ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Jandarmadan Hemşireler Günü jesti
Varto yolunda heyelan
Varto yolunda heyelan
HABERLER>TÜRKİYE
30 Mart 2012 Cuma - 16:03

‘Din eğitimi tartışma konusu olmamalı’

Din eğitiminin ideolojik zıtlaşma ve çatışma haline getirildiğini anlatan Görmez, din eğitimi konusunun ayrışma konusu olmaktan çıkarılması gerektiğini bildirdi.

‘Din eğitimi tartışma konusu olmamalı’

ENİSE YAPAR (İHA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Müslüman bir ülkede herhangi bir insanın isteğe bağlı olarak çağdaş okul ortamında İslam dininin en temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenme talebi kadar masum bir talep olamaz. Din eğitimi konusunu asla bir ayrışma ve tartışma konusu haline getirmemeliyiz. 88 yıldır zaten bir takım endişe ve korkular sebebiyle toplum olarak birbirimizi üzdük. Bir takım gönül kırgınlıklarına yol açtık, bunları tekrarlamamız doğru değil" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rixos Otel'de düzenlenen 'Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu'na katıldı. Görmez, yaptığı konuşmada, yeryüzünde Türkiye kadar din eğitimini tartışan bir ülke olmadığını ifade etti. Din eğitiminin tartışma konusu olmaktan çıkarılması gerektiğini kaydeden Görmez, İslam dininin bütünleştirici özelliğine dikkati çekti. Din eğitimi konusunun dönem dönem tartışıldığına işaret eden Görmez, "1997'ye gelindiğinde 1930'lara dönüldü. 5. sınıfa gitmeyen çocukların din eğitimi alması engellenemez" dedi.
Din eğitiminin ideolojik zıtlaşma ve çatışma haline getirildiğini anlatan Görmez, din eğitimi konusunun ayrışma konusu olmaktan çıkarılması gerektiğini bildirdi.
Görmez, sempozyum sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Ortaokul ve liselerde 'Kur'an-ı Kerim' ve Hz. Muhammed'in hayatının seçmeli ders olarak okutulmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Görmez, "Eğitim konusu bütün çocuklarımızı, bütün toplumumuzu ve geleceğimizi ilgilendiren bir konu ama üzülerek belirteyim ki biz 88 yıldır ne zaman temel eğitim meselelerimizi konuşmaya başlasak tartışmayı bir şekilde din eğitimine getiriyoruz. Din eğitimi tartışmalarının üzerinde
yoğunlaşıyoruz. Öncelikle bizim din eğitimini Türkiye bir ayrışma ve tartışma konusu olmaktan çıkarmamız lazım. Hepimiz biliyoruz ki aslında diğer bütün alanlarda insan hangi bilgiye muhtaçsa din konusunda da o bilgiye muhtaçtır ve din eğitimi konusu çağdaş bütün dünyada hem din özgürlüğü hem inanç özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası. Hele hele isteğe bağlı olan bir sistemin dünyada inanç özgürlüğünün ve din özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmiştir" cevabını verdi.
Bu tartışmada sadece bir tarafın Diyanet İşleri Başkanı olmadığını belirten Görmez, tartışmaları bizzat takip ettiğini ve bu tartışmaların Kur'an-ı Kerim'in isteğe bağlı olarak öğretilmesine karşı olunacağı anlamına gelmediğini söyledi. Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Müslüman bir ülkede herhangi bir insanın isteğe bağlı olarak çağdaş okul ortamında İslam dininin en temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'i hem yüzünden hem de anlamını öğrenme talebi kadar masum bir talep olamaz. Din eğitimi konusunu asla bir ayrışma ve tartışma konusu haline getirmemeliyiz. 88 yıldır zaten bir takım endişe ve korkular sebebiyle toplum olarak birbirimizi üzdük. Bir takım gönül kırgınlıklarına yol açtık, bunları tekrarlamamız doğru değil."
"Bu dersler, kimler tarafından verilecek ve Diyanet İşleri Başkanlığı bu noktada devreye girecek mi" sorusu üzerine Görmez, "Henüz o safhada değiliz, zaten Türkiye'de şu anda 50'yi aşkın İlahiyat Fakültesi var. İlahiyat Fakülteleri gerçekten bilimsel anlamda dünyada çok özgün müesseseler. Dolayısıyla ben ona ihtiyaç duyulacağını zannetmiyorum, Türkiye'de İlahiyat Fakültelerinin sayısı bütün bunları karşılayacak kapasitede" şeklinde konuştu.

 
Bilgi Kulübü’nden örnek etkinlik
 
Sertoğlu, üç yılını anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de ilk
Türkiye'de ilk kez Elazığ Barosu'nda başörtülü stajer avukat Esra Soylu, ...
TÜRKSOY’dan Nevruz Şöleni
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), ...
'Tükrüğümüzle boğarız'
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 21 Mart Nevruz Bayramı'nda yaşanan olaylara ...
 
Diyanet Dünya’ya açıldı
88 yıllık hizmet süresini geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığının ...
Sağlıkta memnuniyet arttı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlıkta dönüşüm öncesinde vatandaşların sağlık ...
‘YGS ve dershaneyi kaldırıyoruz’
Üniversite giriş sınavını ve üniversite hazırlık kurslarını ortadan kaldırmayı ...
 
'Çanakkale nesli ayakta'
Şırnak'ın Cudi Dağı eteklerinde PKK terör örgütü ile girilen çatışmada ...
K.Maraş'a ateş düştü
Şırnak'ın Cudi Dağı'nda düzenlenen operasyonda şehit olan Kahramanmaraşlı ...
Antalya Yasta
Cudi Dağında bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan 20 yıllık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva