ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
28 Ocak 2016 Perşembe - 16:51

Doğu Anadolu’da DAP Sinerjisi

DAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’nin bölgenin kalkınmasında önemli bir açığı kapatacağını söyleyen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum olarak beklentilerini de açıkladıklarını söyledi.

Doğu Anadolu’da DAP Sinerjisi

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen DAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’nin açılış toplantısı Malatya’da yapıldı. Toplantıya Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın’da katıldı.

DAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’nin açılış toplantısına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Taha Özhan, Nurettin Yaşar, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

DEMİR’İN SUNUMU

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baysan’ın proje tanıtım sunumu ile başlayan toplantıda daha sonra söz alan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, sanayi sektörünün önemli sorunlarından birisinin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasında yaşanan sıkıntılar olduğunu belirterek, “Bu konuda 2014-2018 yıllarını kapsayan DAP eylem planında organize sanayi bölgelerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılamaya yönelik 3 adet eğitim merkezi kurulması için başkanlığımız bünyesinde yer alan hedeflerdendir. Bölge sanayisinin gelişmesinde önemli araçlardan birisi de bölge üniversiteleri ile sanayi sektörü arasındaki iletişim ve bağlantının güçlendirilmesi olacaktır” dedi.

BAKAN YILMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise tanıtımı için bir araya geldikleri projenin toplam tutarının 2.1 milyon TL olduğunu belirterek, “Harcama itibariyle çok büyük bir proje değil ancak nitelik itibariyle farklı bir projeden bahsediyoruz. İçinden projeler çıkacak bir projeden bahsediyoruz. Projeler üretecek bir projeden bahsediyoruz. Önemli ve kapsamlı bir analiz çalışması. Doğu Anadolu Bölgemizde girişimcilik ve yenilikçinin altyapısını inceleyecek, buradaki eksiklikleri tespit edecek, bunları gidermeye yönelik bizlere önemli öneriler getirecek, yol haritası oluşturacak bir projeden bahsediyorum. 14 şehir için analiz çalışması yapılacak. Yeni bir takım modellemeler, fikirler ve fizibilite çalışmaları gerçekleştireceğiz. Önümüzde 14 ay gibi kısa bir süre var” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZAKALIN

DAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’nin bölgenin kalkınmasında önemli bir açığı kapatacağını söyleyen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum olarak beklentilerini de açıkladıklarını söyledi. Bölgelerarası kalkınma farklılıklarının giderilmesi amacıyla; Doğu Anadolu Bölgesi’nin iyi analiz edilip yeni politikaların geliştirilmesi, girişimciliğin daha nitelikli hale getirilip, yeni ticari fikirlerin üretilmesi gerektiğini belirten Meclis Başkanı Özakalın şunları söyledi:

“Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği yeni teknoloji üretilmesine, üretilen bu teknolojilerin topluma aktarılmasının teşvik edilmesine ve teknoloji transfer mekanizmaların geliştirilmesine; sanayi sektörünün teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapıdan, teknoloji üreten ve ihraç eden, üniversitelerle etkin bir işbirliği içinde olan ve rekabet gücü yüksek bir yapıya dönüştürülmesine katkıda bulunmayı amaçlayan önemli bir konudur. Üniversite Sanayi İşbirliği Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezleri’nin lisans ve lisansüstü öğrencilerin sanayi deneyimi kazanması ve bitirme projelerini sanayi işbirliği ile gerçekleştirebilmesi amacı ile İsteğe Bağlı Staj Programı, gündemde tutulmalıdır. ''Proje Döngüsü Yönetimi'' Programı, AB proje başvurularının hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde kullanılan yöntem ve sistematik bütününü kapsayan, bilgisayar ve internet bağlantısı olan herkesin katılabileceği bir eğitim programları hazırlanabilir. Üniversite-Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezleri ''Ar-Ge Farkındalığı ve KOSGEB Destekleri'' kapsamında KOSGEB ile sıkı işbirliği halinde seminerler programı yürütebilir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programları kapsamında; Teknogirişim Sermaye Desteğini kazananlar arasından yapılacak elemeyi geçerek önerilmiş adaylara, girişimcilik ve yenilikçilik alanlarında yurt dışında düzenlenen eğitim programlarına katılım desteği sağlamaktadır.

Yurtiçi ve yurt dışındaki Türk girişimcilerden başarı öykülerinin sıklıkla üniversite öğrencilerine sunulması ile onların motivasyonu ve geleceğe dair olumlu beklentilerini güçlendirmek mümkündür. Çerçeve Programları’nın başlıca amaçları arasında, Avrupa’nın bilimsel ve teknolojik temelinin güçlendirilmesi, endüstriyel rekabetin desteklenmesi ve ülkeler arası işbirliğinin teşvik edilmesi sayılabilir. Üniversitelerin Topluma Katkısını artırmak amacıyla ar-ge ve teknoloji günleri faaliyetleri çeşitli üniversitelerde yürütülmektedir. Hem lisans, hem lisansüstü hem kamu sektör temsilcileri hem sanayi sektör temsilcilerinin fikir ve projelerine açık etkinlikler programlanarak PROJE PAZARI gibi alıcı ve satıcıların bir araya getirilmesi sağlanabilir.”

 
Bulutlar’dan kar değerlendirmesi
 
Alaca sansar koruma altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum çiftçisine yeni destek
AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim ...
ERGAZ 2016 hedeflerini paylaştı
Ergaz&Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız, bölge sorumlularına genel durum ...
Vali Altıparmak’a Gümrük brifingi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “26 Ocak Dünya Gümrük Günü” nedeni ...
 
ETSO’da CERN gündemi
Meclis Başkanı Saim Özakalın, ülkemizde yüksek teknolojili üretimi ve ...
Esnaf için yeni kredi kapısı
M.COŞKUN-Yakutiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ...
Erzurum’un ekonomik denge verileri açıklandı
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verileri bazında, 2015 ...
 
İşte, 2015 Erzurum Şirket performansı
M.AKDAĞ-Erzurum’da 2015 yılında kurulan şirket sayısı 2014 yılına göre ...
2015’i 5’inci sırada geçtik
M.AKDAĞ-TOBB İllere Göre Kurulan Şirketlerin Aylık ve Birikimli Sermaye dağılımlarını açıkladı.
TKK’dan 105 Milyonluk Destek
M.COŞKUN-Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 2015 yılında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva