ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Türk Kızılay’dan her gün bin kişiye sıcak yemek
Türk Kızılay’dan her gün bin kişiye sıcak yemek
210 düzensiz göçmen yakalandı
210 düzensiz göçmen yakalandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
Saatler sonra cansız bedeni bulundu
Saatler sonra cansız bedeni bulundu
Polisin dikkati 2 vatandaşı kurtardı
Polisin dikkati 2 vatandaşı kurtardı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
8 Eylül 2011 Perşembe - 08:45

Doğu Somali için seferber oldu

Somali için Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyalarına Malatya Belediyesi çalışanları da destek verdi.

Doğu Somali için seferber oldu

(İHA) - Somali için Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyalarına Malatya Belediyesi çalışanları da destek verdi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Ramazan ayında iftar yemeklerini iptal edip, yemek bedellerinin Somali'ye gönderileceğini belirtmesinin ardından, belediye çalışanlarıyla şirket çalışanlarından toplanan 40 bin lira, Somali'ye gönderiliyor.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya Belediyesi olarak geçtiğimiz Ramazan ayında iftar yemeklerini iptal ederek yemek bedellerini yardıma ayırdık. Ayrıca belediyemiz ve şirket çalışanlarımız tarafından düzenlenen kampanya kapsamında da toplanan paralarla birlikte 40 bin lirayı Somali'ye gönderiyoruz. Bu yardıma katkıda bulunan bütün personelimize teşekkür ediyor, Somali'de yaşanan dramın sona ermesini bir kez daha yüce rabbimizden diliyorum" dedi.
İÜ ÇALIŞANLARINDAN SOMALİ'YE 20 BİN TL YARDIM
Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) çalışanları Somali'ye 20 bin TL yardımda bulundu.
İnönü Üniversitesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Kadın, erkek, çocuk 11 milyon insanın açlık nedeniyle ölüm sınırında yaşadığı ve her gün yüzlercesinin hayatını kaybettiği Somali için üniversitemizde başlatılan yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterildi. Üniversite çalışanlarımızın yardım kampanyasına sağladığı katkıların sonucunda toplam 20 bin TL yardım toplandı" denildi.
AFRİKA'YA YARDIM KAMPANYALARI DEVAM EDİYOR
Malatya Memurları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Afrika'ya para yardımında bulundu.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Malatya Memurları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Akça, Afrika'da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan halka bir nebze yardımda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akça, 4 bin 722 TL'lik yardım topladıklarını kaydederek, "Dünya'nın en fakir kıtası olan Afrika'da 40 milyonun üzerinde insan kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıyadır. Her üç Afrikalıdan biri yetersiz besleniyor. Bu
yıl Doğu Afrika ülkeleri son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşıyor. Özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de etkisini gösteren bu kuraklık başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ediyor. Dernek olarak açlık sıkıntısıyla karşı karşıya olan insanların acılarını paylaşıyoruz. Bu çerçevede bir süre önce yardım kampanyası başlattık. Üyelerimiz büyük bir fedakarlık örneği göstererek kampanyaya önemli bağışlar yaptı. Dişinden tırnağından artırdıkları paraları
Afrikalı kardeşlerimize verdi. Kampanya kapsamında topladığımız 4 bin 722 TL'yi Afrika'ya göndermek üzere Kimse Yok Mu derneğine teslim ettik. Böylece Afrika'da açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olacağız" dedi.
Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Nami Güzeler ise, Türkiye'nin Afrika'ya yardım kampanyası çerçevesinde büyük bir duyarlılık gösterdiğini vurgulayarak, "Kimse Yok Mu derneği olayın başından bu yana Afrika'da bulunuyor. 144 bin kişiye sıcak yemek, 4 bin yavrumuza mama sağlıyoruz. Bu tür kuruluşların yardımıyla bunları gerçekleştiriyoruz. Ramazan'da 3 tır gıda yardımı ve 300 bin TL para göndermiştik. Ramazan Bayramı sonrası 50 bin TL daha para yardımı gönderdik. Şuanda da bir gıda konvoyunun hazırlığı içerisindeyiz" diye konuştu.
ERZİNCAN’DA YARDIM SEFERBERLİĞİ
Afrika'da için başlatılan kampanya kapsamında toplanan 3 tır gıda yardımı, düzenlenen törenle Somali'ye gönderildi. Erzincan Belediyesi, Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinin iş birliğinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında, 75 ton kuru gıda maddesi ile 95 bin lira nakdi yardım toplandı.
 Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen törenle, 3 tır gıda yardımı Somali'ye gönderildi.
Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkan Vekili Ekrem Büyükfırat, törende yaptığı konuşmada, Somali için başlatılan yardım kampanyasına yoğun ilginin gösterildiğini söyledi.
 BÜYÜKFIRAT’IN AÇIKLAMASI
Büyükfırat, "15 gün gibi kısa bir sürede toplanan yaklaşık 75 ton kuru gıda maddelerini araçlarımıza yükleyerek Somali halkına ulaştırmak üzere yola çıkartıyoruz. Ayrıca 15 ton kuru gıdayı Mersin fabrikalarından Erzincan Türk Kızılayı Şubesi adına Somali'ye gönderilmek üzere Türk Kızılayı Mersin Şubesi toplama merkezine teslim edilmiştir. Yine nakdi yardım olarak toplanan 95 bin lira da bayram öncesi Somali için açılan hesaba yatırılmıştır. Yardımda bulunan ve kampanyaya destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 VALİ YENİGÜN’ÜN DEĞERLENDİRMESİ
Erzincan Valisi Selman Yenigün de Somali'de insanlık dramının yaşandığını anımsatarak, Türk insanının duruma seyirci kalmayarak yardım ettiğini bildirdi.
 Vali Yenigün, "Hepimizin bildiği gibi Somali'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Türk insanı böyle durumlara hiçbir zaman kayıtsız kalmadığı gibi buna da kayıtsız kalmadı ve kalmayacaktır. Çünkü milletimizin şiarında sosyal yardımlaşma ve dayanışma en üst seviyededir. Bu tür konularda ilk koşan ülke ve millet bizleriz. Bu bizim köklü bir uygarlığa, birbirimizle olan birlik ve beraberliğimize ve asil bir ülke ve millet olduğumuzun bir sonucudur" diye konuştu.
 
 

 
Türkiye'nin tek rölyef sanatçısı Doğu'da
 
Fenerbahçeli avukatlardan protesto
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da depo yangını
Erzurum’un Oltu İlçesi’nde işyerine ait depoda çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu.
İşte en çok öldüren 5 hastalık
Ölüme sebep olan ilk beş hastalık grubunun başında dolaşım sistemi hastalıkları ...
Obeziteyi Tiyatro ile anlatacaklar
Erzurum Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında sağlıklı ...
 
Akraba evliliği azalıyor
Türkiye'de çiftlerin çoğunun hemşehrileriyle evlenmeyi tercih ettiği ...
Ayı Nöbeti Tutacaklar
Erzurum'un İspir ilçesi Yeşilyurt köyünde 2 kişinin ölümününe neden olan ...
Evlilikler de yorulur...
Uzmanlar, son dönemlerde boşanmaların evlilik yorgunluğu nedeniyle yaşandığını söylüyor.
 
Hastaneler doldu taştı
Oltu Devlet Hastanesi 9 günlük bayram tatilinin ardından dün adeta hastaların akınına uğradı.
Akyüz ailesinin mutlu günü
ERZURUM Kredi Yurtlar kurumu eski bölge müdürü şimdiki Kredi Yurtlar Kurumu ...
Ayı saldırısına HES yorumu
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde 2 kişinin ayı saldırısına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva