ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
18 Nisan 2014 Cuma - 00:52

Doğu Hayvancılık Sektörü Zirvesi tamamlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu “Hayvancılık Sektörü Doğu Anadolu Bölge Değerlendirme Toplantısı” Erzurum’da yapıldı.

Doğu Hayvancılık Sektörü Zirvesi tamamlandı

İhsan KUMRU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Hayvancılık Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu “Hayvancılık Sektörü Doğu Anadolu Bölge Değerlendirme Toplantısı” Erzurum’da yapıldı. Yapılan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Hayvancılık Genel Müdürlüğünden 3 Daire başkanı, 2 hayvancılık uzmanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş ve DAP illerinin Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürleri ve  Hayvan Sağlığı Yetiştiricileri Şube Müdürleri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, "Hayvancılık Sektörü Doğu Anadolu Bölge Değerlendirme Toplantısında Doğu Anadolu Bölgesi gıda ve tarım ve hayvancılık il müdürleri ile bir araya geldi.

Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi'nin uygulandığı kalkınma bölgesi illerinde besilik hayvan desteğine işletmeye hayvan başına 500 liraya kadar destek vereceklerini ifade eden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye'nin 2007-2008 yıllarında çok ciddi bir tarımsal kuraklık süreci yaşadığını ifade eden Kayhan, Girdi tedarikinde önemli dar boğazlar yaşandığını söyledi.

KAYHAN’IN DEĞERLENDİRMESİ

Kayhan, “Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi'nin uygulandığı kalkınma bölgesi illerinde besicilik hayvan desteğine işletmeye hayvan başına 500 liraya kadar destek vereceğiz.  Türkiye 2007-2008 yıllarında çok ciddi bir tarımsal kuraklık süreci yaşadı. Girdi tedarikinde önemli dar boğazlar yaşandı. Ciddi manada hayvan kesimleri, anaç kesimleri oldu. 2010 yılında da arz açığından kaynaklı et fiyatlarında bir istikrarsızlık dönemi yaşandı ve hemen akabinde de önemli oranda ithalatla da vatandaşımızın kırmızı et ihtiyacı karşılandı. Son 1,5 yıl Türkiye bütün kırmızı et üretimini kendi potansiyelinden üretmekte, ithalat hiç yapmamaktadır. tarımda kuraklık riskinin hayvancılığa belli bir üretim döneminden sonra çok ciddi şekilde yansıdı. bu yıl da Türkiye'nin belli bir bölgesinde meteorolojik kuraklık yaşandığını, son alınan yağışlarla bu riskler azaldı. Bölgenin yegâne sektörünün hayvancılık olduğunu, hayvancılık dışında diğer sektörlerde gelişim olmadığını, bakanlığımızın desteklerinden faydalanma oranının bölgede çok düşük olduğunu tespit ettik. Bunun nasıl teşvik edilebileceği yönünde tartışmalar yaptık ve bir neticeye vardık. Fransa'da etçi ırkların yaşadığı coğrafyada yaptığımız gözlemde 30-35 kilogram doğum ağırlığındaki bir buzağının 9'uncu ayda geldiği Canlı ağırlık 400 kilogram. Bölgeyi incelediğimizde burada 30-35 kilogram doğan bir buzağı 9'uncu ayda 150-170 kilogram geliyor. Ot verimi, bakım, beslenme yönünden farklar var. Bir de genetik bir farklılık var. Burada amacımız bölge hayvancılığının fiziki altyapısını iyileştirmek, meraları ıslah etmek, ahır şartlarını iyileştirmek, daha sonra da genetik kapasitesini yükseltmek. Bu önlemlerle hem üreticimizin kazanmasını sağlayacağız hem Türkiye'nin birçok bölgesine besilik materyal temin eden Doğu Anadolu'da bu üretimi yaygınlaştırmak suretiyle bu büyük besi işletmelerimizin de talebini karşılamış olacağız. Doğu Anadolu Bölgesi'ne özgü yeni destekler geliştirdik. Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi'nin uygulandığı kalkınma bölgesi illerinde besilik hayvan desteğine işletmeye hayvan başına 500 liraya kadar destek vereceğiz. Ayrıca damızlık hayvan alımına hibe desteği vereceğiz. Ahırların tadilatına yüzde 50 hibe desteği vereceğiz. Sürü yöneticisi istihdamına yılda 5 bin liraya kadar destek vereceğiz. Bu Destekleme Kararnamesi yayımlandı. Bu bölgedeki toplantımızın amacı, uygulama tebliğini hazırlarken ildeki uygulayıcılarımızın görüşünü almak, desteklemelerde çiftçilerimizin desteklere erişimini sağlayacak tedbirleri geliştirmek ve kırsaldaki teklifler üzerine mevzuat hazırlanıyor. “ dedi

 

 
Yağan Lisesi bilgide fark attı
 
Erzurum’da ‘tarım’ gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2. Ortak Akıl Platformu 6 Haziran’da
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), birincisini, 12 Şubat 2010 tarihinde ...
Gelir giderin yüzde 33’ünde kaldı
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2014 yılı mart dönemi iller bazında gelirin ...
3 aylık vergi vizyonumuz
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 3 aylık ölçütte 418,9 milyon TL olarak tahakkuk ...
 
Bu yıl Erzurum’da 511 proje yürütülecek
2014 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Erzurum Valisi Dr. ...
Erzurum Faal Mükellef verileri açıklandı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı Mart ayı faal mükellef verilerini paylaştı
Halk Bankası Pasinlere Şube açıyor!
Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz Pasinler’e Halk Bankası Şubesinin açılacağı müjdesini verdi.
 
‘O’nu anmayan gönül kalmasın’
MÜSİAD Erzurum Şubesi Gençlik Kurulları (GENÇ MÜSİAD) ) Başkanlığı tarafından ...
Aydın Sanayi İşletmelerini uyardı
İHSAN KUMRU-Sanayi işletmelerinin 2013 yılına ait faaliyetlerini beyan ...
Büyükşehirler ortalamasının altındayız
Mahmut AKDAĞ-Erzurum Büyükşehirler bazında bin kişiye düşen motorlu kara ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva