ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Ekim 2018 Çarşamba - 04:24

Dijital Kızılay dünyası başlıyor

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kurumsal Otomasyon Projesi kapsamında, 1 Ocak'ta E-Kızılay uygulamasına başlanacağını açıkladı

Dijital Kızılay dünyası başlıyor

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kurumsal Otomasyon Projesi kapsamında, 1 Ocak'ta E-Kızılay uygulamasına başlanacağını belirterek, "Kurumun içerisindeki kağıtla haberleşme sistemi artık kaldırılıyor. Bütün sistemler elektronik ortamda gönüllülerimizin, bağışçılarımızın, saha çalışanlarımızın, faydalanıcılarımızın tamamını elektronik ortamlardan erişebileceği dijital Kızılay dünyası oluşturuyoruz. Bu bizim hesap verebilirliğimizi arttıracak" dedi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ve Kızılay’ın 150’nci yılı dolayısıyla Antalya'da Belek turizm merkezinde bulunan bir otelde düzenlenen toplantıya yatıldı. Kınık, Kızılay olarak hedeflerini ve yaygınlaşacak projelerini açıkladı. Kendilerini, modern dünyaya, modern dünyanın beraberinde gelen yeni sorunlara ve gelecekten gelen gerçekliklere hazırlamak zorunda olduklarını belirten Kınık, "Bir buçuk asırlık bir çınarın önümüzdeki bir buçuk asır daha ayakta kalması için bunu yapması gerekiyor. Bu anlamda özellikle toplumumuzun ve bağışçıların güvenini kazanmak için tam bir şeffaflık ve hesap verebilir bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Bütün süreçlerimizi izlenebilir, otomasyon aracılığıyla kaydedilen ve bağışçılara hesap verebilen bir sürece dönüştürüyoruz" diye konuştu.

"KURUMUN İÇERİSİNDEKİ KAĞITLA HABERLEŞME SİSTEMİ ARTIK KALDIRILIYOR"

Kurumsal Otomasyon Projesinin 1 Ocak'ta başlayacağını vurgulayan Kınık, bu anlamda E-Kızılay programlarına geçeceklerini kaydetti.

E-Kızılay’ın Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm programlarından biri olduğunu vurgulayan Kınık, “Kurumun içerisindeki kağıtla haberleşme sistemi artık kaldırılıyor. Bütün sistemler elektronik ortamda gönüllülerimizin, bağışçılarımızın, saha çalışanlarımızın, faydalanıcılarımızın tamamını elektronik ortamlardan erişebileceği dijital Kızılay dünyası oluşturuyoruz. Bu bizim hesap verebilirliğimizi arttıracak" ifadelerini kullandı.

EĞİTİMLER YAYGINLAŞACAK

Toplumu afetlere hazırlamak için güvenli yaşam, eğitim kültürü ve seferberliği oluşturduklarını bildiren Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmalar yaptıklarını söyledi. Eğitimlerin Kızılay şubeleri tarafından verildiğini aktaran Kınık şöyle konuştu:

"Verilen eğitimlerle, afet bilinci oluşturma, ilk yardım eğitimleri verme, sağlıklarını nasıl koruyacaklarını onlara öğretme, terör ve uyuşturucu gibi kötü şeylerden koruma gibi faaliyetlerimiz olacak. 1 Ocak'ta otomasyon sistemi devreye alınacak. Önümüzdeki dönemde de toplum temelli bütün faaliyetlerimiz yaygın şekilde, Türkiye'nin her noktasında bin 2 şube ve temsilciliklerde yaygınlaşmış olacak. Kızılay 3 temel görev üzerine inşa edilmiş bir kurum. Toplum sağlığı, kan, kök hücre bağışı gibi ülkemizdeki bütün ihtiyacı karşılayan bir kuruluş. Dolayısıyla 3 bin 300 kişilik bir ordu her gün Türkiye'de yaklaşık 9-10 bin ünite kan toplayıp, bin 300 hastaneye ulaştırmak için çalışıyor. Her yıl yaklaşık 3 milyon ünite kan alıyoruz."

ŞIRNAK'TA VE HAKKARİ'DE BAŞLAYACAK

Öte yandan Kızılay’ın bir afet kurumu olduğunu hatırlatan Kınık, "Afet risklerinin azaltılması, afete müdahale kapasitenin arttırılması, afetlerden sonra iyileştirme noktasında müdahale kapasiteyi arttırmak için yoğun bir seferberlikle çalışıyoruz. Bir taraftan da insani yardım kuruluşu. Aşırı yoksullukta sıkıntı içerisinde vatandaşlarımız başta olmak üzere, onları kurtarabilecek yeni mikro kredi, mikro finans ve mikro girişimcilik operasyonu başlatıyoruz. Bu çok yakında Şırnak ve Hakkari'de kızlarımız ve kadınlarımız üzerinde başlayacak olan sosyal girişimcilik hamlesi seferberliği. Bu tüm Türkiye'ye yayılacak" dedi.

Başkan Kınık, Kızılay'ın varlıklarını daha iyi değerlendirmek için gelirlerini arttırmak ve çalışmalarını sürdürebilecek yeni iş modelleri üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

 
İsrail askerleri gerçek mermi kullandı: 1 ölü, 80 yaralı
 
Kadın FETÖ’cünün başvurusuna AİHM’den ret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum eksi 3’ü gördü
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından soğuk hava etkisini artırdı. ...
Emine Erdoğan: "Kadına şiddet insanlığa ihanettir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm dünyada ...
“Engelleri Devletimle Aşarım”
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak ...
 
Deprem Simülasyon Tırı Erzurum yolunda
Afet ve Acil Durum (AFAD) Batman İl Müdürlüğü tarafından getirilen Deprem ...
Erzurum’da ‘Sıfır Atık’ gündemi
Sıfır Atık Projesi” kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) ...
Doğu’da sağlık gündemi
Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Bilimler Tıbbi Farmakoloji ...
 
Aşkaleliler bağışta yarıştı
Kızılay Mobil Kan toplama aracı Aşkale’deydi.
Yunak Kaymakamı Akbulut göreve başladı
Konya'nın Yunak İlçe Kaymakamlığına atanan Erzurumlu Mehmet Erdem Akbulut göreve başladı.
Erzurum’da ‘Nesiller Buluşuyor’
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Nesiller Buluşuyor Projesi” ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva