ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Kasım 2020 Salı - 06:35

Doğu Anadolu turizminde Nemrut gündemi

Düşünce Akademisi Derneği Başkanı Serdar Durer, Nemrut’un Bitlis’in geleceğini değiştirebilecek kadar kıymetli bir değer olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu turizminde Nemrut gündemi

Düşünce Akademisi Derneği Başkanı Serdar Durer, Nemrut’un Bitlis’in geleceğini değiştirebilecek kadar kıymetli bir değer olduğunu söyledi.
Son günlerde betonlaşmayla ilgili gündeme gelen ve tartışmalara neden olan Nemrut Krater Gölü ile ilgili açıklamalarda bulunan Durer, geçmiş yıllarda Nemrut - Süphan Jeopark çalıştaylarına katılarak, düşünce ve önerilerini paylaştığını, yine bu önerilerini de paylaşmakta yarar gördüğünü ifade etti. Durer, “Doğal sit alanı ve sulak alan olarak korunan Nemrut Krater Gölü’nde tuvalet ve sosyal tesis inşaatına başlandığını bende medyadan gördüm. Nemrut doğal güzelliğinin yanı sıra, birçok özelliği olan bir yer. Herkesin bildiği bu özelliklerini tekrarlamaya gerek yok. Bitlis Nemrut - Süphan potansiyel jeopark alanının UNESCO'nun küresel jeopark ağına dâhil edilmesi için geçmiş yıllarda çalışmalar başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tescil edildiği vakit Türkiye'nin ilk jeoparkı olacak. Hemen akabinde küresel jeopark ağına dâhil edilmesi ve uluslararası düzeyde tanıtımının yapılması için UNESCO’ya gerekli başvurular yapılacak diye biliyorum. Yıllardır söylüyoruz, Nemrut’ta neden bir lavabo yapılmıyor? İnsanlar aileleri ile birlikte Nemrut’a geldikleri vakit ellerini yıkayacak yer bulamıyorlar, ufak bir lavabo ihtiyaçlarını bile gideremiyorlar. Bir tuvalet yok, bunu söylerken dahi sıkılıyorum, insanlar ufak bir tuvalet ihtiyaçlarını dahi gidip çalılıkların arasında gidermek zorunda kalıyor. Allah aşkına hangi çağda yaşıyoruz?” ifadelerini kullandı.
Durer, Avrupa’nın birçok yerinde çeşitli gölleri gezip görme imkânı olduğunu da belirterek, “Bunlardan Bled Gölü; Slovenya’nın Alpler’le buluştuğu ve büyük bir kısmı milli park olan Gorenjska bölgesinde yer almakta olup, aslında 10 bin nüfuslu bir belediyedir. Turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Bled, buz devrine ait Bled Gölü ile ünlüdür. Dünyanın her yerinden aristokrat misafirler tarafından ziyaret edilir. Günümüzde önemli bir kongre merkezidir. Gölün etrafında yürüyüş ve bisiklet yolu var, yine çeşitli tesisler var. Harikulade güzellikte bir dizayn var. Bled Gölü’nün ortasında bir ada var. Efsaneye göre adada tarih öncesi zamana ait insan izleri bulunmuştur. Kilisenin inşa edilmesinden önce, Zivayı (Slav mitolojisinde bereket ve aşk tanrıçası) kutsayan bir tapınak var. Adaya, Pletna olarak adlandırılan geleneksel bir bot ile gidilir. Milyonlarca turist çeken Bled Gölü, Slovenya için büyük bir gelir kapısı. Nemrut neden Bitlis ve ilçeleri için bir gelir kapısı olmasın?” dedi.
“TANITIMA ÖNEM VERMELİYİZ”
Durer, Makedonya’nın bir kenti olan Ohrid ve Ohrid Gölü’nün nüfus olarak Bitlis kadar, ancak çektiği turist bakımından olağanüstü bir yer olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Tanıtımı çok iyi yapılmış bir şehir ve göl. Orta Çağ dönemine dayanan hisarları, yüksek sayıdaki kiliseleri, manastırları ve camilerinin yanı sıra ortasındaki gölü ile sadece Balkan ülkelerinden gelenleri değil, tüm Avrupa'dan yabancıları kendine çekmektedir. UNESCO, 1979 yılında Ohrid Gölü'nü, bir sene sonra da Ohrid kentini UNESCO Dünya Mirasları Listesine ekledi. Bizim Bitlis-Van Gölümüz, Nemrut Krater Gölümüz, Aygır Gölümüz, Arîn, Nazik vs. göllerimiz Allah'a emanet. Kaç defa kime anlattık yâ da anlatabildik? İsviçre’deki Thun Gölü; 2002 yılında Avrupa Şampiyonası için Thun’da bulunmuştum. Nüfus olarak Bitlis kadar bir şehir olup, içindeki göl sayesinde ciddi manada turist çekmektedir. Gölün etrafı dizayn edilmiş ve göl sayesinde Bern kantonunda bulunan Thun şehri, Thun Gölü ile tanınıyor. Bu nedenle bizlerde tanıtıma büyük önem vermeliyiz.”

 
Ceza İnfaz Kurumu istatistikleri açıklandı
 
Erzurum’da tefeci operasyonu: 3 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muş ve Erzurum’dan örnek dayanışma
Muş Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hizmet ...
Efsane Belediye Başkanı da Kovid-19 ‘a yakalandı
Kovid-19 virüsü 91 yaşındaki herkesin saygıyla ve sevgiyle hatırladığı ...
Kars’ta bir köy karantinaya alındı
Kars’ta korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.
 
Ailelerin direnişi devam ediyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Nöbetteki ailelere umut ışığı oluyorlar
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Milliyetçi Anneler Birliğinden nöbetteki annelere destek
Diyarbakır Milliyetçi Anneler Birliği, çocuklarının terör örgütü PKK mensupları ...
 
Evlat nöbetindeki ailelerden İzmir’e destek
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Ailelerin evlat nöbeti 425’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Doğu Anadolu fay hattı yine hareketli
Doğu Anadolu fay hattı yine hareketlendi. Malatya'da bir günde en yükseği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva