ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
30 Eylül 2019 Pazartesi - 14:10

Doğu Anadolu’da YİKOB zirvesi

Seminere, Van, Ankara, Antalya, Erzurum, Eskişehir, Kahramanmaraş, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Konya ve Kocaeli illerinden YİKOB personeli katıldı.

Doğu Anadolu’da YİKOB zirvesi

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları Kapasite Güçlendirme Projesinin (YİKOB) ilk pilot bilgilendirme semineri Van’da düzenlendi.

Seminere, Van, Ankara, Antalya, Erzurum, Eskişehir, Kahramanmaraş, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Konya ve Kocaeli illerinden YİKOB personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından YİKOB hakkında bilgilendirmede bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, projenin ilk seminerinin Van’da icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmalarında YİKOB tarihinden kısaca bahseden Vali Bilmez, “YİKOB’lar, ihtiyaç olan birimlerdir ve çok daha güçlü olması lazım. Türkiye’deki en büyük yatırımlara imza atan bu birimin mutlaka bakanlık bünyesine alınması lazım. Şu an İzmir’deki uygulama farklı, Kocaeli’deki uygulama farklı, Van’daki uygulama farklı. Bu uygulama birliğinin sağlanması ve kurumun çok güçlü hale getirilmesi lazım. Bu anlamda diğer on ilden buraya gelen arkadaşların bu noktada ciddi katkı sunmalarını bekliyoruz. Kendi illerindeki hem artı hem eksik taraflar bu projede çok net ortaya konulursa, bundan sonraki düzenlemeler çok daha iyi planlanacaktır” dedi.

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Volkan Barış Göçmez ise başkanlık olarak yetki ve sorumluluk alanı gereği, idarenin kapasitesinin güçlendirmesi, yerel yatırımların planlanması ve izlenmesi, dijital dönüşüm çalışmalarının yürütülmesi, bütçe ve mali kontrol işlemleri gibi birçok konuda yönlendirici ve koordine edici bir rol üstlendiklerini ifade etti. Göçmez, “Bakanlığımızın faaliyet gösterdiği her alanda yüksek performans, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyeti, etkili merkezi ve yerel düzeyde koordinasyon sağlanması yönünde çalışmalar yapılması, başkanlığımızın en temel görevi ve sorumlulukları arasındadır. Bu misyondan hareketle başkanlığımızın önceliklerinden biri de İçişleri Bakanlığı uhdesinde kurulan YİKOB'ların, kurumsal kapasitelerinin güçlendirilerek daha etkili çalışmaları, sunulan hizmetlerin daha kaliteli olması, yerel yatırımlarda azami koordinasyon sağlanması amacıyla proje ve çalışmalarda bulunmak başkanlığımızın önceliklerinden biridir. YİKOB'ların özel bütçeli idare sınıfına geçmesiyle düzenlemeye ihtiyaç duyulan alanların daha da artması, teşkilat yapılanmalarının 30 ilde aynı standartta olmadığının görülmesi, personel yapılanmasına ilişkin sorunların bulunması, tabi olunan mevzuat konusunda tereddütlerin ve farklı uygulamaların yaşanması gibi nedenler, YİKOB'larda kapsamlı bir çalışma yapılması gereğini kuvvetlendirmiştir. Bu çerçevede 2016 yılı sonunda o dönemdeki Avrupa Birliği Bakanlığına hali hazırda yürüttüğümüz bu projenin ilk versiyonu sunulmuştur. Benzer AB projelerine kıyasla kabul edilme sürecini hızla tamamlayan projemiz, 2019 yılının mayıs ayında Ankara'da gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Birim, iş ve personel bazlı bulguların farklı veri okuma metotları ile ele alındığı ve yapılan analizlerin bilimsel temellerin yanında gözlem ve incelemeye dayandırıldığı raporların YİKOB'lar için yapılacak çalışmalara ışık tutacak düzeyde olduğunu dile getiren Göçmez, “Van'da gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin proje hedeflerine ulaşmada faydalı olmasını ve elde edilecek sonuçların YİKOB'lara ve diğer tüm proje paydaşlarına katkı sağlamasını temenni ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından YİKOB’ların genel ve mevcut durumları sunumu ile devam eden program, 5 gün sürecek olan çalıştaylarla sona erecek.

 
Erzurumspor 20 maçın sadece 2’sini kazandı
 
Gezer göreve başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP İdaresinden çiftçilere yem bitkisi desteği
DAP İdaresi tarafından “Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” ...
Erzurum konut satış en’leri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TÜİK İlk satış ve ikinci el satış ayrıntısında illere ...
Yöresel Peynir üreticileri Doğu'da buluştu
Yöresel Peynirler Kars Buluşması’nda stantlarda yerini alan 100 yıllık ...
 
Hükümlülerden organik tarıma üretim desteği
Erzurum Açık Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumlar cezaevine ait arazide organik sebze ve meyve üretiyor.
Milletvekili Aydemir’den tarım istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi Rektörü ...
Çiftçilere, Proje tutarının yarısı kadar hibe
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri ...
 
Hükümlülerden Erzurum ekonomisine katkı
Denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlülüğü ...
Erzurum ticaret sektöründe ödeme istikrarı
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL - Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde, zamanında ...
İhlas Mağazası yeni binasında
İhlas mağazası Erzurum’da İstasyon Caddesi'nde yeni binasında hizmete girdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva