ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Ekim 2020 Perşembe - 15:59

Doğu Anadolu’dan Milli Sinerji

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde de Cumhuriyetin 97’inci kuruluş yıldönümü milli coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rahmet ve şükranla anıldığı etkinliklerde 97’inci Yıl gururu paylaşıldı.

Doğu Anadolu’dan Milli Sinerji

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde de Cumhuriyetin 97’inci kuruluş yıldönümü milli coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rahmet ve şükranla anıldığı etkinliklerde 97’inci Yıl gururu paylaşıldı.

AĞRI’DA MİLLİ COŞKU

Ağrı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ağrı Valiliği tarafından kutlama programı düzenlendi.
Ağrı'da, Cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümü nedeniyle Ağrı Valiliği tarafından düzenlenen kutlama programı Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'un makamında kurum müdürlerinin tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Program daha sonra Ağrı Valiliği binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilettiği mesajın okunmasıyla devam etti.
Programda Cumhuriyet Bayramı nedeniyle konuşma yapan Vali Varol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın, bağımsız ve onurlu yaşamanın ve geleceğe güvenle bakabilmenin bayramı olduğunu ifade ederek, "Bugün milletimizin en zor şartlarda bir araya gelerek ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut aşağılayan, attığımız her adımda ders almamız gereken kutlu bir olayı kutluyoruz. Biliyoruz ki her 29 Ekim el ele vermenin, kenetlenmenin, bağımsız ve onurlu yaşama azmimizi tazelemenin ve geleceğe güvenle bakabilmenin bayramıdır. Cumhuriyetimiz, milletimizin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en önemli ve en büyük atılımlardan birisidir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci gerek dünya tarihinin gerekse milli tarihimizin kaydettiği büyük ve şanlı bir mücadeleye sahne olmuştur. Toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin mücadelesidir. Türk milleti en ağır koşullarda bile yaşamanın yalnızca hür ve bağımsız Türk devleti ile mümkün olabileceğine olan inancını ortaya koymuştur. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan ve yaşadığımız bugünlere de dahil olan, bizlere canlarıyla kanlarıyla hizmet eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ağrılılarımızın ve milletimizin bayramı kutlu olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından programa katılan çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Varol, çocukların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak fotoğraf çektirdi.

BİNGÖL’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Bingöl’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, çelenk sunma töreni ile başladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Covid-19 nedeniyle tedbirlere göre başladı. Bu kapsamda Atatürk anıtına önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Törene Vali Kadir Ekinci, 49'uncu Tugay Komutan Vekili Albay Ercan Aygündüz, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kurum müdürleri katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

BİTLİS’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Bitlis’te Cumhuriyetin 97’inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.

Bitlis Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen tören, Vali Oktay Çağatay’ın katılımcıların bayramını kutlamasıyla başladı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Cumhuriyetin 97. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çağatay, “Bugün bu meydanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere Cumhuriyetimiz; 29 Ekim 1923 tarihinde, yani bundan 97 yıl önce bugün ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir’ ifadeleriyle ilan edilmiştir. O günden bugüne Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şekli olmuştur. İnanıyorum ki aziz milletimizin her bir ferdi, milletimizin küllerinden yeniden doğduğu bu özel günü büyük bir coşku ile idrak etmekte; en samimi duygularla kutlamaktadır. Ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşmak için ihtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir. İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bugün de, yarın da önümüze çıkan ve çıkabilecek her türlü engel karşısındaki en büyük değerimiz ve dayanağımız bu birlik ve beraberlik duygumuzdur. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur. Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur. Yüzyıllarca bu topraklara sahip olmak isteyen itilaf devletlerinin parçalayarak işgal ettikleri vatanımızda; bağımsız, hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamış. İstiklal Savaşımız; işgalcilerin üstün silah ve her türlü desteğe sahip kuvvetlerine karşı 7’den 70'e herkesin katılarak, dişiyle, tırnağıyla kazandığı, örnek bir mücadele olarak dünya tarihine geçmiştir” diye konuştu.

ERZİNCAN VALİLİĞİ’NDEN '29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI' KLİBİ

Erzincan Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı sosyal medya hesaplarından yayımlanan kliple kutladı. Erzincan Valiliği'nce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle 3 dakikalık bir klip hazırlandı. Kamera karşısına geçen Vali Mehmet Makas klip içerisinde; Erzincanlıların Cumhuriyet Bayramı'nı, ellerinde Türk bayrağı ile valilik önünde toplanan gazilere, emniyet ve jandarma personellerinden oluşan güvenlik birimlerine, ilk ve orta okul öğrencilerine, öğretmenlere, vatandaşlara ve Erzincan'ın yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadelesinde en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına hitaben seslenerek; "Can Erzincanlılar, saygıdeğer gazilerimiz, sevgili mesai arkadaşlarımız, çocuklarımız, Cumhuriyet siz, aziz milletimizin eseridir. Bayramınız kutlu olsun." sözleriyle kutladı.

Valilik sosyal medya hesaplarından "Başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere Cumhuriyet'i armağan eden kurtuluş mücadelesi kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz." notuyla, birlik ve beraberliğin öneminin vurgulanarak paylaşıldı klip.

CUMHURİYETİN 97. YILI ELAZIĞ’DA COŞKUYLA KUTLANDI

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıldönümü Elazığ'da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Elazığ Valiliğinde başlayan programda Vali Erkaya Yırık, protokol üyeleri ve vatandaşların bayramlarını kutladı. Ardından Gazi Caddesi valilik binası önünde tören düzenlendi. Vali Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş tören aracıyla vatandaşları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Çocukların askeri üniforma giydiği, yüzlerine ayyıldız çizdiği töreni bazı vatandaşlarda evlerinin balkonlarından izledi.

Törende öğrencilerin şiir okurken, belediye mehteran takımı ve Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu eserler seslendirdi. Tören, okullar ve askeri birliklerin yer aldığı kortej geçişiyle sona erdi.

Törende konuşan Vali Erkaya Yırık, " Cumhuriyetimizin 97 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken dönemdir. Bugün yalnızca Cumhuriyetin ilanı değil, aynı zamanda Türk milletinin yeniden doğuşunun da simgesidir. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi ve ebediyete giden gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz” dedi.

HAKKARİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Hakkari’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.Valilik önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova'daki 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Adalet Komisyon Başkanı Tuğrul Durmaz, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı, Mustafa Emre Kılıç, Tevfik Kumbasar, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, CHP İl Başkanı Nazım Demir, MHP Merkez İlçe Başkanı Sedat Özbek, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum müdürleri, öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, “Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 97. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Aziz milletimizin dünya tarih sahnesindeki mevcudiyetinin neredeyse tamamı hüküm sürdükleri topraklarda hak ve adaleti tesis etme mücadelesi vermekle geçmiştir. 29 Ekim 1923 tarihi ise; işte bu varoluşun geleceğe taşındığı ve bu milletin Anadolu toprakları üzerinde kıyamete kadar silinmeyecek olan imzasının atıldığı tarihtir. Bizlere Cumhuriyeti armağan eden, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan, aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

KARS’TA CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama töreni Hükümet Konağı önünde Vali Türker Öksüz’ün tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tören daha sonra Hükümet Konağı tören alanında devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan törenin açılışında konuşan Vali, Belediye Başkan vekili Türker Öksüz, “Bugün, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu cumhuriyetimizin 97’nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Yeniden dirilişimizin sembolü olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan bırakan, ezelden ebede tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyorum.

Binlerce yıllık tarihinde her dem yeniden doğuşlara imza atan aziz milletimizin bir ferdi olarak, bu onur gününde sizlerle birlikte olmaktan, bugünü sizlerle birlikte kutlamaktan duyduğum gurur ve memnuniyeti ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun! Türkiye’miz daim olsun, ilelebet yaşasın” dedi.

ARDAHAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU

Ardahan'da cumhuriyetin ilanının 97'inci yıl dönümü coşku ile kutlandı.

Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nı karla karşılayan Ardahan’da bu defa hava şartları daha iyiydi. Vali Hüseyin Öner'in Valilik binası önünde tebrikleri kabul etmesiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kongre Caddesi üzerindeki etkinliklerle devam etti. Törenin başlangıcında Vali Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Öner, Cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyet rejiminin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olduğunu söyleyen Vali Öner, ''Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve bunun sorumluluğunu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine de büyük katkılar sağlanmıştır. Kısaca; Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, gücünü ortaya çıkarmış; O’nu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın kıvancına erişmiştir. Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanının yıl dönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz. ‘ dedi

IĞDIR'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Iğdır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku içinde kutlandı.

Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’in Valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle kutlamalar başladı. Belediye Başkanlığı bahçesinde devam eden program, İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam etti.

Programa, Iğdır Valisi/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, il protokolü, kurum amirleri, adli ve askeri erkan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, “Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünü gurur ve sevinçle kutladığımız bu bayramda hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bağımsızlık savaşı, onun önderliğinde silah arkadaşlarıyla birlikte büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan ve tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir zaferle sonuçlandırılmıştır. 29 Ekim 1923’de Türk milleti iradesine zincir vurulamayacağını, kendi kaderini kendi elleriyle belirleyeceğini kanı ve canıyla tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

MALAZGİRT’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Muş’un Malazgirt ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Malazgirt ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan kutlamalar, Kaymakam Emre Yalçın’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Alparslan Kız Anadolu Lisesinde devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak şiirler okundu. Program, müzik öğretmenleri ve öğrencilerin Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmeleri ile son buldu.

Program, Malazgirt Kaymakamlığının sosyal medya hesaplarında da canlı verildi.

TUNCELİ’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Tunceli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması valilik önünde gerçekleştirildi.

Ülke genelinde olduğu gibi Tunceli'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yılı nedeniyle tören düzenlendi. Valilik önünde Vali Mehmet Ali Özkan’ın tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu törene Vali Özkan’ın yanısıra CHP Milletvekili Polat Şaroğlu, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, 4. Komando Tugay Komutanı Albay Yılmaz Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan, Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Covid-19 salgını nedeniyle kutlamaların sınırlı olduğuna değinen Vali Mehmet Ali Özkan,"Gönül isterdi ki bayramımızı, meydanlarda, alanlarda kutlayalım. Gönül isterdi ki davulla, zurnayla, halayla, el ele, kol kola kutlayalım. Ancak yaşadığımız süreç buna izin vermiyor. Allah’ın izniyle önümüzdeki sene Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep beraber anlam ve manasına yakışır şekilde meydanlarda kutlayacağız” dedi.

VAN’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Van’da Cumhuriyetin 97. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Van Valiliği bahçesinde düzenlenen tören, Vali Mehmet Emin Bilmez ve Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nun tebrigatları kabulüyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kutlamalarda, Vali Mehmet Emin Bilmez bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin 97. yıldönümünü kutlamanın heyecan ve sevincini yaşadığımızı belirten Vali Bilmez, “Bu vesileyle aziz vatanımızın müdafaasında canını feda eden kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

Türk milletinin, 29 Ekim 1923'te tüm dünyaya bir kez daha hiç kimsenin iradesine pranga vuramayacağını gösterdiğini vurgulayan Vali Bilmez, “Türkiye Cumhuriyeti, 97 yılın ardından geldiğimiz noktada; Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Lazı ve birçok etnik kökeniyle milli birlik ve beraberliğini Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi en iyi şekilde muhafaza etmiş, milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte her geçen gün hızla gelişip büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiştir. Ülkemiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği çağdaş uygarlığın üzerine çıkma hedefine hızla ilerlemektedir. Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, gelişmiş ekonomimiz, yaptıklarımız ve yapacaklarımız dostlarımıza güven ve gurur kaynağı olurken, milletimize düşmanlık eden karanlık güçlere ve vatan hainlerine ise korku vermektedir” şeklinde konuştu.

 
Nöbetteki ailelerin hikayesi yürekleri dağlıyor
 
PFDK’dan Üneş’e 30 bin TL ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nöbetteki ailelerin hikayesi yürekleri dağlıyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Nöbetteki aileler, Cumhuriyet Bayramını kutladı
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetinde olan aileler, Cumhuriyet ...
Sunar’dan sağlık çalışanlarına vefa
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve belediye personeli, Cumhuriyet ...
 
Kalem Tutan Eller Üşümesin
50 ihtiyaç sahibi çocuğa yaklaşan kış mevsimi nedeniyle kışlık mont, kırtasiye ...
Aşkale'de milli coşku
Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Pasinler’de milli coşku yaşandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’un ...
 
Sunar: ‘Cumhuriyet aziz değerimiz’
Sunar, “Cumhuriyet, Türk Milletinin uğruna can adadığı bir değer; Türkiye, ...
Yaşar: ‘Mevlid rahmet mesajıdır’
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Hobi olarak başladılar, üniversiteli oldular
Palandöken Belediyesi, salgın sürecinde kültür merkezleri vasıtasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva