ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>BÖLGEDEN
28 Şubat 2020 Cuma - 19:12

Doğu’da Milli hassasiyet dorukta

Malatya’da tüm sosyal etkinlikler, eğlence organizasyonları süresiz iptal edilirken, Kars’ta Sarıkamış Rallisi sonraki bir tarihe ertelendi. Erzincan, Malatya ve Kars başta olmak üzere bölge illerinde caddeler, sokaklar ve evler Türk Bayrağıyla donatıldı.

Doğu’da Milli hassasiyet dorukta

İdlib’de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu 33 mehmedin şehit düşmesi sebebiyle tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde tepkiler yağdırıldı, şehitlere rahmet niyazlarında bulunuldu.

SOSYAL ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Malatya’da tüm sosyal etkinlikler, eğlence organizasyonları süresiz iptal edilirken, Kars’ta Sarıkamış Rallisi sonraki bir tarihe ertelendi. Erzincan, Malatya ve Kars başta olmak üzere bölge illerinde caddeler, sokaklar ve evler Türk Bayrağıyla donatıldı.

DÜĞÜNLER ERTELENDİ

Şehitlere hürmeten sosyal etkinliklerin tamamen iptal edildiği bölgede, çok sayıda aile nişan ve düğün gibi törenleri bir başka tarihe bıraktı. Malatya Turgut Özal üniversitesi Senatosu yayımladığı bildiriyle hain saldırıyı kınadı, zalimleri telin etti.

ETSO VE DOSİAD BİLDİRİ YAYIMLADI

Erzurum’da ETSO ve DOSİAD yayımladıkları mesajlarla alçak saldırıyı yapanları lanetledi, saldırıya sessiz kalanları telin etti. Büyükşehir Belediyesi de taziye mesajı yayımlayarak, ‘Şehitler ölmez’ vurgusunda bulundu.

İDLİB ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ NAMAZ KILINDI

Erzincan’da, Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu şehit olan 33 Mehmetçik için cuma namazının ardından Cami Kebir Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğin şehit olması dolayısıyla Cami Kebir Camisi avlusunda toplanan vatandaşlar, cuma namazının ardından saf tuttu. Vatandaşlar, hep birlikte şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazı kıldıran Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, bütün şehitler için Allah’tan rahmet diledi. Cuma hutbesinde şehitlere rahmet okunurken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Gıyabi cenaze namazına STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

ERZİNCAN’DA İŞ YERİ, EV VE ARAÇLARA TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 Mehmetçiğin şehit olmasının ardından bugün Erzincan’da çoğu iş yeri, ev ve araçlara Türk bayrakları asıldı.

İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısı sonucu 33 asker şehit olurken 34 asker ise yaralandı. Yaralıların Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavisi sürüyor. Sabah saatlerinden itibaren de Erzincan’da birçok iş yeri sahibi dükkânlarına, araç sahipleriyse araçlarına Türk bayrağı astı. Bazı evlerin de balkonlarında Türk bayrağı asılı olduğu görüldü.

İş yerine Türk bayrağı asan Murat Yiğit, “Vatanımızın geleceği için Türk bayrağı astık. Bayrak şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bugün yine 33 şehidimiz var. Şehitlerimizin anmak, bizde buradayız demek için bayrağımızı astık. Bizler her zaman vatanımızın, milletimizin ve askerlerimizin yanındayız. Onları canı gönülden destekliyoruz” diye konuştu.

TANOĞLU: “ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUZ

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, İdlib'de şehit olan 33 askerimizle ilgili taziye mesajı yayımlayarak, “Ülkemizin sınır güvenliği ve vatanımızın ilelebet payidar kalması için görev yaparken, İdlib bölgesinde uğradığı hain saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize ise acil şifa diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Tanoğlu, taziye mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türk milletinin, var olduğu günden bu yana vatanı ve bağımsızlığını namusu bilmiş, herhangi bir tehdit karşısında gözünü bile kırpmadan canını feda etmiştir. Bugün de bizlerin huzuru, vatanının bölünmez bütünlüğü ve milletinin bekası için sınır ötesinde görev yapan gözü pek Mehmetçik'imiz, ne yazık ki hain bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Ülkemizin sınır güvenliği ve vatanımızın ilelebet payidar kalması için görev yaparken, İdlib bölgesinde uğradığı hain saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize ise acil şifa diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Sadece yüreğimizle değil, tüm varlığımızla, canımızla, tüm maddi imkânlarımızla vatan görevinde devletimizin yanındayız ve emrindeyiz. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaklaşık 3 bin üyemizle devletimizin hizmetinizdeyiz.”

DEPREM BÖLGESİ ELAZIĞ'DA ELLER SEMAYA MEHMETÇİK İÇİN AÇILDI

Deprem bölgesi Elazığ'da, Cuma namazında camileri dolduran vatandaşlar İdlib’de hain saldırı sonrası şehit düşen ve görevde olan Mehmetçik için ellerini semaya açarak dua etti.

24 Ocak'ta 6.8'lik depremin yaşandığı Elazığ'da vatandaşlar, Cuma namazını kılmak için İzzetpaşa Camisi başta olmak üzere kentteki tüm camileri doldurdu. Camilerin dolup dışarı taştığı Cuma namazında dualar, Suriye'de hem şehit düşen ve hem de vatan savunması ile mazlumlar için mücadele eden Mehmetçik için edildi. Cuma Namazı hutbesinin konusu ise “Hak uğruna mücadelemiz, birlik ve beraberlik ruhumuz” oldu. Hutbe okunduğu anlarda vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Mehmetçik için dua ettiklerini belirten vatandaşlar, onlar sayesinde bu vatan topraklarında rahat ve huzurla yaşayabildiklerini söyledi.

İDLİP'TEKİ ŞEHİTLER NEDENİYLE MALATYA’DAKİ PROGRAMLAR İPTAL OLDU

Suriye'deki rejimin İdlib’deki Türk askerlerine yönelik yaptığı hain saldırıda 33 askerin şehit olması nedeniyle Malatya’da önceden yapılması planlanan bir dizi inceleme, panel ve sergi açılışları iptal edildi.

İdlip'teki askerlerin şehit haberi üzerine önce TBMM Çevre Komisyonu ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Malatya ve Elazığ illerinden 28-29 Şubat günleri depremde zarar gören Elazığ ve Malatya’da yapacağı inceleme ziyaretinin iptal edildiği duyuruldu. Ardından ise Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan "28 Şubat Hafıza ve Gelecek" konulu panel ve fotoğraf sergisinin de şehit haberlerinin ardından iptal edildiği açıklandı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Suriye’nin İdlip bölgesinde Mehmetçiklerimize yönelik olarak Esed rejimi tarafından gerçekleşen hain ve alçak saldırı nedeniyle üniversitemizde 28 Şubat Cuma günü saat 10.00’da düzeleceği duyurusunu yaptığımız "28 Şubat Hafıza ve Gelecek" konulu Panel ve Fotoğraf Sergisi iptal edilmiştir. Şehitlerimizi Rahmetle anıyor, yaralı Mehmetçiklerimize Acil şifalar diliyoruz” denildi.

ER’DEN ASKERLERİMİZE YAPILAN SALDIRIYA KINAMA

Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er, Suriye’de askerlerimize yönelik yapılan hain saldırıyı şiddetle kınadı.

Federasyon ofisinde açıklamalarda bulunan Genel Başkan Abdurrahman Er, Suriye’den ülkemize 4 milyonun üzerinde bir mülteci yığını olduğunu belirterek, “Bu mültecilerin kendi yurtlarına geçişini sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından operasyon başlatılmıştır. Bu operasyon neticesinde İdlib’de askerlerimize karşı yapılan hava saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit edildiği üzüntüsü ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Bölgenin en büyük silahlı kuvvetler gücünü elinde bulunduran Türkiye, bu hain saldırıya karşı rejim güçlerine misliyle cevap vermiş, bin 709 rejim askeri etkisiz hale getirilmiş, 55 tank, 5 helikopter, 18 zırhlı araç imha edilmiş ve karşılık verilmeye de tüm hızıyla devam edilmektedir” dedi.

Millet olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin arkasında durmak gerektiğini belirten Genel Başkan Er, “Hepimizi ilgilendiren, ülkemizin menfaatleri için birlik ve beraberlik içerisinde tek ses olmalıyız. Farklı aleyhte sesler ülkemizin bütünlüğüne, refah düzeyine, huzuruna, barışına ve bölgede güçlü bir ülke konumuna ulaşmamıza engel teşkil edecektir. Kimin düşman kimin müttefik olduğu saptanamayan, güvendiklerimizin arkamızdan vurduğu ve kime güveneceğimizi bilemediğimiz bu tarihi günde muhalefeti iktidarı Suriye konusunda birlik ve beraberlik içerisinde Suriye’de büyük ve kapsamlı bir operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetlerimize büyük bir moral verecek, arkasında duracak, tek sesli bir dayanışma sağlanmalıdır. Bu süreçte buna ülkemizin çok acil ihtiyacı vardır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu kapsamlı operasyonları için başarılar diliyor, tekrar yeni şehitlerimizin olmaması için yüce Rabbimize dua ediyoruz. Şehit olan kahraman askerlerimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar, ülkemizin ve tüm milletimizin başı sağ olsun diyoruz” dedi.

KARS İL MÜFTÜLÜĞÜ CUMA HUTBESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Kars İl Müftülüğü, dün yayımladığı Cuma hutbesini değiştirdi.

Kars İl Müftülüğü, Cuma hutbesini “Hak uğrunda mücadelemiz, birlik ve beraberlik ruhumuz” başlığıyla yayımlandı.

İdlib’de düzenlenen saldırıda 33 askerin şehit olmasının ardından Kars İl Müftülüğü, Cuma hutbesini şehitlere ayırdı.

Millet olarak dün olduğu gibi bugün de büyük badirelerden geçildiğini ve ağır imtihanlar verdiğine dikkat çekilen hutbede, “Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi bugün de vicdanı körelmiş, insafını ve insanlığını kaybetmiş güçlere, bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Yine dün olduğu gibi bugün de kadını erkeği, genci yaşlısı, hâsılı milletimizin her bir ferdiyle bayrağımızı indirtmeyecek, ezanlarımızı dindirtmeyecek, vatanımızı çiğnetmeyeceğiz. Bizleri başarılı kılacak olan, Allah’a karşı sarsılmaz imanımızdır. Vatana, ezana, bayrağa ve bağımsızlığa sevdamızdır. Yüreğimizdeki şehitlik ve gazilik arzusudur. Mehmetçiğimiz, daima mazlumun yanında zalimin karşısındadır” denildi.

Hutbede, “Dünyanın iyiliği için cephede, insanlık adına siperdedir. Hakları ellerinden alınanların imdadına koşmak için seferdedir. Terörden bunalan coğrafyalara barış, umudu tüketilmek istenen masumlara umut, huzuru kaçırılan mahzunlara huzur dağıtmak üzere sefere çıkan Mehmetçiğimiz, dün hain bir saldırıya uğradı. Acımız büyük, yüreğimiz buruktur. Şehitlerimizin ruhu şâd olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Yüce Rabbim yaralılarımıza şifalar ihsan etsin. Bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Şu hususu unutmayalım ki bizi biz yapan, bizi millet yapan değerlerimizin etrafında kenetlendikçe kazanamayacağımız hiçbir mücadele yoktur. Birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttukça, karşı koyamayacağımız hiçbir hain saldırı, elde edemeyeceğimiz hiçbir zafer yoktur. Hiç şüphemiz yok ki Cenâb-ı Hakk’ın yardımıyla hainlerin oyunları bozulacak, zalimlerin tuzakları ayaklarına, hileleri başlarına dolanacaktır. Dün olduğu gibi bugün de zafer, hakkın ve hakikatin yanında yer alan aziz milletimizin olacaktır” ifadelerine yer verildi.

KARS’TA DOLMUŞÇULAR TÜRK BAYRAĞI VE SİYAH KURDELE BAĞLADI

Kars’ta dolmuşçular, İdlib’de düzenlenen hain terör saldırısında 33 askerin şehit olmasının ardından araçlarına Türk Bayrağı astı, siyah kurdele bağladı.

Dün İdlib’te yaşanan hain terör saldırısı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da kınandı. Kentte şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlar, dolmuşlarının üstüne Türk Bayrağı ve siyah kurdele asarak hain terör saldırısını kınadı.

Dolmuşçu Abdurrahman Güneş, İdlib’te yaşanan hain terör saldırısını protesto etmek amacıyla dolmuşuna siyah kurdele bağladığını ifade etti.

Güneş, “Tüm Türkiye’nin ve İslam aleminin başı sağ olsun. Biz bir ölür, bin diriliriz. Bunu hiç kimse unutmasın. Kimse Türk’e kefen biçemez, bunu bilsinler” dedi.

Dolmuşçuların örnek davranışına vatandaşlarda destek verdi. Dolmuşçular araçlarına astıkları Türk Bayrakları ve siyah kurdele ile seferlerine devam etti.

AK PARTİ’NİN KONGRELERİ İPTAL EDİLDİ

AK Parti Kars’ta yarın yapacağı 2 kongreyi iptal etti.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, yarın (29 Şubat 2020 tarihinde) yapacakları Merkez İlçe ve Susuz İlçe Kongrelerini İdlib’de gelişen acı olaylar nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

SARIKAMIŞ RALLİSİ İPTAL EDİLDİ

Sarıkamış’ta yapılması planlanan Shell Helix 2020 Türkiye Ralli Şampiyonası, iptal edildi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “29 Şubat-1 Mart 2020 tarihlerinde yapılacağı açıklanan Türkiye Ralli Şampiyonası Sarıkamış Rallisi iptal edilmiştir” denildi.

Ralli’nin iptal edilmesiyle ilgili bir açıklamada düzenleme kurulundan geldi. Yapılan açıklamada, “Suriye'nin İdlib bölgesinde bulunan askeri güçlerimize rejim unsurları tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu kahraman askerlerimizin şehit olduğunu ve yaralandığını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Eksi 36 Spor Kulübü tarafından 29 Şubat-01 Mart 2020 tarihlerinde organize edilmesi planlanan Shell Helix 2020 Türkiye Ralli Şampiyonası 1. ayak yarışı Sarıkamış Rallisi, İdlib’de gelişen acı olaylar nedeniyle federasyonumuz tarafından iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

"BİZİM SABRIMIZI SINAMANIN SONUÇLARINI EN KISA ZAMANDA GÖRECEKLER"

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “Bu saldırıyı yapan alçaklar, bizim sabrımızı sınamanın sonuçlarını en kısa zamanda görecektir” dedi. MTB Başkanı Ramazan Özcan, İdlib'deki rejim güçlerinin hain saldırısına ilişkin açıklama yaparak, “Mübarek kandil gecesinde İdlib’den gelen acı haberle ciğerimiz yandı. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde İdlib'de bulunan sivil can kayıplarını önleme, sınırlarımızı güven altına almak ve barışı koruma misyonunu üstlenen Mehmetçiğimize, Suriye rejim güçleri tarafından yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı yapan alçaklar, bizim sabrımızı sınamanın sonuçlarını en kısa zamanda görecektir. Türk milleti, bölünmez bütünlüğünü yok saymaya cüret edenlere tarih sahnesinde her zaman karşılığını vermiştir. Hain ve acımasız saldırıyı gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezayı alacaklarına dair en ufak bir şüphem yoktur. Sadece yüreğimizle değil, sadece duamızla değil, aynı zamanda bütün varlığımızla, canımızla bu vatan görevinde devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz ve birlikteyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Allah, vatanı korumak için yaptığı bu mücadelede şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin" diye konuştu.

GÜDER'DEN İDLİP TEPKİSİ

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yayımladığı baş sağlığı mesajında İdlip saldırısına tepki göstererek, "Ciğerimiz kor gibi yansa da, milletimizin vakur duruşuyla tüm dünyaya tek yürek olduğumuzu göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Suriye’nin İdlib kentinde hain Esad güçleri tarafından gerçekleşen saldırı sonu şehit düşen Mehmetçiğimiz için başsağlığı mesajı yayımladı. Başkan Güder, mesajında birlik beraberlik vurgusu yaparak, “Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip kandilinde Suriye’nin İdlib kentinden gelen acı haber yüreğimizi yaktı. Kendi halkına zulmeden terörist Esad, bölgedeki sükuneti sağlamak adına İdlib’te olan Mehmetçiğimizi hedef almıştır. Rejim güçlerinin hain saldırısı üzerine çok sayıda Mehmetçiğimizin şehit olduğunu derin bir üzüntü ile öğrendik. Gece saatlerinde gelen haber Türk halkının yüreğine bir kor olarak düşmüştür. Hain saldırıya milletimizin de desteği ile anında karşılık verildi. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ciğerimiz kor gibi yansa da, milletimizin vakur duruşuyla tüm dünyaya tek yürek olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Üç ayların başladığı bu mübarek günlerde şehitlerimizin acısını yaşıyoruz. Yaralı çocuklarımızın vatan uğruna kanlarını ve canlarını, gözlerini kırpmadan veren çocuklarımızın gösterdiği kahramanlıklarını tüm dünya ibret ve korkuyla izliyor. Bizler genlerimizden gelen kahramanlıkları dünyanın sonuna kadar sergileyeceğiz. Dünya ölüme gülerek giden evlatlarımızın kahramanlıklarını izliyor. Hükümetimiz yapılan hain saldırıya karşın bütün adımları atacağından hiç şüphemiz yoktur. Hainlere hak ettiği şekilde cevap verilecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mehmetçiğimizin büyük zaferler kazanacağından şüphemiz yoktur. Allah tüm güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. “De ki: Ey kafiler yenileneceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz. (Al-i İmran/12) Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ’NDEN İDLİB SALDIRINA KINAMA

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Suriye’de rejim güçleri tarafından yapılan saldırı kınandı.

Suriye’nin İdlib kentindeki Türk askerlerine Esed Rejimi tarafından düzenlenen hava saldırısında 33 askerin şehit edilmesi sonrası Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada yaşanan saldırı sert bir dile kınandı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda bölge ülkelerinin, bölgedeki halklarının da istikbali için mücadele eden, milyonlarca Suriyeliyi yıllardır misafir eden, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunan, mazlumun ve mağdurun yanında olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize yönelik Esed Rejimince gerçekleşen hain ve alçak saldırıyı şiddetli kınıyoruz. Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Türkiye’nin ve milletimizin bağrında çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, şanlı tarihimizin vermiş olduğu sorumluluğu dün olduğu gibi, bugün ve yarında yerine getireceğine inanmaktadır. Hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

MALATYA CADDELERİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Suriye'nin İdlib kentinde rejim tarafından yapılan saldırı sonrası Malatya'da da ana caddeler Türk Bayrakları ile donatıldı.

Suriye'de rejim güçlerinin hava saldırı sonucu 33 askerin şehit olmasının ardından Malatya'daki ana caddeler Türk Bayrakları ile asılarak, askere destek verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ana caddelere Türk Bayrakları ile donatılırken birçok vatandaş da da ev ve işyerlerini Türk bayrakları ile donattı.

ÇALDIRAN BELEDİYE BAŞKANI ENSARİ'DEN İDLİB MESAJI

Van’ın Çaldıran Belediye Başkan Şefik Ensari, İdlib’de rejim güçlerince yapılan hain saldırı sonucu şehit olan Mehmetçikler için bir mesaj yayımladı.

Baskan Ensari, yayımladığı mesajda, “Suriye’de rejim unsurları tarafından dün aksam saatlerinde yapılan hain saldırı sonucu kahraman ordumuzun 33 askeri şehadet şerbeti içerek şehit olmuştur. Türk milletinin başı sağ olsun. Canlarını vatan uğruna feda eden aziz kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.

 
Sekmen’den taziye mesajı
 
Şenkaya’nın şehidi var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esad’ın fotoğrafını ateşe verdiler
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileler, dün Suriye'nin ...
11 aile evladına kavuştu
Şimdiye kadar 11 ailenin evladına kavuştuğu eylemde bekleyişlerini sürdüren ...
Ailelerin evlat nöbeti 179'uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
“Sebep olanları Allah kahretsin”
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 179 gündür devam eden evlat nöbeti ...
Bitlis şehidini uğurlayacak
Bitlisli Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş, Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim ...
Orhan: “Savaşsız bir dünya için mağfiret dileyelim”
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İslam dünyasında mübarek ...
 
Minik eller duaya açıldı
Aşkale ESMEK Müdürlüğü Sübyan sınıfı öğrencileri Regaip Kandili münasebeti ...
Sunar’dan ‘Birlik ve dirlik mesajı’
Başkan Sunar mesajında, Regaip Kandiliyle başlayan ve Kadir gecesiyle ...
Evladına kavuşan aile sayısı 10’a yükseldi.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva