ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Ocak 2021 Perşembe - 15:51

Doğu Anadolu’da aşı seferberliği

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de covid-19 aşısı uygulanmaya başlandı. Bölge illerinde ilk aşıyı genelde İl sağlık müdürleri ya da Hastane başhekimleri yaptırdı. Erzurum’da ilk aşı il Sağlık Müdürü Gürsel Bedir’e yapıldı.

Doğu Anadolu’da aşı seferberliği

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de covid-19 aşısı uygulanmaya başlandı. Bölge illerinde ilk aşıyı genelde İl sağlık müdürleri ya da Hastane başhekimleri yaptırdı. Erzurum’da ilk aşı il Sağlık Müdürü Gürsel Bedir’e yapıldı.

BİNGÖL’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞI YAPILMAYA BAŞLANDI
Bingöl’de Covid-19 nedeniyle Çin’den getirilen aşılar, ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’den getirilen Covid-19 aşısı, ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün aşı olmasıyla başlanan uygulamanın ardından, Bingöl’deki 4 bin sağlık çalışanı için de aşı başladı. Devlet hastanesinde sabah 10.00’da başlanan uygulamada, ilk olarak İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu ve Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ramazan Gengörü’ye yapıldı.
Kentte 4 bin sağlık çalışanının aşı olacağını belirten İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, “Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’nın dün aşı startı vermesiyle birlikte bugün ilimizde sağlık çalışanlarına aşılama programı başlattık. Yaklaşık kamuda ve özelde çalışan 4 bine yakın sağlık çalışanının bugünden başlayarak önümüzdeki günlerde aşılama programı bitecek. Daha sonrasında da vatandaşlarımız aşılama çalışmalarına başlayıp pandemide büyük bir etkiye sahip olduğunu düşündüğümüz aşılamayla salgının kontrol altına alınıp ve bitmesine noktasına gelmesini umut ediyoruz. Bu noktada bütün herkesin aşısını biran önce yapmasını temenni ediyoruz” dedi.

BİTLİS’TE İLK KORONA VİRÜS AŞISI YAPILMAYA BAŞLANDI

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, Bitlis’te sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Bitlis’e gönderilen CoronaVac aşısı, sabah saatlerinde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesindeki personellere hazırlanan özel odada aşı yapılmaya başlandı. Aşı uygulamasından sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Koray Okur, aşı yaptıracak olanların randevu sistemi ile aşı yapabileceklerini söyledi. Okur, “Hayırlısıyla korona virüs salgınına karşı aşımızı olduk. Tüm ülkemize ve Bitlis’imize hayırlı olsun. Virüsün ilk çıktığı günlerden beri Tatvan Devlet Hastanemizi pandemi hastanesi, Bitlis Devlet Hastanemizi ise normal hastalarımızın tedavisine ayırdık. Bitlis bu yönden şanslıydı. Çok şükür salgının ilk gününde kendi ilimizde bilim kurulumuzu oluşturduk. Onların tavsiyeleri doğrultusunda bu yönden Bitlis ili şanslıydı. Çok şükür halkımızda devletimizin koyduğu kurallara riayet etti. Zorda olsa sokağa çıkma yasağına uydu. Bu yönden Bitlis halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

ELAZIĞ’DA 256 AŞI ODASI KURULDU, SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞILANMAYA BAŞLADI

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da Korona virüse (Covid-19) karşı sağlık çalışanları aşılanmaya başlanırken, kent genelinde 256 adet aşı odasının kurulduğu bildirildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun analizleri tamamlanan Çin'in CoronaVac aşısına "Acil Kullanım Onayı" vermesinin ardından ilk aşı Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve Bilim Kurulu üyelerine yapıldı. Bakan Koca’nın Bilim Kurulu toplantısının ardından, “Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacak" demesi üzerine bugün Elazığ’da da sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı. Bu kapsamda ilk olarak Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş ile sağlık çalışanları aşı oldu. Toplamda 256 tane aşı odasının açıldığı Elazığ’daki hastanelerde ilk etapta 9 bin 240 doz aşının geldiği belirtildi.

İlk aşılanmanın başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “Bilindiği üzere Covid-19 aşısı bir süre önce ülkemize geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından bir takım testlerden geçirildi. En son acil kullanım onayı alındı. Dün akşam itibariyle de başta Sağlık Bakanımız olmak üzere aşı uygulamasını yaptırmış bulundu. Bizler de Elazığ olarak bugün saban 08:00 itibariyle bütün özel, kamu ve üniversite hastanelerinde, Toplum Sağlığı ve Aile merkezlerinde aşı uygulamalarına başladık. Elazığ genelinde bugün itibariyle 256 tane aşı odası açtık. Şuanda içinde bulunduğumuz Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde toplamda 50 adet aşı odası mevcuttur. Bu aşı uygulamasında bazı öncelikli gruplar var. Biz bugün itibariyle ilk olarak sağlık çalışanlarından başladık. Bundan sonraki aşamalar da Sağlık Bakanlığı’mız öncelikli grupları kamuoyu ile paylaşacak. Şuanda Elazığ’a 9 bin 240 tane aşı geldi. Bu şuanda Elazığ’daki toplam sağlık personelimizin tamamını karşılamakta. Şuanda hiçbir sıkıntımız yok, Elazığ’da özel ve kamuda çalışan bütün çalışanlarımızın hepsini aşılayacak kadar yeterince aşımız var”

Aşı olan sağlık memuru olarak çalışan Zülfü Kılıçoğlu ise “Aşı olduk sadece ufak bir ağrı hissediyoruz. Başka hiçbir sıkıntımız yok, problem oluşturmuyor. Herkese de tavsiye ediyorum. Aşı aracılığıyla bu salgından korunacağız. Herkesin gelip gönül rahatlığıyla aşı olmasını tavsiye ederim” diye konuştu.

HAKKARİ’DE İLK KORONA VİRÜS AŞISI YAPILMAYA BAŞLANDI

Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ve Başhekim Hüseyin Kara’ya Çin’den getirilen CoronaVac aşısı yapıldı.

Çin’den getirilen 3 milyon doz CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’ndaki 14 gün süren analizlerinin sona ermesinin ardından dün akşam saatlerinde acil kullanım izni verilmişti.

Bu kapsamda Hakkari’ye gönderilen CoronaVac aşısı, sabah saatlerinde İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ve Başhekim Uzman Dr. Hüseyin Kara’ya vuruldu.

Hakkari Devlet Hastanesindeki özel odada aşı öncesi açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, Sağlık Bakanlığınca başlatılan korona virüs bağışıklama programı kapsamında kentte sağlık çalışanlarına yönelik aşılamayı yaptıklarını söyledi. Aşının memlekete ve ülkeye hayırlı olması temennisinden bulunan Kara, “Bu hastalıktan korunmanın en önemli yollarından biri aşı ve herkesin aşı olmasını istiyoruz. Hakkari Devlet Hastanesinde 10 aşı odası oluşturuldu. Sağlık personelinin aşıları randevu ile gerçekleştirilecek'' diye konuştu.

Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ve Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Kara’ya daha sonra CoronaVac aşısı yapıldı.

YÜKSEKOVA'DA İLK KORONA VİRÜS AŞISI YAPILMAYA BAŞLANDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sağlık çalışanlarına korona virüs aşısı yapılmaya başlandı.

Çin’den getirilen 3 milyon doz CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’ndaki 14 gün süren analizlerinin sona ermesinin ardından dün akşam saatlerinde acil kullanım izni verilmişti.

Bu kapsamda Yüksekova ilçesine gönderilen CoronaVac aşısı, sabah saatlerinde sağlık çalışanlarına vurulmaya başlandı.

Aşıyı ilk yaptıran Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Onur Tosun, bugün itibariyle korona virüs aşılama faaliyetlerine başladıklarını belirterek, “Dün gece Sağlık Bakanlığımızdan gelen talimatlar doğrultusunda tüm hazırlıklarımızı yaptık. Tüm sağlık çalışanlarımızdan başlamak üzere sabah saat 08.00 itibariyle aşılama çalışmamız başladı. Yüksekova’da 700’ü aşkın sağlık personelimizin aşılama faaliyetini bitirmek istiyoruz. Daha sonra da Bakanlığımızdan gelecek talimatla, risk grubundaki hastalarımızın da Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alacakları randevu ile aşılama çalışması başlatacağız” ifadelerini kullandı.

KARS’TA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞILAR YAPILMAYA BAŞLADI

Kars’ta görevli sağlık çalışanlarına Korona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında CoronaVac aşısı yapılmaya başladı.

İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, Yususpaşa Aile Sağlığı Merkezi’nde sağlık çalışanlarıyla birlikte açı oldu.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, “Öncelikle aşı programının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bakanımızın da dediği gibi, ‘Tünelik ışığı göründü.’ Artık bu saatten sonra hastalıktan korunmanın en önemli yolunun aşı olduğunu daha iyi bilmekteyiz. Ve vatandaşlarımız aşıya tam destek çıkmasını talep ediyoruz. Bugün ilimizde 43 merkezde 3 bin 200 sağlık çalışana aşılma işlemi başlamış oldu. öncelikli olarak sağlık çalışanlarından başlayarak 65 yaş üstü, sonrasında tüm vatandaşlarımızı aşılamaya geçeceğiz. Bu süreçte bizlere her türlü desteği sağlayan sağlık bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kars’a ilk etapta 4 bin 500 aşının geldiğini belirten Lazoğlu, “İlimize ilk etapta 4 bin 500 aşı geldi. 3 bin 200 adet sağlık çalışanımıza aşı yapmayı planlıyoruz. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda da öncelikli olarak vatandaşlarımıza başlayacağız. Sonrasında da peyder pey bakanlığımızdan ilimize aşılar gönderilmeye başlayacak. İl dozunmu yaptırdım. 28 gün sonra ikinci dozumu yaptıracağım ve bu şekilde aşılama tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından daha sonra sağlık çalışanları ilk doz aşılarını yaptırdı. İkinci doz aşılama ise 28 gün yapılacak

ARDAHAN’DA İLK KORONA VİRÜSÜ AŞISI YAPILDI

Korona virüs aşısı Ardahan'da ilk kez uygulandı. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, "Bu işte torpil yok, korona virüs aşısı ilk kimlere yapılacaksa öncelik onlarındır. Yani, hemşire arkadaşımız sisteme girdi, kimlik bilgileri ile eşleştirme yapıldıktan sonra onayını alarak aşı yapıldı" dedi.

Ardahan'da da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele için kullanılan korona virüs aşısı ilk sağlık çalışanlarına uygulandı. Ardahan Devlet Hastanesinde düzenlenen programda konuşan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, "Aşı olsak bile ‘Maske, mesafe, hijyen’ kurallarına uymalıyız" dedi.

Sağlık çalışanlarının bu süreçte önemli bir çaba ve emek sarf ettiklerini söyleyen Vali Öner, "Aşı uygulamasını öncelikle sağlık çalışanlarımızdan başlatıyoruz. Daha sonra bilim kurulunun tespit ettiği öncelik sıralamasına göre ilimizde de vatandaşlarımıza uygulanacak. Fakat aşı olsak bile kurallara uymaya devam edeceğiz. Çünkü bu hastalıkla mücadelenin en etkin yolu alınmış olan kurallara ve özellikle de ‘Maske, mesafe, hijyen’ kurallarına uymaktan geçer. Aşı uygulaması hastalıkla aktif olarak mücadele etmemizi sağlayacak. Bu kurallara uymak suretiyle de hem ülkemiz genelinde hem de ilimizde Covid 19 pandemisiyle de mücadelemizde arzu ettiğimiz seviyeye ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Ardahan Devlet Hastanesindeki ilk aşı Başhekim Uzman Dr. Ömer Kazcı'ya yapıldı. İkinci aşı ise Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ulaş Şentürk’e yapıldı. Aşı olan Dr. Şentürk, artık pozitif olan kişilerin de aşı olabileceğini söyledi.

MALATYA’DA SAĞLIK GÖREVLİLERİNE AŞILAR VURULMAYA BAŞLADI

Çin’den gelen Covid-19 aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanırken, Malatya’da da ilk aşılar gönüllü olan sağlık çalışanlarına yapılmaya başlanıldı.

Çin'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısının onaylanmasının ardından Malatya’da da sağlık çalışanlarına aşı vurulmaya başlanıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sabah saatlerinde başlayan aşılama da, randevu alan sağlık çalışanları sırayla önceden belirlenen aşı uygulama odalarına gelerek aşı oldular. Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’de sağlık çalışanları ile birlikte aşı vurulan isimler arasındaydı. Aşı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bentli, bugün itibariyle kentteki tüm sağlık çalışanlarının aşılarının vurulmaya başladığını ifade ederek, “Toplumun yüzde 65’in de bağışıklık kazanmadıkça biz bu salgından kurtulamayacağız. Biz de bugün aşımızı olduk İnşallah vatandaşlarımıza da örnek olur” dedi. Sağlıkçıların aşı için yoğun bir talepte bulunduğunu da açıklayan Bentli, sağlık görevlilerinin yüzde 60’ının gönüllü olarak aşı vurmak için randevu aldığını söyledi. Kentteki sağlıkçıların yüzde 15’inin virüs ile enfekte olduğunu da anımsatan Bentli, "İnşallah Malatya’da yüzde 65’i geçeceğiz. Tüm toplumda da bu oranın yakalanması gerekiyor. Sağlıkçılarla birlikte yaşlılar ve riskli düzeydeki vatandaşlarımızın da aşılanmalarına başlıyoruz” şeklinde konuştu. Şubat sonuna kadar Türkiye’ye 50 milyon doz aşının geleceğini de belirten Bentl, "Gerçekten bu salgına karşı elimizde başka bir silah yok. Bildiğimiz eski yöntemlerle üretilen bir aşı. Bu aşıya da güveniyoruz, başka silahımız da olmadığı için tüm vatandaşlarımıza yaptırmalarını tavsiye ediyoruz" dedi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk’de korona virüse karşı en etkili silahın şuanda aşı olduğunu ifade ederek, “Buradan vatandaşlarımıza da 2 mesajımız var. Aşı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız gelirken mutlaka randevu alıp öyle gelsin. Burada hem yoğunluğu azaltmak hem de daha sağlıklı ortamda aşıların vurulması adına mutlaka randevu alın. Aşı olduktan sonra bu işi bırakmıyoruz ve tedbirleri almaya devam ediyoruz. Çünkü 28 gün sonra ikinci doz vurulacak ve vücudun bağışıklık kazanması sürecinde de tedbirleri elden bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞHEKİM ERHAN BERK DE AŞI OLDU

Bu arada Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nde de ilk aşıyı Başhekim Uzm. Dr. Erhan Berk yaptırdı. Hastanedeki sağlık çalışanlarının da yoğun ilgi gösterdiği aşılama sonrası konuşan Başhekim Berk, “Hastanemiz 10 aşı polikliniği ile halkımızın hizmetine de hazır duruma getirildi. Aşı pandemiden kurtulmanın etkin ve güvenilir bir yolu. Uygulanan aşının çalışma ortaklarından biride ülkemizdi. Aşıyı inşallah sağlık personelinden sonra risk gurupları ve tüm vatandaşlara uygulandıktan sonra pandemi sürecinden kurtuluruz. Aşı olmak tedbirleri bırakmak anlamına gelmiyor, maske mesafe ve temizlik tedbirlerini esnetmesen devam etmeliyiz” diye konuştu.

MUŞ’TA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İLK KORONA VİRÜS AŞISI UYGULANDI

Sağlık Bakanlığının Çin'den sipariş ettiği korona virüs aşısı, Muş’ta sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.Muş Devlet Hastanesinde oluşturulan aşı odalarında, sağlık çalışanları aşı olmaya başladı. Kentte ilk aşı İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu’na, ardından da sağlık çalışanlarına uygulandı.

Aşının ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, tüm illerde olduğu gibi Muş'ta da aşı yapılmaya başlandığını ve kentteki ilk aşıyı kendisinin olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığının Muş’a gönderdiği aşıların ilkinin sağlık personellerine uygulanacağını ifade eden Dr. Türkoğlu, “Bugün itibariyle personelimiz tarafından oldukça büyük bir ilgi var. İnşallah kısa zamanda tamamlayıp, ikinci aşamada 65 yaş üstü hastalarımıza uygulamaya başlayacağız. Yaklaşık 4 bin sağlık personelimiz var. Sağlık personellerimiz bulundukları, görev yaptıkları sağlık tesisinde aşı olabilecekler. 28 gün sonra kendilerine bilgilendirme mesajı gelmektedir. Günü geldiğinde ikinci dozu da yine aynı sağlık tesislerinde olabilmekteler. Hastanemizde aşı için şu anda aktif 12 oda var. Yeterli sayıda aşımız var. Bugün itibariyle de uygulamaya başladık. İlk olarak biz yaptık. Aşının her hangi bir korkulacak yanı söz konusu değil. Şu anda ne kadar çok aşılama oranını yakalarsak, ülke olarak bu hastalık illetinden kolay bir şekilde sıyrılırız. Tüm halkımızın buna uyum sağlamasını istiyoruz” dedi.

Aşı yaptıran sağlık çalışanı Hakan Bulut ise korona virüs servisinde çalıştığını kaydederek, “Öncelikle Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanları olarak ilk etapta bundan faydalanmak onur verici. Bu aşıyı herkese önereceğim. Az önce aşımı oldum. Mutluyum. Bütün bireylerin aşıyı yaptırmasını öneriyorum. Herhangi bir yan etkisi yok” şeklinde konuştu.

TUNCELİ’DE AŞILAMA BAŞLADI, İLK AŞIYI ENFEKSİYON HASTALIKLARI UZMANI OLDU

Ülke genelinde olduğu gibi Tunceli'de Devlet Hastanesi’nde başlayan Koronavirüs (Covid-19) aşılama çalışmaları kapsamında ilk aşıyı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meral Gülbenat Şimşek oldu. Aşılama çalışmalarını yerinde takip eden İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Çağdaş Özdemir, sağlık çalışanlarını aşılama çalışmalarını 2 gün içinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Çin’den getirilen Sinovac aşısı Tunceli’de de sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Tunceli Devlet Hastanesi’nden oluşturulan aşı polikliniğindeki ilk aşıyı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meral Günbenat Şimşek oldu. Ardından diğer sağlık çalışanlarına da teker teker aşı yapılmaya başlandı.

Aşıyı olduktan sonra açıklama yapan Dr. Meral Gülbenat Şimşek, “İlde ilk aşıyı ben oldum. Biraz halkımızı, sağlık çalışanlarımızı teşvik amaçlı. Bu aşı ölü bir aşı. Hiçbir şekilde kimseye zarar vermiyor. Tam tersine bu hastalığı yenmek, ortadan kaldırmak, zinciri kırmak için bütün insanların tek tek aşılanıp bu zinciri kırması lazım. Bu aşıyı sadece kendim için olmadım. Halk sağlığı için oldum. Hem kendimi koruyacağım hem aileme, sevdiklerime bu mikrobu taşımayacağım. Böylece bu mikrobu, pandemiyi yeneceğiz diye düşünüyorum. Bütün halkı, hastalarımı aşı olmaya çağırıyorum” dedi.

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İLE HASTANE BAŞHEKİMİ AŞI OLDU

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik korona virüs aşısı oldu.

Türkiye’ye getirilen 3 milyon korona virüs doz aşıdan Van’a gönderilenler sabah saatlerinde sağlık personellerine uygulanmaya başlandı. Çin’den getirilen 3 milyon doz CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’ndaki 14 gün süren analizlerinin sona ermesinin ardından dün akşam saatlerinde acil kullanım izni verilmişti. Bu kapsamda Van’a gönderilen CoronaVac aşısı, sabah saatlerinde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki (VEAH) personellere hazırlanan özel odalarda aşı yapılmaya başlandı. Aşı uygulama çalışmalarını takip eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ve VEAH Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik de korona virüs aşısı oldu.

 
Ehliyet sınavı çetesi çökertildi
 
Evlat nöbetine katılım sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale'de aşı süreci başladı
Aşkale'de, sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı.
Kardan heykeller ışıklandırıldı
Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen 90 bin askerin anısına yapılan kardan heykeller ışıklandırıldı.
Ailelerin evlat nöbeti 499’uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Ayvalı Barajı'nda sular 4 kilometre çekildi
Oltu ilçesindeki Ayvalı Barajı'nda yaşanan kuraklık nedeniyle sular 4 kilometre çekildi.
Dölekli’den Pasinler’e bilişim yatırımı müjdesi
Pasinler ilçe Belediye Başkanı Ahmet Dölekli‘nin girişimleri ile bölgesinde ...
Bir Aile daha evlat nöbetine katıldı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 498’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Anaların evlat nöbeti 497’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Aziziye’de açılışlar için gün sayılıyor
Aziziye Belediyesi tarafından ilçe sınırları içinde yapılan yatırımlar göz dolduruyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva