ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
HABERLER>BÖLGEDEN
31 Mart 2020 Salı - 05:47

Doğu’da iyilik ve dayanışma vakti

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Korona virüs tedbirleri kapsamında dayanışma ve iyilikte adeta bir yarış başladı. Tunceli’de bir iş adamı 85 çalışanına ücretli izin vererek örnek bir duruş sergiledi

Doğu’da iyilik ve dayanışma vakti

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Korona virüs tedbirleri kapsamında dayanışma ve iyilikte adeta bir yarış başladı. Tunceli’de bir iş adamı 85 çalışanına ücretli izin vererek örnek bir duruş sergiledi

AĞRI’DA POLİSİN ‘EVDE KAL’ ÇAĞRILARINA İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖZEN DE KATILDI
Koronavirüs salgını nedeniyle yurt genelinde alınan önlemler kapsamında Ağrı’da polis vatandaşlara "Evde kal" çağrısı yapmaya devam ederken, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen de ekiplerle birlikte vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Kent genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar ve tedbirler konusunda vatandaşları aralıksız bir şekilde uyarmaya devam eden polis ekiplerine İl Emniyet Müdürü Nihat Özen de eşlik etti.
Ekipler polis otolarından şehir merkezini dolaşarak anonslarla vatandaşlara, evde kalmaları yönünde çağrıda bulunurken kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde İl Emniyet Müdürü Nihat Özen esnafı dolaşarak, bilgilendirme çalışmalarına katıldı. Cadde de toplu bir şekilde yürüyen vatandaşları uyaran Özen, kendilerini sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı.

KARS’TA KORONA VİRÜS TESTİ YAPILACAK

Sağlık Bakanlığının izniyle Kars Kafkas Üniversitesi’nde yeni tip Korana virüs (Covid-19) testi yapılacak.

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde oluşturulan altyapı neticesinde şüphelenen vatandaşlara kornavirüs testi yapılacak. KAÜ’de ortalama 350 kişiye test yapılabilecek.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Kocatürk, günlük yaklaşık 350 test yapabileceklerini söyledi.

Kocatürk, “Sağlık Bakanlığından hastanemizde Pitial yöntemiyle Covit-19 tanısını yapabilecek izni aldık ve üniversitemiz bu konuda yetkilendirildi. Bugün de Erzurum üzerinden alete kullanacağımız tanı kitlerimiz akşamüzeri elimizde olacak. Yarın sabahtan itibaren sadece Kars değil, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’ya ye kadar olan bölgeden gelen vakaların testlerini yapabileceğiz. Test makinemiz günlük 300-350 kadar testi yapabilecek kapasitede olacak. Eğer bu kapasite aşımı gerçekleşirse üniversitemizde aynı testi yapacak ikinci bir cihazımız daha mevcut ve bu cihazı da faaliyete sokacağız. Bundan sonrada test miktarını artırarak hastalık için daha doğru ve hızlı tanı koyma imkanımız olacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alındığını ifade eden Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, “Kafkas Üniversitesi olarak koronavirüsünün testlerinin Kars’ta yapılması için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunduk. Böylece korana hastası olanlara test yapacak duruma geldik. Üniversitemizin alt yapısı buna müsait. Sağlık Bakanlığımızdan müsaadesi alındı. İnşallah biz de burada artık test merkezi konumuna geldik. Üniversitemiz hastalıkla ilgili bütün testleri yapabilir konuma geldi. Zaten altyapımız vardı ama Sağlık Bakanlığı’nın izin vermesi gerekiyordu. O izinde dün itibariyle verilmiş oldu. İnşallah burada tespit ederek şüpheli olan hastalarımız olduğu zaman hepsine burada test yapmış olacağız. Zaten aletlerimiz ve bilgisayarlarımız mevcut. Bu testleri yapabilecek uzman personellerimiz de var. Yani Kars’ta Türkiye’nin herhangi bir yerindeki Ankara’daki veya Erzurum’daki üniversitelerde olduğu gibi biz de burada gerekli testleri yapabilir durumdayız. Bu hafta sonuna doğru bu testleri yapar duruma geleceğiz” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 2 adet Covit-19 kliniği oluşturuldu. Kliniklerin tek kişilik 17 odadan oluşuyor. Artan hasta sayısına göre de diğer kliniklerden yer almak suretiyle Covit-19 klinik sayısı genişletilebilecek.

BİNGÖL’DE FIRINLARDA, MIKNATISLI HİJYENİK ELDİVEN DÖNEMİ

Bingöl'de korona virüs tedbirleri kapsamında, kent merkezindeki bulunan 50 fırın mıknatıslı hijyenik eldiven kullanmaya başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle tedbirler alınmaya devam ediyor. Kentte her gün dezenfekte ve temizlik çalışmaları yapılırken, vatandaşların sokağa çıkmaması içinde uyarılarda bulunuluyor. Son olarak Bingöl Belediyesi, kentte ekmek ihtiyacını karşılayan 50 fırın için örnek bir çalışma yaptı. Belediye tarafından alınan mıknatıslı hijyenik eldivenler, fırınlara dağıtılarak kullanılmaya başlandı.

Vatandaşların fırınlardan daha hijyenik bir şekilde ekmek almaları için bu çalışmayı yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 50 fırına 100’er adet eldiven verdiklerini kaydetti.

Bütün dünyayı etkileyen ve çok ciddi sorunlara yol açan korona virüsle ilgili kentlerinde tedbirleri almaya devam ettiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Erdal Arıkan, "Özellikle gıda ürünleri satan ticari alanlarda başta valiliğimiz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekiplerimizce çalışmaları denetliyoruz. Vatandaşların daha hijyenik bir alışverişi olsun diye denetimlerimiz sürüyor. Özellikle vatandaşların fırınlar konusunda bize talepleri olmuştu. El teması olmadan kendilerine ekmek verilmesi gibi talepler gelmişti. Biz de belediye olarak mıknatıslı hijyenik eldivenleri bütün fırınlarımıza dağıttık. 50 fırınımıza verdik. Bununla birlikte 100’er adette her birine yedek eldiven bıraktık. Vatandaşlarımız bundan sonra el teması olmadan ekmeğini fırından almış olacak” dedi.

BİTLİS BELEDİYESİ KİRALARI 3 AY ERTELEDİ
Bitlis Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan dükkanlarda kiracı olarak bulunan esnafın kiralarını 3 ay erteledi. Bitlis Belediyesinden yapılan açıklamada, korona virüs tedbirleri kapsamında belediyeye ait iş yerlerinde bulunan esnaftan mart, nisan ve mayıs aylarında kira alınmayacağı belirtildi. Açıklamada, "Ülkemizi etkisi altında alan korana virüsle mücadele kapsamında iş yerlerinin belli kısıtlamalarla çalışıyor olmasının, alışverişlerin oldukça azalmasının esnafımız ekonomik anlamda zorladığını biliyoruz. Bitlis Belediyesi olarak bu anlamda kiracılarımızın bir nebzede olsa rahatlaması amacıyla kira bedellerinin 3 ay süreyle ertelenmesine karar verdik. Hayırlı olsun. Bu zor günleri birlikte aşacağız. Meydanlarda, sokaklarda yine buluşacağız" denildi.

TATVAN’DAKİ ODALARDAN “İYİLİK HAREKETİ” KAMPANYASI

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki odalar, korona virüsü salgınına karşı “iyilik hareketi” kampanyası başlattı.

Korona virüs salgını nedeniyle iş yerlerini kapatmak durumunda kalan ilçedeki işverenlerin ve işçilerin durumlarını, sorun ve sıkıntılarını görüşmek üzere bir araya gelen oda başkanları, ortak bir karar alarak “iyilik hareketi” adını verdikleri kampanyayı başlattılar. Kampanyanın detaylarını görüşmek ve startını vermek amacıyla Tatvan TSO Başkanı Bilal Adabağ, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ecvet Avci, Tatvan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Naim Nadir’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldiği toplantıya 65 yaş üstü olduğu için sokağa çıkma yasağı bulunan Tatvan Esnaf Kefaleti Kooperatifi Başkanı Mehmet Şefik Kızılca’nın ise telekonferansla katıldı.

Gerçekleştirilen toplantı neticesinde 4 oda öncülüğünde başlatılan “iyilik hareketi” kampanyası ile ilgili yayımlanan bildiride, “İnsan sağlığını tehdit eden korona virüsü salgını tüm dünyada olduğu gibi maalesef ülkemiz ve ilimizde etkisini göstermeye başladı. Sağlığımızı olduğu kadar ekonomimizi de olumsuz yönde etkileyen ve hızla yayılmaya devam eden bu salgın, esnaf ve tacirlerimizin ekonomik anlamda bir daralma süreci yaşamasına neden olmaktadır. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun salgına karşı aldığı tedbirler ve bundan sonra da alacağı tedbir kararları göz önüne alındığında piyasalarda oluşacak ekonomik daralmanın her geçen gün daha da artacağı aşikardır. Bu nedenle; yaşanan tüm bu olumsuzlukları bir nebze olsun bertaraf etmenin yollarından birinin de birlik, beraberlik ve dayanışmadan geçtiğini düşünüyoruz. Yeri geldiğinde din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın darda olan her mazluma el uzatan aziz milletimiz bugün ise tam da birlik, beraberlik ve dayanışma ihtiyacının hissedildiği bir süreçten geçmektedir. Bu manada; hep birlikte bu sıkıntıların da üstesinden gelmek adına, günün dayanışma günü olduğu bilinciyle bir iyilik hareketi başlatma gayreti içerisindeyiz. Başlatmayı planladığımız bu iyilik hareketimizin merkezinde; yardımlaşma, birlik ve beraberlik olacaktır. Tüm dünya korona virüs ile mücadele ederken, bizler de yaşanan durumdan dolayı iş yerini kapatmak durumunda kalan esnafımızdan, yine iş yeri kapatıldığı için çalışamayan kiracılarımızdan imkanlarımız dahilinde kira almamak, mevcut kiralarda iyileştirme yapmak, çalışamayan ihtiyaç sahibi kişilere de maddi ve manevi anlamda yardımlarda bulunmak gibi bir iyilik hareketi başlatabiliriz. Bunun yanı sıra; değerli Bitlisli iş adamlarımızın da Ramazan ayında dağıtmayı planladıkları bu yardımlarını içinde bulunduğumuz salgın nedeni ile öne çekmelerini ve ihtiyaç sahibi, işinden olmuş hanelere ulaştırmaları yönünde bir çalışma başlatmalarını rica ediyoruz. İlçemizden başlatacağımız bu iyilik hareketinin kısa sürede her kesimden karşılık bulacağı ve ilimiz geneline, sonrasında ise tüm ülkemize yayılacağına inanıyor, bu iyilik hareketinin hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.

YAŞLILARA NEZAKETLE 'EVDE KAL' DEDİLER

Evde kal çağrılarının arttığı dönemde özellikle de yaşlılara vurgu yapılıyor, bu noktada da yaşlıları incitenlerde oldu. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İliç Öğrenci Yurtlarında kalan öğrenciler hem evde kal çağrısı yaparken hem de yaşlılara sevgi ve saygı gösteren bir çalışma hazırlayarak sosyal medyadan paylaştılar.

TDV İliç Öğrenci Yurtlarında kalan öğrenciler yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla hazırladıkları videolarla "evde kal" mesajı verdiler. Evde Kal çağrılarının arttığı dönemde özellikle de yaşlılara vurgu yapılıyor, bu noktada da yaşlıları incitenler de oldu. TDV İliç Yurdu öğrencileri ise yaşlıların evde kalmaları gerektiğini söylerken saygı ve nezaket çerçevesine dikkat ederek hazırladıkları videolarla "evde kal" mesajı vererek sosyal medyadan paylaştılar.

KONTEYNER KENTLERE KISITLAMA GETİRİLDİ

Deprem bölgesi Elazığ'da Pandemi Kurulu kararıyla korona virüsü tedbirleri kapsamında yaklaşık 5 bin kişinin yaşamını sürdürmeye başladığı konteyner evlerden oluşan geçici barınma merkezlerinde misafir girişlerine kısıtlama getirildi. Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Pandemi Kurulu toplanarak kararlar aldı. Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığındaki kurulda, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında 1'i ilçede 3'ü kent merkezinde kurulan konteyner evlerden oluşan geçici barınma merkezleri için de ayrı bir karar alındı. Alınan kararla yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı geçici barınma merkezlerine zaruri iş ve hizmetler dışında misafir girişlerinin kısıtlandığı açıklandı. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizdeki Geçici Konteyner Konaklama alanlarına zaruri iş ve hizmetler dışında misafir girişlerinin kısıtlanmasına karar verildi" denildi. Öte yandan kurulda ayrıca, kent genelinde çöp toplama ve geri dönüşüm işletmelerinde görevlileri haricinde atık malzemeleri toplayanların kolluk kuvvetlerince men edilmesine karar verildiği aktarıldı.

HAKKARİ’DE GÜNDE 5 BİN ADET MASKE ÜRETİLİYOR

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Eğitim Merkezinde 20 öğrenci, günde 5 bin adet üç katlı cerrahi maske üretimine başladı.

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgını ile mücadele kapsamında Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Eğitim Merkezinde sağlık çalışanlarının, kurumların ve halkın maske ihtiyacının karşılanması için giyim üretim atölyesinde üç katlı cerrahi maske üretimine başlandı. TOBB Mesleki Eğitim Merkezinin günde ortalama 10 bin adet koruyucu maske üretme kapasitesine sahip olduğunu belirten yetkililer, ilk etapta 20 öğrenci ile günlük 5 bin adet maske üretimi planlandığını söylediler. İlerleyen zamanlarda bu kapasitenin artırılmasına yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade eden yetkililer, aynı zamanda cerrahi maske ile birlikte hasta önlüğü ve kapşonlu tek kullanımlık tulum üretimine de başlanacağını belirttiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki (MEM) Eğitim Merkezinde görevli Fatma Çalış, Türkiye genelinde maske üretimine başlandığını belirterek, üretimin Hakkari’de de başladığını söyledi. Çalış, “İki gündür çalışmalara başladık ve günde 5 bin maske üretiyoruz. İlk etapta İl Sağlık Müdürlüğüne 50 bin adet maske teslim etmeye çalışıyoruz. 20 kişilik öğrenci grubu ile çalışıyoruz. Kapasiteyi arttırabilirsek üretim daha fazla olacak” dedi.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş ise bu salgının yayılması ile birlikte maske ihtiyacı ortaya çıktığını belirtti. Karataş, “Bizde ilimizdeki maske ihtiyacını karşılayabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün direktifi ile çalışmalara başladık. Günde 5 bin ile 10 bin arası maske üretimi yapmayı planlıyoruz. Yeni bir makine alımı ile bu kapasiteyi arttırmayı düşünüyoruz. Çünkü civar illerden de talep gelmeye başladı. Biz bu talepleri karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

IĞDIR OVASI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Iğdır’da korona virüs nedeniyle cadde ve sokakların boşaldığı görülürken, polis ekipleri ise vatandaşları uyardı. Dünyayı etkisi altına alan korona virüsün Türkiye’de de görülmesi ile birlikte vatandaşlar sokağa çıkmayarak adeta kendi olağanüstü hallerini ilan etti. Her gün yüzlerce insana ev sahipliği yapan Iğdır Ovası virüs nedeniyle sessizliğe büründü. Adeta hayalet şehre dönen Iğdır Ovası’nda korona virüsüne karşı tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafikte seyreden sürücü ve sokakta dolaşan vatandaşları sosyal izolasyon için uyararak broşür dağıttı.

MŞÜ ÖĞRENCİLERİNDEN “EVDE KAL” ÇAĞRISINA KLİPLİ DESTEK

Muş Alparslan Üniversitesine (MŞÜ) bağlı Varto Meslek Yüksekokulu (MYO) İyilik Topluluğu öğrencileri, korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal medyadan "evde kal" çağrısı yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'a evde çektikleri kliple destek oldular.

Dünyayı tehdit altına alan salgın nedeniyle okulların tatil edilmesiyle öğrencilere moral veren MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, sosyal medyadan “evde kal” çağrısı yaparak bir klip yayımladı. Rektör Polat’ın çağrısına sessiz kalmayan öğrenciler, farklı illerde çektikleri “evde kal” klibi ile Rektör Polat’ın çağrısına destek oldu.

Öğrencilerin tutumunun üniversite ve millet adına gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Polat, “Varto Meslek Yüksekokulumuzdaki ‘Varto İyilik Topluluğu’ öğrencilerimizi bu örnek davranışlarından dolayı kutluyorum" dedi.

Öğrenci ve personelin bu süreçte alınan önlemler kapsamında gösterdikleri hassasiyetin salgınla mücadelede ümit verici bir duyarlılık örneği olduğunu aktaran Rektör Polat, “Ülke olarak devletimiz tarafından virüse karşı alınan tüm önlemleri dikkate almamız gerekiyor. Korona virüs salgınının önüne geçmenin en etkili yolu evlerimizde kalmak, sosyal mesafeyi korumak, başka insanlarla mümkün olduğunca temastan kaçınmak ve temizliğe önem vermektir. Bu süreci sükunet içerisinde geçirmek temennisiyle tüm öğrencilerimize ve milletimize sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Varto Öğrenci Topluluğu üyesi öğrencilerinden Kübra Bildirici ise Rektör Polat’ın çağrısına destek vermek için farkındalık oluşturmak istediklerini ifade ederek, "Rektörümüzün ‘evde kal’ çağrısını görünce, bizde öğrenci topluluğu olarak hocamıza destek vermek istedik. Farklı şehirlerde bulunan öğrenci arkadaşlarımızla sosyal ağlarla irtibat kurarak böyle bir mesaj hazırladık. Danışman hocamız Öğretim Görevlisi Murat Kaymaz'ın desteğiyle bu videoyu yaptık. Bu kapsamda devletimizin mücadele ettiği bu salgında bizde öğrenciler olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık” diye konuştu.

TUNCELİ'DE İŞ ADAMI 85 ÇALIŞANINI 1 MAYIS'A KADAR ÜCRETLİ İZİNE AYIRDI

Tunceli’de bir iş adamı, korona virüs tedbirleri kapsamında 85 çalışanını 1 Mayıs'a kadar ücretli izine ayırırken, 200 ihtiyaç sahibine de valilik koordinesine destek vereceği öğrenildi.

Tüm dünyada hızla yayılan korona virüs, her şehirde olduğu gibi Tunceli'de de tedbirler en üst seviyede tutuluyor. Devletin tüm kurumları olduğu gibi özel sektörde çalışanlar için de tedbir alınıyor. Bu kapsamda hazır beton firması sahibi iş adamı Erdal Güntaş'da örnek bir adım attı. Güntaş, çalışanlarının sağlığı için 85 çalışanını 1 Mayıs tarihine kadar ücretli izine ayırdı.

Ayrıca Güntaş'ın evlerinden çıkması kısıtlanan 200 aileye, kentte valilik koordinesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" üzerinden destek sağlayacağı öğrenildi.

TUNCELİ'DE “VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU” ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Tunceli Valiliği tarafından oluşturulan ilçelerde de kaymakamların koordinesinde çalışan “Vefa Sosyal Destek Grubu” 65 yaş üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Türkiye'de korona virüsle mücadele kapsamında, evlerinden çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” her il ve ilçede olduğu gibi Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tedbirler kapsamında sokağa çıkmayanların ihtiyaçları ilçede kaymakamlık koordinesinde İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, belediye ve sağlık ekipleri tarafından gideriliyor.Ekipler vatandaşların gıda, muayene, ilaç, maaş ve resmi işlemler gibi ihtiyaçlarını giderirken, çalışmalara Kaymakam Harun Kazez’de eşlik edior.

Büyüklük onlardan vefa bizden sloganıyla hareket ettiklerini belirten Kaymakam Harun Kazez, “Bizler tüm kurumlarımızla birlikte, korona virüse karşı iş birliği içinde çalışıyoruz. İlçemizde oluşturduğumuz 'Vefa Sosyal Destek Grubu' olarak 65 yaş üzeri vatandaşların çağrılarına ivedi olarak dönüş yapıyoruz. Büyüklük onlardan vefa bizden sloganıyla yaşlılarımızı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın özellikle bu zorlu süreçte mağdur olmalarına fırsat vermeyeceğiz. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan, evlerinden çıkamayan değerli vatandaşlarımızın her hangi bir ihtiyacında 112, 155, 156 ve her hangi bir kamu kuruluşumuzun numaralarını aradığında kendilerine makul ihtiyaçlarında mutlaka yardımcı olunmaya devam edilecek" dedi.

 
Ailelerin evlat nöbeti 210’uncu gününde
 
Selçuk’tan gönüllü destek çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da Koronavirüs değerlendirmesi
Oltu Kaymakamı Turan ilçede 3 şüpheli vaka olduğunu, 2 hastanın Erzurum’da ...
Bursa’dan Oltu Çayüstü’ne hijyen köprüsü
Oltu Çayüstü Köyü Bursa Derneği’nce ihtiyaç sahibi hemşerilerine gıda ...
İspir’de hijyen mesaisi
İlçe merkezinde bulunan 176 Apartman ve Binanın dezenfekte işlemi tamamlandı.
 
5 güzergah trafiğe kapatıldı
Bayburt’ta korona virüs tedbirleri kapsamında 5 güzergah trafiğe kapatıldı.
Korona virüsün defi için kurban kestiler
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yaylapınar-Salaran köyünde korona ...
Erzurum il sınırında korona kontrolü
Rize’nin Erzurum il sınırındaki İkizdere ilçesi kontrol noktasında bugün ...
 
Tortum kaymakamlığından vefa seferberliği
Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı başkanlığında kurulan Tortum Vefa Destek Grubu, ...
Horasan Poslu Baba’da karla mücadele
Horasan ilçesi Kadıcelal Mahallesine bağlı Çayanyurdu mezrasının yolu ...
Aziziye’den evde kal çağrısı
Aziziye belediyesinin evde kalma ile ilgili etkinliğine yaşlı kesimden mesaj geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva