ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Altun, sektörde 25 yılını tamamladı
Altun, sektörde 25 yılını tamamladı
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Dağlarda çiriş otu bereketi
Dağlarda çiriş otu bereketi
Curlingte heyecan dorukta
Curlingte heyecan dorukta
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Haziran 2018 Salı - 03:32

Doğu’da Kadir Gecesi Bereketi

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi Tüm İslam Alemi’nde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ihtiram ve coşku içinde idrak edildi.

Doğu’da Kadir Gecesi Bereketi

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi Tüm İslam Alemi’nde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ihtiram ve coşku içinde idrak edildi. Erzurum’da başta Ulu Cami olmak üzere merkezde bulunan Lalapaşa, Caferiye, İbrahim Paşa, Narmanlı camilerinde büyük bir yoğunluk yaşandı. Teravih namazı sonrasında tüm il camilerinde mevlid okundu, niyazlar arşa yükseldi.

AĞRI’DA BİNLERCE KİŞİ SAKAL-I ŞERİF’İ ZİYARET ETTİ

Ağrı’da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek için camilere akın eden binlerce kadın ve erkek vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu.

Ağrı’da teravih namazından sonra erkekler için Merkez Camisi'nde kadınlar için ise Müftü Sadullah Yıldız Camii'nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Kadir Gecesi dolayısıyla Hz. Muhammed (sav) Sakal-ı Şerif’ini görmek isteyen binlerce kadın ve erkek vatandaş, köyler ve ilçelerden gelerek her iki cami önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Merkez cami içerisinde pencereye konulan Sakal- Şerif-i görmek isteyen vatandaşlar tekbirler eşliğinde dua ederek cep telefonları ile fotoğraf ve video çekti. Merkez Cami önünden başlayıp yaklaşık bir kilometre kuyruk oluşturan vatandaşlar sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Cami önünde Sakal-ı Şerif’i ziyaret eden vatandaşlara Kızılay ekipleri tarafından lokum ve kandil şekeri ikram edildi. Cami önünde Sakal-ı Şerif’i ziyaret etmek için kuyrukta bekleyen yediden yetmişe Ağrılı vatandaşlar Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu dile getirerek Sakal-I Şerif’i ziyaret edip dua edeceklerini belitti.

İl merkezi başta olmak üzere ilçeler ve köylerden gelen kadınlar için ise Müftü Sadullah Yıldız Camiinde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Burada Sakal- Şerif’i ziyaret eden ve sırada bekleyen vatandaşlar Sakal-ı Şerif’i görmek için adeta birbirleri ile yarıştı. Sakal-ı Şerif’i ziyaret eden kadınlar bol bol dua etti. Bazı kadınların ise dua ederken duygulandığı görüldü. Sakal-ı Şerif’i gören kadınlar ziyaret sırasında bol bol dua ettiklerini ve oldukça duygu dolu anlar yaşadıklarını anlattı. Bir hafta boyunca Sakal-ı Şerif’in ziyarete açılmasını isteyen kadınlar heyecanlı olduklarını kaydetti.

BİTLİS'TE KADİR GECESİNDE VATANDAŞLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

11 ayın sultanı Ramazan ayı içinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle Bitlis'te vatandaşlar camilere akın etti.

Bitlis'te Camileri dolduran vatandaşlar, namaz kılıp dua ederek, Kadir Gecesi'ni idrak etti.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından Merkez Ulu Cami'nde düzenlenen Kadir Gecesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Teravih Namazının ardından başlayan programda ilahiler okunup, dualar edildi.

Düzenlenen programa Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, İl Müftüsü Faysal Geylani ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KADİR GECESİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Elazığ’da Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Ramazan ayının 27.günü Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı. Elazığ’da da Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar başta İzzetpaşa Camii olmak üzere tüm camileri doldurdu. Camileri dolduran Müslümanlar ellerini semaya açıp dua etti.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya gecenin önemi hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Camilerin dolduğu gecede, dışarıda kalan cemaat de cami avlusunda yer bularak geceyi namaz kılıp dualarla geçirdi. Namaz sonunda İzzet paşa Vakfı tarafından vatandaşlara Ramazan şerbeti ikram edildi.

HAKKARİ'DE KADİR GECESİNDE MEVLİT OKUTULDU

Hakkari İl Müftülüğü bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle mevlit okutuldu.

Hacı Sait Camii'nde okutulan Kadir Gecesi programına çok sayıda vatandaş katıldı. Caminin dolup taştığı gecede birçok vatandaş ise caminin merdivenlerinde ibadet etti. Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, burada verdiği vaazda Rahmet peygamberi Rasulullah (s.a.v.) Efendimizin mevlid gününde dünyayı teşriflerinden daha büyük nimet ne olabilir. O halde o günün özellikle tespit edilip, ibadetlerle ihyası, yapılması gereken bir vazifedir dedi.

Gürbüz, "İmâm Ebû Abdillâh ibni’l-Hâc “el-Medhâl” isimli eserinde şunları söylemiştir: Mevlid ayı Allâh-u Teâlâ’nın üstün kıldığı, bizi de Yüce Peygamberiyle faziletli kıldığı büyük bir aydır. Gönderilenlerin efendisinin bize lütfettiği bu mübarek ayda Rabbimizin bu yüce lütfuna şükür, ibadetlerin ve hayırların artırılması gerekir. Gerçi Rasulullah (s.a.v.) bu ayda diğer aylara nazaran fazla bir ibadet yapmamıştır ama o bize acıdığı için ümmetine farz olmasın diye böyle yapmıştır" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Gürbüz ve camide bulunan binlerce vatandaş şehitlerimizin ruhuna fatihalar okuyarak, ülkemizin, birlik beraberlik ve bütünlüğü için dua ettiler. Birçok vatandaş ise camiye getirdiği yiyecek ve içecekleri vatandaşlara ikram etti.

MALATYA'DA SAKAL-I ŞERİF İZDİHAMI

Malatya Yeni Cami’de Kadir Gecesi dolayısıyla Hz. Peygamberin Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı.

Yeni Cami’de kılınan teravih namazının ardından özel bir kutuda küçük cam tüp içinde korunan Sakal-ı Şerif, tekbirler eşliğinde bulunduğu yerden alınarak vatandaşların ziyaretine sunuldu.

Hz. Muhammed’in Sakal-ı Şerifini görmek için cami içinde sıraya giren vatandaşlar, Sakal-ı Şerif'e dokunup, öpebilmek ve cep telefonu kamerasıyla çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.Bazı vatandaşlar Sakal-ı Şerif’i görünce gözyaşlarını tutamazken, bazıları ise cep telefonu kameralarıyla görüntüledi.

Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi olunca, din görevlileri izdiham yaşanmaması için cami cemaatinin sıraya girmesini istedi. Cami kapısı önünde toplanan kadınlar ise erkeklerin camiden çıkmasını bekledi. Sakal-ı Şerif, daha sonra kadınların ziyaretine açıldı.

KADİR GECESİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Muş'ta Kadir Gecesi münasebetiyle camilere akın eden erkek, kadın, yaşlı, çocuk, çok sayıda kişi namazlarını eda edip, dua etti.

Muş İl Müftülüğü tarafından Salih Muhlise Çağlayan Camii'nde düzenlenen Kadir Gecesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kur'an-ı Kerimlerin okunduğu gecede kasideler okunup, dualar edildi. Her kesimden ilginin gösterildiği Kadir Gecesinde 7'den 70'e herkes ellerini semaya açtı.

Düzenlenen programa Muş Valisi Aziz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Müftüsü Alettin Bozkurt ve yüzlerce vatandaş katıldı.

MURADİYE KADİR GECESİ

Van’ın Muradiye ilçesinde Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar sahura kadar camilerde ibadet etti.

Düzenlenen Kadir Gecesi programı, iftardan sonra Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı. Yatsı ve teravih namazından sonra cemaate kek ve çay ikramının yapılması ve tespih namazının kılınmasının ardından Kur’an-ı Kerim okunarak ibadet yapıldı.

3 esnafın sponsorluğunda verilen sahurun ardından konuşan İlçe Müftüsü Abdüsselam Özdere, “Bu mübarek geceyi hep birlikte ihya ettik. Cenab-ı Mevla kabul buyurur inşallah. Bu cemaati, yani sizleri kimse zorla buraya getirmedi. Biz davet ettik sizde geldiniz. Bu bir inanç ve iman meselesidir. Bu programı bundan böyle bir gelenek haline getirerek Allah izin verirse her yıl aynı şekilde uygulamaya çalışacağız. Rabbim bu geceyi ihya eden tüm İslam aleminin ve siz cemaatin Kadir Gecesini mübarek eylesin” dedi.

VAN’DA KADİR GECESİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Vanlılar camilere akın etti.

Van’da Kadir Gecesi münasebetiyle camilere akın eden binlerce kişi namaz kıldı, özelde Filistin olmak üzere bütün İslam alemi için dua etti. Van’ın birçok caminde yapılan programlara halk büyük bir ilgi gösterdi.

Merkezde bulunan Yeni Nurşin ve Hz Ömer Camilerine akın eden cemaat, içeride yer bulamayınca cami avlusunda ve parklarda namaza durdu.

İl merkezinde Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen programlarda binlerce kişi İslam coğrafyasında Müslümanların yaşadığı sıkıntıların sona ermesi için ellerini semaya kaldırarak dua etti.

 
Futbolda transfer gündemi
 
Doğu Anadolu Kuş Cenneti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’deki iftar buluşmasına rekor katılım
Aziziye Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak bu yılda 5’incisi ...
DAP’tan Urartu Gelişim Koridoru Projesi’ne destek
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Likarya ...
Doğu Anadolu Kuş Cenneti
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Öğretim Görevlisi Turgay Kural, 90 farklı kuş ...
 
Paşalı Külliyesi törenle açıldı
Tuz serpme (saltbae) hareketiyle dünyaca üne kavuşan Nusret Gökçe, memleketi ...
AK Parti’de Karaçoban gündemi
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın ilçelere yönelik düzenlediği seçim gezileri devam ediyor.
Kılıç’tan Kadir Gecesi mesajı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Kadir Gecesi münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Aydın terörle mücadeleyi değerlendirdi
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın ...
Orhan’dan Kadir Gecesi mesajı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Akpınar Bağbaşılılarla buluştu
MHP Erzurum Milletvekili Adayı Şimşek Akpınar, iftar sonrası Tortum Bağbaşı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva