendi.

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemizde akşam saatlerinde başlayacak yağışların, Cumartesi akşam saatlerine kadar aralıklı olarak hafif, güney ve doğu kesimlerde orta kuvvette olacağı beklenmektedir. Pazar ve pazartesi günleri bölge genelinde yağış beklenmiyor. Yağışlar Perşembe ve Cuma günleri yağmur, Cuma akşam saatleri ve cumartesi günü kar şeklinde olacağı, Mevsim normallerin üzerinde devam eden sıcaklıkların, 8 Şubat Cumartesi gününden itibaren ise hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın son bölümünde, şiddetli rüzgar tahmin edildiği de belirtilip, “ Rüzgarın bugün (Perşembe) ve Cuma günü doğu ve güneyli yönlerden, Cumartesi, Pazar ve pazartesi günleri ise kuzey ve kuzey batılı yönlerinden orta, zamanla kuvvetli ve yer yer fırtınamsı şeklinde eseceği tahmin ediliyor” denildi.

HAKKARİ’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

- Hakkari Belediyesi tarafından başlatılan karla mücadele çalışması aralıksız devam ediyor.

Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Hakkari'de belediye ekibinin 14 iş makinesi ve 30 personelle yürüttüğü geceli gündüzlü çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Bir taraftan mahalle yollarında genişletme çalışmaları yapılırken diğer taraftan ise çarşı merkezindeki kar yığınları kamyonlarla şehir dışına çıkartılıyor.

Kar yığınlarının boşaltıldığı alanlarda kar dağları oluşurken, ekipler karları boşaltmak için yeni alanlar tespit etmeye başladı.

KARS’TA ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

Kars’ta etkili olan aşırı rüzgar, Kafkas Üniversitesi yerleşkesindeki fakülte binalarının çatılarını uçurdu.

Kentte, saat 14.00 sıralarında şiddetli rüzgar etkili olmaya başladı. Rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, saatteki hızı, 80 kilometreyi buldu. Şiddetli rüzgarda, Kafkas Üniversitesi yerleşkesindeki bazı fakülte binalarının çatıları uçarak metrelerce savruldu.

Görevliler vatandaşları uyararak bölgeden uzaklaştırdı. Şiddetli rüzgar kentte etkili olmaya devam ediyor.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİYLE SEYAHATE ÇIKAN BAKANIN EŞİ ERZİNCAN’DA MOLA VERDİ

Ankara’dan Kars’a Turistik Doğu Ekspresiyle seyahate çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Erzincan’da mola verdi.

Kış aylarında popülerliği oldukça artan Turistik Doğu Ekspresiyle turizm gezisi amaçlı olarak seyahate çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, trenin Erzincan sınırları içerisinde ilk durak noktası olan İliç’te Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz ve Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş tarafından karşılandı.

Turistik Doğu Ekspresinden mola için inen yolcular istasyonda bir süre müzik eşliğinde oyun oynayarak eğlendi.

İliç’ten hareket eden Turistik Doğu Ekspresi daha sonra Erzincan Tren Garında mola verdi. Burada çiçekle karşılanan Pervin Ersoy ve beraberindeki yolculara Erzincan İl Turizm Müdürü Arda Hep eşlik etti. Erzincan’daki mola süresinde kentteki Yeraltı Çarsısında Bakırcılar Çarşısı'nı gezen Pervin Ersoy, esnafla sohbet ederek eserlerin yapılışını yakından izledi.

MUŞ’TA 56 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 56 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 56 köy yolunda çalışma başlattı. Merkeze bağlı Ulukaya köy yolunda yol açma ve genişletme çalışması yapan ekipler, tipi ve fırtına nedeniyle yolları sürekli açık tutmaya çalışıyor. 7/24 esasına göre hummalı çalışma yürüten ekipler, vatandaşların ulaşımının sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yol açma çalışması yapan kepçe operatörü Kadir Aykut, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekipler olarak kapalı köy yollarında yol açma çalışması yaptıklarını söyledi. Yolu 4 saat önce açtığını ve tipi nedeniyle yolun tekrar ulaşıma kapandığını ifade etti.

TUNCELİ’DE YABAN HAYVANLARI İÇİN 2 TON YEM BIRAKILDI

Tunceli’de yaban hayvanları için doğaya 2 ton yem bırakıldı.

Tunceli’de çetin kış şartları nedeniyle zor durumda olan yaban hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından çalışma yapıldı. Ekipler, yaklaşık 2 ton buğday kırığı ve samanı Munzur ve Pülümür Vadisi’nin yanı sıra ilçelerde belirlenen yaban hayatı sahalarına bıraktı. Başta yaban keçileri ile kanatlılar olmak üzere yaban hayvanları için yemleme çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

ÇALDIRAN BELEDİYESİNDEN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Van’ın Çaldıran ilçesinde kar yağışı etkili olurken, belediye ekipleri de yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çaldıran ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Dün akşamdan beri aralıksız yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçedeki onlarca mahallenin yolu da ulaşıma kapandı. Okulların bir gün tatil edildiği ilçede kar kalınlığı 35 santimetre, yüksek kesimlerde ise yer yer bir metreyi buldu.

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, kapanan mahalle yollarını açabilmek için seferber olduklarını belirterek, “Ülkemizin doğusunu etkisi altına alan kar yağışı ilçemizi de olumsuz etkiliyor. Özellikle dün öğlen saatlerinde aralıksız yağan kar yağışı sonrası yüz mahalle ve yerleşim birimimizin yolu kapandı. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz karla mücadele ekiplerimiz, gündüz eksi 20 ila 30 derecede olan havada mücadele ederek halkımızın ulaşımda sorun yaşamaması için mücadele ediyor. Olası olumsuzluklara karşı muhtarlarımızla oluşturduğumuz WhatsApp grupları sayesinde acil durumlara anında müdahale ederek, kapanan yolları zamanında açabilme fırsatını elde ettik. Bu da çalışmalarımızın daha sağlıklı yürümesine neden oluyor. Olası acil durumlarda mahalle muhtarlarımıza ulaşarak, sorunları yerinde ve zamanında çözmenin gayreti içindeyiz. İlçemizde kapanan yolların açılması için karla mücadele ekiplerimizin çalışmaları aralıksız devam ediyor” dedi.

 
Doğal afet ve olayların durması için kurban kesildi
 
Damızlık Hayvan Üretim Merkezi için mutabakat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal afet ve olayların durması için kurban kesildi
İdlib, Elazığ, Malatya, Van ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan olaylar ...
Ailelerin evlat nöbeti 157’nci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
ERBİRDER’den öğrencilere karne hediyesi
Erzurumlular Birliği Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Erzurum’un Pasinler ...
 
Çığ faciasında 38 kişiyi kaybettik
Van’da yaşanan çığ faciasının ardından kente gelerek hastanelerdeki yaralıları ...
Evlat nöbetindeki aile sayısı 80’e yükseldi
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve Diyarbakır’ HDP il ...
Doğu’da beyaz gündem
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde etkisini sürdüren kar yağışı Van’da çığa ...
 
Sunar: ‘Palandöken yükselen değer’
Sunar, ilçede AK Belediyecilik modeli uygulamalarıyla yaşam standartlarını ...
Aziziye’nin cazibesi sürüyor
Erzurum’un son yıllarda en fazla popülaritesi artan ilçelerin başında ...
Kuzeydoğu’da 2 ilde artış, 5 ilde düşüş
ÖZEL - Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva