ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Şubat 2019 Perşembe - 15:38

Doğu’da kar gündemi

Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde kar yağışı kırsal kesimle ulaşımı olumsuz etkiledi. Erzurum’da kapalı mahalle yolu bulunmazken, bölgede bine aşkın köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu’da kar gündemi

Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde kar yağışı kırsal kesimle ulaşımı olumsuz etkiledi. Erzurum’da kapalı mahalle yolu bulunmazken, bölgede bine aşkın köy yolu ulaşıma kapandı.

TUNCELİ'DE KAR ETKİLİ OLDU, 212 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Tunceli’de kar yağışının geceden itibaren etkili olmasıyla kent genelinde 212 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bir çok ilde olduğu gibi Tunceli'de de dün geceden itibaren kar yağışı etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken, 212 köy yolu ulaşıma kapandı.

Öte yandan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu tır trafiğine kapatıldı. Kentte Valilik koordinesinde Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin ulaşımın aksamaması için karla mücadele çalışması yaptığı bildirildi.

ERZİNCAN'DA 101 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Erzincan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 101 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Edinilen bilgilere göre, Merkezde 55,Çayırlı’da 10, İliç’te 3, Kemah’ta 12, Otlukbeli’de 3, Refahiye’de 45,Üzümlü’de 3 ve Tercan’da 20 köy yolu ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresine bağlı ekipler 8 greyder, 2 dozer, 4 bıçaklı kamyon, 5 kepçe ile yol temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

BİNGÖL’DE 281 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bingöl’de kar yağışı etkisini gösterdi, kent genelinde 281 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün uyarısının ardından kar yağışı Bingöl genelinde gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı.Etkili olan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Ortaya kartpostallık görüntüler çıkarken kent genelinde ise 281 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.Vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren karla mücadele çalışmasına başladı.

Kapanan 281 köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesine bağlı 11 ekip, 106 personel ve 48 araçla çalışma başlattığı bildirildi.

Öte yandan, kent merkezinde etkili olan kar nedeniyle Bingöl Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri de çalışmalara başladı.

Kar yağışının bu yıl bereketli olduğunu belirten esnaflardan Fatih Ortaç, “Bingöl genelinde bu sene iyi bir kar yağışı var. 45 gün öncesinden başlayan bir yağıştı aslında. İniyoruz ki yaz aylarında da bu bereketli yağışın etkilerini görecek oluruz” dedi

KARLIOVA YİNE GÜNE KARLA UYANDI

Son yılların en çetin kışını yaşayan Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, vatandaşlar yine güne karla uyandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren belediye ekipleri ve vatandaşlar kar temizleme çalışmalarına başladı.

Bir çok ilde olduğu gibi Bingöl'de de kar yağışı etkili oldu. Bingöl'de ise en çok kar yağışı yine Karlıova ilçesinde yaşandı. Yaklaşık 2 aydır ilçede belirli aralıklara yağan kar nedeniyle vatandaşlarda karla yaşamaya alıştı. Sabahın erken saatlerinde çocuklar karlı yollarda okullarına, vatandaşlar ise işlerine gitti. Araçlarını temizleyen vatandaşlar, karla mücadele ekibi gibi çalıştıklarını belirtirken, son yılların en çetin kışını yaşadıklarını aktardı.

Daha önce defalarca temizlenen yolların bugün yağan karla tekrar kapanması nedeniyle belediye ekiplerinin erken saatlerde çalışmaya başladığı bildirildi. Öte yandan ilçeye bağlı 5 köy yolunun ise kar nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Elazığ’da 78 köy yolu ulaşıma kapandı

Elazığ’da kar yağışı geceden itibaren etkili oldu, şu ana kadar kent genelinde 78 köy yolu ulaşıma kapandı. Elazığ’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kent merkezi beyaz örtüyle kaplanırken, vatandaşlar güne karla uyandı. Bazı vatandalar araçlarının üstünü temizlerken bazılar ise kürekle kapılarının önünü açtı. Kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 78 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi tarafından önceden oluşturulan karla mücadele ekiplerinin ise belirli bölgelerde çalışmalara başladığı bildirildi.

Elazığ’a geçen yıllara göre daha fazla kar yağdığını belirten Recai Dikbaş, "Daha da yağması lazım. Şubat ayındayız bugün 3 parmak kar yağdı. Bizim zamanımızdaki karların çeyreği yok. Oda barajların yapılmasından ve iklim değişikliğinden dolayı eski karlar yağmıyor. Buna da şükür geçen sene daha kurak geçti. Bu sene Allah’a şükür iyi yağmur ve kar yağdı" dedi.

Bu sene bereketli bir yıl olduğunu aktaran Halil Koç ise, "Yoğun bir şekilde kar yağışı aldık. Türkiye ortalamasına göre bayağı iyi oldu. Rabbim rahmet ve bereketini arttırsın inşallah yağışlar devam eder. Köylümüz ve vatandaşımız sevinir. Allah rahmetini eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ: "KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK"

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Elazığ, Malatya, Tunceli'de yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, Bingöl'de kar yağışlı, Adıyaman'da ise aralıklı yağmur ve yüksek kesimlerinde kar yağışının devam edeceğini bildirdi.

Hava sıcaklıklarında 2 ile 4 derecelik düşüş beklendiğini de aktaran meteoroloji, buzlanma, don ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli arazilerde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunmasını istedi.

DONAN GÖLDE FUTBOL KEYFİ

Bitlis’in Ahlat ilçesinde dondurucu soğuk nedeniyle yüzeyi buz tutan Nazik Gölü, çocukların ve gençlerin futbol sahası oldu.

Ahlat ilçesinde bulunan 30 kilometrekarelik alana sahip Nazik Gölü’nün yüzeyi dondurucu soğuklar nedeniyle tamamen buz tuttu. Ahlat ilçesinde bağlı Dilburnu köyündeki çocuklar ve gençler, yüzeyinde yaklaşık 30 santimetre kalınlığında buz tabakası oluşan Nazik Gölü üzerinde gün boyu futbol maçı yaparak doyasıya eğleniyor.

Donan göl üzerinde futbol oynayan gençlerden Akif Can, kış mevsimi boyunca donan gölde futbol oynayarak boş zamanlarını değerlendirdiklerini söyledi. Akif Can, “Nazik Gölü buz tutunca hafta sonları üzerinde top oynayıp eğleniyoruz” dedi.

Donan göl üzerinde futbol oynamanın çok zevkli olduğunu belirten Mehmet Can ise "Dilburnu köyünde yaşıyoruz. Köyümüz Nazik Gölü’nün kıyısında bulunuyor. Nazik Gölü şu anda buz tutmuş durumda ve biz üzerinde top oynayıp vakit geçiriyoruz” diye konuştu. Berkan Can isimli çocuk ise her yıl Nazik Gölü’nün buz tuttuğunu söyleyerek, okuldan arta kalan zamanlarda ve hafta sonları futbol oynayıp zaman geçirdiklerini ifade etti.

HAKKARİ’DE KARLA MÜCADELE RAPORU AÇIKLANDI

Hakkari il genelinde bugüne kadar karla mücadele çalışmaları için toplamda 6 milyon 159 bin 467,56 TL harcama yapıldığı bildirildi.

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, 2018 - 2019 karla mücadele sezonuna 1 Aralık 2018 tarihinde başlandığını belirterek, “5 Şubat 2019 tarihi itibariyle merkez ve ilçelere bağlı 140 köy ve 393 mezra yolunda 11 bin 186 kilometre, 54 askeri üs bölge yolunda 5 bin 936 kilometre, il genelindeki 26 karakol yollarında ise karla mücadele çalışması yapılmıştır. İl genelinde karla mücadele çalışmaları merkez şantiye, Akçalı ve Geçitli bakımevleri, ilçelerde ise Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca bakımevleri tarafından yürütülmektedir. Köy ve mezra yollarında karla mücadele çalışmaları özel idare iş makineleri dışında ayrıca loder kiralama hizmet alımı yapılarak, kapanan yollar en kısa sürede tekrar ulaşıma açılmaktadır. İl genelinde grup köy yolları, 1. derece yollar ile 2. derece yollar dahil olmak üzere idaremiz yol ağı toplam 2 bin 335 kilometredir. 140 köy ve 393 mezra, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul yolları ve bahçeleri ve şehir merkezi yollarının bir kısmında olmak üzere 64 tane iş makinesi ve 110 personel ile İl Özel idaresi tarafından karla mücadele çalışması yürütülmektedir. Bugüne kadar toplamda karla mücadele çalışmaları için 6 milyon 159 bin 467,56 TL harcama yapılmıştır” denildi.

GÖÇÜK ALTINDA KALAN YAVRU KÖPEKLER KURTARILDI

- Hakkari’de yıkılan harabe evin altında kalan anne köpek ile yavruları, Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yemleme çalışmalarının yanı sıra zorda kalan ve yaralanan sokak hayvanlarını kurtarmaya devam ediyor. Dağgöl Mahallesi’ndeki duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yıkılan harabe evin altında kalan başıboş sokak köpeği ve yavrularını 2 saatlik uğraş sonucunda kurtarıldı. Hakkari Belediyesi Sokak Hayvanları Yaşatma Rehabilitasyon Merkezine getirilen ve burada Veteriner Hekim Faysal Cindioğlu ve ekibi tarafından köpek ile yavruları sağlık taramasından geçirildi.

KARS YENİDEN BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ

Kars'ta sabah saatlerinde başlayan kar, kısa sürede kenti beyaza bürüdü.

Kars’ta son günlerde 4 mevsim bir arada yaşanıyor. Bir hafta önce etkili olan Sibirya soğukları, yerini güneşli ve bahar havasına bırakmıştı. Ardında eriyen karlar, kentte yaz havası yaşatırken, yeniden başlayan kar yağışı ile birlikte Kars’a yeniden beyaz gelinliği giydi.

Sıcak ve güneşli havaya alışan vatandaşlar ise kara hazırlıksız yakalandı. Sabah başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kars’ta, trafik ekipleri de sürücüleri uyararak kent dışına çıkan sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve ilk yardım çantası bulundurmaları istendi.

ARDAHAN’DA İNŞAAT İŞÇİLERİNİN SOĞUKLA MÜCADELESİ

Ardahan’da sabahın erken saatlerinde işbaşı yapan inşat işçileri, dondurucu soğuktan korunmak için tenekeler içinde ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Sabahın erken saatlerinde işbaşı yapan inşat işçileri, hava sıcaklığının eksi 23 dereceyi gördüğü kentte ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Dondurucu soğuklardan etkilenmemek için teneke içinde ateş yakarak ısınan işçiler, bir yandan çalışırken diğer yandan da soğuklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. İşçiler soğuk havalardan korunmak amaçlı tenekeler içinde yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştıklarını söyledi

ARGUVAN’DA KAR YAĞIŞI ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Malatya’nın Arguvan ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini arttırıyor.

İlçe genelinde etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde yoğunluğunu artırdı. Kar yağışının devam ettiği ilçede kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye ulaştı. Belediye ekipleri kapanan mahalle yollarının açılması için çalışma başlattı. İlçede yağış sonrası kartpostallık manzaralar oluşurken vatandaşlar yağan karın keyfini çıkarttı.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Arguvan’da kar yağışının Cumartesi gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

MALATYA'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Malatya’da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı sabahın ilk saatlerine kadar etkili oldu.

Kent genelinde etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde yoğunluğunu artırdı. Ana arterlerdeki ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmayan kentte, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler ise kapanan mahalle yollarının açılması için çalışma başlattı. Öte yandan, Malatya’yı beyaz örtüyle kaplayan kar yağışı ortaya kartpostallık görüntüler de çıkardı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Malatya'da karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının etkili olacağı bildirildi.

KARDAN TEPELER YARILARAK YOLLAR AÇILIYOR

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 3 kırsal mahalle yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar gece gündüz sürüyor. Kardan tepeleri aşan ekipler çalışmalara devam ediyor.

Başkale'de bir hafta önce etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezine bağlı bütün kırsal mahalle yolları ulaşıma açılırken, halen ulaşıma kapalı bulunan 3 mahallenin yolu için de ekipler amansız bir çalışma yürütüyor. Kardan tepeleri yararak yolları açan Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Onarım Daire Başkanlığı Başkale Şubesi ekipleri, yer yer 3 metreyi bulan karı temizlemeye devam ediyor.

VAN'DA YABAN HAYVANLARINA YEM DESTEĞİ

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekipleri, yüzlerce kuş türünün yaşadığı avlak ve sulak alanlara kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için yem bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekipleri, soğuk ve sert geçen kış aylarında doğal yaşam alanlarında bulunan yabani canlıların hayatta kalabilmesi için yem bırakma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç ve İnköy bölgesine keklikler için 400 kilo yem, Erçek Gölü sulak alanına kuşlar ve su kuşları için ise 300 kilogram yem bıraktı.

 
Aydemir’den HDP önerisine tepki
 
PKK/KCK operasyonu: 13 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Soykırımı yoktur, Ermeni yalanı vardır'
Türkiye İnsan Hakları Etik Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı ...
Doğu Anadolu huzur bölgesi oldu
Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla huzur şehri haline gelen ...
Pasinler’de trafik gündemi
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekiplerince ...
 
Doğu’da kar durdu, soğuk arttı
Doğu Anadolu Bölgesinde sis ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Soğuk havanın ...
Pasinler’de ‘Gönül Belediyeciliği ‘ göndemi
AK Parti Pasinler Belediye Başkan Adayı Ahmet Dölekli, seçim çalışmaları ...
Erzincan’da 3,5 büyüklüğünde deprem
Erzincan’da 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
Çavuşoğlu’ndan yerel basına destek
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim ...
Doğu’da kardan adam manzaraları
Van’da geçen hafta etkili olan kar yağışı sonrası, kentin birçok bölgesinde ...
Orhan Aziziye nüfusunu değerlendirdi
3 merkez ilçeden biri olan Aziziye’nin nüfusu 2017 yılında 59 bin 309 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva