ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Nisan 2024 Pazartesi - 18:31

Doğu Anadolu’da Milli coşku

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 104’üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşkuyla kutlanmaya başladı.

Doğu Anadolu’da Milli coşku

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 104’üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşkuyla kutlanmaya başladı. Erzurum’da çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, illerde valilik koltuğuna oturan çocuklar beklentilerini paylaştı.

VALİ KOLTUĞUNA OTURAN ÖĞRENCİLER PARK İSTEDİ

Bitlis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu’nun koltuğuna oturan öğrenciler park isteğinde bulundular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu 1. sınıf öğrencileri Zeynep Ela Horoz ve Talha Aras Taşçı, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle kısa süreliğine vali oldular. Temsili olarak kısa süreliğine vali olan her iki öğrenci de çocuk parkı ve lunapark isteğinde bulundular.

Makamını öğrencilere devreden Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Karaömeroğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümü münasebeti ile çocuklarımızı makamlarımızda ağırladık ve makamlarımıza oturttuk. Bu seneki çocuklarımız 1’inci sınıf çocukları olduğu için biraz daha böyle çocuk havasında geçti. Milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Valilik makamına gelen temsili öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve öğretmenleri Özlem Ergün de eşlik etti.

ÖĞRENCİLER, 23 NİSAN ETKİNLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Elazığ’da öğrenciler 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde gönüllerince eğlendi.

Eğitim çağındaki çocuklara ve kadınlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Garip & Zeycan Yıldırım Vakfı, mutlu çocukların geleceğe güvenle hazırlandığı düşüncesiyle hayata geçirilen “Mutlu Çocukluk Girişimi” kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlerle çocukların mutlu bireyler olarak yetişmesine destek olmayı amaçlıyor ve her yıl bir köy ilkokulunda düzenlediği çocuk şenliğinde hediyelerle onları sevindiriyor. Bu sene şenlik için seçilen Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Yarımca beldesinde bulunan Şehit Raşit Ercan İlk ve Orta Okulunun bahçesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde çocuklar gün boyunca hem eğlendi hem de birbirinden güzel hediyeler aldı. Şehit Raşit Ercan ve Yarımca Ferrokrom ilk ve orta okullarında eğitim alan 300 öğrencinin tamamının katıldığı çocuk şenliğinde öğrenciler gün boyu oyun parkurlarında oynarken, sihirbazlık gösterisi, köpük şov, yüz boyama gibi onlara özel hazırlanan etkinliklerle eğlendi. Özellikle minik öğrencilerin palyaçolar ile mutlu olduğu etkinlik, dans ve müzik gösterileri ile gün boyu devam etti.

Bin çocuğa oyuncak hediye edildi

Vakfın çalışanlarının desteklediği oyuncak kampanyasında toplanan birbirinden güzel oyuncaklar ve sürpriz hediyeler etkinlik sonunda öğrencilere dağıtıldı. 300 öğrenci, hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya ve Eti Krom Genel Müdürü Tamer Adanır’ın ellerinden aldı. Ayrıca vakıf tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Elazığ’ın farklı ilçelerinde toplam 700 çocuğa oyuncak ve çeşitli oyunlar hediye edildi.

ELAZIĞ'DA 'GENÇLER ARASI KÜLTÜR VE SANAT YARIŞMALARI FİNALLERİ' BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, gençler arası kültür ve sanat yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finalleri bazında düzenlenen bilgi yarışması başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2024 yılı faaliyet programında yer alan, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği gençler arası kültür ve sanat yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finalleri, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde 14 ilden katılan lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasıyla başladı.

Elazığ, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'dan 450 lise ve üniversite öğrencisi 4 gün sürecek olan finallerde bilgi, ses, şiir okuma ve tiyatro dallarında yarışacak. Doğu Anadolu Bölge Finalleri bazında lise ve üniversiteler arasında olmak üzere iki kategoride düzenlenen bilgi yarışması büyük heyecana sahne olurken yarışmalarda lise düzeyindeki ilk turunda Hakkari birinci oldu. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu da katıldığı açılış törenine ilgili kurum müdürleri ve öğrencileri de hazır bulundu.

"Türkiye'de bir spor devrimi gerçekleşti"

Yarışma öncesi açıklamalarda bulunarak hayata geçirmiş oldukları projelerin önemine değinen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, "Önemli bir yarışma, kültür sanat yarışmaları bu anlamda 5’inci bölge finalini Elazığ'da yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her daim gençlerimizin yanındayız. Gençlerimizle birlikteyiz, gençlerimizle beraberiz. Onların her türlü gelişimine, maddi manevi gelişimine, ilmi gelişimine, teknolojik gelişimine, kültürel sanatsal gelişimlerine Türkiye'nin dört bir tarafında destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Yine aynı şekilde Bakan yardımcılarımız, birim amirlerimiz, bütün Türkiye sathında 81 ilde Türkiye gençliğinin, Türk gençliğinin gerçekten donanımlı olması için, sanatta, kültürde, teknoloji elinde, bilimde, kendisini güzel bir şekilde yetiştirebilmesi için canla başla bir mücadele var. Biz de bu mücadele kapsamında Türkiye'nin dört bir tarafında genç arkadaşlarımıza, gençlerimize beraber oluyoruz, birlikte oluyoruz. Bu programlar vesilesiyle bir araya gelip değerlendirmeler yapıyoruz. Bu yarışmalar arkadaşlar kaybedeni olmayan yarışmalar. Çünkü her biriniz ortaya bir emek koyuyorsunuz, bir çaba sarf ediyorsunuz. Gerçekten bu anlamda kıymetli eserler ortaya çıkmış oluyor. Biz her geldiğimizde birbirinden değerli hem bilgi yarışmalarında tiyatro, şiir, müzik yarışmalarında çok değerli performansları burada izlemiş oluyoruz. Her anlamda kendimizi geliştirelim, sporda da geliştirelim, sanatta da geliştirelim. Bunu Bakanımız her platformda ifade ediyor. Gerçekten bugün son 20 yılla kıyasladığımız zaman her olimpiyatlarda ki en son 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Türkiye tarihi bir başarıya imza attı. Bu anlamda inşallah önümüzdeki 2024 Paris Olimpiyatlarında tekrardan yine bu tarihi başarıyı daha yukarı çıkarmak için elimizden gelen çalışmayı hem bakanlık olarak hem de gençlerimiz olarak ortaya koymuş oluyoruz. 100’e yakın sporcumuz şu ana kadar kota aldılar. Onlar Türkiye'yi temsil edecekler. Türk bayrağını inşallah göndere çekecekler. İstiklal Marşımızı bütün dünyaya okutmuş olacaklar. Farklı illerden yaklaşık 14 ilden bu bölgenin ellerinden buraya gelip burada bu performansı sergilemeniz çok kıymetli. Ben o yüzden her birinize ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

BAŞKAN KOLTUĞUNA OTURAN ÇOCUK YOL, PARK VE BAHÇE YAPILMASINI İSTEDİ

23 Nisan dolayısıyla başkanlık koltuğuna Abdurrahman Avınca oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aydın Tanrıverdi İlköğretim Okulu öğretmenleri ve beraberindeki öğrenci Abdurrahman Avınca Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger’i makamında ziyaret etti.

Başkan Senger, başkanlık koltuğunu devrederek yeni başkana neler yapacağını sordu. Minik başkan Avınca ise okullarda çevre düzenlemesi, yeni parklar ve bozuk yolların yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Senger, “Bütün çocukların bayramını kutluyorum. Minik yavrumuzun başkan koltuğundaki talebi okullarda çevre düzenlemesi, yeni parklar ve bozuk yolların yapılması oldu. Biz de belediye olarak yapacağız sözünü verdik” dedi.

Senger, miniklerin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sağlayabilmeleri ve geleceğin beyinleri olmaları için belediye olarak ellerinden gelen bütün imkanları kullanacaklarını kaydetti.

Ziyaret sonrası Başkan Senger, minik öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

VALİ KOLTUĞUNA OTURDU, OKULA PARK İSTEDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Kars Valisi Ziya Polat’ın koltuğuna oturan 2. sınıf öğrencisi Elmira İli, okuduğu okulun bahçesine park yapılmasını istedi.

Kars’ta 23 Nisan nedeniyle temsili öğrenciler Valilik makamını ziyaret etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ziyaretleri kapsamında Vali Ziya Polat, Valilik makamını temsili olarak Çakmak Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elmira İli’ye devretti. Valilik Makamına gelen temsili öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Çakmak Atatürk İlkokulu Müdürü Fatih Öztürk ve sınıf Öğretmeni Salih Çapkurt’ta eşlik etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak Vali olan İlkokul 2.sınıf öğrencisi Elmira İli, okulunun bahçesinde bulunan çocuk parkının kullanılamaz olduğunu belirtti.

Temsili Vali Elmira İli, “Valimiz Ziya Polat’a bana koltuğunu devrettiği için çok teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bizlere hediye ettiği için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür ediyorum. Bütün Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Okulumuzun bahçesinde bulunan park eski ve kullanılamıyor. Okulumuza bahçesine park yapılmasını istiyorum” dedi.

Daha sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ziya Polat, “Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımızın arifesindeyiz. Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram biliyorsunuz. Bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bayramın bütün çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum. Hep söylüyoruz ya gözlerindeki parlaklığı devam ettirmek için çabamız. Bu çabamız devam ediyor edecek. Hayatımızın anlamı, işimizin anlamı, kalbimizin anlamı sevgili yavrularımız, yavrularımız için ne yapsak azdır. Bizde valilik olarak tüm kurum ve kuruluşlar olarak STK’lar olarak çocuklarımızın gülücüklerinin devam etmesi için çaba gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Tekrar tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Yolları bahtları açık olsun. Bu devlete, bu millete hizmet etme yolunda umarım koşar adım ilerlerler” diye konuştu.

Program sonrasında Vali Ziya Polat, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Milli Eğitim Müdürü Kaya ve beraberindekiler daha sonra valilik makamından ayrıldı.

BAŞKAN ASLAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde halkın vatanı bölmek isteyen işgalci güçlere karşı milli mücadeleyi başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirten Başkan Aslan, halkın kendi iradesini ortaya koymak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğunu ifade etti. Aslan, "Birlik beraberlik içerisinde adil ve demokratik bir yönetim şekliyle yönetilmek, bu halkın en doğal hakkı olmalıydı. Mustafa Kemal ve arkadaşları da böyle yaptılar. Millet meclisini kurdular ve halkın temsilcileri cumhuriyeti ilan ederek, milletin yönetim şeklinin temelini attılar. Ülkeyi adalet, sosyal, siyasal, ekonomik ve askeri olarak kalkındırmak ve müreffeh topluluklar seviyesine çıkarmak için var güçleri ile mücadele ettiler. Artık bu özgür ve kutsal coğrafyadaki Anadolu topraklarını tek kişi, bir zümre veya bir aile yönetmemeliydi. Özgürlük mücadelesini veren halk artık kendi kendisini yönetmeliydi. Büyük millet meclisini oluşturan irade, artık ülke yönetimini de ele aldı. Halkın her türlü sorun ve problemleri yine halk tarafından seçilen iradenin eliyle çözüm buluverdi. Artık askeri savaş bitmişti, ancak ekonomik, sosyal, kalkınmışlık ve müreffehlik savaşı başlamıştı. Kurulan millet meclisi, cumhuriyetini kurarak inkılaplar, ekonomik kalkınma planları düzenleyerek her alanda halkın mutluluğu için yoğun bir çalışmanın içine girilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları dünyada bir başka örneği olmayan büyüklük ile bu bayramı çocuklara hediye etmişlerdir. Gün bugündür, halkın evlatları zaman zaman çeşitli kalkışma, darbe ve muhtıralar karşısında dimdik durarak bu gazi meclisi ve milli irade uğruna canları pahasına koruma yoluna girmişlerdir. Dün olduğu gibi bugün de halkın çocuklarının, bu şanlı meclisi ve bu kutsal emaneti sonsuza dek koruyacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile vatanın bağımsızlığı, milletin birlik ve beraberliği, milli iradenin her daim tecellisi için canlarını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

 
Vali Çiftçi’den milli birlik ve beraberlik mesajı
 
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daphan Ovasında tohum ekimi mesaisi
Uzun ve yoğun geçen bir kış mevsiminin ardından bahar mevsiminin ilk günlerinde ...
Maden işçisi gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında 13 Şubat günü meydana gelen ...
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Batman üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesinde görevli akademisyenlerin ...
 
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediye başkanlığına seçilen Vedat Ergün’ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor.
Dağlarda çiriş otu bereketi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Erzurum’da bugünlerde çarşı pazarda sıkça ...
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında ...
 
Şehitlere vefa
14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla kahraman şehitler için Kur'an-ı ...
KUDAKA’dan ulaştırma yatırımına destek
Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ...
Tortum Şelalesinde bahar bereketi
Uluslararası Sakin Kentler Birliğince "Türkiye'nin 11. Sakin Kenti" seçilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva