ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çakmak eşitlik kavramını değerlendirdi
Çakmak eşitlik kavramını değerlendirdi
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
HABERLER>BÖLGEDEN
2 Ekim 2023 Pazartesi - 16:50

Doğu Anadolu’da Yüksek Öğretim Sinerjisi

Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde konuşlanan üniversiteler, tüm ülkede olduğu gibi yeni akademik yıla 100. Yıl coşkusuyla girdi. Elazığ, Ağrı ve Muş’ta öğrenciler davul zurnayla karşılandı

Doğu Anadolu’da Yüksek Öğretim Sinerjisi

Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde konuşlanan üniversiteler, tüm ülkede olduğu gibi yeni akademik yıla 100. Yıl coşkusuyla girdi. Elazığ, Ağrı ve Muş’ta öğrenciler davul zurnayla karşılandı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİLERİNİ DAVUL VE KLARNETLE KARŞILADI

Fırat Üniversitesi, bünyesine yeni katılan öğrencileri, davul ve klarnet ile karşıladı.

Yaklaşık 45 bin öğrencisi 5 bini aşkın akademik ve idari personeliyle Fırat Üniversitesi’nde 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı bugün itibariyle başladı. Online eğitimin ardından yüz yüze eğitime geçilen Fırat Üniversitesi’nde öğrenciler davul, klarnet ve çiçeklerle karşılandı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş beraberindekiler öğrencileri kapıda karşılayarak çiçek verdi. Uzun bir sürenin ardından üniversite yolunu tutan öğrenciler kapıda gerçekleştirilen karşılama töreni görünce büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşadı. Canlı müzik, davul, klarnet ve çiçeklerle karşılanan öğrenciler Rektör Prof. Dr. Göktaş ile bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Harput musikisinden eserlerin çalındığı karşılama töreninde il dışından gelen öğrencilere Elazığ’ın kültürel değerleri de tanıtıldı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Gençlerimize sağlık ve sıhhat içerisinde huzur bir eğitim ortamı diliyorum. Tabii ki son 3 yılda eğitim uzaktan yapıldı. Bizler bu süreçten çok etkilendik. Ama bugün çok iyi ve huzurlu bir ortamda öğrencilerimiz eğitime başlıyor. Bu sene eğitim öğretim yüz yüze olacak. Bu yıl yaklaşık 10 bin öğrenci üniversitemize katıldı” dedi.

AĞRI’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YURTLARDA SICAK KARŞILAMA

Ağrı’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler ve velileri, kurum personeli tarafından ikramlarla karşılandı.

Yurtlarda “Yurdunuz Yuvanızdır”, “Evinize hoş geldiniz” pankartları asılırken, öğrencilerin kayıt işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, il genelinde 8 yurtta 6 bin 629 kapasite ile hizmet veriyor. Türkiye’nin dört bir yanından Ağrı’ya üniversite eğitimi için gelen öğrenciler ve aileleri, yurtların girişlerinde gönüllü gençler ve personel tarafından tebessümle karşılanarak lokum ve kolonya ikram edildi.

Öğrencilere yurt, gençlik ve spor hizmetleri hakkında bilgi veren kurum yetkilileri, araçlarla yurtlara götürdükleri öğrencilerin kayıt işlemlerine yardımcı oldu.

Yurtlarda kayıt işlemlerinin ardından yerleştirilmeye başlayan öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Yurt Hizmetleri Müdürü Nesim Aydın ve Yurt İdari İşler Şube Müdürü Gökmen Aslankılıç ile birlikte yurtlarda incelemelerde bulunarak öğrenci ve aileleri ziyaret etti.

Din, yaptığı açıklamada, tatil döneminde yurtlarda detaylı bakım ve onarım çalışması yaptıklarını belirterek, “Tüm öğrencilerimizi sorunsuz bir şekilde yurtlarımıza yerleştirmeye devam ediyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok, dışarıda kalan öğrencimiz de yok. Yedekler ve hiç kaydı olmayan öğrencileri imkanlar dahilinde misafir ediyoruz. Öğrenciler ve velilerle yakından ilgileniyoruz.” dedi.

Öğrencilerden Sinem Polat ise Ağrı’ya Hakkari’den geldiğini belirterek, “Otogarda Ağrı Gençlik Merkezi tarafından kurulan stantlarda çok güzel karşılandık. Yurduma ailem ile birlikte gittim. Burada da beni ve ailemi güler yüz ile karşılayan Ağrı GSB ailesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MUŞ’TA GSB YURTLARI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMAYA HAZIR

Muş’ta 4 bin 500 kişinin kaldığı Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yüksek Öğrenim Öğrenci yurtları (GSB), sunduğu hizmetlerle beş yıldızlı otelleri aratmıyor.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları (GSB) misafirlerini ağırlamaya hazırlanırken ildeki özel yurtlar ise tek tek kapandı. Muş Danişmend Gazi Öğrenci Yurdu, Müştak Baba ve Sultan Alparslan yurtlarıyla öğrenciler için bütün hazırlıklar tamamlandı. Depremzedelerden sonra yurtlar tekrar öğrenciler için hazır hale getirildiğini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, 4 bin 500 kişinin barındığı yurtlarda öğrencilerin hiç bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirterek, “Yaz döneminde öğrencilerimiz çıktıktan sonra boş kalmadık. Bütün yurtlarımızda bir bakım onarımdan geçirerek 5 yıldızlı otel konforuna hazırlamış olduk. 120 TL beslenme yardımı verme suretiyle aylık 3 bin 600 TL öğrencilerimize beslenme desteğini vermekteyiz. 2 tane kız yurdumuz bulunmakta 2 tane de erkek yurdumuz bulunmaktadır. Böylelikle Muş ilimizde yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye hizmet vermekteyiz. İlimize gelen tüm öğrencilerimiz bize emanet olarak yurtlarımızda yerleştirmiş olacağız. Böylelikle aileleri de müsterih olsun. Öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

"Öğrencilerin GSB yurtlarını tercih etmesi ile özel yurtlara ihtiyaç kalmadı"

Yurtlarda ki konforu artırarak öğrencilere rahat bir ortam sunduklarını ifade eden Müdür Taşdemir, öğrencilerin GSB yurtlarını tercih etmesi ile özel yurtlara ihtiyaç kalmadığını belirterek, “Deprem süresince yurtlarımız depremzede vatandaşlarımıza ev oldu ortam oldu bunları uzun süre burada misafir ettik. Onlar bizim misafirlerimizdi şimdi onlardan sonra biz yazın bakım onarımını tamamladık. Şimdi de asıl ev sahibi olan öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. İlimizde özel öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Bunun nedeni ise Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak son yıllarda yurttaki konforu arttırarak hizmet kalitemizi yükselterek gelmiş olduğumuz noktada öğrenciler sadece bakanlığa güvenerekten bizleri tercih ediyorlar. Bu nedenle ilimizde hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmamakta ve özel öğrenci yurtlarının açılmasına da ihtiyaç duyulmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Yurtların oldukça güven olduğuna değinen Taşdemir, “Yurtlarımız 7/24 kamera sistemiyle izlenmekte güvenliğini tamamen kendi personelimizden sağlamaktayız. Bu nedenle öğrencilerimiz kendilerini huzurlu bir ortamda ve güvenli bir ortamda hissettiklerinden dolayı öğrencilerimizin memnuniyeti bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait yurtlarımızda duyulmakta böylelikle yurtlardaki ihtiyacı da karşılamaktadır” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Birgül Orbay ise 3 yıldır GSB yurtlarında kaldığını belirterek, GSB yurtları birçok imkânı sahip olduğunu söyledi.

 
Göçmen kaçakçılarına yönelik operasyon: 26 tutuklu
 
Sağlam, taraftarı Erzurumspor maçına davet etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da çiftçilerin un mesaisi başladı
İlkbahar mevsimiyle ekimine başlanan ve yaz aylarında boy veren buğday, ...
Tortum Kaymakamlığından çocuklara doğa tanıtımı
Tortum ve çevresini içine alan bir etkinlikle çocuklara hem gönüllerince ...
Şenkaya Akşar’da güz festivali
Şenkaya Akşar yöresel ürünler tanıtımı ve Güz Festivali Akşar mahallesinde ...
 
Uzundere’de kızılcık hasat vakti
Uzundere ilçesine bağlı Erikli Mahallesi'nde, bu günlerde şifa dolu kızılcık ...
Tortum Şelalesi sonbaharda bir başka güzel
Uluslararası Sakin Kentler Birliğince (Cittaslow) "Türkiye'nin 11. sakin ...
Çiftçi’den Alvarlı Efe’nin yadigarına vefa
Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi’nin Alvar Mahallesi’nde imam olarak görev ...
 
Yakutiye’de Şükrüpaşa gündemi
Yakutiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şükrü Paşa Taziye Evi ...
Karaçoban – Bulanık arasında ulaşım yatırımı
Muş’un Bulanık ilçesinde 9 köyün kullandığı Gündüzlü köyü köprüsü, genişletme ...
Doğu Anadolu'da bir ilk
3 milyon 570 bin dönüm tarım arazisi ile Türkiye'nin üçüncü ekilebilir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva