ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>GUNCEL
19 Aralık 2019 Perşembe - 15:00

Diyanet-Sen şube başkanlarından "Milli Piyango" açıklaması

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) şube başkanları, birçok ilde yaptıkları açıklamayla Milli Piyango'dan "Milli" ibaresinin kaldırılmasını istedi.

Diyanet-Sen şube başkanlarından  Milli Piyango  açıklaması

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) şube başkanları, birçok ilde yaptıkları açıklamayla Milli Piyango'dan "Milli" ibaresinin kaldırılmasını istedi.
Diyanet-Sen şube başkanları, “Milli Piyango”nun yılbaşı çekilişine sayılı günler kala piyango biletleri konusunda basın açıklaması yaptı. Birçok ilde yapılan açıklamada, Milli Piyango’dan 'Milli' ibaresinin kaldırılması istendi. Diyanet-Sen İstanbul 3 Bolu Şube Başkanı Neslibey Özkan, “Biz, kardeşi açken tok yatan bir millet olmadık. Dünya Müslümanlarına el uzatan bir millet olduğumuz gibi yanlışa doğru deme gibi bir gaflete asla düşmedik. Milli Piyango yanlıştır. Haksız bir kazançtır. Müslüman’a yakışmayan bir haldir. Milli kavramları ayrıştıran bu tavrına karşı net bir dille ülkemizde Milli Piyango'yu istemiyoruz” dedi.
Diyanet-Sen Bilecik Şube Başkanı İbrahim Çelik ise, “Milli Piyango bu ülkeye çalınmış kara bir lekedir. Vicdan coğrafyamıza el uzatmak yerine böyle bir günahı tercih etmek bizler için yanlış bir tercih olacaktır. Milli Piyango'nun ülkemizde yaşatılmasına karşıyız” diye konuştu.
Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, “Milli Piyango değerlerimize yapılan bir hakarettir. Müslüman halka yutturulmak istenen haram lokmaya her zaman karşı olduk. Milli Piyango'nun devlet eliyle finanse edilmesi, devlet eliyle teşvik edilmesi ise ayrıca bir yanlıştır” dedi.
Diyanet-Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Aras, “Milli Piyango milli ifadelerle masumlaştırılmak istense de kuzu postuna girmiş bir kurt gibi etkilere sahip. Medyadan öğrendiğimiz kadarıyla milli yuva yıkan bu sistemin derhal iptal edilmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Aras, “Milli Piyango haramdır. Bu ülkede birilerine para kazandırmak için 81 milyonun seferber edildiği yanlış bir yöntemdir. Bizler Milli Piyango'nun ve şans oyunlarının ülke gündeminden tamamen çıkarılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, “Sınırımızda can pazarı yaşanırken, ülkemiz 4 milyon muhacire sofralarını açarken Milli Piyango kıyımının yersiz, yanlış bir durum olduğu ortadadır. Bir taraftan bu millete sevap için sebep çıkarken bir taraftan da devlet eliyle haram teşvik ediliyor. Bu yanlışı kınıyoruz” diye konuştu.
Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Mükremin Kındığılı, “Milletimizin bu tarz tuzaklara alet olmamasını diliyoruz. Ocak söndüren bu sistemin bu güne kadar ne devlete, ne millete bir faydası gözükmemiştir. ‘Haydan gelen huya gider’ söylemini doğrulayan Milli Piyango'ya karşıyız” şeklinde konuştu.
Diyanet-Sen Yalova Şube Başkanı Şuayip Akgün, “Milli Piyango'nun devlet eliyle teşvik edilmesini kabul etmiyoruz. İşçinin, memurun zar zor geçindiği günümüzde insanımızın ümidi gibi görünen bu tuzağın haramdan başka bir getirisi yoktur, olmamıştır. Milli Piyango'yu ülkemizde istemiyoruz” dedi.
Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Erol Ayar, “Bizler minberden haramı anlatırken, sokaklarımızda haramın teşvik edilmesine anlam bulamıyoruz. Bu tutarsız tavrın son bulmasını istiyoruz. Milli Piyango haramdır, yanlıştır” dedi.
Diyanet-Sen İzmir Şube Başkanı Nail Çelik ise Milli Piyango tartışmalarına bir ayet tercümesi ile cevap verdi. Çelik, “Resulum sana içki ve kumarın hükmünü soruyorlar. Şöyle de; onlarda büyük bir günah ve zarar vardır de” ifadelerini kullandı.
Diyanet-Sen Ordu 2 Nolu Şube Başkanı Recai Özkan, “Müslüman bir ülkenin kara lekesi olan Milli Piyango, Müslüman’ı haram lokma için seferber etmektedir. Bu seferberlik günahla dolu bir yoldur. Bu yolun kazancı yok, kaybı çok. Ülkemizde Milli Piyango istemiyoruz” dedi.
Diyanet-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Murat Akkuş, “Taraflardan birinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğeri haksız kazanç elde etmektedir. Milli Piyango da böyledir ve haramdır. Adında milli olması da ayrıca üzüntü verici bir durumdur” değerlendirmesinde bulundu.
Diyanet-Sen Bursa Şube Başkanı Kemal Göleç, “Müslüman dünyaya hakaret olarak sunulan kara cumadan sonra ülkemizde efsane cuma olarak takdim edilen sömürü sistemini kabul etmediğimiz gibi kara cuma yerine kara pazar cevabıyla üzerimize düşeni yapmamız gerekir. Maalesef kurulan tuzaklara Müslümanlar olarak çok çabuk düşüyoruz. Bizler Milli Piyango'ya karşı olduğumuzu tekrar haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 
ERBİRDER’den Vali Memiş’e ziyaret
 
Kaynak verimliliği rehberleri yayınlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, Raylı Sistem gündeminde
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ‘Başta İstanbul olmak ...
"HDP'lilerin ne dini ne de imanı var"
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
ETÜ'de atama
Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi DekanlığIna yeni ...
 
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede kararlılık
Erzurum Valiliği tarafından aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi ...
HDP önündeki evlat nöbeti 106’ncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Ayaz Paşa Camisinde 1001 Hatim coşkusu
Erzurum’da 'Binbir Hatim' geleneğini sürdüren vatandaşlar, Ayaz Paşa Camisinde ...
 
Analardan HDP’ye tepki: ‘Bunlar çocuk hırsızıdır’
Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde 103 ...
Ailelerin evlat nöbeti 104'üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Mesut Özil'den Doğu Türkistan mesajı
Arsenal'in yıldız oyuncusu Mesut Özil, Doğu Türkistan'da yaşanan zulme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva