ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
16 Temmuz 2020 Perşembe - 16:37

Doğu Anadolu nöbetteydi

Erzurum’dan Van’a; Erzincan’dan Hakkari’ye, Elazığ’dan Tunceli’ye tüm Doğu Anadolu Bölgesi illerinde vatandaşlar sabah namazına dek demokrasi nöbetindeydi.

Doğu Anadolu nöbetteydi

Erzurum’dan Van’a; Erzincan’dan Hakkari’ye, Elazığ’dan Tunceli’ye tüm Doğu Anadolu Bölgesi illerinde vatandaşlar sabah namazına dek demokrasi nöbetindeydi.

AĞRI'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ GÜN BOYU SÜRDÜ

Ağrı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile düzenlenen program kapsamındaki etkinlikler, gece geç saatlere kadar devam etti.

Sabah saatlerinde başlayan 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Ağrı Valiliği önünde ve Abide Meydanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öğrencileri tarafından Atletizm Bayrak Koşusu yapıldı. Merkez Camii’nde 15 Temmuz Şehitleri için Mevlit okunarak dualar edildi. Okunan Mevlitin ardından Ağrı Şehitliği ziyaret edildi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 5 Temmuzun ülke tarihinde önemli bir tarih olduğuna vurgu yaparak, “İnancımızı kullanarak, çocuklarımıza kullanarak, kardeşlerimizi kullanarak, yıllarca bu ülkenin ekmeğini yiyerek o gece bu ülkeye ihanet ettiler. Ama bu asil halk, Çanakkale'yi yaşayan, Çaldıran’ı yaşayan, Kurtuluş savaşını yaşayan, Sakarya’yı yaşayan dedelerin torunları bu şeytanlara meydan bırakmadı. Çıplak elleriyle tankları durdurdular, sokaklara koştular. Söz konusu bayrak ise, ezan ise, vatan ise herkes sokağa çıktı. 15 Temmuz ölümü öldüren gecedir. 15 Temmuz İhaneti öldüren gecedir. Hainlere karşı direnen bu halkın kahramanlık destandır. Bu halkın özgürlük destanıdır. Bu halkın ülkeye sahip çıkma destanıdır. Bu destanı unutmayacağız, unutturmayacağız, bu bayrak inmeyecek.” İfadelerine yer verdi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın konuşmasının ardından halka hitap eden Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ise, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin eşi benzeri olmayan bir ihanet olduğunu ifade ederek, “15 Temmuz’da yaşanan çok farklı bir şey. Öyle bir ihanet ki bu doğrudan kendi vatanınızın evlatlarını kendi okullarınızda yetiştirerek, kendi kamu kurumlarında çalıştırarak ve o kurumların imkanlarından faydalanarak kendi milletinize düşman ediyorsunuz. Dünya böyle bir ihaneti hiçbir zaman görmedi. Bu yönüyle de 15 Temmuz akşamı gerçekten bu milletin dünya literatürüne hediye ettiği destansı bir duruştur. “ şeklinde konuştu.

BİNGÖL'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
Bingöl’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle vatandaşlar, koronavirüs tedbirlerine uyarak ellerinde Türk bayraklarıyla direniş meydanını doldurdu.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde program düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Direniş Meydanı'na gelen vatandaşlar, Covid-19 nedeniyle hem maskesini taktı hem de sosyal mesafeye uyarak nöbet tuttu.
Burada düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Vekili Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Ali Canpolat, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Kadir Ekinci,15 Temmuz gecesi milletin ölümü korkuturcasına dimdik göğsünü siper ettiğinin altını çizdi.
Vali Ekinci, “O gün milletimizin geleceğini, ülkemizin istikbalini, yok etmeye kasetmiş, milletin silahlarını gasp etmiş ve o milletin silahlarını, tankını, tüfeğini, uçağını yine millete acımasızca doğrultmuş, milletin aziz şehit etmiş hain terör örgütünün kalkışmasıyla ne yazık ki bu millet acı bir tecrübeyi bir kez daha yaşamıştı. Şükürler olsun ki, bu aziz millet bugüne kadar onurlu duruşuyla, dik duruşuyla, uluslararası alanda her zaman örnek olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da da bu hain darbe girişimine kalkışan, FETÖ mensuplarına haddelerini bildirmiş, namluların karşısına adete ölümü korkuturcasına dimdik göğüslerini siper etmiş, canlarını feda etmiş ve bu milletin geleceğini garanti altına almıştır” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ, 15 TEMMUZ GECESİ YENİ BİR TARİH YAZMIŞLARDIR”
Milletin, canı pahasına bu hain girişimi başarısızlığa uğrattığını anımsatan Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise, “Milletimiz, 15 Temmuz gecesi sokakları ve meydanları doldurarak, canı pahasına da olsa ölümü göze alarak, bu hain girişimi başarısızlığa uğratmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi yeni bir tarih yazmışlardır. Cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla yeni bir tarih yazmışlardır. Ülkeyi, parçalayacaklarını, devleti ele geçireceklerini düşünerek harekete geçenler maalesef ertesi gün büyük bir bozguna uğrayıp bu girişimleri bertaraf edilmiştir. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil, aynı zamanda milletin iradesine yapılmıştır. Bayrağımıza, ezanımıza, devletimizin kurumlarına hak ve özgürlüklerimizde kasteden bu alçakça girişim, milletimizin kahramanca savunmasıyla püskürtülmüştür” diye konuştu.

BİTLİS’TE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI

Bitlis’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen program Ulu Cami önündeki meydanda gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı. 15 Temmuz gecesi yaşananların konu edildiği sinevizyon gösteriminin ardından slayt gösteriler yapıldı ve ilahiler okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak verildiği programda konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, “Hainler bitmez ama onların karşısında imanlı insanlarda bitmez” dedi.

Tanğlay konuşmasının devamında, “15 Temmuz geçmişteki yapılan darbeler gibi değildi. 15 Temmuz hain darbe girişimi kesinlikle Türkiye’nin işgal girişimiydi. Hesaplar yapılmıştı Türkiye parçalanıp bölünecekti. Herkes hakkına düşeni alacaktı. Bugün burada rahatsak bunları konuşabiliyorsak 15 Temmuz'da hiç gözünü kırpmadan canını verip şehit olanların sayesindedir. O gün başımızda bir dünya lideri vardı ve dirayetli bir duruş gösterdi. Halkı meydanlarsa davet etti Allah’ın yardımıyla o insanların tamamı hiç düşünemeden sokağa çıktı. Eğer o gün bunlar olmamış olsaydı şimdi Türkiye’de Suriye gibi Libya gibi İngilizler bir bölgede pazarlık yapıyordu Amerikalılar bir bölgede pazarlık yapıyordu ve bu ülkenin parsel parsel satılmasını sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlardı. Eğer vatanınız yoksa hiç kusura bakmayın imanınız da dininizde yoktur. Eğer bayrağınız yoksa vallahi şerefte yoktur namusta yoktur. Bizim yapmamı gerek tek bir şey var vatanımıza bayrağımıza sahip çıkacağız ki dinimizi namusumuzu ve şerefimizi koruyabilelim” diye konuştu.

ERZİNCAN’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi. Kur'anı Kerim okunup, duaların edildiği programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişi dev ekranda vatandaşlara izletildi.

Programda TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım’ın mesajı okundu. Yıldırım mesajında, “Türk milletinin tarihinde karanlık bir sayfa açmak amacıyla 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen darbe girişiminin dördüncü yıldönümü vesilesiyle düzenlediğiniz anma programına yaptığınız davet için teşekkür ediyorum. Devletimizin kurumlarına ve aziz milletimize karşı canice hislerle saldırarak darbe yapmak isteyen FETÖ terör örgütüne mensup hainler tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini bugün ibretle ve nefretle kınıyoruz.

Türkiye’nin demokrasiyle birlikte elde ettiği bütün millî ve demokratik kazanımları ortadan kaldırmak amacıyla darbe teşebbüsünde bulunan hainleri, düzenlediğiniz programlar vesilesiyle özellikle genç nesillerimize anlatmanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bölücü hainlerin 40 yıldır yapmak istediklerini bir gecede yapacaklarını zanneden hainler, ihanetleriyle devletimizi kaosa sürüklemek ve milletimizi parçalamak istediler. Bunun için de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, dönemin Başbakanı olarak şahsımı, Meclisimizi, Genelkurmay Başkanlığımızı, istihbarat ve emniyet teşkilatımızı saldırı için hedef seçtiler. Ancak menhus planları ayaklarına dolaştı. Cumhurbaşkanımızın üstün liderliği ve aziz milletimizin basiret ve cesareti ile darbe girişimi bastırıldı.

Aziz milletimizin basiret, cesaret ve feragati sayesinde demokrasi destanı hüviyetine bürünen 15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Gününü saygıyla anıyorum. Düzenlediğiniz programın başarılı geçmesini diliyor, şahsınızda kıymetli hemşehrilerime hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

ELAZIĞ’DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla program düzenlendi.

Elazığ'da hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen program, mehteran takımının gösterisi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlendi.Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sancak koşusu sonrası tören alanına gençler tarafından getirilen sancak ise Vali Yırık’a teslim edildi.Kur’an-ı Kerim okunup dua edilen programda günün önemine binaen bir çok konuşmacı yer aldı.

15 Temmuz’un bir diriliş günü olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, “15 Temmuz, merhamet, vicdan diyenlerin merhamet ve vicdandan uzak seri bir katil bir cani olduğunun acı bir şekilde anlaşıldığı gündür. Bu milletin kutsalları var. Bayrak, vatan, millet, ezan. İşte bu kutsallar, bu milletin ezelden beridir sahip çıktığı ve daima hedef olduğu kutsallardır. Bizim geleceğimize pranga vuramazlar. Milleti koruyoruz, eğitiyoruz diyenlerin bu bayrağa ülkeler arası taşıyoruz sınırlar ötesine götürüyoruz diyenlerin maalesef bu milletin geleceğini çaldığının, bu milletin canına kast ettiğinin ete ve kemiğe büründüğü gündür. Bu millett, ezan ve vatan aşkı olduğu müddetçe asla bu vatanı çiğnetmeyecek” dedi.

15 Temmuz akşamı ülkenin tarihte en ağır ihanete uğradığını vurgulayan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise , “Gece içimizdeki hainler askerlerimizin hüviyetine bürünerek düşmanın en tehlikesi olarak karşımıza çıktı. Milletin rızkı ile alınan silahlar, gözü dönmüş hainler ve zalimlerce milletin bağrına çevrildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla semaya yükselen salalar huzurunda Türk milleti ecdadının ruhuyla meydanlara giderek ülkesine, bayrağına ve geleceğine sahip çıktı.” diye konuştu.

YÜKSEKOVA’DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünü püskürten demokrasi kahramanları için tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova ilçesinde de program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Yüksekova Garnizon Komutanı Albay Hasan Koyuncu, Yüksekova Emniyet Müdürü Murat Güneş, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, kurum amirleri katıldı. Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı’nın yaptığı konuşmanın ardından selanın okunmasıyla program sona erdi.

ARDAHAN’DA '15 TEMMUZ ZAFERİ' ETKİNLİKLERİ

Ardahan’da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde şehitler dualarla yad edildi.

 

Ardahan’da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde şehitler dualarla yad edildi. Duaların ardından vatandaşlar Demokrasi Meydanı'nda nöbet tutmaya başladı. Ardahan Valiliği tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Milli Egemenlik Parkı'nı dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dev ekrandan izledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak şehitler için de dualar edildi.

Programda konuşan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, ’’Vatanımızın bütünlüğüne, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, Milletimizin tıpkı Çanakkale'de ve Kurtuluş Mücadelesinde olduğu gibi, kahramanca bir duruş sergilemesiyle püskürtülmüştür.’’ dedi.

IĞDIR'DA 15 TEMMUZ ANMASI COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

Iğdır'da, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Milli ve Birlik günü programı düzenlendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılında, Iğdır’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Milli ve Birlik günü programı büyük bir anma programı ile gerçekleştirildi. Programa Iğdır Valisi /Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Jandarma komutanı Mustafa Özdurhan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Iğdır Valisi /Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, “Meydanlardaki demokrasi nöbetimiz, milletimizin sevgisi ile saygısı ile hürmeti ile büyüyerek devam etmektedir. Türk milleti, Uzak Asya’dan bir kısrak başı gibi uzanan Anadolu coğrafyasında varlığına, birliğine izzetine kasteden elleri 1071’de Sultan Alpaslan ile 1453’te Sultan Fatih ile Kurtuluş savaşımızda Gazi Mustafa Kemal ile gücünü, ferasetini göstererek kılmıştır. Son yüzyılda Cumhuriyetimizin sürecinde çeşitli darbelerle karşılaşan milletimiz, yine her ferdi ile demokrasiden, huzurdan, barıştan yana olmuş geleceğine dimdik yürüyerek devam etmiştir” dedi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Milli ve Birlik günü programı selanın okunması ve demokrasi nöbeti ile sona erdi

MUŞ’TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Muş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Muş Valiliği tarafından gün içerisinde düzenlenen programlar akşam da devam ettirildi. Alana gelen vatandaşlar, yapılan kontrollerin ardından teker teker içeri alındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Belediye Meydanı’na kurulan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” temalı fotoğraf sergisinde, hain darbe girişimi sırasında yaşanan olaylar fotoğraflarla anlatıldı.

Sosyal mesafe kuralları kapsamında açılışı yapılan sergi Muş Valisi İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Jandarma Komutanı Bülent Baykal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve vatandaşlar tarafından gezildi.

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sancak koşusu düzenlendi. VEDAŞ önünde başlatılan koşu, Belediye Meydanı’nda sona erdi.

Meydana ellerinde Türk bayrakları ile gelen vatandaşlara hitap eden Vali Gündüzöz, bugün burada demokrasi ve milli birlik günü münasebetiyle toplandıklarını söyledi. Herkesin bugünü hatırlaması gerektiğini belirten Vali Gündüzöz, “Hepinizin bugünü, hepimizin hatırlaması gerekiyor. Çünkü tarihte öyle günler var ki bugünleri unutmak o millet için, o toplum için yok olmaya doğru giden yolun başlangıcı. Bazı günler asla unutulmaz. Bugünlerin bazısı hüzünlü olabilir, bazısı insanlara kaybettiğimiz günler olabilir, bazısı kayıpsız zaferlerle kazandığımız elde ettiğimiz günler olabilir. Ama işte o tarihler unutulmaması gereken tarihlerse milletin asla unutmaması gerekir. 15 Temmuz’da bizim tarihimiz açısından öyle bir gün. Bakın 1071’i unutuyor muyuz? Unutursak 26 Ağustos 1071’i bu vatan olmaz. Ya da 29 Ekim’i, 23 Nisan’ı. işte bu tarihler milletin ortak olduğu, duygularının tekrar tekrar bir arada herkese haykırma için depreştiği günler. Onun için 15 Temmuz’u asla unutmayacağız” dedi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise dördüncü yılı yaşanan karanlık geceyi unutmadıklarını belirterek, “Sizlerle el ele, gönül gönüle, yürüye yürüye olmamamızın üzüntüsü içerisindeyiz. Bugün tarihte ilelebet adı ihanet gecesi olarak kalacak bir gece, bugün bir ses, bir sala ile sabahı muzaffer olacak bir gün, bugün 80 milyon isimsiz ve silahsız kahramanın destan yazdığı bir gün. Ve bugün bağrımızdan kopan 250 canın şehadetiyle şereflendiği bir gün. 4 yıl önce bugün 15 Temmuz akşamı bu ülkenin geleceğine kast edildi. Bir grup hain bu ülkenin onurunu, bu ülkenin şahsiyetli halkına karşı kurşun sıktı. Her şeyi planlamıştırlar, bütün hesapları yapmıştılar ancak Allah’ın hesabını işin içine katmamıştılar” diye konuştu.

MALATYALILAR 4 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ, 15 TEMMUZ’DA YİNE MEYDANLARI DOLDURDU

4 yıl önce FETÖ’nün TSK içerisine sızmış örgüt üyeleri tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe kalkışmasına meydanları doldurarak 'dur' diyen Malatyalılar, bugün de 15 Temmuz’un yıl dönümünde yine meydanlara akın etti.

Malatya Valiliği önündeki 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen yıl dönümü etkinliği, yeni tip korona virüs (Covid-19) gölgesinde sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşti. Çok sayıda Malatyalının katıldığı programa Vali Aydın Baruş, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Anma programına gelen vatandaşlar, güvenlik arama noktasından geçerek içeri alınırken, binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini aleyhine sloganlar attı. İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte 15 Temmuz’da şehit olanlar için hep birlikte dualar edildi.

Programda konuşan Vali Aydın Baruş, 4 yıl önce 15 Temmuz gecesinin karanlık bir gece olduğunu ifade ederek, “Hiç kimse Türkiye’nin vatanımızın kendi vergileriyle donattığı, kendi imkanlarıyla ellerine silah verdiği birkaç hainin suikast düzenleyeceğini tahmin edememişti. Bütün milletimiz şok olmuştu. Gerçekten 15 Temmuz karanlık bir geceydi. Aslında 15 Temmuz milletimizin bağımsızlığını, dünyada adaleti haykırmasını, dünya mazlumlarına kol kanat germesini hazmedemeyen uluslararası güçlerin piyonu olan hain FETÖ terör örgütünün bu milletin kaderine hakim olacağını zanneden zavallı takipçilerinin umutsuz bir teşebbüsüydü. Neden umutsuzdu? Çünkü onlar hesap edememişlerdi bu milletin kahraman evlatları bin yıldır Anadolu’da bu tür ihanet teşebbüslerine kaldı ve her sefer içerisindeki hainleri def ederek anlı ak, başı dik bir şekilde bayrağına ezanına namusuna ve haysiyetine sahip çıktı.” diye konuştu.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Ulusa Sesleniş konuşması da meydanda bulunan LED ekrandan canlı olarak izlendi. Program şiirlerin okunması ve mehteran takımının verdiği konserle devam etti. Gece yarısına kadar süren program 00.13’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’daki tüm camilerden okunan selalar ile son buldu.

TUNCELİ’DE “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” PROGRAMI

FETÖ'nün hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü nedeniyle Tunceli Valiliği önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi. Program, Vali Mehmet Ali Özkan'ın ve beraberindeki protokol üyelerinin “15 Temmuz” temalı fotoğraf sergisini gezmesi ile başladı. Programa Vali Özkan'ın yanı sıra Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, AK Parti İl Başkanı Fatih Tek, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Şevket Dilmaç'ın okuduğu duanın ardından konuşan Vali Mehmet Ali Özkan “Merhaba bizi deyip gelenlere merhaba kadir kıymet bilenlere merhaba Düzgün Baba’dan ve Munzur’dan esen yellere merhaba Yesevi’den Hacı Bektaş’a ermişlere ve erenlere. Karanlıktan aydınlığa diyoruz. Hatırlarsanız 4 yıl önce karanlıktan başlamıştık. Başlangıçta hiçbir şeyden haberimiz yokken sinsice komşu akraba dediğimiz yanımızda yürüyen elimizden tutan ama içini bilmediğimiz haçlıya uşaklık eden ona buna hizmet eden bir kesim milletin devletin topu tüfeği ile milletimize memleketimize ve bayrağımıza saldırdı. Hatırlayın bu gecenin başında soysuzlar ataya devşirmeler vatana hainler bayrağa saldırdı. Onun için karanlık gece diyoruz. Hatırlayın bundan 4 sene öncesinden daha milletimiz temmuz gecesinde huzur ve mutluğun içinde geceye gece diye bakarken edepsizler ahlak diye imansız o sapkın imamın peşinden iman diye münafık allahsızlar Allah diye millete saldırmaya kalktılar. Onun içindir ki karanlık gece diyoruz. Ama bununda bir aydınlığı oldu” diye konuştu.

VAN’DA 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

Van'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İskele Öğretmenevi önünden 15 Temmuz Şehitler Parkına kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı. Şiirlerin okunduğu gecede konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Türkiye’nin Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a kadar bir bütün olarak meydanlara indiğini ve o hain darbe girişimi ve arkasındakilerini başarısız kıldığını ifade etti. Bilmez, “4 yıldır her 15 Temmuz'da Türk milleti meydanlarda. 4 yıl önce Beşyol meydanına giden Van halkı; aynı heyecan ve aynı duyguyla ülkesine, milletine, devletine, birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıkmak için bugün tekrar İskele meydanında, İskele Caddesi'nde bir araya geldi ve birliğinin, beraberliğinin teminatı, ülkenin bağımsızlığının arkasında olduklarını dost, düşman herkese ilan ettiler. Ben bu anlamda bu gece burada olan tüm kurum ve kuruluş amirlerine ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Ülkenin birliğine, beraberliğine kasteden FETÖ terör örgütü başta olmak üzere bütün şer odaklarını Rabbim kahhar ismi ile kahretsin” dedi.

Programda konuşan Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ise “O gece azınlık olan hainler, darbeye iştirak ettiler. Onlar bu hainliği yaparken çoğunlukta olan vatanına, milletine bağlı yüzde 88,5 şerefli askerlerimiz ise görevlerinin başında idi. Başsız kalmış bir ordu idik. Bunun hain bir darbe olduğunu söyledik ve ülkemizi bu hainlere teslim etmeyeceğiz, meydanı bu hainlere bırakmayacağız diyerek suretle telefonla arkadaşlarımızı uyandırdık. Birliklerimize hakim olduk” ifadelerini kullandı.

 

 
Köy çocuklarından demokrasi yürüyüşü
 
'Hesabını mutlaka ödeyecekler'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köy çocuklarından demokrasi yürüyüşü
Bingöl’de bir köyde çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ...
Palandöken’den 15 Temmuza özel yaklaşım
Palandöken Belediyesi, 15 Temmuz’a özel maske üretti. 15 Temmuz şehitlerinin ...
Şehir Ödüllerinde geri sayım
"Şehir Ödülleri Türkiye" etkinliği, 2020 yılında 6-7-8 Ekim tarihlerinde ...
 
PKK bitme noktasında
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Aşkale’de 15 Temmuz nöbeti
Aşkaleliler 15 Temmuz Demokrasi nöbetinde buluştu.
Aşkale’de Milli Birlik Günü
Aşkale ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla ...
 
’15 Temmuz şehitlerine rahmet, FETÖ iblisine lanet’
Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de ...
15 Temmuz şehidi Oğuzhan Yaşar’a vefa
Erzurumlu 15 Temmuz şehidi Oğuzhan Yaşar, Şenkaya ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.
AİÇÜ’de “15 Temmuz Farkındalık Konferansı”
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) “15 Temmuz Farkındalık Konferansı” ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva