ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Temmuz 2013 Salı - 00:11

Doğu’da Ramazan neşvesi…

Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfireti altında. Bölge illerinde Ramazan ayı çeşitli etkinliklerle idrak edilirken, yardımlaşma, dayanışma ve sosyal kucaklaşma doruk noktasına ulaşıyor.

Doğu’da Ramazan neşvesi…

ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfireti altında. Bölge illerinde Ramazan ayı çeşitli etkinliklerle idrak edilirken, yardımlaşma, dayanışma ve sosyal kucaklaşma doruk noktasına ulaşıyor.

ERZURUM’DAKİ ETKİNLİKLER

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şükrüpaşalılar’a verdiği sözü tuttu. Daha önce kendi yerleşim yerlerinde kültürel ve sosyal etkinlik yapılması yönünde dilek ve öneride bulunan semt sakinlerinin söz konusu isteği yerine geldi. Ramazan etkinliğini vatandaşların ayağına kadar götüren Başkan Küçükler’e semt sakinleri teşekkür etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, şehrin önemli yerleşim biriminde yaşayan Şükrüpaşalılar’a verdiği sözü yerine getirdi. Daha önce Ramazan ayı faaliyetlerinin semtlerinde yapılması yönünde istekte bulunan Şükrüpaşalılar’ın bu arzusunu kırmayan Başkan Küçükler, etkinliklerin üçüncüsünün söz konusu yerde gerçekleştirilmesi yönünde talimat vermişti. Ramazan ayına özel kültür ve sanat etkinliği Küçükler’in direktifiyle Şükrüpaşa semtinde yapıldı. Bunun üzerine memnuniyetlerini ifade eden Şükrüpaşalılar, Şehr-ül Emin’e teşekkür etti. Semt sakinleri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Şehir merkezine bir hayli uzakta olan Şükrüpaşa semtinde, özellikle Ramazan ayında sanat ve eğlence yapılması hususunda Büyükşehir Belediyesi yetkililerine isteğimizi ifade etmiştik. Dilek ve önerimize kulak veren Başkan Ahmet Küçükler, bizleri kırmadı. Ramazan ayı etkinliğinde nostaljik ve keyifli bir gece yaşadık. Küçükler’e bizlere olan ilgi ve alakasından ötürü teşekkür ediyoruz” şeklinde görüş belirttiler. Bir başkadır Ramazan geceleri Erzurum Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Daire Başkanlığı tarafından Şükrüpaşa Semt Garajı mevkisinde gerçekleştirilen Ramazan ayı özel eğlence programı dolu dolu geçti. Petersburg Sokak Sirki ve Kenya Akrobasi Gurubu’nun gösterisiyle başlayan gece, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun olmazsa olmazı meddahların kıssadan hisseleriyle devam etti. Şair Ahmet Coşkun’un şiir dinletisinin de yer aldığı gece, Türk Halk Müziği sanatçılarından Selami Durmuş’un konseriyle sona erdi. Ulusal bir kanalda yayınlanan ses yarışması sayesinde ünlenen ve yanık sesiyle Erzurum’u tüm Türkiye’de tanıtan sanatçının seslendirdiği uzun havalara eşlik eden Şükrüpaşalılar, etkinlikle duygu dolu dakikalar yaşadı. Öte yandan Kültür Otobüsü’nde yer alan Erzurum Miniatürk Sergisi’ni gezen semt sakinleri, şehir tarihi hakkında bilgi sahibi oldu.

BU DA MOTORLU RAMAZAN DAVULCUSU
Iğdır'da, motorlu Ramazan davulcusu 3 mahalleyi birden savura kaldırıyor.
Iğdır'da 35 yıldır 7 Kasım, Karaağaç ve Emek mahallelerinde Ramazan davulculuğu yapan Recep Çevik, bu yıl da kardeşi ile birlikte halkı sahura kaldırıyor. Kendisi motosikleti sürerken, hemen arkasında oturan kardeşi de davul çalarak 3 mahalleyi bir saatte uyandıran Recep Çevik, davulculuk mesleğinin ata mirası olduğunu söyledi. Yörede düğünlerde davulculuk da yaptığını ifade eden Recep Çevik, Ramazan aylarında ise halkı sahura kaldırmak için çalıştıklarını belirtti. Çevik, "Ramazan aylarında; yaz kış, yağmur kar demeden bu işi yaparak hem sevap işliyoruz hem de vatandaşların verdiği bahşişler sayesinde para kazanıyoruz. Ramazan aylarında genelde düğün olmuyor. Bizde tek bildiğimiz meslek davulculuk olduğu için ekmeğimizi bu yolla kazanıyoruz. İlk bahşiş toplamaya Ramazan'ın 15. gününde başlıyoruz. Daha sonra bayramda hem mahallelimizin bayramını kutluyoruz hem de bunların gönlünden kopan bahşişleri topluyoruz" dedi.

PAGADER, 200 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPACAK

Ağrı Patnos Gazeteciler Derneği’nin (PAGADER), bu yıl Ramazan ayında 200 aileye gıda yardımı yapacağı bildirildi. Açıklamalarda bulunan Patnos Gazeteciler Derneği Başkanı Faruk Yavuz, derneklerinin yönetim kurulu toplantısında yardım kararı alındığı belirterek, herkesin bu mübarek ayda elini taşın altına koyup bir şeyler yapması gerektiğini söyledi. Yavuz, “2011 yılında kurulan derneğimiz ihtiyaç sahiplerine, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam etmektedir. Ramazan ayında 200 aileye gıda kolisi dağıtmayı hedefliyoruz. Yardımların devam edebilmesi için Patnoslu vatandaşlardan katkı bekliyoruz” dedi.

Derneklerinin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunun da altını çizen Yavuz, işadamları ve ticari faaliyette bulunan firmaların yapacağı yardımların da onların adına dernek çalışanları tarafından dağıtılacağını söyledi. Yavuz, bu konuda kendilerine desteklerini esirgemeyen vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

MÜFTÜ DEMİREL: "RAMAZAN'DA MUKABELE USULÜYLE KUR’AN OKUMAK DAHA FAZİLETLİDİR"
Bitlis'in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim okumak, öğrenmek ve dinlemek için daha fazla zaman ayrılması gerektiğini ifade ederek, bu ayda mukabele usulüyle Kur'an okumanın daha faziletli olduğunu söyledi.  Müftü Demirel, mukabele usulüyle Kur'an okumanın önemine değinerek, "Kur’an-ı Kerim tek başına okunabildiği gibi mukabele usulüyle de yani biri okuyup diğerlerinin takip etmesi şeklinde de okunabilir. Ramazan ayında bu şekilde okumak daha faziletlidir. Zira Kur’an-ı Kerimi Hz. Peygambere (s.a.s) tebliğ eden Hz. Cebrail, her yıl Ramazan ayında Kur’an-ı Hz. Peygambere mukabele usulüyle okurdu. Dolayısıyla peygamberin sünnetine uygunluk arz etmesi adına Ramazan ayında mukabele usulü okumaya dikkat etmek gerekir. Bu hususta Hz. Peygamber şöyle buyuruyor, ‘Allah’ın evlerinden bir evde Allah’ın kitabını aralarında müzakere etmek için bir araya gelen topluluğun üzerine sekine (huzur) iner, onları rahmet kaplar, melekler kendilerini kuşatır ve Allah, kendi katındakilere onlardan bahseder.’ Kuran ayı olan Ramazan ayında diğer aylardan daha fazla Kur’an-ı Kerim okunmalıdır. Ancak Kur’an okumayı sadece okumakla da sınırlı bırakmamak gerekir. Yılda en az bir defa mealiyle beraber okunmalıdır. Bir ay boyunca üç hatim okunmaktansa mealiyle beraber iki hatim okumak daha iyi olur. Hz. Peygamber, Kur’an-ı hatmetmek için tavsiye ettiği süre beş ila otuz gün arasıdır. Kur’an-ı Kerim’i dinlemekte okuması gibi ibadettir. Onun için her hangi bir yerde Kur’an okunuyorsa önemli bir mazeret olmaksızın oradan ayrılmak doğru olmaz. Kur’an her nerede okunursa okunsun camide olur, evde olur veya mezarlıkta olur fark etmez Kur’an sesi yükseliyorsa kalbini Kur’an-a açıp ibadet niyetiyle dinlenilmelidir. Gündüzünde oruç tuttuğumuz, gecesinde namaz kıldığımız bu ayı farklı kılmak adına Kur’an-ı Kerim’i işitmek için kulağımızı, bakmak için gözümüzü, anlamak için aklımızı, yaşamak içinde kalbimizi harekete geçirmeliyiz. Cenabı Allah kalbimizi ve kafamızı Kur’an nuruyla nurlandırsın" dedi.
Müftü Demirel, Kur’an-ı Kerim’i her okuyuştan sonra bu duanın okunmasının oldukça faydalı olacağını ifade etti. Okunacak dua şöyle, “Allah’ım bana Kur’an-ı Kerim’inle merhamet buyur. Kur’an-ı bana nur, iman, hidayet ve rahmet vesilesi eyle, Kur’an’la unuttuğum şeyleri bana hatırlat, bilmediğim şeyleri de O’nunla bana öğret, geceler ve gündüzler boyunca Kur’an okumayı bana rızkım eyle, bana Kur’an-ı delil eyle.”

AHENK VE AHED'DEN İFTAR YEMEĞİ
Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahenk Eğitim Şirketi ile Ahlat Eğitim Derneği (AHED) tarafından ortaklaşa iftar yemeği verildi.  Ahlat Ravziye Eren Erkek Öğrenci Yurdu bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Meslek Yüksek Okul Müdürü Harun Koçak, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç ve Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel de katıldı. Yemekte konuşan AHED üyesi Özdal Çınar, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşliklerin daha derince yaşandığı bir ay olduğunu hatırlattı. Özdal, "İnsanların, insan olmanın gereği olarak kendilerine verilen bütün güzel huyları sergilemek için çok uygun bir ortamdır. Biz bu ayda kendimizi başkalarının yerine yerleştirir, onların durumlarını anlamaya çalışır, imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak, fitremizle, zekatımızla, sadakamızla, paketlerimizle yanlarında olmaya gayret ederiz. Yine bu ayda etrafımıza güzel sözlerle muamele ederek, doğru davranışlarla örnek olmayı hedefler, müsamaha sınırlarımızı sonuna kadar zorlarız. Camilerimizde, medyamızda ve başka mekanlardaki Ramazan programlarını takip ederek, her anımızı dolu dolu geçirmeye özen gösteririz. Bu güzel günlerin bir fedakarlık günü olduğunu biliriz. Maddi ve manevi ihtiyaçlarımızdan kısar, kendimize ve geleceğimize yatırım yaparız. Çünkü insanlığın geleceği için hepimize vazife düşmektedir. Ramazan aslında dünya geneli vazifelerimizi de bize tekrar hatırlatmaktadır. Ahenk Eğitim Şirketi olarak bu şirin belde de hizmet etmeye çalışıyoruz. Beldemizin eğitimine katkıda bulunduğumuz oranda, kendimizi mutlu hissediyoruz. İçinde bulunduğunuz yurdumuz lise, üniversite ve üniversite hazırlık talebelerine hizmet vermektedir. Ayrıca yurdun üst katları şirketimizin misafirhanesi olup, ilçemizi ziyarete gelenlere konaklama imkanı sunmaktadır. Melikşah Kız Yurdumuz, ağırlıklı olarak üniversite talebelerini barındırmaktadır. İlçemize okumaya gelen kızlarımıza güvenli bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Ancak müracaat çok ve yerimizde yetersizdir. İlçemizin yeni bir kız yurduna şiddetli ihtiyacı vardır. FEM Dershaneleri ise sınavlara hazırlanan her kademedeki talebemize uygun ortamlar oluşturmaktadır. Milli eğitim bünyesinde eğitim alan öğrencilerimize çeşitli takviyelerle başarıya ulaşmalarını hedeflemektedir. Ahlat Eğitim Derneği ise okuma salonlarıyla maddi durumu müsait olmayan talebelerimize kurs imkanı sunarak derslerine yardımcı olmaktadır. Ayrıca derneğimiz konferans, kermes ve gezilerle ilçemizin kültür hayatına katkıda bulunmaktadır. Birkaç aydır yoğunlaştığımız Nurs gezilerine 271 kişi katılmıştır. Gelecek aylarda da gezi ve konferanslarımız devam edecektir. Fedakar halkımızın yardımlarıyla başlatılan ve müftülüğümüzle birlikte organize ettiğimiz ‘Kur’an-ı Kerim’ hediye kampanyasında bin 873 rakamına ulaşılmıştır. Hedefimiz 3 bin 333’tür. Bu kampanya çerçevesinde köylerin büyük bir kısmına dağıtım yapılmış olup şehir merkezine de gelecek hafta dağıtılacaktır. Yapılan bütün bu çalışmalar, sizlerden aldığımız enerji ve desteklerle gerçekleşmektedir. İlçemizin maddi ve manevi hayatına yatırım yapan, devletimizin bütün kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyoruz. Gayretlerinin devamını diliyoruz. Bu akşamın hazırlanmasına vesile olan şirket ve dernek yönetim kurulu üyelerine, gönüllü çalışanlarına ve katılan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ ELAZIĞ'DA GIDA YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi tarafından bin 500 aileye gıda yardımı sağlandı.
Ramazan ayının gelmesiyle beraber kent genelinde bin 500 aileye gıda yadımı yapılacağını açıklayan Kimse Yok mu Derneği Elazığ Şube Müdürü Önder Çolak, 2007 yılında kurulan şubenin personel ve yüzlerce gönüllüsü ile ihtiyaç sahiplerine, gıda yardımı desteğinin sürdüğünü dile getirdi. Çolak, Ramazan ayında bin 500 aileye gıda kolisi dağıtmayı hedeflediklerini belirterek, günde 50 aileye gıda kolilerini ulaştırdıklarını söyledi. Yardımların devam edebilmesi için Elazığlı vatandaşlardan katkı beklediklerini anlatan Çolak, Kimse Yok mu Derneği'nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğununu hatırlattı.
İMAM CAFER’İ ANMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI
 Malatya’da Ermişli İmam Cafer'i Anma Etkinlikleri ilgi gördü. Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Ermişli Köyü’nde İmam Cafer'in türbesi önünde düzenlenen anma etkinliğine; Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan ile kalabalık bir topluluk katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, etkinlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Anadolu topraklarında Hacıbektaş, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, İmam Cafer Sadık gibi önderlerin kardeşlik, barış tohumları ektiklerini söyleyen Ağbaba, “Bu tohumların yeşermesi için bu tohumlara su verenleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum” dedi. Ağbaba, konuşmasında şu iddiaları ileri sürdü:
“Anadolu’da savaşa karşı barışın, nefrete karşı hoşgörünün sesini yükseltmeye devam ediyorsunuz. Burada da böyle, Taksim Gezi Parkı’nda da böyle. Ben de orada günlerce Fahrettin Kayhan’la birlikte nöbet tuttum. Birilerinin söylediği gibi Gezi Parkı’nda şiddet, nefret yok. Dayanışma var. Hoşgörü var. Barış var, kardeşlik var. Orası sadece İstanbul’a değil, Türkiye’ye değil, bütün dünyaya, kendine benzeştirmeye çalışan, her şeyi ben bilirim diyen, kimin ne okuyacağına, kimi izleyeceğine, kaç çocuk yapacağımıza nasıl yaşayacağına, geçmişimize her fırsatta küfreden, bu ülkeyi kuran, dünyanın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal ve İnönü’ye 2 ayyaş diyen anlayışa karşı çıktı.”
Ağbaba, konuşmasına şöyle devam etti:
“O ses Anadolu topraklarında barışın dostluğun ve kardeşliğin sesiydi. Gezi Parkı’nda bir tek olay, hırsızlık, kavga taciz yaşanmadı. Çünkü onlar Hacı Bektaş’ın, Pir Sultan’ın, Yunus Emre’nin öğretileriyle büyüyen insanlardı. Çünkü onlar Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretilerinde olduğu gibi bir elinde ceylanı, bir elinde aslanı barış içerisinde, hoşgörü içerisinde yaşatan bir anlayışı savunuyorlardı.
Her zaman dayanışma içerisinde olmalıyız. Ne diyor Şeyh Bedrettin; ‘Yarın yanağından gayrı her zaman her yerde hep beraber.’ Pir Sultan’ların, Hacı Bektaş’ların ektiği tohumların yeşermesi için hepimize önemli görevler düşüyor. 19 Mayıs 1919’da bu ülkenin kurtulmasını sağlayan, emperyalizme karşı mücadele eden, kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan Mustafa Kemal’e karşı görevlerimiz var. Birlik olmak, kardeşlik tohumlarını yeşertmek. Ben TBMM’de bunu sizin adınıza yapmaya çalışıyorum. Bin kere mazlum olsak da bir kere zalim olmayacağız. Özgürlüğün sesini yükselteceğiz.”
Konuşmaların ardından katılımcılara İmam Cafer Birlik Lokması dağıtılırken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilüfer Sarıtaş deyişler seslendirdi.

VALİ VASİP ŞAHİN, İFTAR SOFRASINA MİSAFİR OLDU
Malatya Valisi Vasip Şahin, eşi Şeyma Şahin ile birlikte iftar öncesi bir aileyi ziyaret ederek, iftar sofralarına konuk oldu.Vali Şahin ve eşi Şeyma Orduzu beldesinde konuk olduğu ismi açıklanmayan ailenin çocuklarına çeşitli hediyeler vererek, onlarla bir süre sohbet etti. İftar saatinin gelmesi ile birlikte iftar sofrasına davet edilen vali ve eşi, konuk oldukları hane halkı ile birlikte oruçlarını açtı. Daha sonra çay içip bir süre aile reisi ve eşi ile görüşen Vali Şahin, ailenin dert ve sıkıntılarını dinledi.
SYDV İl Müdürü Nebi Tepe’nin de yer aldığı ziyarette vakıf tarafından tahsis edilen ayni ve nakdi yardımı da aile reisine veren Vali Şahin, imkan buldukça ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etmeye ve davet ettikleri taktirde onların iftar sofralarına konuk olmaya gayret edeceklerini söyledi.
Aile reisi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Şahin ve eşine teşekkür etti.

ASPUZU’DA RAMAZAN GECELERİ
İlahi Sanatçısı Sedat Uçan, güçlü sesi ve yorumuyla Malatyalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında ilahi konseri veren ilahi sanatçısı Sedat Uçan, dillerden düşmeyen, ‘Sevdim’, ‘Kerbela’, ‘Anne’, ‘Medine’ ve ‘Gururlanma İnsanoğlu’ ilahilerini, vatandaşlarla birlikte seslendirdi. Malatyalıların büyük bir ilgi gösterdiği ilahi konseri, gece geç saatlere kadar devam etti. Gecede ayrıca Şair Kemal Deniz ile Haber Spikeri Mehmet Derindağ, şiir dinletisi sundu.

MALATYA’DA RAMAZAN COŞKUSU
Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında sergilenen Hacivat-Karagöz oyunu, vatandaşlardan büyük alkış aldı.Malatya Park alış veriş mağazası tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, Hacivat-Karagöz oyunu sergilendi. Fuaye alanında düzenlenen etkinliğe en büyük ilgiyi çocuklar gösterirken, ebeveynlerde oyunu büyük bir dikkatle izledi. Ramazan ayının vazgeçilmez etkinliklerinden olan Hacivat-Karagöz oyununun ardından Aşuk ile Maşuk sahne aldı. Semazen gösterisinin de sunulduğu etkinlikte tasavvuf musikisi konseri de verildi. Etkinlik, karnaval ve pantomim gösterisiyle sona erdi.

AK PARTİ’DEN MAHALLELİLERE İFTAR YEMEĞİ
AK Parti Van İl Başkanlığı, bu yıl başlattığı yeni Ramazan geleneği kapsamında mahallelerde iftar yemeği vermeye devam ediyor.  AK Parti Van İl Başkanlığı, bu yılki Ramazan ayında yeni bir etkinlik başlatarak mahallelerde iftar sofrası kurmaya ve vatandaşlarla bir arada iftar açmaya devam ediyor. Önceki gün Terzioğlu Mahallesi’nde, dün ise Buzhane Mahallesi’nde iftar sofrası kuran AK Parti teşkilatının bu etkinliği, vatandaşların oldukça beğenisini ve ilgisini topladı.
İl Başkanı Abdullah Aras ile yardımcıları Ümit Esengül ve Zafer Efeoğlu İl Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Utku, Fatih Dülger ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Kuşan’ın katıldığı iftar buluşmasında, mahalle muhtarları, AK Partili mahalle temsilcileri ve mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi. İftar yapıldıktan sonra vatandaşların Ramazan aylarını kutlayan İl Başkanı Aras, daha sonra çay eşliğinde mahalle sakinlerinin talep ve sorunlarını dinleyerek, notlarını aldı ve gerekli alakayı göstereceğini söyledi. Vatandaşlarda memnun kaldığı iftar buluşmasında mahalle sakinleri Aras ve heyetine teşekkür ettiler.

HAFIZLIK TESPİT SINAVI
Van’da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlene Hafızlık Tespit Sınavı’na katılan öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.  Van merkez ve ilçe müftülüklerine bağlı olarak hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında okuyan ve eğitimlerini tamamlayarak hafızlık belgesi almak üzere Hafızlık Tespit Sınavı’na giren Kırmızıtaş Erkek Kur’an Kursu’ndan 12, Eminpaşa Kız Kur’an Kursu’ndan 8, Bahçesaray Arvas Kur’an Kursu’ndan 4, Muradiye Hayırseverler Kız Kur’an Kursu’ndan 4, Erciş Güldane Hatun Kız Kur’an Kursu’ndan 2 olmak üzere toplam 30 öğrencinin tamamı hafızlık belgesini almaya hak kazandı. Elde ettikleri başarıdan dolayı hafızlık eğitimi veren öğreticileri ve öğrencileri tebrik eden İl Müftüsü Nimetullah Arvas, öğrencilerimizin elde ettikleri başarıdan dolayı memnuniyetini ifade etti. Arvas, hafızlığını tamamlayan öğrencilere Ramazan ayından sonra taç giydirme merasimi düzenleneceğini de söyledi.

RAMAZANDA ZORLU FIRIN İŞÇİLİĞİ
Hava sıcaklığının 30 dereceyi geçtiği Van’da, Ramazan ayı ile birlikte fırın işçileri zor şartlar altında çalışıyor. 300 derecedeki fırında pide üretimi yapan işçiler, Ramazan ayında çalışmanın çok zor olduğunu belirttiler. Özellikle Ramazan ayına has olan pideye olan yoğun talep nedeniyle akşam ezanına kadar aralıksız çalıştıklarını ifade eden fırın ustası Kamuran Genceri, “Ramazan ayında vatandaşların en çok sofrada görmek istediklerinin başında pide gelir. Pide de sıcak yenilir. Onun için biz de işimizi ona göre ayarlıyoruz. Vatandaşı memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Gece-gündüz çalışıyoruz" dedi.
Günde yaklaşık 14 saat çalıştıklarını anlatan Genceri, “Sabah 07.00’den akşam iftara kadar durmadan sıcak ekmek çıkarıyoruz. Gün ortasında hem sıcaklık hem oruç çok zor oluyor. Ama yinede baba mesleği olduğu için bu işi severek yapıyorum” ifadelerini kullandı.
Günde yaklaşık bin 600 pide ile bin adet ekmek çıkardıklarını dile getiren Genceri, “Ramazan ayı her anlamda bereketli bir ay. Tüm esnaflar gibi bizimde işlerimizin iyi gittiği bir aydır. Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

TÜDKİYEB BAŞKAN YARDIMCISI ÇELİK, RAMAZAN'DA FAKİR AİLELERİ UNUTMADI
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, Ramazan ayı dolayısıyla memleketi Van’da fakir ve yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek, hazırlattığı gıda paketlerinden verdi. Yardım paketlerini alan aileler ise, Nihat Çelik’e hayır duasında bulundu.
TÜDKİYEB Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, 3 yaşındaki kızı Arzuhan’ı da yanına alarak aracına yüklediği gıda paketlerini, Van merkez ve ilçelerinde fakir ve yardıma muhtaç ailelere ulaştırdı. Amacının Allah rızasını gözetmek olduğunu bildiren Çelik, yardım dağıtımını Erciş ve Muradiye ilçelerinden başlattığını söyledi. İlçe merkezleri ve bağlı köylerden başlayan yardımların Van merkez ve diğer ilçelere de ulaştırıldığını anlatan Çelik, “Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’da amacımız, ilimiz Van ve ilçelerimizde daha önceden tespit ettiğimiz 500 fakir ve yardıma muhtaç aileleri evlerinde ziyaret edip, bir nebze de olsa katkıda bulunmaktır. Gıda paketlerimiz içinde sıvı yağ, makarna, şeker, çay, zeytin, un, tahin, reçel, pirinç, mercimek ve salça bulunmaktadır” dedi.
Bu arada, gıda paketlerin alan fakir ve yardıma muhtaç aileler ise bizzat evlerine kadar gelerek bu yardımları kendilerine ulaştıran Çelik'e teşekkürlerini iletti.

AK PARTİLİ ARAS’TAN KANAAT ÖNDERLERİNE ZİYARET
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van’da bazı kanaat önderlerini ziyaret ederek, Ramazan aylarını tebrik ederek dua istedi.
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, İl Başkan Yardımcısı Osman Türkmen, Merkez İlçe Başkanı Abdülmenaf Keyifli, Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız ve eski HAS Parti Van İl Başkanı Rasim Aslan ile birlikte Van’daki kanaat önderlerinden Asım Gülaçar, Reşit Dündar, Arif Karakaya, Ahmet Aykaç, Tahir İren ve Hasan Çelik’i ziyaret ederek Ramazan aylarını tebrik edip dua istediler. Kanaat önderlerinin görüş ve sözlerine son derece önem verdiklerini ve her zaman saygıyla dinlemeye ihtiyacı olduklarını belirten Aras, mümkün mertebede ziyaret etmeyi ihmal etmeyeceklerini söyledi.
Ziyaretten duyduklarını memnuniyeti dile getiren kanaat önderleri ise, tavsiye ve görüşlerini heyetle paylaşarak dua ettiler.

“BİR EKMEK AL BİR GÖNÜL KAZAN”
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Belediye Başkanlığı, fakir ailelerin ekmek ihtiyaçlarını gidermek için ‘Bir Ekmek Al Bir Gönül Kazan’ isimli kampanya başlattı.
Kampanyayla ilgili afişi fırınların ve ekmek satış noktalarının camlarına yapıştırılmasının ardından Belediye Başkanı Muammer Duran tarafından ilk ekmeğin alınması ile kampanya başlatıldı.
Kampanyayı düzenlemekteki asıl amaçlarının Kelkit'te maddi durumu iyi olan ailelerle, yardıma muhtaç aileler arasında bir dayanışmaya vesile olmak olduğunu kaydeden Başkan Duran, kampanyayı ilçe merkezindeki 6 mahallede belirlenen ve büyük çoğunluğu fırın ve ekmek satış noktaları olan 15 ekmek bayisi ile yürüteceklerini söyledi.
Vatandaşların evine ekmek aldığı sırada, maddi durumu nispetinde fazladan ekmek alıp satış noktasındaki ekmek dolabı içerisine bırakarak kampanyaya katılabileceğini dile getiren Başkan Duran, “O ekmek fakir aileler bu ekmekleri ister kendileri isterlerse çocukları alabilecekler. Kampanyayı, fakir fukara evine ekmek götürebilsin düşüncesiyle yaptık. Burada temel amaç, alan ile verenin birbirini görmemesi. Görmediği için de ezilmiyor ve mahcubiyet yaşanmıyor. Kampanyamıza destek veren başta fırıncı esnafımıza, ekmek satış noktalarına ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 

 
7 ayda 1 ton esrar ele geçirildi
 
Vergide başarılı süreç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canım Erzurum’a veda etti
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne ...
11 camimizde Sakal-ı Şerif var
Sakalı Şerif bulunan Cami Sayısı bakımından Doğu Anadolu bölgesinde Erzurum ...
Erzurum Maneviyat şehri
ÖZEL-TÜİK ‘Din istatistikleri 2012’ araştırmasını paylaştı. Erzurum cami ...
 
‘Tabyalar turizme kazandırılmalı’
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın ...
Kültür otobüsü ilgi gördü
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan ayı kültür ve sanat etkinlikleri, ...
Büyükşehir Ramazan etkinlikleri başladı
Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri mübarek ayın manevi ...
 
Ramazan gelenekleri yaşatılıyor
Ramazan ayıyla özdeşleşmiş kimi adet ve gelenekler zamanın akışına paralel ...
Erzurum KVK son kararını verdi
Köylülerin “ ziyaretgahımız üzerine kuruldu” diye itiraz ettikleri, Tunceli ...
Olurlular gönüllerini birleştirdi
Erzurum’un Olur ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Akdağ Kültür ve Sanat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva