ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>BÖLGEDEN
19 Mart 2024 Salı - 16:12

Doğu Anadolu’da ‘Mart’ gündemi

Doğu Anadolu Bölgesi Halk Takviminde yer alan, kar yağışının etkili olduğu günleri yaşıyor. Kar yağışı bölgedeki çok sayıda ilde kırsal alanla ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Doğu Anadolu’da ‘Mart’ gündemi

Doğu Anadolu Bölgesi Halk Takviminde yer alan, kar yağışının etkili olduğu günleri yaşıyor. Kar yağışı bölgedeki çok sayıda ilde kırsal alanla ulaşımı olumsuz etkiliyor.

ERZURUM'A KIŞ GERİ GELDİ

Erzurum’un Aşkale ilçesinde kış geri geldi.

Aşkale'de önceki akşam karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşen kar yağışı, gecenin ilerleyen saatlerinde kar şeklinde yağmaya devam etti. Sahur vaktinde ilçe merkezi komple beyaza büründü.

Bugün sabah itibarıyla başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken yüksek kesimlerde daha çok etkili oluyor.

Aşırı kar yağışı Düzyurt, Yumruveren, Esentepe ve Tozluca mahalle yollarının zaman zaman kapanmasına ve trafiğin aksamasına neden oluyor.

KAR 15 KÖYÜN ULAŞIMINI KAPATTI

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyardığı Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı iki gündür devam ediyor. İlçe merkezi ve kırsal alanlar tamamen beyaza bürünürken, ulaşımda da aksamalar meydana geldi. İl Özel İdaresi hizmet ağı içinde bulunan 15 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekipler, yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan güne karla başlayan esnaf, iş yerlerinin önünü temizlerken, sürücüler de fırça yardımıyla araçlarını kardan temizledi. İbrahim Aksoy adlı vatandaş, “Kış ayının çetin olan günleri çok iyi geçti fakat ilkbahar ayındayız kar iyi yağıyor” dedi.

Kar ve yağmurun bölgede zaman zaman etkili olacağı öğrenildi.

BİTLİS’TE 45 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis'te iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 45 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis’te özellikle Rahva bölgesi ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, yağışların çarşamba gecesine kadar devam edeceği bildirildi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışından dolayı kapanan 45 köy yolunu en kısa sürede ulaşıma açmayı hedeflediklerini söyledi.

BİTLİS’TE SAĞANAK YAĞIŞLA BİR TAŞ EV YIKILDI

Bitlis’te günlerdir etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir taş ev yıkıldı.

Bitlis’te Rahva bölgesi ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken kent merkezinde ise sağanak devam ediyor. Bitlis merkeze bağlı Taş Mahallesi’nde bulunan tek katlı taş ev, yağmur yağışıyla birlikte yıkıldı. Neredeyse evin yarısından fazlası yıkılırken kimsenin yaşamaması ise muhtemel bir faciayı önledi.

ERZİNCAN’IN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Erzincan’ın yüksek kesimleri ile Otlukbeli ilçesinde mart ayının 19’unda kar yağışı etkili oldu. Arazide yeşermeye başlayan bitki örtüsünün üzeri yeniden beyaz örtüyle kaplandı.

Erzincan kent merkezinde yağmur yağışı etkili olurken yüksek kesimlerde kara kış yeniden yaşanmaya başladı. Kent merkezinde sağanak yağışla birlikte Erzurum istikametinden Erzincan'a giriş güzergâhındaki kara yolu suyla doldu. Tıkanan mazgallardan suyun geri yola taşması üzerine araç trafiği ilerlemekte güçlük çekti.

Kar yağışının görüldüğü Erzincan - Sivas karayolu Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri ile Erzincan - Gümüşhane karayolu Ahmediye geçidin de trafik ekipleri görev aldı. Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ağır tonajlı araçlar yapılan karla mücadele çalışmasının ardından seyirlerine devam etti. Yollarda herhangi bir ulaşıma kapanma meydana gelmedi.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan ve çevresinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yine sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

“Çığ uyarısı”

Bölge de yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ŞEMDİNLİ-DERECİK YOLU ULAŞIMA KAPANDI

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Şemdinli-Derecik kara yolu ulaşıma kapandı.

Şemdinli ilçesinde 2 günden buyana etkili olan yağışlar aralıklarla etkisini sürdürüyor. Etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken Şemdinli-Derecik yolu sel nedeniyle ulaşıma kapandı. Boğazköy köprüsü mevkiinde her yıl bahar ayında olduğu gibi bu yıl da yaşanan aşırı yağış nedeniyle Derecik yolu sular altında kaldı. Bölgeye gelen vatandaşlar yolun kapalı olmasından dolayı geri dönmek zorunda kalıyor.

HAKKARİ-ÇUKURCA KARA YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Hakkari-Çukurca kara yolu, yürütülen çalışmalar sonucunda temizlenerek ulaşıma açıldı.

Hakkari'de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Sümbül Dağı'ndan Hakkari-Çukurca kara yoluna çığ düştü. Durumun öğrenilmesi üzerine hemen harekete geçen Hakkari İl Özel İdaresi ve Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri, çığın indiği Depin mevkiindeki Hakkari-Çukurca kara yolunda çalışma başlattı. Bölgeye giden Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, burada yürütülen yol açma çalışmalarını yerinde denetleyerek ilgililerden bilgi aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, bugün sabah saat 06.00 sıralarında Hakkari-Çukurca kara yoluna çığ düştüğünü belirterek, karayolunun kısa sürede ulaşıma açılması için Hakkari İl Özel İdaresi ve Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin AFAD koordinesinde yaklaşık 4 saattir karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 2 loderin Hakkari, 1 loderin ise Çukurca istikametinde yolu açmaya çalıştığını ifade eden Karadağ, "3 iş makinesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok şükür tehlike arz eden bir durum yok. Yolumuzu kısa sürede ulaşıma açacağız" şeklinde konuştu.

Dağdan inen tonlarca kar kütlesiyle mücadele eden ekipler, yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından Hakkari-Çukurca kara yolunu çığdan temizlenerek yeniden ulaşıma açtı.

Ancak aynı bölgede farklı bir noktaya düşen ikinci bir çığ nedeniyle Hakkari-Çukurca kara yolu tekrar ulaşıma kapandı. Sümbül Dağı’ndan düşen ikinci çığı da ekipler temizlemeye çalışıyor.

MUŞ'TA KAR YAĞIŞI 102 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

Muş'ta yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışından dolayı kapanan 102 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışma başlattı.

Muş'ta dün etkili olan sağanak yağış, akşam saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkilerken 102 köy yolu ise ulaşıma kapandı. Yetkililer, kar yağışının devam ettiği bölgelerde sürücülerin dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulundu. Ekipler, ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkisiyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı vatandaşların da dikkatli olmaları önem taşıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, dün akşam etkili olan kar yağışından dolayı 102 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Karın yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilediği ifade eden Yentür, köy yollarının açılması için ekiplerin sahada çalıştığını kaydetti.

VARTO’DA KAR YAĞIŞI

- Muş’un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Varto ilçesinde akşam saatlerinden beri etkili olan yağmur, sabaha doğru yerini kar yağışına bıraktı. İlçe merkezini beyaza bürüyen ve yüksek kesimlerdeki köylerin yolunu kapatan kar yağışı, hava sıcaklığından da hissedilir derecede düşüşün yaşanmasına neden oldu.

İlçe Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde bulunan köylerde fırtınanın etkili olması nedeniyle bazı köy yollarının kapandığı ve kar yağışının dinmesinin ardında yol açma çalışmalarının başlatılacağı bildirildi.

VAN’DA 11 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 11 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van’da dünden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle 2 mahalle, 9 mezra yolu olmak üzere 11 yerleşim yerinin yolu kapandı. Bahçesaray’da 1, Başkale’de 6, Çatak’ta 1 ve Gürpınar ilçesinde ise 3 olmak üzere toplam 11 yolun ulaşıma aşılması için Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan kar yağışı ile birlikte Van-Hakkari kara yolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı ile birlikte Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için ana yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

TATVAN-VAN KARA YOLUNDA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kar yağışından dolayı yolda mahsur kalanlar kurtarıldı.

Tatvan ilçesinde dünden beri etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Tatvan-Van kara yolunun 20 ile 30’uncu kilometreleri arasında onlarca tır mahsur kaldı. Karayolları ekipleri saatlerce mesai harcayarak yolları temizleyip mahsur kalanları kurtardı.

VAN'IN YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI VE SİS ETKİLİ OLUYOR

Van-Hakkari kara yolu üzerindeki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde kar yağışı ve sisten dolayı sürücüler zor anlar yaşıyor.

Şehir merkezinde dünden bu yana etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışı ve sise bıraktı. Van-Hakkari kara yolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde kar yaşışı ve sis sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler araçlarının sis farlarını yakarak seyretti.

 
Ardahan karayolunda yoğun kar mesaisi
 
‘Her vatandaşımız başımızın tacıdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ardahan karayolunda yoğun kar mesaisi
Kar ve tipi nedeniyle 4,5 aydır kapalı bulunan Ardahan-Ardanuç karayolunun ...
Pasinler’de Çanakkale şehitlerine vefa
Pasinler ilçesinde düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale Zaferinin ...
Yürekler Milli coşkuda buluştu
Erzurum’dan Elazığ’a, Hakkari’den Tunceli’ye tüm bölge illerinde şehitler ...
 
 Oltu’da Çanakkale zaferi coşkusu
Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü Oltu'da düzenlenen törende anıldı.
Aşkale’de Milli coşku
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için Aşkale'de törenlerle kutlandı.
Demir güven tazeledi
Oltu ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 12. genel kurulu ...
 
Müftülükten Hınıs’a irşat ziyareti
Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Hınıs’ta irşat faaliyetlerinde bulundu.
Tavlaşoğlu:  Ilıca’da büyük dönüşüm başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun ilgi ile karşılandı. Havaalanından ...
Uraloğlu Turistik Doğu Ekspresi verilerini açıkladı
Uraloğlu, turistik tren seferlerine ilginin yoğun olduğunu belirterek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva