ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Şubat 2019 Pazartesi - 12:57

Doğu’da Yeni Nesil üniversite Buluşması

Ardahan Üniversitesi, “Yeni Nesil Üniversite Kavramı ve Üniversitelerde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Doğu’da Yeni Nesil üniversite Buluşması

Ardahan Üniversitesi, “Yeni Nesil Üniversite Kavramı ve Üniversitelerde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Ardahan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in koordinatörlüğünde, Rektörlük Senato Odası’nda düzenlenen toplantıya, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve eşleri, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreter Hadi Gergit ile akademik personel katıldı.

Rektör Biber: “Böylesine önemli bir toplantıya Ardahan Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmanın, gururu ve mutluluğu içindeyiz.”

Rektör Biber, “Böylesine önemli bir toplantıya Ardahan Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenlerle görüş alışverişi yapmadıkça eksiklerimizi görmemiz mümkün değildir. Akademik toplantılar gerçekleştirerek, bilimsel çalışmalar yaparak ufkumuzu sürekli olarak genişletmek arzusu içindeyiz. Bizler genç üniversiteler olarak, ilk düğmemizi her zaman doğru iliklemeliyiz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası bir travma geçirdik. Çok şükür ki bu tramvayı milletçe çok kısa bir sürede atlattık” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karabulut, “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Günümüz dünyasında dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizen Prof. Dr. Karabulut; kurulan eski sistemlerin demode olması, küreselleşme ve rekabetin artması, öğrenci profilinin zaman içinde değişmesi, yükseköğretime olan talebin artması ve üniversitelerin “uluslararasılaşma” yoluna gitmesi ile birlikte, “Dijital Dönüşüm”ün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de yer alan üniversitelerin de birinci önceliği haline geldiğini vurguladı. Projenin temel amacının, Türk üniversiteleri olarak dijital dünyaya ayak uydurmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, Türkiye’nin şu an endüstride 2.0 döneminde olduğunu belirterek, hedeflerinin ilk olarak, 4.0 ve ardından 5.0 dönemine ulaşmak olduğunu dile getirdi. Dijital Dönüşüm Ofisi’nin 20 Temmuz 2018’de kurulduğunu söyleyen Rektör Karabulut; dijital dönüşüm kapsamında; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Munzur Üniversitesi’nin pilot üniversite olarak seçildiği bilgisini verdi. Pilot üniversitelerde görev yapan, 847 Araştırma Görevlisi, 870 Öğretim Görevlisi, 1095 Öğretim Üyesi, 155 Doçent ve 138 Profesör unvanına sahip toplam 3112 öğretim elemanının çevrim içi ortamda eğitim gördüğünü belirten Rektör Karabulut, altı hafta süren program sonrasında yetmiş puan alanların başarılı sayıldığını ve toplam başarının şimdilik %63 oranında olduğunu ifade etti. Pilot üniversitelerde “dijital okur-yazarlık” dersinin 1. sınıflarda okuyan öğrenciler tarafından 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi itibariyle alınmasının zorunlu kılındığını söyleyen Rektör Karabulut, en geç iki yıl içinde Türkiye’de yer alan çoğu üniversitenin dijital dönüşüm sürecini tamamlamış olacağını söyledi. Rektör Karabulut’un konuşmasını tamamlamasının ardından sözü Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya bıraktı.

Rektör Çomaklı, “ Eğitim, araştırma ve topluma katkı misyonu ile yola çıktık”

“Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı, “eğitim, araştırma ve topluma katkı misyonu” ile yola çıktıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çomaklı tarafından gerçekleştirilen sunumda, Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin projeye ilişkin ayrıntılı bilgiler aktardı. Prof. Dr. Keskin, projenin ilk aşamasında Atatürk Üniversitesinde küçük bir TÜBİTAK modeli kurduklarını ve bu amaç doğrultunda üniversitenin BAP birimini, daire başkanlığı statüsünde bir yapıya dönüştürdüklerini belirtti. 171 vizyoner insanla çalıştıklarını belirten Keskin, girdi yerine çıktı ve etki odaklı bir dönüşüm projesi hazırladıklarını ve bunu hayata geçirdiklerini belirtti. Yeni bir “yönetişim modeli” oluşturduklarını ifade eden Prof. Dr. Keskin, bu model sayesinde birimler arası koordinasyonun maksimum düzeye çıkarıldığını, zaman ve kaynak tasarrufu sağlandığını ve en önemlisi, öğretim elemanlarının daha verimli ve etkin bir şekilde bilimsel çalışmalar yürütebilecekleri bir ortam sağlandığını belirtti.

Program, değerlendirme toplantısının bitmesinin ardından, şehir turu ile devam etti. Şehir merkezinin gezilmesi ve Ardahan Kongreleri’nin düzenlendiği tarihi Kongre Binası’na yapılan ziyaret sonrası, misafirler Rektör Biber, tarafından kendileri onuruna düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Üniversitemiz akademik-idari personeli ile konuk rektörlerin yanı sıra akşam yemeğine; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy katıldı.

Yemeğin ardından misafirler için Ardahanlı ozanların yer aldığı, “türkü dinletisi” ile yerel dansçıların sergilemiş olduğu “kafkas oyunları” dans gösterisi düzenlendi. Gösteri öncesi Vali Mustafa Masatlı kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Masatlı, ülkemizin değişim ve dönüşümü için en büyük katkıyı yapan kurumlar arasında üniversitelerin ilk sırada olduğunu belirterek, Ardahan Üniversitesi’nin bu anlamda genç bir üniversite olmasına rağmen önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi. Yerel yönetimlerin ve üniversitelerin 2023 hedeflerine ulaşmak noktasında işbirliği içinde olması gerektiğine vurgu yapan Vali Masatlı, mülki amirler olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Faruk Köksoy ise, Üniversite Rektörlerine, üniversite ve Ardahan’ı ziyaret etmelerinden dolayı kendilerine şükranlarını sunarak, bu ve buna benzer bilimsel çalışmaların sürekli olarak düzenlenmesini istedi.

Programın son gününde Üniversite Rektörleri, Yalnızçam Kayak Tesisleri’ne giderek, kayak ve telesiyej keyfi yaptı.

 
Bisikletli Japon turist Erzurum yolunda
 
Erzurum’da hava sıcaklığı mevsim normallerinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 saatlik çalışmayla kurtarıldı
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde donan barajın buzların kırılması sonucu suya ...
Mehmetçiğe ‘Anne sıcaklığında’ destek
Van merkez Tuşba Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek edindirme ...
Buz kırıldı, paletli araç suya gömüldü
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde donan barajda buzun kırılması ile enerji ...
 
Koca Doğu Anadolu sağlık yatırımlarını değerlendirdi
Koca “Bu dönemde yeni hükumet döneminde daha hızlı karar verebilen, hızlı ...
8 ayrı noktaya çığ düştü
Bingöl-Erzurum yolunda mahsur kalan bir tır, belediyenin kepçesi ile arkadan itilerek kurtarıldı.
Doğu’da elektrik arızalarında 'drone' dönemi
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesinde, elektrik arızalarının ...
 
Karlıova bu kış adıyla özdeşleşti
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bu sabaha karşı yeniden başlayan kar, ilçeyi ...
Jandarma hizmet yolunda engel tanımıyor
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı personeli, kar nedeniyle yolu kapanan ...
300 köy ve mahalle yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi yeniden kar yağışının etkisi altına girdi. Bölgede ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva