ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
13 Şubat 2020 Perşembe - 14:40

Doğu Anadolu beyaz örtü altında

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde yoğun kar yağışı eğitimi ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı Erzurum merkezde 30, Palandöken kayak merkezinde 90 santimetreye ulaştı.

Doğu Anadolu beyaz örtü altında

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde yoğun kar yağışı eğitimi ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı Erzurum merkezde 30,  Palandöken kayak merkezinde 90 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığı Bitlis merkezde 175, Hakkari Mergabütan Kayak Merkezinde 186, Bingöl Hasarek’te 140, İspir Ulutaş’ta 117, Tunceli Ovacık’ta 115, Aşkale Ovacık’ta 110, Erzincan Sakaltutan’da 91 santimetre ölçüldü. Van, Bingöl ve Karlıova, Tunceli, Kars Sarıkamış, Kağızman, Posof ilçelerinde okullara kar tatili verildi.

BİNGÖL’DE KARLI YOLLAR HASTA OLAN ÇOCUKLAR İÇİN AŞILDI

Bingöl’de 2 kardeş için seferber olan sağlık ekipleri , 5 saatlik yoğun çalışmaların ardından ateşi düşmeyen 2 kardeşe ulaşarak hastaneye nakletti.

Bingöl’de dün öğle saatlerinden itibaren etkisini göstermeye devam ettiren kar yağışı, köy yollarını kapattı, kırsalda hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar yağışı olan Karlıova ilçesine bağlı Karlıca köyünde de 6 aylık Bünyamin ve 2 yaşındaki Bedirhan Oğuz kardeşler rahatsızlandı. Yükselen ateşi düşmeyen çocukların ailesi, durumu 112 Acil Komuta Merkezindeki sağlık ekiplerine bildirdi. Yolun kar yağışından dolayı kapalı olması nedeniyle devreye Ulusal Medical Kurtarma Ekipleri (UMKE) girdi.Ekipler yaklaşık 5 saatlik yoğun uğraşların ardından köye ulaştı. Köyde ilk müdahaleleri yapılan 2 kardeş, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

BİNGÖL’DE EĞİTİME 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

Bingöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm okullarımızda 13 Şubat 2020 Perşembe günü eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi. Valilik ayrıca, Elazığ- Bingöl Devlet yolunun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı saat 18.10 itibariyle büyük araç trafiğine kapatıldığını aktardı.

BİTLİS’TE TİPİ VE SİS HAYATI FELÇ ETTİ

Bitlis’te günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı, tipi ve sis hayatı olumsuz etkilerken, 257 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Bitlis’te bir haftadan beridir etkisini artırarak devam ettiren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kent merkezinde kar kalınlığı 2,5 metreye ulaştı. Yüksek kesimlerde 4 metreyi aşan kar, 257 köy yolunu da ulaşıma kapattı. Otobüs durakları ve kent merkezindeki tek katlı evler kar altında kayboldu.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesinden yapılan açıklamada, kar yağışının etkisini sürdürdüğü kentte 257 köy yolunu yeniden ulaşıma kapattığı, kapanan köy yollarının 9 şantiyedeki 90 personel ve 70 iş makinesi ile yeniden açılacağı belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri ise kar kalınlığının kent merkezinde 2,5 metreye ulaştığını, önümüzdeki pazartesi gününe kadar da aralıklarla devam edeceğini belirttiler. Kar yağışı ile birlikte belediye ekipleri mahalle yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürürken, il özel idaresi ve karayolları ekipleri de yol ağlarında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bitlis Valiliği, kar yağışı ile birlikte okulların pazartesi gününe kadar tatil ettiğini duyurdu. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personellerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

AHLAT’TAKİ KUŞ CENNETİ DONDU

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Vali Uğur Boran Kuş Cenneti şiddetli soğuklar nedeniyle dondu.

Bir haftadır dondurucu soğukların etkisini gösterdiği ve hava sıcaklığının gündüz eksi 15 dereceye kadar indiği Ahlat’taki gölet ve bazı küçük şelaleler de dondu. Ahlat'ı etkisi altına alan soğuk havalar nedeniyle ilçenin Yamlar mevkiinde bulunan ve onlarca kuş türünün uğrak yeri olan Vali Uğur Boran Kuş Cenneti’nin yüzeyi de buzla kaplandı. Yüzeyi buzla kaplanan kuş cennetinin doğal güzelliği havadan drone ile görüntülendi.

Onlarca kuş türünün uğrak yeri olan kuş cennetinin donması, çok sayıda kuşun sıcak bölgelere göç etmesine sebep olurken, gölün donmayan akarsu yatağında bulunan bazı kısımlarında ise az sayıda kuş türü yaşamını sürdürüyor.

Donan kuş cenneti doğal bir güzellik sunarken, bazı vatandaşlar da bu güzellikleri izleyerek ve fotoğraflarını çekerek arşivlerine katıyor. İlçedeki vatandaşlardan Serkan Deveci, “İlçemizi kaç gündür etkisi altına alan soğuk nedeniyle kuş cennetimiz buzla kaplandı. Şu anda doğal bir güzellik hakim. Yazın burası daha güzel, ama bu görüntü de bir başka güzel oluyor” dedi.

ERZİNCAN'DA KAR VE TİPİDEN KAPANAN YOLLAR AÇILIYOR

Erzincan ve çevresinde etkili olan kar ve tipi dolayısıyla 372 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri kapalı köy ve mahalle yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan’da iki gündür etkili olan kar ve tipi köylerde ulaşımı olumsuz etkiliyor. Erzincan merkezde 30, Çayırlı’da 40, İliç’te 58, Kemah’ta 57, Kemaliye’de 35, Otlukbeli’nde 9, Refahiye’de 70, Tercan’da 60, Üzümlü’de 13 olmak üzere 372 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzincan İl Özel İdaresi, kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için 10 greyder, 2 dozer, 4 bıçaklı kamyon, 10 kepçe olmak üzere 18 ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, kar yağışının ardından trafikte aksama yaşanmaması için yol küreme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler ulaşımda sorun yaşanmaması için ana arterlerde buzlanmanın önüne geçebilmek adına tuzlama çalışması yapıyor.

Öte yandan, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde kar yağışının etkisini sürdüreceği belirtildi.

BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü buzlanma ve çığ uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yerlerde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta yetkililer olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

TUNCELİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Tunceli'de devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde yarın için okullar tatil edildi.

Meteorolojinin uyardığı kar yağışı Tunceli'de etkisini arttırarak devam ediyor. Ket tamamen beyaza bürünürken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Elazığ ve Erzincan yollarında ise ekiplerin sürekli karla mücadele çalışması yaptığı bildirildi.

Okullar 1 gün tatil edildi

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Tunceli-Merkez ile Pülümür, Ovacık, Mazgirt, Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Nazımiye ilçelerimizde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 13 Şubat 2020 Perşembe tüm okullarımız 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Kamuda çalışan engeli olan ve hamile çalışanlarımız da bu kapsamdadır" denildi.

ELAZIĞ’DA YOĞUN KAR NEDENİYLE HAMİLE VE ENGELLİLERE İDARİ İZİN

Elazığ’da dün başlayan yoğun kar yağışı etkisini aralıksız sürdürürken, hamile ve engelli kamu çalışanlarına 1 gün idari izin verildi.

Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı Elazığ’da 2 gündür etkili oluyor. Tamamen beyaza bürünen kentte birçok vatandaş araçsız işlerine giderken, bazı vatandaşlar da araçlarını temizledi. Kent merkezinde belediye ekipleri, kırsal alanda ise İl Özel İdare ve Karayollarına bağlı ekipler karla mücadele çalışması yapmaya başladı. Halen devam eden kar yağışının gün boyu süreceği bildirilirken, kapalı 496 köy yolunun ise karın durması ile birlikte açılması için çalışma yürütüleceği bildirildi.

Okulların deprem nedeniyle 24 Şubat'ta açılacak olmasından dolayı valilik, engelli ve hamile kamu çalışanlarına bugün izin verildiğini açıkladı. Açıklamada," İlimiz genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava şartları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ile hamile personel 13 Şubat 2020 Perşembe günü bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır. Öte yandan kar yağışı nedeniyle özellikle ulaşımda oluşabilecek tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

"KAR DURMUYOR"

Dün geceden beri yoğun kar yağışının olduğunu belirten Ahmet Kaya adlı vatandaş, “Elazığ’a bu şekilde hiçbir zaman kar yağmamıştı. Dün geceden beri yoğun bir şekilde kar yağıyor. Depremden dolayı milletimiz hep çadırlarda kalıyor. Bu sene şiddetli soğuk ve kurak geçiyor. Son bir haftada Elazığ’da yoğun bir şekilde don olayı var. Allah, depremzedelere yardım etsin. Bizler de dükkanımızın önünü ve araçları temizledik. Ne yazık ki kar hiç durmuyor. Hayırlısı olsun” dedi.

Aracını temizleyen Mehmet Yıldırım ise, “Dün geceden beri yoğun kar yağışı nedeniyle tüm yollar kapandı, araçlar da buz tuttu. Öte yandan deprem bölgesindeyiz, hava çok soğuk. Bizler de sabah kalktığımızda araçlarımızı temizledik. Görüldüğü üzere aracın her tarafı buz tutmuş. Bu sene hem yoğun kar yağışı oldu hem de soğuk. Ayrıca burası deprem bölgesi, dışarıda kalanlara Allah yardım etsin” diye konuştu.

VAN KARA GÖMÜLDÜ

Van’da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle 687 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri de iptal edildi.

Kent genelinde kar nedeniyle 385 mahalle ile 302 mezra olmak üzere toplam 687 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacağı, yağışların yer yer Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiğini duyuran Meteoroloji, yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi konusunda da uyarıda bulundu.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Kar yağışı uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van’dan saat 19.00’a kadar olan tüm uçuşlar iptal edilirken, sonrasında düzenlenecek seferlerin ise hava durumuna bağlı olacağı belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri başta olmak üzere tüm kentte kapanan yolları açmak için çalışmalarına devam ediyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler de gece saatlerinden itibaren yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden 48 ekip ise kent merkezinde gönüllü olarak kaldırım ve refüjleri temizledi.

“BİRAZ DA TRAKYA’YA GÖNDERİN”

İlk defa Van’a gelen Trakyalı çift, hayatlarında ilk defa böyle bir karla karşılaştıklarını belirterek, “Van’ı çok beğendim, Van doğunun Paris’idir. Kar bolluk ve berekettir. Ancak bu kar sadece size gelmiş bunu biraz da Trakya’ya gönderin. Buğdaylarımıza iyi gelir” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda böyle bir kar yağışıyla karşılaşmadıklarını dile getiren Vanlı vatandaşlar ise zirai açıdan kar yağışının bereketin en önemli simgelerinden olduğunu söyledi. Ancak kar yağışının bu yıl bir çığ felaketine dönüştüğünü belirten vatandaşlar, duydukları üzüntüyü ifade etti.

HAKKARİ'DE 150 YERLEŞİM YERİ KAPANDI

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 150 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Okulların bir gün tatil edildiği Hakkari'de kapanan köy yollarının açılması içinde çalışmalar sürüyor. 37 köy ve 113 mezra yolunun ulaşıma kapandığı kentte, il özel idaresi karla mücadele ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

SARIKAMIŞ VE KAĞIZMAN’DA OKULLARA KAR TATİLİ

Kars’ın Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı okullar 1 gün tatil edildi.

Kars’ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sarıkamış’ta yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı okullar tatil edilirken, Kağızman’da ise sadece köy okullarına olumsuz hava koşullarından dolayı 1 gün tatil edildi.

KARACALAR DOĞAL ALANDA GÖRÜNTÜLENDİ

Ardahan‘da Çamlıçatak ormanlık alanına inen karacalar, bölgeden geçen bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Ardahan’da taksicilik yapan Tolgahan Demir, 3 yavru karaca ile annelerini görüntüledi. Ardahan merkeze bağlı Çamlıçatak mesire alanında yavru karaca ve annesini gören Demir, karacaların görüntüsünü cep telefonu ile kaydetti. Görüntülerde karla kaplı ormanlık alanda bir süre otlanan karacaların daha sonra bölgeden ayrıldıkları yer alıyor.

IĞDIR'DA EKİPLERİN KARLA MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Iğdır’ın yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı yüksek kesimlerinde bulunan köylerde etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Canderviş köyünde ulaşımın aksamaması için ekipler zor şartlar altında çalışıyor.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, yüksek kesimlerde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

MUŞ’TA 208 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 208 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kapalı yollarda çalışma yürüten il özel idaresi ekipleri, köylere ulaşım sağlanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

EKİPLER FIRTINA VE TİPİ ALTINDA ZORLU ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açmaya çalışan il özel idaresi ekipleri, fırtına ve tipiye rağmen köylere ulaşmaya çalışıyor.

Kentte olumsuz hava koşulları hayatı etkilemeye devam ediyor. 9 köy ve 22 mezranın ulaşımını sağlayan Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten ekipler, iş makinelerinin boyunu aşan yerlerde ilerlemekte güçlük çekiyor. Fırtına ve tipi nedeniyle yolu bulmakta zorlanan kar savurma aracı (rotatif) şarampole düştü. Bulunduğu yerden güçlükle çıkarılan iş makinesi çalışmaya kaldığı yerden devam etti.

Yol açma çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, il özel idaresi yol ağındaki 3 bin kilometre yolun açılması için personellerin fedakarca çalışmalar yaptığını söyledi. Özellikle yüksek kesimlerdeki fırtına ve tipi nedeniyle her gün aralıksız yolları açtıklarını ve tekrar yolların kapandığını vurgulayan Yentür, “Muş İl Özel İdaresinin merkeze bağlı ve ilçelerinde 58 iş makinesiyle kar mücadelesi yapmaktayız. Üçevler dediğimiz bölgede yaklaşık 11 gündür yol çalışmamız devam ediyor. Her gün açtığımız yol bir gün sonra yine kapanıyor. Bu zorlukla beraber vatandaşlarımıza ulaşımın rahat bir şekilde sağlanabilmesi için aralıksız devam etmekteyiz. Yaklaşık 7 defa kar yağdı. Bu rakamı 3 bin kilometre yol ağımızla çarptığımızda 20 bin kilometre civarında karla mücadele yapmış bulunmaktayız” dedi.

“YÜKSEK YERLERDEKİ ÇALIŞMA KOŞULLARIMIZ ÇOK AĞIR”

Yüksek yerlerdeki çalışma koşullarının çok ağır olduğunu belirten Genel Sekreter Yentür, “Fırtına nedeniyle yer yer 5-6 metre kar kalınlığı var. Bu karı ancak büyük iş makineleriyle açmaya çalışıyoruz. Artık küçük iş makineleri greyder veya loderler bu işlere gücü yetmiyor. Büyük bir zorluk yaşıyoruz. Fırtına nedeniyle görüş mesafesinin 5-6 metreye düştüğü koşullarda çalışıyoruz. Bu ister istemez makinelerimizin bulunduğu çizgiden aşağı düşmesine sebebiyet veriyor. Bu zorlukların tamamını göze alarak vatandaşlarımıza ulaşım sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“HASTALARA ÖNCELİK VERİYORUZ”

Özellikle hastalara öncelik verdiklerini ve asılsız ihbarların geldiğini ifade eden Yentür, “Bunu en aza indirmek için iş yeri hekimimiz veya en yakın sağlık kuruluşunun hekimini o hastayla görüştürüyoruz. Muhtar ve jandarmayla da teyit ettiriyoruz. Buna rağmen bu tür asılsız ihbarlar var. Devletin hem insan gücünü, hem para gücünü boş bir yere harcamamıza sebebiyet veriyorlar. Bunun en aza indirilmesi ve yapılmaması lazım. Bazen beş dakika bir diğer vatandaşın canının kurtarılmasına vesile olabilir. Asılsız ihbarlardan kaçınılması lazım” diye konuştu.

“AÇTIĞIMIZ YOLLAR BİR DAHA KAPANIYOR”

İş makinesi operatörü Bahri Gölbaşı ise köy yollarını açmaya çalıştıklarını anlatarak, “Fırtınadan göz gözü görmüyor, ilerleyemiyoruz. Açtığımız yollar bir daha kapanıyor, bir daha geriye dönüp tekrar açıyoruz. Bazen çığ geliyor. Çığ tehlikesinden dolayı yolu zor açıyoruz. Köylerin yollarını açmaya çalışıyoruz. Zaman zaman araçlarımız kayıyor. Buna rağmen biz çalışıyoruz ve inşallah köylere varacağız. Yaklaşık 12 gündür bu yoldayız. Fırtınadan dolayı çalışmamız çok aksıyor” şeklinde konuştu.

MALATYA YOLU TIR TRAFİĞİNE KAPATILDI

Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya yolu tır trafiğine kapatıldı.

Kayseri'de dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle Malatya yolu tır trafiğine kapatıldı. Mimarsinan OSB kavşağında yolu kapatan polis ekipleri, tırların geçişine izin vermiyor. Yolun kapatılmasından dolayı saatlerce beklediklerini söyleyen tır sürücüleri ise, yolun açılmasını bekliyor. Kızılay da bekleyen sürücülere çay ve poğaça dağıtımı gerçekleştiriyor.

TUNCELİ’DE YOĞUN KAR YAĞIŞI: 39 KÖY YOLU KAPANDI

TUNCELİ (İHA) - Tunceli’de kar yağışı etkisini tekrar göstermeye başladı, şu ana kadar 39 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı Tunceli’de etkili oldu. Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başlarken, kent genelinde 39 köy yolu da kapandı. Tunceli-Erzincan karayolunda da tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle ekiplerin yolu açık tutmak için aralıksız çalışma yaptığı bildirildi. Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekiplerin karla kaplı köy yollarını açmak için çalışma yürüttüğü aktarıldı.

İl merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreye yaklaştığını belirten esnaflardan Zeynel Göyildar, “Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ilimizde etkili oldu. Esnaf arkadaşlarla birlikte vatandaşların rahatlıkla kaldırımları kullanabilmesi için dükkanlarımızın önündeki karları atıyoruz” dedi.

VAN KAR HAPSİNDE

Van Büyükşehir Belediyesi, okulların tatil edildiği ve 687 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı kentte başlattığı kar seferberliğini sürdürüyor.

Meteorolojik verilere göre son 26 yılın en ağır kışının yaşandığı kentte, Van Büyükşehir Belediyesi yaklaşık bin personel ve 251 iş makinesi ile karla mücadele çalışması yürütüyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla kar yağışıyla birlikte çalışmalara başlayan ekipler, sabaha kadar aralıksız çalıştı. Kent merkezi ve 13 ilçede sabahın ilk ışıklarıyla mücadeleye devam eden ekipler, ana arterlerde kar toplama, yaya yolu ve kaldırım temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

11 bin kilometre yol ağı ve 100 kilometre yaya yolunda çalışma yapan ekipler; greyder, loder, beko loder, kamyon, rotatif, tuzlama-küreme, treyler, dozer, amkodor ve ekskavatör olmak üzere toplamda 251 iş makinesi ve yaklaşık bin personelle il genelinde çalışmalar devam ediyor. Kent merkezinde ise çalışmalar Cumhuriyet, Maraş, Zübeyde Hanım, Mareşal Fevzi Çakmak, İskele, Sıhke, İki Nisan, Milli Egemenlik, Hastane, Gölbaşı Erekdağı, Hacıbekir, Suvaroğlu ve Eski Cezaevi caddelerinde yürütülürken, 13 ilçede kar sonrası kapanan 687 yerleşim yerinin yolunu açma çalışmaları da aralıksız sürüyor.

Karla mücadele çalışmalarına ayrıca Van Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleri, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Tuşba, İpekyolu ve Edremit belediyeleri de destek veriyor.

Bu arada kentte karla mücadeleden dolayı kriz masası oluşturulurken, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de sabah saatlerine kadar sahada denetimlerini sürdürdü.

 

 

 
Operasyonun görüntüleri ortaya çıktı
 
KUDAKA Bölgesinde 727 yatırım yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan’da milli coşku
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü nedeniyle ...
Ailelerin evlat nöbeti 164'üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Tekman’da eğitime kar engeli
Tekman ilçesinde yaklaşık 10 öğrenci servisi kar ve tipi yüzünden yolda ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 163'üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Vali Memiş muhtarlara seslendi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Tortum ve Uzundere ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldi
Meteoroloji’den çığ uyarısı
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, ...
 
Balıklı göl eksi 35’i gördü, yine donmadı
Erzurum’da bulunan ve gizemi yıllardır çözülemeyen ‘Balıklı Göl’ eksi ...
Mehmetçik can kurtardı
Çat ilçesinde yolu kapanan köyde bulunan hasta askeri helikopterle kurtarıldı. ...
Ailelerin evlat nöbeti 162'nci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva