ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
16 Nisan 2012 Pazartesi - 01:54

Doğu’da Kutlu Doğum coşkusu

Doğu Anadolu Bölgesinde, İki alemin nuru, Fahri kainat Hz. Peygamberimizin (SAV) dünyaya teşrifi kapsamında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük ilgi görüyor.

Doğu’da Kutlu Doğum coşkusu

Doğu Anadolu Bölgesinde, İki alemin nuru, Fahri kainat Hz. Peygamberimizin (SAV) dünyaya teşrifi kapsamında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük ilgi görüyor.
E.Ü’DE DİN VE PSİKOLOJİ PANELİ
Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Hukuk fakültesinde Din ve Psikoloji konulu bir panel düzenlendi. Öğretim üyeleri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı panelde, konularında uzman akademisyenler tarafından İslamiyet ve psikoloji hakkında bilgiler verildi
Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen panele, öğretim görevlilerin yanı sıra Milli Eğitim Müdür Vekili Özer Hayli ile üniversite öğrencileri katıldı.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Profösör Doktor Adem Dölek başkanlığını yaptığı panelde, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor, Ahmet Ragıp Özpolat, Yardımcı Doçent Doktor İsa Yücil İşgör, Yardımcı Doçent Doktor Fikret Gülaçtı konularında bilgiler verdiler.
IĞDIR’DA 'PEYGAMBER EFENDİMİZİN KARDEŞLİK AHLAKI VE HUKUKU' KONULU PANEL
Iğdır Müftülüğü, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde ‘Peygamber Efendimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku’ konulu bir panel düzenledi.
Panelden önce bir konuşma yapan İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, panelin amacının Peygamberimizin kardeşlik ahlakını ve hukukunu daha iyi anlamak ve onu doğru anlatmak olduğunu ifade etti.
İl Müftüsü Kulaz'ın yönettiği panelde, Iğdır Üniversitesi (IÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Zeki Tan, 'Kuran'ı Kerim ışığında kardeşlik ahlakı', IÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Yusuf Macit, 'Hz. Peygamberin sünneti ile kardeşlik ahlakı' ve IÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr İbrahim Akgün ise 'Kainat, insan ve iman kardeşliği' konularınad katılımcılara bilgiler verdiler.
Çok sayıda kültür sarayında düzenlenen panele katılanlara etli pilav ikram edildi.
DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZLAR AHLAT’TA KUR’AN ZİYAFETİ SUNDU
Tüm yurtta olduğu gibi Bitlis’in Ahlat ilçesinde de Kutlu Doğum Haftası huşu içerisinde kutlanıyor. Dünyaca ünlü hafızların Kur’an ziyafeti ise ilçe halkı tarafından ilgiyle dinlendi.
Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Programa Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkan Vekili Sedat Nacaroğlu, Ahlat Meslek Yüksek Okul Müdürü Harun Koçak, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Kutlu Doğum Haftası’nın önemine değinerek Kur’an okumanın ve Kuran’ın fazileti hakkında bilgi sundu.
Daha sonra programa katılan Dünya 2’incisi Hafız Mehmet Bilir ve kardeşi Hafız Davut Bilir tarafından Kur’an ziyafeti sunuldu.
Ardından Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek ve Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel tarafından hafızlara günün anısı olarak Ahlat Bastonu hediye edildi.
AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu (AMYO) Müdürlüğü'nden, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.
AMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkan Vekili Sedat Nacar, Ahlat Meslek Yüksekokul Müdürü Harun Koçak, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, bazı kurum amirleri ve okulun öğrencileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 'Kardeşlik' konulu slayt gösterisi yapıldı.
Ardında bir konuşma yapan AMYO Müdürü Öğretim Görevlisi Harun Koçak, Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması olan kardeşlik konusunu vurguyaptı. Koçak, büyüklerden birisinin, Hz. Peygamberi anlatmaya başlarken şu veciz ifadeleri takdim etmekte olduğunu belirterek: “Ben sözlerimle Hz. Muhammed’i övmüş ve güzelleştirmiş olmadım. Aslında sözlerimi Peygamberimizi anlatmakla övmüş ve güzelleştirmiş oldum” örneğini vererek şöyle konuştu:
“Benimde Peygamber efendimizi anlatmaya ne gücüm ne de takatim yeter. Fakat bu sözden yola çıkarak Peygamberimizden bahsetmekle, O’nu anlatmaya çalışmakla güzelleşmeye ve güzelleştirmeye bir nebze de olsa katkıda bulunmak istiyorum” dedi.
Daha sonra öğrenciler tarafından Kutlu Doğum Haftası ile ilgili çeşitli bilgiler aktarılırken, okul öğrencilerinden Hikmet Kılıçarslan tarafından, Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nin okunması ise izleyenlerden bol bol alkış aldı.
Programa katkılarından dolayı Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek tarafından, Ahlatlı iş adamı Sinan Şarkbülbülü ile Özden Sabri Özçelik’e plaket verildi.
ADİLCEVAZ’DA ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde dünyaca ünlü hafızlar tarafından Kuran’ı Kerim ziyafeti verildi.
İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Kuran’ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında dünya ikincisi ve Türkiye birincisi olan Mehmet Bilir ile hafız Adem Bilir katıldı. Uçağın rötarından dolayı yaklaşık 4 saat geç başlayan programa ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Adilcevaz Müftü Vekili Zahit Demirel, Kuran’ı Kerim’in okumak, anlamak ve yaşanmak için gönderildiğini söyledi. Demirel, “Eğer biz maddi ve manevi hastalıklarımızdan kurtulmak suretiyle iki cihanda şan ve şeref sahibi olmak istiyorsak Kuran’ın ne demek istediğini doğru anlayıp onu gerektiği gibi hayatımıza tatbik etmemiz gerekir” dedi.
Demirel, yaklaşık 2 saat süren programın sonunda sundukları katkılardan dolayı Belediye Başkanı Adnan Göksoy ile Adem ve Mehmet Bilir isimli hafız kardeşlere çeşitli hediyeler verildi.
ÇILDIR MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN ’KUTLU DOĞUM’ ETKİNLİĞİ
Ardahan Çıldır İlçe Müftülüğü’nce 'Kutlu Doğum Haftası' sebebiyle Peygamber Efendimizin doğumunun 1441. yılında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
Kutlu Doğum Haftası sebebiyle açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü İslam Demirci Şunları kaydetti; “1989 senesinden bugüne “Hz. Peygamber’i Anmaktan-Anlamaya” şiarıyla kutlana gelen Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması “Hz. Peygamber (sas), Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlâkı”dır. Başkanlığımız, kardeşliğe mani olacak duygu ve yönelişlerden insanları arındırmaya çalışmak ve kardeşliği yüreklerde pekiştirecek hususiyetleri insanlarda inşa etmeye yöneltmek amacıyla bu konuyu gündeme taşımıştır. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ülke genelinde çeşitli programlar, açılışlar, konferanslar, faaliyetler icra edilmekte olup, ilçemizde de Müftülüğümüz tarafından 20 Nisan Cuma günü saat 15:00’de Çıldır Meslek Yüksekokulu Salonunda “Hz. Peygamber (sas), Kardeşlik Ahlâkı ve Kardeşlik Hukuku” konulu konferans tertip edilecektir.”
KUTLU DOĞUM HAFTASINDA HASTAHANE VE CEZAEVİ ZİYARETİ
Ardahan İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlileri Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hastane ve cezaevini ziyaret ettiler.
Ardahan İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlileri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Ardahan Devlet Hastanesinde yatan hastaları ziyaret ettiler. Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlileri hastaların, refakatçilerin ve hastane çalışanlarının Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederek karanfil dağıttı. Yapılan ziyarette, yatan tüm hastalara acil şifa dileğinde bulundular.
Büro görevlileri Ardahan Devlet Hastanesi Müdürü Mehmet Sarıkaya’ya ev sahipliği için teşekkür ederek, Kutlu Doğum Haftasını tebrik edip karanfil takdim etti.
Ardahan İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlileri daha sonra Ardahan B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu da ziyaret ederek Kurum Müdürü başta olmak üzere İdari Personel ve Cezaevinde kalan Hükümlü ve Tutukluların Kutlu Doğum Haftasını kutlayıp karanfil dağıttılar.
PROF. DR. RAMAZAN AYVALI, DEPREMDZEDELERLE BULUŞTU
Van Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Çadıra sığmayan depremzedeler dışarıda programı dinlemek zorunda kaldılar.
Hüsrevpaşa Konteynır kentinde bulunan etkinlik çadırında düzenlenen program depremzede Vanlılardan büyük ilgi gördü. Burada günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Efendimizin güzel ahlakını bütün insanlara duyurmak ve onu örnek almak suretiyle hayatımız yön vermemiz lazım. Biz kutlu doğum haftası nedeniyle il genelinde 534 program hazırladık ve bunların ilkini bugün burada kutluyoruz“ dedi.
Kur’anı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Nimetüllah Arvas tarafından protokole gül dağıtıldı. Daha sonra programa katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Hz. Muhammed’in (SAV) doğum yıldönümü anısına bir konferans verdi. Peygamber Efendimizin insanlar içerisinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Ayvalı, taşların arasında nasıl yakut taşı kıymetliyse, madenlerin arasında altını madeninin nasıl kıymetli ise Hz. Peygamber’in de insanların arasında o kadar kıymetli olduğunu belirtti. Hz. Muhammed'in doğumunu, o gün yaşanan mucizeleri ve peygamberliğini anlatan Ayvallı, O'nun, Allah tarafından rehber olarak tüm insanlığa gönderildiğini belirterek, her Müslüman’ın mutlaka O'nu örnek alması gerektiğini söyledi. Hadis-i şeriflerle konferansına renk katan Prof.Dr. Ayvallı, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.
Programda ilahilerin ve şiirler okundu. Programa oldukça ilgi gösteren vatandaşlar çadırlara sığmayınca dışarıda oturarak saatlerce programı dinlediler.

 
Karasu Göletinde Bakan incelemesi
 
Bölücülere darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Kesimal dualarla uğurlandı
Şırnak'ın Uludere ilçesinin Geymuşule üst bölgesinde güvenlik güçleri ...
Hac kayıtlarında son gün
2012 yılı hac farizasını yapmak isteyen vatandaşların yarına(Cuma) kadar ...
Diyanet’ten Kutlu Doğum açılımı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ...
 
“Lisân-ı Hat ile Aşk-ı Nebî” yayımlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ...
www.kardeslikahlaki.org yayında
Bu yıl gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasını ...
ERZURUM Okuruna Soruyor?..
Kategorik haberleri, araştırmaları ve anketleriyle Erzurum’un sosyo ekonomik ...
 
‘Müftü şehrin ruhunu ifade eder’
Görmez, “Bir şehrin müftüsü, o şehrin ruhunu, o şehrin dini ve manevi ...
Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu sona erdi
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
Savaş Ortasındaki Bir Bilim İnsanın Fedakâr Çalışmaları
Oğuzhan Saygılı-Bulgaristan’ın yetiştirdiği önemli siyaset ve bilim insanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva