ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
6 Temmuz 2010 Salı - 00:01

Doğu’da ‘TÜFE’ rekoru

TÜİK verilerine göre NUTS2 düzeyinde 26 bölge içinde TÜFE’nin aylık, 7 aylık ve yıllık bazda en yüksek artış gösterdiği alan, doğuda yer alan TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesi oldu. Erzurum bölgesi ise doğuda aylık fiyat artışının en az olduğu alan olarak kaydedildi.

Doğu’da ‘TÜFE’ rekoru

HAZİRAN AYI SONUÇLARI
TÜİK Haziran ayı TÜFE sonuçlarını açıkladı. Erzincan ve Bayburt illerini de kapsayan Erzurum bölgesinde aylık enflasyon oranı yüzde 0.03 olarak belirlenirken, bölgenin yıllık tüfe oranı ise yüzde 8.87 olarak belirlendi. 2009 yılı aralık ayına göre fiyatların yüzde 5.08 oranında artış kaydettiği Erzurum bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 6.01 olarak açıklandı.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Ağrı bölgesi olarak isimlendirilen TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan illerinde aylık TÜFE yüzde 0.35 oranında arttı. Ağrı Bölgesinde yedi aylık fiyat artış oranı yüzde 6,47 olurken, yıllık enflasyon oranı yüzde 11,88 olarak açıklandı..Ağrı bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 7,93 ölçeğinde kaydedildi.
MALATYA İSTATİSTİK ALANI
TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerini kapsayan Malatya istatistik bölgesinde aylık bazda fiyatlar yüzde 0.19 oranında geriledi. Bu bölgede tüketici fiyatları geçen yılın aralık ayına göre yüzde 3.89 oranında artış kaydederken, yıllık fiyat artış oranı da yüzde 8.49 oldu. Malatya Bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı yüzde 8,52 olarak bildirildi.
VAN İSTATİSTİK BÖLGESİ
Doğu Anadolu Bölgesi illerini içeren Van bölgesinde fiyatlar aylık ölçütte yüzde 0.19 oranında geriledi. Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini içeren bölgede fiyatlar aylıkta yedi aylık ölçekte yüzde 3.48, yıllık bazda yüzde 7.59’luk artış gösterdi. Van bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat artış oranı ise yüzde 7.41 oldu.
ERZURUM VE ÜLKE ORTALAMASI
TÜİK verilerinden yapılan hesaplamalara göre Erzurum’da fiyatlar Türkiye ortalamasına göre aylık bazda yüzde 0.47, 2009 yılı aralık ayına göre yüzde 1.49, yıllık enflasyonda yüzde 0.50 oranında yüksek çıktı. Erzurum bölgesinin 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise Türkiye ortalamasının yüzde 1.40 oranında altında belirlendi..
BÖLGENİN ENLERİ
Doğu Anadolu Bölgesi illerini içeren istatistik bölgeler içinde aylık bazda fiyatların en yüksek olduğu bölge yüzde 0.35 ile TRA2   Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan illeri oldu. 2009 yılı aralık ayına göre fiyatların en yüksek olduğu istatistik alanı yüzde 6.47 ile Ağrı, yıllık fiyat artışında yüzde 11.889 ile Ağrı bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre en yüksek fiyat değişiminin yaşandığı bölge ise yüzde 8.52 ile Malatya olarak belirtildi.
//ANA HARCAMA GURUPLARI
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 1,04 ile eğitim grubunda gerçekleşti. Haziran ayında endekste yer alan gruplardan haberleşmede yüzde 0,70, konutta yüzde 0,46, ev eşyasında yüzde 0,37, giyim ve ayakkabıda yüzde 0,35, lokanta ve otellerde yüzde 0,20, sağlıkta yüzde 0,01 artış, alkollü içecekler ve tütünde yüzde -0,01, eğlence ve kültürde yüzde -0,10, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde -0,25, ulaştırmada yüzde -0,42, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde -2,52 düşüş gözlendi.
//REKOR DOĞU’DA
NUTS2 düzeyinde 26 bölge içinde TÜFE’nin aylık bazda en yüksek artış gösterdiği bölge yüzde 0.35 ile TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 6.47 ile TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan  bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 11.88 ile TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış ise 4’üncü teşvik alanında yer alan TRC2 Şanlıurfa, Diyarbakır  bölgesinde gerçekleşti.
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boydak’tan sportif yatırım
Türkiye’nin büyük şirketlerinden biri olan Boydak Holding, Yakutiye ilçesinde ...
DATAE tarıma ışık tutuyor
Erzurum'da "3. Uluslararası Havza ve Mera yönetimi" semineri düzenlendi. ...
Göçerlere şap ithamı
Şap hastalığı yüzünden Erzurum’a hayvan giriş çıkışlarına yasak getirilmesi, ...
 
Arıcılar’ın ilginç “oğul mücadelesi”
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Erzurum'un Olur İlçesinde arılar, ağaçta oğul verdi.
Doğu Anadolu’da 4’üncü Teknokent adımı
Erzurum Atatürk üniversitesi, Malatya İnönü, Elazığ Fırat üniversitesinden ...
Kırsal Kalkınma’da eğitim süreci başlatıldı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na ...
 
Demiryollarına çağdaş vizyon
ERZURUM(GHA) – Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, yol bakım ve onarım ...
Erzurum yine geride kaldı
AB Genel Sekreterliği Merkezi İhale ve Finans Birimi, AB hibe fonlarından ...
Tarım’da sigorta süreci sağlıklı işliyor
OKTAY FANİ(İHA) - Erzurum’da Tarsim tarafından don, dolu, fırtına, yangın, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva