ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
12 Haziran 2017 Pazartesi - 17:49

Denetimli serbestlik hükümlüleri spor yapacak

Erzurum Valiliğinde yapılan Protokolle, Denetimli Serbestlik Hükümlüleri GHSİM’nin tesislerinde spor yapacak

Denetimli serbestlik hükümlüleri spor yapacak

Erzurum Valiliğinde yapılan Protokolle, Denetimli Serbestlik Hükümlüleri GHSİM’nin tesislerinde spor yapacak. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda da ücretsiz kamu hizmeti görebilecekler.
Erzurum Valiliğinde Denetimli Serbestlik Hükümlüleri adına önemli protokoller imzalandı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Denetimli Serbestlik Müdürü Yavuz Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Samih Kır ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in de katılımı ile Denetimli Serbestlik Yükümlüleri için ücretsiz kamu hizmeti ve spor protokolü imzalandı.
Yapılan protokol sayesinde Denetimli Serbestlik Hükümlüleri, ücretsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, okulların boyanmasında ücretsiz kamu hizmeti görevi üstlenebilecekler. Ayrıca Denetimli Serbestlik Hükümlüleri, Erzurum Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün spor tesislerinde ücretsiz olarak spor yapma şansı yakalayacak.
OKULDA BOYA - BADANA YAPACAKLAR
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun makamında gerçekleştirilen Hükümlülerin Kamuya Yararlı İşlerde Çalıştırılmalarına İlişkin İşbirliği Protokolü kapsamında, Erzurum Valiliğinde veya Valiliğe bağlı merkez ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılması amaçlanıyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolde şu maddeler yer alıyor: “Bu Protokol; mahkemeler tarafından 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 50/1-f maddesi, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 231/8-c maddesi ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 105/A ve 106/3 maddeleri gereğince verilen kamuya yararlı işlerde çalıştırılma yükümlülüklerinin, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erzurum Valiliği'nin işbirliğinde yerine getirilmesi sürecinde yapılması gereken görevlere ilişkin iş ve işlemleri kapsamaktadır. Hükümlülerin çalıştırılacağı iş kolları: Kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma yaptırımında 4 (dört) ana hizmet kolu bulunmaktadır. Bunlar; Temizlik Hizmetleri, Bakım-Onarım Hizmetleri (boya, badana, tamirat, marangozluk vb.), Çevre Düzenleme Hizmetleri (park-bahçe bakım işleri, bahçıvanlık, ağaç dikimi vb.) ve Genel İdari Hizmetlerdir (büro işleri, veri hazırlama, danışma hizmetleri vb.). Hükümlülerin Okulların Boya Ve Bakım İşlerinde Çalıştırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü, Bu Protokol ile hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken-verimli, bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmak ve bir meslek ve sanat sahibi olmalarını temin etmek amaç edinmiştir. Protokolün Konusu: Hükümlülerin, bir meslek sanat sahibi olmalarının sağlanması ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların iç kısımlarında ücretsiz olarak boya ve badana işlemlerinin yapılması konu edilmiştir. Protokol kapsamında okul boya ve badana işleminde kullanılacak boya, fırça, tiner vb. temrinlik malzemeler Erzurum Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığın tarafından karşılanacaktır. Proje kapsamında hangi okulun boyanacağı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilerek Erzurum Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne resmi yazı ile bildirilecektir. Hükümlülerin aynı zamanda meslek sahibi olmaları ve boyama işlerinin daha verimli yapılabilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boyacılık kursu açılacaktır.”
GHSİM TESİSLERİNDE SPOR İMKANI
Denetimli Serbestlik Hükümlüleri, için yapılan protokol kapsamında hükümlülerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün spor tesislerinde spor yapmaları sağlanacak.
Yapılan protokol ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetimindeki hükümlülerin serbest zamanlarını etkili kullanmaları ve sportif-kültürel faaliyetler ile topluma oryantasyonlarının sağlanması amacı ile kültürel ve sportif faaliyetler yapmak, seminerler düzenlemek, çeşitli branşlarda kurslar açmak, kurs sonrasında ortaya çıkan ürünleri sergilemek amaçlanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından, protokol kapsamında yapılacak faaliyetlerin uygulanması için gerekli sayıda antrenör görevlendirilecek. Tesislere getirilen denetim serbestlik altındaki hükümlülerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açılacak ve Denetimli serbestlik altındaki hükümlülerin kişisel gelişimleri için sportif ve kültürel konularda seminerler verilecek.

 
Kış Turizmi Koridorunda alt yapı etabı
 
Aydemir:“Enflasyon tekrar tek hanelere gerileyecek”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İspir Aşağı Özbağ'da trafik kazısı: 1 ölü
Erzurum'un İspir İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.
Emniyetten patlayıcı madde satıcılarına operasyon
Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayında il genelinde eğlence ...
Şaka yaparken katil oldu
Erzurum’da boş sandığı tüfekle şaka yaparak arkadaşına doğru tetik düşüren ...
 
Aşağı Sanayi'de kavga: 10 yaralı
Erzurum’da sahur vakti iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 10 kişi yaralandı.
Elektrik süpürgesinden bonzai çıktı
Erzurum’da elektrik süpürgesinin içerisinden uyuşturucu çıktı.
Pasinler yolunda kaza: 10 yaralı
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında ikisi ağır 10 kişi yaralandı.
 
FETÖ/PDY operasyonu: 10 gözaltı
Erzurum’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ...
41 kilo eroin ile yakalandılar
Erzincan'da 41 kilo eroin ele geçirildi.
FETÖ/PDY soruşturmasında 18 tutuklama
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva