ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>GUNCEL
6 Şubat 2010 Cumartesi - 07:19

Doğu’da hayat beyazlaştı

Doğu Anadolu Bölgesi, bir kez daha kar yağışına teslim oldu. Kar, özellikle ulaşımda aksamalara yol açtı. Erzurum’da uçak seferleri perşembe akşamı yapılamadı. Yüzlerce köy yolu da ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 20 santime ulaştığı Erzurum’da karayolları ekipleri karla kaplı yolları temizlemek için yoğun çaba sarfediyor.

Doğu’da hayat beyazlaştı

Doğu Anadolu Bölgesi, bir kez daha kar yağışına teslim oldu. Kar, özellikle ulaşımda aksamalara yol açtı. Erzurum’da uçak seferleri perşembe akşamı yapılamadı. Yüzlerce köy yolu da ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 20 santime ulaştığı Erzurum’da karayolları ekipleri karla kaplı yolları temizlemek için yoğun çaba sarfediyor.
Son yağışla birlikte kar kılınlığı Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinde 2 metreye, Palandökende ise 160 santimetreye ulaştı. Bu arada Sarıkamış’ta orman içinde kayak yaparken kaybolan bir kayakçı donmak üzereyken jandarma tarafından kurtarıldı.
Bir kurtarma haberi de Ardahan’dan geldi.
Kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan Çataldere köyündeki 3 hasta yoğun bir çalışma sonucu il merkezine getirildi. Bölgede kar yağışının ardından hava sıcaklığının 8 ila 10 derece düşmesi bekleniyor. Kar yağışı Van’da da etkili oluyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 20 santimetreyi aştı.
//BİNGÖL'DE TİPİ VE FIRTINA ESARETİ
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan tipi ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkilerken, sık sık ulaşıma kapanan yolların Karayolları ekipleri tarafından açıldığı belirtildi.
Sabah saatlerinden itibaren etkili olan tipi ve fırtına nedeniyle ilçe merkezinde buzlanmalar meydana geldi. Bingöl-Erzurum karayolunun Karlıova ile Çat ilçeleri arasında meydana gelen tipi ve fırtına nedeniyle sürekli olarak ulaşıma kapandığı belirtildi. Karlıova-Bingöl karayolunun ise Boncukgözü köyü mevkiinde sık sık tipiden dolayı ulaşıma kapandığı bildirildi. Karayolları 84. Şube Şefliği ekiplerinin, tipi ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan yolu açmak için 2 greyder, 1 kepçe, 2 bıçaklı kamyon ve 1
kar savurma aracı ile çalışarak trafik akışını sağladığı belirtildi.
//PATNOS'TA 30 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Ağrı'nın Patnos ilçesinde kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapandı.
Dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreyi geçen kar kalınlığı nedeniyle 30 köy yolu da ulaşıma kapandı. Sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılar yapılırken, Patnos Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin ise yol açma çalışmalarına başladığı bildirildi.
//BUZ PİSTİNE DÖNEN YOLLAR, SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI
Kars'ta etkili olan kar yağışının ardından buz pistine dönen yollar sürücülere zor anlar yaşattı.
Kars'ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanın aniden değişmesi, hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi beyaza büründü. Esnaf sabah saatlerinde iş yerlerinin önündeki karı temizlerken, kaldırımlarda yürüyenler ise zaman zaman düşme tehlikesi geçirdi.
Buz pistine dönen yollarda sürücüler zor anlar yaşarken, Karadağ Caddesi'nde yokuşu çıkamayan birçok araç ise patinaj çekti.
Belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri sabahın ilk saatlerinde kar temizleme ve yol açma çalışmalarına başladı.
//IĞDIR'A YILIN İLK KARI DÜŞTÜ
Iğdır'da yılın ilk karı yağdı. Çocuklar kar topu oynayarak eğlenirken, esnaf ise iş yerlerinin önünü temizleme telaşına düştü.
Gece etkili olan ve kenti tamamen beyaza bürüyen kar, en çok çocukları sevindirdi. Kar topu oynayan çocuklar, yarı yıl tatilini de fırsat bilerek doyasıya eğlendi. Yağışla birlikte güzel manzaralar oluşurken, esnaf da iş yerlerinin önünü temizleme telaşına düştü. Mehmet Öztürk isimli esnaf, Iğdır'a yılın ilk karının yağdığını belirterek, "Kar yağmayacak diye çok korkuyorduk. Kar yağması ile ilimizdeki kirli hava temizlendi" dedi.
//VAN'DA KAR YAĞIŞI
Van'da etkisini gösteren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Kentte öğleden sonra etkili olan kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kara ve hava trafiğini olumsuz etkileyen kar yağışı, kimisi için de sevinç kaynağı oldu. Şehir Parkı'nda hatıra fotoğrafı çektiren ve kartopu oynayan çocuklar ve gençler karın tadını çıkarırken, mendin ve şemsiye satan kişiler ise para kazanma çabasına düştü.
Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti.
//VAN'DA KAR YAĞIŞI
Van'da dün akşam saatlerinde belli aralıklarla devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkilerken, 109 köy yolunun ise kapanmasına neden oldu.
Belli aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı durma noktasına getirdi. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan 1860 rakımlı Tasmalı Geçi'nde trafik olumsuz yönde etkileniyor. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergahta çalışmalarını aralıksız sürdürürken, özellikle Kurubaş ve Tasmalı Geçitleri'nde buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapılıyor.
Edremit ilçesinde bulunan Erdemkent Konutları'na giden sürücüler ise zor anlar yaşadı. Zincirsiz yola çıkan sürücüler, yolun buzlanmasından dolayı yokuşu çıkamayınca yolcuların yardımı ile ilerlemeye çalıştı. Sabahın erken saatlerinde iş yerlerine giden vatandaşlar da kar yağışına hazırlıksız yakalandı.
Van Belediyesi Fen İşleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 200 kişilik bir ekip ve 12 iş makinesi, sabahın erken saatlerinde şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kar temizleme çalışmalarına başladı. Caddeden toplanan karlar, kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.
İl Özel İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, etkili olan kar yağışının 109 köy yolunun kapanmasına neden olduğu belirtildi. Kar yağışı ile birlikte Van merkez ile Edremit'te 30, Bahçesaray'da 5, Çatak'ta 4, Erciş'te 9, Muradiye'de 17 ve Özalp ilçesinde de 45 köy olmak üzere toplan 109 köy yolu ulaşıma kapandı. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladığı bildirildi.
//KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ
Van'da dün akşam saatlerinde itibaren etkili olan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy sayısı 200'e çıkarken, bugün yapılması planlanan 7 uçak seferi de karşılıklı iptal edildi.
İl Özel İdaresi yetkilileri, sabah saatlerinde yolu ulaşıma kapalı 109 olan köy sayısının 200'e çıktığını kaydettiler. En fazla köy yollarının kar yağışının etkili olduğu Van merkezi ile Özalp, Muradiye Erciş ve Çaldıran ilçelerinde kapandığını belirten yetkililer, kar yağışı ve yüksek kesimlerde etkili olan tipi nedeniyle çalışmalara acil durumlar dışında ara verdiklerini söylediler. Bütün ekiplerin görevinin başında olduğunu da dile getiren yetkililer, kar yağışının etkisini kaybetmesiyle çalışmalara başlayacaklarını ve okulların eğitim öğretime başlayacağı 8 Şubat gününe kadar yolların büyük bir bölümünü açmayı planladıklarını ifade ettiler.
//UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Sabah saatlerinde yapılması planlanan Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara-Van seferini yapan uçak Van'daki kötü hava şartları nedeniyle Diyarbakır'a yönlendirilirken, Sunexpress Hava Yolları'na ait İzmir-Van uçak seferi de iptal edilmişti. Öğlen saatlerinde yapılması planlanan THY'nin İstanbul (Sabiha Gökçen) -Van, İstanbul (Yeşilköy) - Van, Ankara-Van ile Pegasus Hava Yolları'na ait İstanbul-Van ve Sunexpress Hava Yolları'nın İzmir-Van uçak seferleri Van'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.
//VAN'DA KAR MANZARALARI
Van'da, etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda bile yürümekte zorluk çeken vatandaşlar ilginç görüntüler oluştu.
Dün başlayan ve halen etkili olan kar yağışı nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı. Park halindeki aracı bulunduğu yerden hareket ettirmenin bile dakikalarca sürdüğü Van'da, vatandaşlar cadde ve sokaklarda yürümekten güçlük çekiyor. Sabah erken saatlerinde iş yapma umuduyla evlerinde çıkan ve üç tekerlekli küçük yük araçlarını sürenler ise siftah etmeden tekrar evlerinin yolunu tuttular. Şehir merkezinde kar kalınlığı 30 ve yüksek kesimlerde 1 metreyi bulduğu kaydedildi. Beşyol Kavşağı'na yaptırılan ve Van Gölü'nde yaşayan endemik tür olan İnci kefali balığının heykeli bile kar altında kaldı. Yem bulma sıkıntısı çeken kuşlar ise binaların çatılarına kondular.
//DOĞUBAYAZIT'TA KAR YAĞIŞI
Doğubayazıt ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Dün akşam saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Şehir merkezinde yarım, yüksek kesimlerde ise bir metreyi bulan kar kalınlığı, 85 köy yolunu da ulaşıma kapattı. Belediye ekipleri ilçe merkezinde kar temizleme çalışmasını sürdürürken, esnafta iş yerinin önündeki karı küredi.
Van-Doğubayazıt karayolunun Tendürek Dağı Geçidi'nde karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yaklaşık 60 aracın da mahsur kaldığı bildirildi.
//BİNGÖL'DE TİPİ VE FIRTINA ESARETİ
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan tipi ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkilerken, sık sık ulaşıma kapanan yolların Karayolları ekipleri tarafından açıldığı belirtildi.
Sabah saatlerinden itibaren etkili olan tipi ve fırtına nedeniyle ilçe merkezinde buzlanmalar meydana geldi. Bingöl-Erzurum karayolunun Karlıova ile Çat ilçeleri arasında meydana gelen tipi ve fırtına nedeniyle sürekli olarak ulaşıma kapandığı belirtildi. Karlıova-Bingöl karayolunun ise Boncukgözü köyü mevkiinde sık sık tipiden dolayı ulaşıma kapandığı bildirildi. Karayolları 84. Şube Şefliği ekiplerinin, tipi ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan yolu açmak için 2 greyder, 1 kepçe, 2 bıçaklı kamyon ve 1
kar savurma aracı ile çalışarak trafik akışını sağladığı belirtildi.
//KAR ALTINDA CUMA NAMAZI
Van'da camide yer bulamayan bir grup vatandaş, lapa lapa yağan karın altında yere seccade sererek cuma namazını kıldı.
Dün öğle saatlerinden başlayan ve halen il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İskele Caddesi üzerinde bulunan Hz. Ömer Camii'ne gelen vatandaşlar, camiye sığmayınca beraberinde getirdikleri karton parçaları ile üzerlerindeki paltoları yere sererek lapa lapa yağan karın altında namazlarını kıldı.
Genellikle cuma günleri içeride yer olmadığından namazı dışarıda kıldıklarını belirten vatandaşlar, zaman zaman olsa da böyle durumlarla karşılaştıklarını söyledi. Dini ibadetlerin engel tanımadığını da anlatan vatandaşlar, Allah'ın huzurunda olmanın güzel olduğunu kaydetti.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum “karşehir” oldu
İHA/Erzurum'da kar Palandöken’de eğlence, kent merkezinde ise çile oluyor. ...
Doğu’dan Tekel işçilerine destek
Doğu Anadolu Bölgesinde KESK’e bağlı işyerlerinde Tekel işçilerine destek ...
“Türkiye’yi Erzurum’a taşıyacağız”
İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer ...
 
Kızıldağ geçit vermiyor
COŞKUN MENEK (İHA) – Erzurum-Sivas karayolunun bazı kesimlerinde kar yağışı ...
Tuğgeneral Bingöl, Çelik’i ziyaret etti
İHA/Erzurum 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Bingöl, Yakutiye ...
“Erzurumluluk dersi”
Erzurumluluğun itimat müessesesi olduğunu vurgulayan Vali Öztürk; “Erzurumluluk ...
 
‘Borç hizmeti engelleyemedi’
AYHAN TÜRKEZ/Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, basın mensuplarıyla bir ...
Ege’de ‘Erzurum Lobi’si
İHA/Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Okumuş, ...
Kar yaşamı durdurdu
Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva