ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
18 Ocak 2012 Çarşamba - 05:49

Doğu'da hayatın bedeli ağır..

Doğu Anadolu Bölgesi’nde üç gündür devam eden kar yağışı ve fırtına ulaşımı felç etti. Erzurum’da 500’e yakın köy yolu ulaşıma kapanırken, Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına yoğunlaştı. Erzurum-Sivas yolu üzerindeki Kızıldağ ve Sakaltutan geçitlerinde ulaşımın zorlukla yürütüldüğü bildirildi.

Doğu da hayatın bedeli ağır..

ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesinde üç gündür devam eden kar yağışı ve fırtına ulaşımı felç etti. Erzurum’da 500’e yakın köy yolu ulaşıma kapanırken, Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına yoğunlaştı. Erzurum-Sivas yolu üzerideki Kızıldağ ve Sakaltutan geçitlerinde ulaşımın zorlukla yürütüldüğü bildirildi.
BİNGÖL'DE ÇIĞ DÜŞTÜ
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı bir köyde çığ düşmesi sonucu 80 küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğu öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde ilçeye bağlı Yenisu köyünde, Abdullah Bakırcı isimli vatandaşa ait küçük ve büyükbaş hayvanların barındığı ahırın üzerine çığ düştü. Olayın meydana geldiği saatte bölgede kimsenin olmayışı can kaybını önlerken, ahırda bulunan 80 hayvanın ise telef olduğu öğrenildi. Etkili kar yağışı ve tipiden dolayı yol açma çalışmalarının aksadığı Yenisu köyünde meydana gelen çığ olayını Kaymakamlığa aktaran köy muhtarı Zeki Kurtaran, köy yolunun açılması ve gereken yardımın yapılması talebinde bulunduğunu söyledi.
KAR KAZAYA YOL AÇTI
Bitlis'te yolların kaygan olmasından dolayı yaşanan zincirleme trafik kazasında 3 araç birbirine girdi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Edinilen bilgilere göre kaza, Bitlis Tatvan arasında bulunan El Aman hanı mevkiinde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Tatvan istikametinden Bitlis istikametine doğru giden İlhan Ulucan yönetimindeki 26 TK 771 plakalı TIR, El Aman mevkiinde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Ardından aynı istikametten gelen iki kamyon, TIR'a arkadan çarptı.
Anayolda meydana gelen zincirleme kazadan dolayı polis ekipleri tarafından Bitlis-Tatvan karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Trafiğe kapatılan anayolda uzun araç kuyrukları oluştu. Uzun uğraşlar sonucunda yolun kenarına savrulan araçlar çekici yardımıyla kurtarıldı. Karayolları ekipleri tarafından tuzlama çalışması yapılan Bitlis-Tatvan karayolu trafiğe açıldı.
Öte yandan, araçlarda bulunan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
KAR YAĞIŞI SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATIYOR
Ardahan'da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle karayolunda sürücüler zor anlar yaşıyor.
Ardahan'da kış yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle karayolunda sürücüler zor anlar yaşıyor. Ardahan Posof ve Şavşat karayolunda karla mücadele çalışması devam ediyor. Kar ve buzlanmadan dolayı karla mücadele ekipleri ise karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.
Ardahan-Artvin karayolunda karla mücadeleyi sürdüren ekipler, yolda ciddi manada buzlanmanın meydana geldiğini belirterek, sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıyorlar.
ERZİNCAN’DA EĞİTİME KAR ENGELİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan’da okullar 1 gün tatil edildi. Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre yoğun kış şartları nedeniyle okulların Erzincan merkez ilçe ve beldelerde 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Dün akşam başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan’ın Çayırlı, Otlukbeli ve İliç ilçelerinde de eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmişti.
ERZİNCAN BELEDİYESİ’NDEN KAR MESAİSİ
Dün akşam saatlerinden itibaren şehir merkezinde etkili olan kar yağışı ile birlikte Erzincan Belediyesi’de karla mücadele çalışmalarına başladı. Ana caddeler başta olmak üzere gece başlayan çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 20 personel, 3 tuzlama traktörü, 4 kamyon, 3 greyder ve 4 kepçe ile çalışmalar yürütüyor. Ayrıca Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bir küçük kepçe ve 30 personel kaldırım temizleme çalışmalarına sabah saatlerinden itibaren başladı. Toplam 50 kişilik ekip, 15 araçla şehir merkezinde yolların trafiğe açık kalmasını sağlıyor. Toplu taşıma araçları güzergahlarının ve ana arterlerin öncelikle trafiğe açık tutulması için çaba gösterilirken, kent merkezinde kapalı yol bulunmuyor.
ERZİNCAN’DA 368 KÖYÜN YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Erzincan genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 368 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karayollarında ise trafik akışı kar nedeniyle zaman zaman durma noktasına geliyor.
Erzincan’da dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 368 köy yolu ulaşıma kapandı. Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait 7 ekip, kapalı durumda bulunan 368 köy yolunda 2 bin 137 kilometre karla mücadele çalışması yapıyor. Özellikle Erzincan'ın ilçelerinde etkili olan yoğun kar ve tipi sebebiyle, Erzincan merkezde 25, Çayırlı ilçesinde 50, Kemah ilçesinde 50, Kemaliye ilçesinde 40, İliç ilçesinde 40, Otlukbeli ilçesinde 8, Refahiye ilçesinde 80, Tercan ilçesinde 60 ve Üzümlü ilçesinde 15 köy yolu ulaşıma kapalı. Kapanan köy yollarının açılması için Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden oluşan 7 ekip, 14 greyder, 3 dozer, 6 bıçaklı kamyon ve 3 kar püskürme aracı çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan dün akşam saatlerinde Erzincan-Sivas E-80 kara yolunun Sakaltutan ve Kızıldağ, Erzincan-Gümüşhane D-100 kara yolunun Pöske Dağı’nda kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler sıkıntılı anlar yaşadı. Karayollarına ait araçlar, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri ise yola çıkan vatandaşları, zincirsiz ve çekme halatsız yola çıkmamaları noktasında uyarıyor.
OKUL BAHÇESİNDE KARDAN ADAM NEŞESİ
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilerken, kar öğrenciler için eğlenceye dönüştü. Tercan ilçe merkezindeki Mehmet Kutsi Beğdeş İlköğretim Okulu öğrencileri karın keyfini kartopu oynayıp kardan adam yaparak doyasıya yaşadı.
Kardan adam yaparak okul bahçesinde eğlenceli dakikalar yaşayan öğrenciler, daha sonra kartopu ile kar’ı eğlenceye dönüştürdüler. Öğrenciler kar keyfi veliler tarafından da ilgiyle izlendi.
TUNCELİ'DE KAR ESARETİ
Tunceli'de etkili olan kar yağışı dolayısıyla 220 köy yolu ulaşıma kapanırken, çığ nedeniyle kapanan Tunceli-Erzincan karayolunda kontrollü geçişler başladı.
Tunceli-Erzincan karayolunda akşam saatlerinde çığ düşmesi ve ardından oluşan heyelan nedeniyle birçok araç mahsur kaldı. 2 bin rakımlı Cankurtaran Tepesi ile Mutu köyü arasındaki karayolunda bir otobüs ve iki minibüs içerisinde bulunan 60 kişi çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Etkili kar yağışı nedeniyle kapanan Tunceli-Erzincan karayolunda sabah saatlerinde tek şeritten kontrollü bir şekilde araç geçişleri başlatılırken, karayolları ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar ise devam ediyor.
Tunceli'de 3 günden beri süren etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde 220 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, kapanan yolların açılması için 11 karla mücadele ekibinin aralıksız çalışma yürüttüklerini belirtti.
YAKIT DESTEĞİ TALEBİ
Pülümür Belediyesi ise devlet yetkililerinden yakıt desteği beklediğini açıkladı. Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan ve yol kapandığında araç sürücülerinin konakladığı Pülümür Belediyesi, bir buçuk metreyi aşan karla mücadelede büyük sıkıntılar yaşıyor. Yol açma çalışmalarının yüklediği ekstra masraflar düşük bütçeli belediyeyi sıkıntıya soktu. Belediye Başkanı Mesut Coşkun, ilçede kar kalınlığının şimdiden bir buçuk metreyi aştığını, yolların açık tutulması ve mahsur kalan araç sürücülerine yardım etmek için belediyenin ekstradan masraf yapmak zorunda kaldığını dile getirerek, "Kapanan yolların açılması için, karayolları, özel idare ekipleriyle birlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu özellikle belediyemize büyük mali külfet getiriyor. Ayrıca doğaya ve su rezervlerine yararı açısında da yağış sevindirici. Bizim gibi küçük belediyelere kış aylarında devlet tarafından yakıt katkısı sunulabilir. Buna rağmen gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyoruz. Büyük oranda, çığ düşmesi ve cankurtaran bölgesinde yüksek tonajlı araçların kayması nedeniyle yol kapanıyor. Özellikle TIR sürücülerinin yola tam tedbirli çıkmaları, bu aksaklığı büyük oranda giderir" dedi.
VARTO'DA KARLAR İLÇE DIŞINA TAŞINIYOR
 Muş'un Varto İlçe Belediye Başkanlığı, çarşı içerisindeki karları kamyonlarla ilçe dışına taşıyor.
İki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Hayatı adeta felç eden kar yağışının ardından, Varto Belediyesi tarafından başlatılan kar temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Sokaklarda karla mücadele çalışmasına başlayan Belediye ekipleri, şehir içindeki karları temizlemek için çalışmalarını 24 saat kesintisiz olarak sürdürüyor.
Çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Varto Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Menduh Işık, vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için çalışmaları gece yaptıklarını belirterek; "İki gündür etkili olan kar yağışı vatandaşları olumsuz etkiledi. Biz vatandaşların daha fazla etkilenmemesi için karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyoruz. Gece saatlerinde sokaklar boş olduğu için çalışmaları gece yapıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız da çalışmalardan olumsuz etkilenmiyor" diye konuştu.
ESNAFIN KARDAN ADAM KEYFİ
Muş'un Varto ilçesinde siftah yapamayan esnaf, kardan adam yaparak zaman geçiriyor.
Varto ilçesinde önceki gün yağan kar hayatı olumsuz etkilerken işsiz kalan esnaflar kardan adam yaparak zaman geçirdiler. İlçede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışından dolayı köylüler ilçe merkezine gelemezken, çoğu esnaf da siftah yapamadı. Hükümet Caddesi üzerindeki Yukarı Çarşı esnafı, müşteri gelmeyince kardan adam yaparak zaman geçirmeye çalıştı. Ali Karata isimli esnaf, kar yağışının en çok onları etkilediğini belirterek, "Kar yağdığında köylü ilçe merkezine gelmiyor. Köylü vatandaş gelmeyince biz esnaflar da iş yapamıyoruz. Siftahımız dahi yok. Bizler de boş kaldığımız için zamanımızı kardan adam yaparak geçirmeye çalışıyoruz" dedi.
PALETLİ AMBULANS HAYAT KURTARDI
Muş'ta nefes darlığı çeken bir kadın, kar nedeniyle 3 saat sonra evine ulaşabilen paletli ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre merkeze 80 kilometre mesafedeki Ulukaya köyünde ikamet eden 5 çocuk annesi Sakine Kurt, evde yemek hazırlarken aniden fenalaştı. Nefes almakta güçlük çeken kadını hastaneye götürmek için yola çıkan aile, köy yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. 112 Acil Servis'i arayan Sakine Kurt'un yakınları yardım istedi. Gece 13.30 sıralarında ihbarı alan 112 ekipleri, bir paletli ambulans, bir kara ambulansı ve bir de arama kurtarma aracıyla köye hareket etti. Karkalınlığının yer yer yarım metreyi bulduğu yolda güçlükle ilerleyen paletli ambulans, 3 saatlik çalışmanın ardından köye ulaştı. Köyde ilk müdahalesi yapılan kadın, daha sonra paletli ambulansa alındı. Yolu ulaşıma açık olan Köşk köyüne kadar getirilen Sakine Kurt, burada kara ambulansına nakledildi. Eşinin yemek hazırlarken fenalaştığını ifade eden Ziya Kurt, "Yolumuz kapalı olduğu için 112'ye haber verdik. Ekipler gelip eşimi kurtardı" dedi.
112 Acil Servis Müdürü Bülent Şener ise, ihbarı alır almaz 2 ambulans ve 1 arama kurtarma aracıyla yola çıktıklarını belirterek; "Yol ulaşıma kapalı olduğu için kara ambulansı ve arama kurtarma aracı ilerleyemedi. Biz de paletli ambulansı köye gönderdik. 5 saatlik çalışmanın ardından hastayı Muş Devlet Hastanesi'ne ulaştırdık" diye konuştu.
Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
BAYBURT’TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı Bayburt’ta da etkili oluyor. Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşlerine bağlı karla mücadele ekipleri vatandaşların ve öğrencilerin rahat ulaşımlarını sağlayabilmek için sabah saat 04:00 ten beri yoğun bir şekilde yol açma, kaldırım temizliği ve mahallelerde bulunan merdivenlerde buz temizleme, tuzlama çalışmalarına devam ediyor.
Karla mücadele ekipleri kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaşabilmesi için 11 farklı noktaya konuşlandırıldı. Hastane yolu, Esentepe Mahallesi, Şingah Mahallesi, Kaleardı Mahallesi, Kışla çeşmesi mevkii, Kentsel dönüşüm TOKİ civarı, Belkent- Baykent, Şingah Sıla konutları mevkiinde kontrol ekipleri oluşturuldu.
Belediye Başkan Vekili Selahattin Karaman yaptığı açıklamada; “Sabah saat 04:00 ’ ten itibaren Tüm gün yoğun bir şekilde devam edecek olan çalışmalara 62 personel, TYÇP Elemanları ve 9 iş makinesi ve 2 adet tuzlama aracıyla iştirak ediyoruz. 11 farklı bölgede konuşlandırdığımız ekiplerimizle hızlı ve zamanla yarışarak vatandaşlarımızın rahat ulaşımlarını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.
GÜMÜŞHANE BEYAZA BÜRÜNDÜ
Gümüşhane’de dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürürken, il genelindeki 321 köyden 241’i ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, yağışla birlikte Torul, Kürtün ve Şiran ilçelerindeki köy yollarının tamamen kapandığını belirterek, yağışın devam etmesi nedeniyle yalnızca hastası, doğumu ve cenazesi olan köy yollarına müdahale ettiklerini söyledi.
Yalçın, yağışın durmasıyla birlikte ekiplerin hızlı bir şekilde yolları ulaşıma açacağını belirterek, “Dün geceden beri özellikle kent merkezinde etkili olan yağışın ardından Torul ilçesinde 23, Kürtün ilçesinde 34, Kelkit ilçesinde 45, Şiran ilçesinde 69, Köse ilçesinde 10 ve Merkez ilçede 60 olmak üzere toplam 241 köy yolu ulaşıma kapandı” dedi.
Karayolları yetkilileri ise yağışla birlikte Tersun ve Kostan dağının ulaşıma tamamen kapandığını, Zigana dağında ise zincirsiz araçların geçişine izin verilmediğini söyledi. Yetkililer, Zigana dağında kar kalınlığının yol kenarında 60 santimetreyi aştığını, ekiplerin sürekli çalışarak yolu açık tutmaya çalıştığını ifade etti.
Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise dün geceden itibaren etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığının kent merkezinde 12 santimetreye ulaştığını söyledi. Kul, yağışın bugün ve yarın da etkili bir şekilde devam etmesini beklediklerini belirterek, Cuma gününden itibaren havanın açacağını ve buzlanma ve don olayının görülebileceğini söyledi. Öte yandan Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, bütün kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumları uyararak, kuvvetli kar yağışının yanısıra oluşacak kuvvetli lodosla birlikte eğitimin fazla olduğu alanlarda çığ tehlikesinin olabileceği konusunda bilgi verdi.
KAR, DARENDE'DE DE ETKİLİ OLDU
Malatya'nın Darende ilçesinde kar yağışının etkili olduğu bildirildi.
Darende ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan gece etkisini yitiren kar yağışı sabah saatlerinde tekrar başladı. Yoğun olarak devam eden kar yağışı ilçede güzel görüntülere yol açarken trafik akışında aksamalara neden oluyor. Darende ile Sivas'ın Gürün ilçesi arasında kayan bir TIR nedeniyle yol 1 saat trafiğe kapalı tutulurken, TIR'ın yoldan çekilmesi sonucu araçlar zincir taktırılarak gönderilmeye başlandı. Yoğun kar yağışının devam edeceği, sürücülerin dikkatli olmaları bildirildi.
MALATYA MERKEZE 2012'İN İLK KAR'I DÜŞTÜ
Malatya merkeze, 2012 yılının ilk etkili karı düştü.
Sabah saatlerinden beri başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının yarın da beklendiğini söyleyen Meteoroloji yetkilileri, en düşük hava sıcaklığının eksi 2, en yüksek sıcaklığın ise 3-4 derece dolayında olmasını tahmin ettiklerini bildirdiler. Bu arada, ilçele ve köylere daha fazla kar yağdığı, özellikle Pütürge, Arapgir ve Hekimhan ilçe ve köylerinde karın etkili olduğu kaydedildi.
ADIYAMAN-MALATYA YOLUNDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI
Adıyaman'da Malatya karayolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle onlarca araç yolda kalırken, mahsur kalan araçların içersindeki vatandaşlar donma tehlikesi geçirdi.
Adıyaman-Malatya karayolunun Çelikhan güzergahında aşırı kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca, araçlar mahsur kaldı. Koçali ile Çelikhan arasındaki bölgede kar yağışı nedeniyle yaklaşık 50 araç ilerleyemedi. Zincirsiz yola çıkan araç sürücüleri yolda ilerleyemeyince zincir takmak zorunda kaldılar. Vatandaşlar ise ilerlemekte güçlük çeken araçları itmek zorunda kalırken, sürücüler kar nedeniyle kayan araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Saatlerce arabalarda bekleyen çocuklar donma tehlikesi geçirdi.
ÖZEL İDARE EKİPLERİ İMDADA YETİŞTİ
Karayolları ekiplerinin yolları temizlemediğini iddia eden vatandaşların imdadına İl Özel İdaresi'ne ait kar kürüme aracı yetişti. Köy yollarını açmak için görevlendirilen araç yolda mahsur kalan sürücü ve vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, köy yollarında yol açma çalışmalarının devam ettiğini fakat karayollarının yol ağında araçlarının mahsur kalmaları üzerine kendi iş makinelerini bu bölgeye kaydırdıklarını ifade etti. Doğan, Adıyaman'da sabahtan itibaren80 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu fakat bu sayının 29'a düşürüldüğünü kaydetti. Mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için gelen karayollarına ait araç lastiklerine zincir takılmadığı için ilerleyemedi. Vatandaşlarında yardımı ile iş makinesinin zincirleri takılarak yol açma çalışmalarına başladı. Uzun süre mahsur kalan vatandaşlar yolun açılmasıyla birlikte yolda ilerleyebildi.
TUNCELİ-ERZİNCAN KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
Tunceli-Erzincan karayoluna çığ düşmesi sonucu birçok araç yolda kaldı. Tunceli-Erzincan karayolunda, akşam saatlerinde çığ düşmesi ve ardından oluşan heyelan nedeniyle birçok araç mahsur kaldı. 2 bin rakımlı olan Cankurtaran Tepesi ile Mutu köyü arasındaki karayolunda bir otobüs ve iki minibüs içerisinde bulunan 60 kişi çığ düşmesi sonucu karayolunda mahsur kaldı. Tunceli ve Pülümür'den giden karayollarına ait kurtarma ekipleri de aşırı kar yağışı nedeniyle yolda kaldı. Kar yağışının yoğun olması nedeniyle kapanan Tunceli-Erzincan karayolunun trafiğe açılması için Tunceli kent merkezi ile Pülümür ilçesinden yola çıkan kurtarma ekiplerinin çalışmaları ise devam ediyor.
FIRTINA ULAŞIMI FELÇ ETTİ
Hızı saatte yaklaşık 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Erzurum'un Muş, Ağrı, Bingöl ile ulaşımı dururken, Muş - Diyarbakır karayolunda da iki gündür ulaşım sağlanamıyor. Yoğun fırtına ve tipinin etkili olduğu Erzurum'da, yaklaşık 381 köy yolu ulaşıma kapandı. Muş'ta İl Özel İdaresi 130 araç 300'e yakın personelle kapanan 230 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Aradahan'ın Posof İlçesi'nde ise bahar havası yaşanıyor. Erzurum- Artvin karayolunun 43'üncü kilometresinde bulunan 2 bin 120 rakımlı Güzelyayla Geçidi'nde, tipi yüzünden ulaşım aksıyor. Rüzgarın dağlardan taşıdığı kar sebebiyle bölgede ulaşım sık sık kesilirken karayolları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Görüş uzaklığının 5 metrenin altına düştüğü geçitte onlarca kaza yapan araç iş makineleri tarafından açılan yolda çekiciler tarafından taşındı. Rüzgarın taşıdığı karın kapattığı yolda aralarında ambulans, cezaevi aracı, yolcu minibüslerinin bulunduğu onlarca araç mahsur kaldı. Tipinin kapattığı yolu açmak için çalışan karayollarına ait araç, yolda kalan bir kamyona arkadan çarptıktan sonra güçlükle durabildi. Bölge Trafik, Jandarma ve karayolları ekibinin yoğun çalışmaları sonucu zaman zaman yol açılırken, bekleyen araçlar kontrollü bir şekilde gönderildi.
KÖYDEKİ HASTA KADIN ARAZİ ARACIYLA ALINDI
Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'ne bağlı Osman Köy'de ateşli hastalığa yakalanan 32 yaşındaki evli ve 3 çocuk annesi Songül Beyter için ekipler alarma geçdi. Özel İdareye ait kepçe, dozer ve greyder hasta kadının yaşadığı köy yolunu ulaşıma açmak için yoğun çaba sarfetti. Uzun süren çabalar sonunda ekipler Osman Köy'e ulaştı. Ambulansın çıkamadığı köydeki kadın, özel idareye ait arazi aracıyla Gaziler Köyü Sağlık Ocağı'na götürüldü. Songül Beyter, buradan ambulansla alınarak Tuzluca Sağlık Merkezinde tedavi altına alındı.
Özel İdare ekipleri, Osman Köyü'ne komşu Sarıbulak Köyü'nün yolunu da ulaşıma açtı. Minibüslerde yolun açılmasını bekleyen vatandaşlar ekiplere teşekkür etti.
KALP HASTASINI ÖZEL İDARE EKİPLERİ HASTANEYE YETİŞTİRDİ
Ağrı'nın Patnos İlçesi'nin Süphan Dağı eteklerindeki Kucak Köyü'nde, kalp ve solunum yetmezliği bulunan 47 yaşındaki Naime Gülalmaz'ı Özel İdare ekipleri kurtardı. Patnos'a 30 kilometre uzaklıktaki Kucak Köyü'nün yolu grayder ile açıldı ve arkadan gelen tam donanımlı ambulansa hasta bindirildi.
Yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonucu Patnos Devlet Hastanesi'ne getirilen Gülalmaz, "112 Acil'den yardım istedik. İki saat sonra evimizin önünde ambulansı ve yolu açmak için gelen ekibi görünce sevindik. Demek ki Devletimiz bizlere bakıyor ve bizleri yarı yolda bırakmıyor. Tüm görevlilere teşekkür ederim." dedi.

 
Denktaş için sala verildi
 
469 köy yolu kapandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Sağlıkta marka ilçe
Fizik Tedavi hastalarının yüzde 90’ı Oltu Devlet Hastanesi’nde tedavi ...
Babasını kurtarırken ağır yaralandı
Olur ilçesinde meydana gelen akıllara durgunluk verici olay duyanları ...
Kurt bu defa bacadan girdi
Van'ın Çaldıran ilçesi Altıyol köyünde bacadan girdiği ahırdaki koyunları ...
 
Tipi esti, hayat durdu..
Erzurum'da dün etkili olan şiddetli tipi adeta hayatı durma noktasına ...
Pasinler MYO’dan ‘Huzur’ etkinliği
Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu Mezunlar ve Turizm Kulübü ...
Konaklı’da kaza incelemesi
Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüne ilişkin Gençlik Hizmetleri ve Spor ...
 
Deprem haritası güncelleştirildi
Hazırlanan yeni deprem haritasına göre, Amasya'nın Taşova, Tokat'ın Niksar ...
Tipi yolları kesti
Erzurum'da kar ve fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum-Bingöl karayolu, ...
Gözlerde soğuk algınlığına dikkat
Soğuk ve ayaz havaların hakim olduğu, vücut direncinin düştüğü bu günlerde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva