ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Nisan 2020 Salı - 18:23

Doğu’da koronayla mücadelede kararlılık

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de gündem oluşturan Korona virüs salgını ve virüsle mücadele düzeyindeki önlemler kaydında ilgi çeken görüntüler oluştu

Doğu’da koronayla mücadelede kararlılık

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de gündem oluşturan Korona virüs salgını ve virüsle mücadele düzeyindeki önlemler kaydında ilgi çeken görüntüler oluştu. Çemişgezek’te ilçe sakinleri evlerine çekilince meydan yaban keçilerine kaldı, meydana inen keçiler evlerin damına çıktı. Malatya Darende ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde çiftçilik yapan bir vatandaşın korona virüs için bestelediği türkü sosyal medyada ilgi gördü. Bingöl’de fedakar Milli Eğitim Müdürü EBA TV'yi takip edemeyen 2 kardeşe tv hediye etti. Bölgede Muş ve Van’da birer bölge daha karantina altına alındı.

MÜDÜR, 2 KARDEŞE EĞİTİMDEN UZAK KALMASIN DİYE TV GÖTÜRDÜ
Bingöl'de evlerinde televizyon olmadığı için EBA TV'yi takip edemeyen 2 kardeşten haberi olan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, hemen bir televizyon temin edip ailenin evine götürüp kurdurttu.
Merkeze bağlı Bahçelievler Mahallesi Aşağı Çarşı mevkiinde müstakil bir evde ikamet eden Kule ailesinin evinde televizyon olmadığı için ilk öğretim 4. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Musa ile 7 yaşındaki 1. sınıf öğrencisi Nehir, komşularına giderek EBA TV'yi takip etmeye başladı. Korona virüs tedbirleri kapsamında 20 yaş altının sokağa çıkmasının kısıtlanmasıyla 2 kardeş komşularına gidemez oldu. Bunun üzerine anne, çocukları için İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney'e ulaşarak, evlerinde televizyon bulunmadığı için çocuklarının eğitiminin eksik kaldığını iletti.
Durumdan haberdar olur olmaz harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, bir televizyon temin ederek aileye kendi ulaştırıp, kurulmasını sağladı. Çocuklar bu sayede kendi evlerinde televizyondan derslerini takip etmeye başlarken, mutluluklarını da dile getirdi.
Kurumda olduğu sırada bir velinin aradığını anımsatan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney," Evinde televizyon olmadığını, çocuklarının bu nedenle EBA TV’ye erişemediğini ve derslerinden geri kaldığını söyledi. Biz de hemen harekete geçtik ve televizyon temin ettik. Eve televizyonu kurduk. Yavrularımız artık EBA TV’den ve diğer iletişim kanallarından uzak kalmayacaklar” dedi.

TATVAN'DA KURALLARA UYMAYAN İŞ YERLERİ MÜHÜRLENDİ

Bitlis'in Tatvan ilçesinde korona virüs kapsamında uygulanan tedbir kurallarına uymayan iş yerleri belediye tarafından mühürlendi.

Tatvan ilçesinde korona virüsle mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda ilçe genelinde denetimlerini arttıran Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs kapsamında uygulanan tedbir kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda da denetim yaptı. Yapılan denetimlerde kapalı olması gerektiği halde açık olduğu tespit edilen iş yerleri, zabıta ekiplerince Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca ceza yazılarak mühürlendi.

ADİLCEVAZ BELEDİYESİNDEN EL DEZENFEKTE İSTASYONU

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, korona virüsü tedbirleri kapsamında ilçenin farklı yerlerine el dezenfekte istasyonları kurdu.

Adilcevaz Belediyesi, korona virüsü tedbirleri kapsamında salgının yayılma riskinin en fazla olduğu toplu yaşam alanlarında dezenfekte ve hijyen çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçede salgının önlenmesi için dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un talimatıyla vatandaşların kendilerini virüse karşı koruyabilmeleri için 3 noktaya el dezenfekte istasyonları kurarak önlemlerini artırdı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği ve memnuniyetle karşıladığı el dezenfekte istasyonları tam not aldı.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, halkın sağlığını önemsediklerini ifade ederek, “Belediye olarak korona virüsü salgınına karşı halkımızın sağlığını korumak amacıyla ilçemizin birçok yerinde dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürmekteyiz. Bu kapsamda ilçemizin farklı yerlerine ilk etapta 3 adet el dezenfekte istasyonu kurduk. Halkımızın sağlığını korumak ve onları koruma altına almak bizim en önemli görevimizdir. Belediye olarak ilçemizin tüm noktalarında gerekli tüm önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Memleketimiz inşallah bu badireyi de bir an önce atlatır ve en kısa sürede normal yaşantımıza geri döneriz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN YAŞLI İLÇESİ AĞIN’A KORONAYA KARŞI ÖZEL ÖNLEM

Türkiye’nin en yaşlı ilçesi nüfusuna sahip olan Elazığ’ın Ağın ilçesinde, korona virüsüne karşı Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla Kaymakamlık tarafından özel önlemler alındı. İlçede, Malatya, Erzincan bağlantı yolları kapatılırken, tek noktadan giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanmaya ve yaşlıların evleri özenle temizlenip, ihtiyaçları da tek tek karşılanmaya başlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Elazığ’ın Ağın ilçesi 65 yaş ve üzerindekilerin toplam nüfusuna oranıyla, ülke genelinde "en yaşlı ilçe" sıralamasında ilk sırada yer aldı. 2 bin 781 nüfusa sahip olan ve yüzde 17’si 65 yaş ve üzerinde oluşan ’Sakin Şehir’ yolunda başvurusunu yapılan ilçede de ise Korona virüse yönelik Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla İlçe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu koordinesinde özel önlemler alındı. Alınan önlemler kapsamında başta ilçeye ulaşım ağı bulunan Malatya ve Erzincan’a bağlı köy yolları kapatıldı. Elazığ’a bağlantı yolu açık tutulan ilçede, tek noktadan yapılan girişler ise jandarma ve polis tarafından kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkmasının yasak olması nedeniyle tamamen sessizliğe bürünen ilçede ise tüm hizmetleri, polis, jandarma, vakıf,belediye milli eğitim ve müftülük başta olmak üzere kurumlardan oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" vermeye başladı. Evlerin temizlendiği, alış verişlerin yapılarak yaşlılara götürüldüğü ilçe de şuana kadar Korona virüsüne rastlanmadı.

"MALATYA VE ERZİNCAN YOLLARINI KAPATTIK"

İlçede ikamet eden yaşlı nüfusun korunması adına korona virüse yönelik çeşitli kararlar aldıklarını aktaran İlçe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu,“En yaşlı ilçe konumunda olmamız hasebiyle ve bu virüsünde daha çok 65 yaş ve üstü hastaları daha fazla etkilediğinden kronik hastalığı olanlara daha fazla etkilediğinden dolayı bizde ilçemizde sıkı tedbirler almaya çalışıyoruz. İlçemize giriş çıkış noktalarından sadece Elazığ’la olan kısmı açtık. Bunu haricinde Malatya’dır, Erzincan’dır o taraflara olan yollarımız kapattık. Bu konuya elimizden geldiğince azami olarak dikkat ediyoruz. Çünkü Ağın Türkiye’nin en yaşlı nüfusuna sahiptir. Virüs şuan buraya sirayet etmiş durumda değil. Eğer ki buraya virüs sirayet ederse Allah muhafaza yaşlı oranımızda çok fazla olduğu için büyük kayıplar verebiliriz. Tüm ekibimizle 7/24 yol kontrolleri yaparak her giren ve çıkanı nereye gittiğini ve nereden geldiğini belgelerini sorarak azami dikkat gösteriyoruz" dedi.

ERZİNCAN’IN ÜÇTE BİRİ EVDE

İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı olan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından Erzincan’da nüfusun üçte biri evlerinden dışarıya çıkamaz oldu. Valilik öncülüğünde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ise dışarı çıkamayan vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Erzincan’da yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı etkin bir mücadele yürütülüyor. Korona virüs salgınının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 65 yaş ve üstü ve 20 yaş ve altı olan vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından, Valilik öncülüğünde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ise yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre 234 bin 747 kişinin yaşadığı Erzincan’da 65 yaş üstü nüfus 28 Bin 727 kişi olurken, 20 yaş ve altı ise 47 bin 851 kişi olduğu bilgisine ulaşıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen yaş guruplarının Erzincan’daki toplam nüfusu ise 76 bin 584 olurken bu nüfus il geneli nüfusunun yaklaşık üçte birine tekabül ediyor.

234 bin 747 kişinin yaşadığı Erzincan’da kısıtlaması getirilen yaş gurupları il nüfusuna oranı ise yüzde 32.57 oldu.

MÜFTÜLÜK GÖREVLİLERİ İŞ BAŞINDA

Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, korona virüsü salgınının hızla yayılması ve hayatın her alanını olumsuz etkilemesi nedeniyle valilik tarafından bir dizi önlem alındığını söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılmaya devam eden korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların maaşları Hakkari İl Müftülüğü personellerince evlerinde teslim ediliyor. Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, korona virüsünün hızla yayılması ve hayatın her alanını olumsuz etkilemesi nedeniyle valilik tarafından bir dizi önlem alındığını belirterek, “Bu önlemler kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımız 112 Acil Servis merkezini arayarak taleplerini iletmektedirler. Çağrı merkezi yetkilileri maaş çekme ile ilgili gelen talepleri müftülüğümüzce görevlendirilen 4 büro personeli tarafından kullanılan 112 Vefa İletişim Programına bildirmektedir. Vefa iletişim programını kullanan görevlilerimiz de ‘Valilik Vefa Sosyal Destek Grubunda’ görevlendirilen personellerimize talepte bulunan kişilerin iletişim bilgileri ile çekilmek istenen meblağı bildirerek maaşlarının ilgili bankalardan çekilerek bizzat evlerinde kendilerine teslim etmelerini sağlamaktadırlar” dedi.

Din görevlilerinin salgın dolayısıyla yaptıkları hizmetlerin sadece bundan ibaret olmadığını bildiren Gürbüz, “Salgının ülkemizde görülmesinden bugüne kadar görevlilerimiz her alanda üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeye devam etmektedirler. Korona virüsüyle yapılan mücadelede, bir yandan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların temel ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan vatandaşları virüse karşı alınan yeni tedbirler konusunda bilgilendirip yetkililerce alınan tedbirlere uymaya davet ediyorlar. Baharın gelişiyle birlikte özellikle köylerimizde görev yapan din görevlilerimiz, vatandaşlarımızın evlerinde kalmalarını sağlamak gayesiyle tarla ekimi ile ağaç budama işlerini üstlenmekte ve görev mahallerinde salgının yayılmasını önleme gayreti içinde olmaktadırlar. Görevlilerimizin yaptığı bu özverili çalışmalar nedeniyle vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu dönüşümler bizleri fazlasıyla memnun etmektedir" diye konuştu.

ÇILDIR KIZILAY'DAN ESNAFA ÜCRETSİZ MASKE

Türkiye Kızılay Derneği Çıldır temsilciliği Covid-19 la mücadele kapsamında Çıldır esnafına ücretsiz maske dağıttı.

Virüs nedeni ile alınan tedbirler kapsamında vatandaşların ve esnafın maskesiz dolaşmaması için yapılan duyurular ve çalışmalardan sonra Türk Kızılay'ı Çıldır temsilciliği maske dağıttı. Türk Kızılay'ı Çıldır Koordinatörü Mahmut Ahmet Vural "Covid-19 la mücadele kapsamında çeşitli tedbirler alınmaktadır. Virüs için henüz bir ilacın bulunmaması, ölümlerin ve vakaların her geçen gün artması farklı ve sıkı tedbirleri de beraberinde getirmektedir. 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağına 20 yaş altının eklenmesi ve artık maskesiz dolaşmamanın önemi dikkat çekilmesi ile birlikte bizlerde Türk Kızlay'ı Çıldır olarak esnafımıza ve bazı vatandaşlarımızı ücretsiz maske dağıttık. Kırsal bölgede bulunmamız bu dönemde maskeye ulaşmayı zor kılsa da çeşitli girişimlerimiz ve bağışçılarımızda desteği ile sınırlı sayıda ulaşabildiğimiz maske ve eldivenleri öncelikli ilçe esnafına dağıttık. Esnafımızın fazla kişi ile karşı karşıya gelmesinden dolayı öncelikli olarak ilçe esnafına dağıtım gerçekleştirdik.

65 Yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için de çeşitli çalışmalar yürütmekte gıda kolisi hazırlayarak ihtiyaç sahibi olsun ya da olmazsın her vatandaşımızın yanında yer almak için çalışmalar yürütmekteyiz. Saha da Kızılay gönüllülerimiz Volkan Erdem, Cem Kılınç ve Serdar Coşkun hiç bir karşılık beklemeden yetişebildikleri ölçüde her vatandaşımızın ihtiyacına koşmaktadır. Bu hizmetler gerçekleşirken Çıldır Belediyesi araç ve gıda yardımı konusunda şubemize fazlası ile destek sunmaktadır. İhtiyaç sahiplerine ulaşması yönünde Vurallar limited şirketi ve Zafer Aktemur proje ofisi şubemize gıda kolisi desteğinde bulunarak bu zorlu süreçte yanımızda olmuştur. Bu süreçte şubemizden desteğini esirgemeyen Belediye başkanımız Yakup Azizoğlu ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz" dedi.

JANDARMA KARANTİNA NÖBETİNDE

Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, karantinaya alınan 5 köy ve 1 beldeye giriş çıkışların yaşanmaması için nöbetini sürdürüyor.

Muş İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile merkeze bağlı Karaağaçlı beldesi ile Yazla, Alagün, Bulanık ilçesi Yazbaşı ve Demirkapı ile Korkut ilçesi Güneyik köyleri karantinaya alınmıştı. 6 yerleşim yerinin karantinaya alınması ile birlikte güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkaran jandarma ekipleri, buralara giriş çıkışların tamamını yasakladı.

GÜVENLİK KUVVETLERİ, KAPI KAPI DOLAŞARAK ÖDEMELERİ YAPIYOR

Muş’un Bulanık ilçesinde görevli güvenlik kuvvetleri, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde kapı kapı gezerek vatandaşın parasını ödüyor.

Yapılan ödemlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde hane başı 1000’er TL’den oluşan para yardımı ödemelerinin dağıtıldığını söyledi. İlidi, “Bilindiği üzere ülkemiz genelinde Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde hane başı 1000’er TL’den oluşan para yardımı 1 Nisan tarihinden itibaren hak sahiplerine ödenmeye başlamıştı. Ancak gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde, birçok vatandaşımızın ödeme noktalarına aynı anda gitmeleri, oluşan kalabalık ortamda sosyal mesafenin korunmadığı gibi görüntülere hep birlikte şahit olduk. Bu durumun korona virüsün yayılma riskini arttıracağı değerlendirilmiş ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ödemelerin vatandaşlarımızın ikametlerinde yapılmasına karar verilmiştir. Bizler de vatandaşlarımız için görevimizin başındayız. Ancak bu süreçte vatandaşlarımızdan beklediğimiz davranışlar var, uyulması gereken kurallar var. Korona virüs salgınının en kısa sürede atlatılması, toplum sağlığının korunması ve hayatın normal akışına dönebilmesi için elimizden gelen gayretin fazlasını gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan da beklentimiz, bu süreçte evlerinden çıkmamaları ve bizlerden gelen uyarılara kulak vermeleridir. Ödeme yapmak için personelimiz tarafından ziyaret edilen vatandaşımız şayet evinde bulunamamışsa, kendilerine ödeme yapılamayacak. Korona virüsle mücadelede evde kalmanın hayat kurtardığını sık sık hatırlatıyoruz. Buna rağmen dışarıda bulunan ve ödeme sürecinde evlerinde bulunamayan vatandaşlarımızın ödemeleri personelimiz tarafından kendilerine teslim edilemeyecektir. Bu süreçte esas olan evde kalmaktır” dedi.

Karantina altındaki köyde korona virüse özel beste

KORONA İÇİN YAZILAN TÜRKÜ DİLDEN DİLE DOLAŞIYOR

Korona virüs salgını nedeniyle karantina altına alınan Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde çiftçilik yapan bir vatandaşın korona virüs için bestelediği türkü sosyal medyada ilgi görüyor

Korona Virüs (Kovid-19) nedeniyle Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi 31 Mart tarihi itibariyle Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina altına alındı. Mahalleye giriş çıkışlar jandarma tarafından kapatılırken, mahalle çiftçilik ile uğraşan Ali Seydi Doğan karantina altında korona virüs ile ilgili beste yaptı. Bazı zamanlarında amatörce saz çalan Doğan’ın bestelediği korona türküsü ise dinleyenleri tebessüm ettirdi.

“Wuhan nere Ilıca nere, nasıl geldin bu ellere’ diyerek özel beste yapan çiftçi Doğan’ın türküsü ise kısa sürede sosyal medya da büyük ilgi gördü.

GİZLİ HAYIRSEVER, 200 AİLENİN ELEKTRİK FATURASINI ÖDEYECEK

Elazığ’da bir mahalleye gelen ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırseverin, deprem ile korona virüsten dolayı mağdur olup, maddi durumu yetersiz 200 ailenin elektrik fatura borcunu ödeyeceği öğrenildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da korona virüs nedeniyle zor günler geçiren ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına devletin kurumları gibi gönüllü hayırseverler de koşuyor. Depremde bir yara alan korona virüsle daha da zor günler geçiren Elazığ’da, ismini gizli tutan bir hayırsever, örnek bir davranış gerçekleştirdi. Merkeze bağlı Aksaray Mahallesi Muhtarlığına giderek, Muhtar Özcan Bal ile görüşen hayırsever, maddi durumu yetersiz 200 ailenin elektrik faturası borçlarını ödemeye talip oldu. Bunun üzerine Muhtar Bal, mahalleliye durumu anlatarak elektrik faturalarını toplamaya başladı. Toplanan faturaların hayırsever tarafından kısa sürede ödeneceği belirtildi.

VATANDAŞLAR EVDE KALDI, YABAN KEÇİLERİ ÇATIYA KADAR ÇIKTI

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde sıklıkla görülen yaban keçileri, korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların çok fazla sokağa çıkmamasıyla mahalle içlerine kadar inmeye başladı. Mahalle aralarında gezen yaban keçilerinden bir tanesinin ise bir evin çatısına çıkması dikkat çekti.

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkması kısıtlanmasının ve zaruri olmadıkça sokağa çıkılmama çağrısı yapılması ülke genelinde büyük oranda karşılık buluyor. Ülke genelinde olduğu gibi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde de vatandaşlar “Evde kal” çağrılarına uyuyor. Bahar havasının etkili olduğu ilçede boş kalan sokaklarda, yaban keçileri dolaşmaya başladı. İlçeye sürekli gelen yaban keçileri, bu kez mahalle ve sokak aralarının yanı sıra bazı evlerin çatılarına da çıkması dikkat çekti.

VAN’DA BİR MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Van’ın Başkale ilçesine bağlı bir mahalle korona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İstanbul’dan Başkale ilçesi Örmetaş Mahallesi’ne gelen bir kişide korona virüs tespit edildiği belirtilerek, “Korona virüs taşıdığı belirlenen bir vatandaşımızın birçok kişiyle temas etmesi sonucu Örmetaş Mahallesi karantinaya alınarak giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Mahallede ekipler tarafından tedbirler alınarak gerekli sağlık taraması başlatılmıştır” denildi.

Daha önceden de Başkale’de Esenyamaç ve Ilıcak mahalleleri ile Belliyurt mezrası, Çaldıran’da Han Mahallesi ve Çatak ilçesinde ise Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları korona virüs nedeniyle karantinaya alınmıştı.

 
Ailelerin evlat nöbeti 218'inci gününde
 
ATAUNİ Covid-19 Aşı çalışmalarını sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ailelerin evlat nöbeti 218'inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Öncelik insan sağlığı
İspir Belediyesi, 2019 yılı Aralık ayında Çin’in Vuhan şehrinde ortaya ...
Aşkale Belediyesinden merhamet yaklaşımı
Aşkale Belediyesi sokak hayvanlarını ekmek, yem ve mama ile besliyor. ...
 
Horasan – Kars yolunda korona denetimi
İçişleri Bakanlığınca 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş çıkışın yasaklanmasının ...
Ailelerin evlat nöbeti 216'ncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Ailelerin evlat nöbeti 215’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Doğulu besiciden örnek bağış
Van merkez Tuşba ilçesinde çiftçilik yapan Sezgin Esici, Cumhurbaşkanı ...
Vali Elban: “Ağrı'da can kaybı yok”
Ağrı Valisi Süleyman Elban, Korona virüs salgını kapsamında yapılan çalışmaları ...
Pasinler Emniyeti İlçeden çıkışları kontrol altına aldı
Hıfzıssıhha kararları sonrası Pasinler’den Erzurum’a çıkışlar yasaklandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva