ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
25 Nisan 2018 Çarşamba - 14:51

Doğu Anadolu tek yürek

Birlik, bütünlük ve kardeşliğin doruk noktasında yaşandığı, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ve Tek Devlet rabiasına yüreklerin bağlandığı, ‘Önce vatan’ şiarının ufuklaştığı Doğu Anadolu Bölgesinde vatandaşlar 57. Alay ruhuna vefa için yürüdü.

Doğu Anadolu tek yürek

Birlik, bütünlük ve kardeşliğin doruk noktasında yaşandığı, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ve Tek Devlet rabiasına yüreklerin bağlandığı, ‘Önce vatan’ şiarının ufuklaştığı Doğu Anadolu Bölgesinde vatandaşlar 57. Alay ruhuna vefa için yürüdü.

 Ardahan’dan Erzincan’a, Elazığ’dan Kars’a bölge illeri şüheda için tek yürek oldu. Sabah namazında camilerde ‘Allah devlete, millete zeval vermesin, dirliğimiz, birliğimiz baki olsun’ niyazlarının yükseldiği bölgede 57. Alay Şühedası şahsında tüm şehitler için hatimler indirildi.

BİNLERCE GENÇ 57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ’NE KATILDI

Ardahan’daki 57. Alay Vefa Yürüyüşü’ne binlerce genç katıldı. Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Ardahan’da 57. Alay Vefa Yürüyüşü’ne binlerce genç katıldı.

Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen program, sabah namazına müteakip Ardahan Merkez Camisi’ne deki ’Çanakkale Konulu’ vaazın verilmesiyle başlandı.

Cami çıkışında çorba ikram edilen vatandaşlar daha sonra valilik önünde bir araya gelip taşıdıkları dev Türk bayrağı ile Halil Efendi Mahallesi Şehitliği'ne yürüdü.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, dua edildi, şehitliğe karanfil bırakıldı.

Yürüyüşe, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez'in yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Şakir Aydoğan, diğer yetkililer ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

RİZE’DE ÇANAKKALE ANISINA KIRIK BUĞDAY ÇORBASI DAĞITILDI

Rize Merkez Sahil camiinde sabah namazının ardından Çanakkale Kara Savaşlarının 103. Yıldönümü anma törenleri gerçekleşen programla cemaate kırık buğday çorbası dağıtıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çanakkale Kara Savaşlarının 103. Yıldönümü anma törenleri kapsamında Sahil Camiinde düzenlenen sabah namazı programına katıldı. Programa katılan vatandaşlar, Namaz öncesi İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın vaazını dinledi. Sabah namazını kıldılar. Ardından 103 yıl önce şehit düşen askerlerin içtiği Kırık Buğday yarma çorbasını, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve görevliler vatandaşlara ikram etti.

Belediye Başkanı Kasap, 57. Alaya vefa yürüyüşü öncesi yaptığı açıklamada, “ 57.Piyade alayı olmak üzere, bu Vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz Şehitlerimize minnettarız.Mekanları cennet olsun” dedi.

MUŞ'TA 57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen '57. Alay Vefa Yürüyüşü’ kapsamında, Muş'ta yürüyüş düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen program Hacı Şeref Camiinde kılınan sabah namazı ile başladı. Namazın ardından katılımcılara yarma çorbası ikram edildi. Daha sonra programa katılan gençler ve vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayrakları ile Muş Şehitliğine yürüdü. Muş şehitliğinde okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duanın ardından program sona erdi.

Programa; Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Cem Karoğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, İl Müftüsü Alettin Bozkurt ve kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KARS'TA 57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı kapsamında Kars'ta ‘57. Alay Vefa Yürüyüşü’ programı düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı kapsamında "57. Alay Vefa Yürüyüşü Programı" Ebul Hasan Harakan-i Camisinde kılınan sabah namazının ardından katılımcılara çorba ikram edilmesini müteakip gençlerin yoğun katılımı ile Ebul Hasan Harakan-i Camisinden başlayarak Kars Garnizon Şehitliği’ kadar kortej eşliğinde yürüyüş yapıldı. Garnizon Şehitliği’ne gelen kalabalık burada şehitler için dua okudu. Program edilen duaların ardından sona erdi.

ELAZIĞ’DA "57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ"

Elazığ’da 57. Alay Çanakkale Şehitlerini anma yürüyüşü düzenlendi.

Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri ile tüm Çanakkale şehitlerini anmak için Elazığ’da Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü tarafından’57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüş kapsamında gençler ve vatandaşlar sabah namazında İzzet Paşa Caminde toplandı. İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından kıldırılan sabah namazın ardından, şehitler için dua edildi. Daha sonra Elazığ Belediyesi tarafından katılımcılara 15 Temmuz Demokrasi Meydanında çorba ikramı yapıldı.

Elazığ Gençlik Merkezi tarafından bayrak dağıtılmasıyla birlikte İcadiye Şehitliğine vefa yürüyüşü yapıldı. Şehitliğe gelen gençler, okunanı Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek, dua etti.

Yürüyüşe, Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, KYK İl Müdürü Süphi Döner, Gençlik Merkezi Müdürü Serkan Sis ve Hüsnü Öztürk, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

102 METRELİK BAYRAKLA VEFA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Çanakkale’de 57. Alay’ın gösterdiği kahramanlıklar, Trabzon’da düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü anısına 102 metrelik Türk bayrağı ve belediyenin bando ekibi ile birlikte yapılan yürüyüşe ilgi büyük oldu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" öncesinde Gülbaharhatun Camisi'nde vatandaşlar ve öğrenciler birlikte sabah namazı kıldı, dua etti. Namazın ardından cami bahçesinde toplanan kalabalığa, Gençlik Merkezince çorba ikram edildi. Anma etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının öncülüğünde askerler ve öğrencilerin taşıdığı 102 metre uzunluğundaki bayrakla Atapark’tan İskenderpaşa Camisi’ne yürüyüş gerçekleştirildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yürüyüşün ardından cami önünde şehitler için okundu.

Yürüyüşe katılan Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Çanakkale ruhunu unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Bu cennet vatanın ve bu aziz millet uğruna herkes şehit olmaya hazır. Dün Çanakkale'de, bugün Afrin'de” diye konuştu.

ERZİNCAN’DA 57’NCİ ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Erzincan’da Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 103’üncüyıldönümü dolayısıyla anma törenleri kapsamında 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü yüzlerce gencin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale'deyiz” sloganıyla düzenlenen anma etkinlikleri Erzincan’da gerçekleştirildi. Programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Gençlik Merkezi Müdürü Ertuğrul Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının temsilcileri ile yüzlerce genç katıldı.

Program kapsamında yüzlerce genç ve vatandaşlar ilk olarak Camii Kebir’de sabah namazında buluştu. Sabah namazının kılınmasının ardından İl Müftüsü Yavuz Karabayır Çanakkale konulu vaaz verdi. Müftü Karabayır verdiği vaazda "Tarih bir milletin hafızasıdır. Hafızasını kaybetmiş olan bir insan nasıl olursa hafızasını kaybetmiş, hafızasını unutmuş, kim olduğunu unutmuş bir nesilde başıboş bir millet olmaya mecbur kalmış demektir" şeklinde konuştu.Vaazın ardından sabah namazını kılan gençlere ve vatandaşlara Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanlığı tarafından Çanakkale’de 57’nci Alayın son yemeği olan kırık buğday çorbası ikram edildi.

Duygu ve düşüncelerini belirten gençler sabah namazında Çanakkale’de şehit düşmüş vatan evlatları için dua ettiklerini belirterek “Çanakkale’de ve vatanımızın her bir köşesinde canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” Şeklinde konuştular.

Ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş beraberindeki protokol, gençler ile Mehmetçikler ellerinde Türk Bayrakları ile tekbirler eşliğinde Camii Kebir’den Erzincan Gençlik Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca askerler ve gençler "Vatan sana canım feda" "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde slogan attılar.

Erzincan Gençlik Merkezi’nde yürüyüşün bitiminin ardından Boyacılar Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk tarafından şehitler için Kur’an- Kerim Tilaveti okundu ve İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından edilen dualar ile program sona erdi.

AĞRI’DA ‘57 ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ’NE YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 81 ilde eş zamanlı yapılan "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Ağrı'da yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Ağrı'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü yapıldı. Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen programa katılan vatandaşlar Merkez Cami de sabah namazı kıldı. Namaz sonrası İl Müftüsü İbrahim Gemici tarafından Çanakkale konulu vaaz verildi.

Cami çıkışında vatandaşlara yarma çorbası ikram edildikten sonra yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi istikametinden Abide meydanına kadar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganlarıyla yürüdü.

Yürüyüş sonrasında 57. Alay ve Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Programa; Ağrı Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Cemil Budak, İl Müftüsü İbrahim Gemici, KYK İl Müdürü Cihan Demir, Gençlik Merkezi Müdürü M.Nuri Okan, kurum müdürleri, il müdürlüğü personeli, stk temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 
Güzel’den “Sözün Güzeli Erzurum”
 
MHP Kadın Kolları’ndan kermes
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne Üniversitesi Mayıs’ta mezun verecek
Yakutiye İlçe Belediyesinin üçüncü dönem Anne Üniversitesi uygulaması ...
Palandöken bu yıl yatırımlarla gündeme gelecek
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Palandöken Belediyesi’ndeki yatırım ...
Cehiz masraflarını topraktan çıkarıyorlar
Muş'ta günde 150 bin adet tuğla üreten ve Muş ekonomisine yılda 15 milyon ...
 
Toltar’dan Dadaşlarla hasbihal
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası Erzurumlular ve Erzurum ...
Malazgirt Zaferi bütün yönleriyle ele alınacak
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, ...
Van’da DAP etkinliği
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge ...
 
Ermeni mezalimine uğrayan şehitlere vefa
Kars’ta Ermenilerin Ulu Cami de yaptıkları mezalim 103. yıldönümünde bir ...
Pasinler MHP’de Kaya dönemi
Milliyetçi Hareket Partisi Pasinler İlçe Başkanlığına atanan Abdullah ...
Aşkale’de milli coşku doruktaydı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aşkale’de büyük bir coşku içerisinde kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva