ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
25 Eylül 2020 Cuma - 13:59

Doğu Anadolu Bölgesi Şiir Yarışması tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür ve Sanat Yarışmaları Doğu Anadolu Bölgesi Şiir Yarışması sona erdi. Adaylar birinci olmak için online sistemle yapılan yarışmada ter döktü.

Doğu Anadolu Bölgesi Şiir Yarışması tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür ve Sanat Yarışmaları Doğu Anadolu Bölgesi Şiir Yarışması sona erdi. Adaylar birinci olmak için online sistemle yapılan yarışmada ter döktü. Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nden oluşan Jüri birincileri seçerken bir hayli zorlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Doğu Anadolu Bölgesi Şiir Yarışması nefesleri kesti.
Kültür ve Sanat Yarışmaları Doğu Anadolu Bölgesi Şiir Yarışması’na 13 ilden 43 yarışmacı katıldı. Şiir yarışmaları erkekler ve kadınlar da iki ayrı yaş gurubunda dört kategoride gerçekleşti.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi ile KYK Eğitim Şube Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde KYK toplantı salonunda gerçekleştirilen şiir yarışması finallerinde Jüri’yi Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanifi İspirli ile yönetim kurulu üyeleri Prodüktör İsmail Bingöl ile Prof. Dr. H. Ömer Özden oluşturdu.
Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Muammer Aydın, Şube Müdürü Letif Arslan, Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, KYK Eğitim Şube Müdürü İbrahim Şimşek ile gençlik lideri Erhan Tuna’nın görevli olarak katıldığı final yarışmasında genç şairler şiirlerini online olarak sislendirdi.
Koronavirüs (Covid-19) Salgını nedeniyle yarışma online yapıldı. Pandemi tedbirleri nedeniyle yarışmacılar kendi illerinde seslendirdikleri şiirlerin videolarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezine gönderdi.
Jüri, genç şairler arasından birincileri belirlemek için bir hayli zorlandı.
14-17 ve 18-25 yaş aralığı olmak üzere dört ayrı kategoride erkekler ve kadınlar arasında yapılan Doğu Anadolu Bölgesi Şiir Yarışmasında Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanifi İspirli ile yönetim kurulu üyeleri Prodüktör İsmail Bingöl ile Prof. Dr. H. Ömer Özden’den oluşan Jüri birincileri belirlemek için bir hayli zorlanırken, genç şairlerde birinci olarak Türkiye finallerine gitmek için ter döktü.
Bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle Şiir Bölge Şampiyonası’nın online olarak Erzurum’da yapıldığını belirten Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, “13 ilden 43 aday dört ayrı kategoride yarışarak birincilik mücadelesi verdi. Jürimiz yarışma sonunda birincileri belirledi. Birinci olan yarışmacılar Türkiye finallerine katılacak” dedi.
Yarışmanın ardından Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Muammer Aydın, şube müdürü Letif Arslan, Palandöken İlçe Müdürü Memet Gözütok ile KYK Eğitim Şube Müdürü İbrahim Şimşek Jüri’ye desteklerinden ötürü filoğrafi işlemeli Türk bayrağı ve kitap hediye etti.
Palandöken Gençlik Merkezi Gönüllerinden Hilal Kılıç’ın sunuculuğunu yaptığı Yarışmada 14-7 yaş grubu erkekler kategorisinde Elazığ’dan Muhammet Mert Özdemir 255 puanla birinci olurken, Hakkari’den A.Kadir Faruk 212 puanla ikinci, Kars’tan Ümit Bayraktar 208 puanla üçüncü oldu.
14-17 yaş kadınlarda Hakkari’den Müzeyyen Demir 248 puanla birinciliği elde ederken, Elazığ’dan Merve Nur Da 247 puanla ikinci, Erzincan’dan Nuray Sunar 227 puanla üçüncü sırada yer aldı.
18-25 yaş erkekler kategorisinde Erzincan’dan Hamza Işık 250 puanla biriciliği kazanırken, Erzurum’dan Alperen Öztaş 248 puanla ikinci, Ağrı’ndan Zeki Medetoğlu 233 puanla üçüncü oldu.
18-25 yaş kadınlarda Malatya’dan Hacer Yeşil 250 puanla birinci olurken, Elazığ’dan Elif Alkan 224 puanla ikinci, Ardahan’dan Nilay Çiftçi 233 puanla üçüncü sırada yer aldı.

 
Erzurumspor, Kayserispor maçına hazır
 
Kıtlıkla Mücadeleyi Teknofest’e taşıdılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müziğin online bölge şampiyonları belli oldu
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi ile KYK ...
Yavuz Sultan Selim dualarla anıldı
Yavuz Sultan Selim Han, vefatının 500. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.
Hayatı tiyatro ile değişti
Küçük yaşlarından beri konuşma zorluğu çeken 18 yaşındaki Yakup Denli’nin ...
 
Erzurum'da Yılın Ahisi Hanifi Güneyin
Yılın Ahisi Hanifi Güneyin ve Yılın Kalfası Bahadır Özbenni ve Yılın Çırağı ...
Pasinler Zaferi 972’inci yılında
Ertaş Pasinler Meydan Muharebesi’nin 972. Yıl dönümü münasebetiyle yaptığı ...
Dadaşlardan övgü alan etkinlik
Tepecik Erzurumlular Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe katılan ...
 
Erzurum Kalesi restorasyonu devam ediyor
Erzurum tarihi ve kültürel eserlerin restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.
‘Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy’
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk ...
Telve 2’inci sayısında
Yurt dışında yaşayan vatandaşların merakla beklediği Telve dergisinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva