ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
Babalık bu değil!
Babalık bu değil!
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2021 Cuma - 18:29

Demirdöğen tarımsal destekleri değerlendirdi

DAP BKİ Başkanı Demirdöğen, özellikle tarımsal mekanizasyona çok önem verdiklerini belirterek, ‘Bu anlamda hem bitkisel üretim, hayvansal üretim anlamında hem de altyapı anlamında 2016 yılından itibaren fiili desteklerimiz devam ediyor. ' dedi

Demirdöğen tarımsal destekleri değerlendirdi

DAP BKİ Başkanı Demirdöğen, özellikle tarımsal mekanizasyona çok önem verdiklerini belirterek, ‘Bu anlamda hem bitkisel üretim, hayvansal üretim anlamında hem de altyapı anlamında 2016 yılından itibaren fiili desteklerimiz devam ediyor. Yaklaşık Bölgede 1.6 milyar civarında destek verilmiş. ‘ dedi,

Muş’un Korkut ilçesinde DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle süt sığırı yetiştiriciliği yapan çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı.

Korkut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Hijyenik Süt Sağım Makinesi Projesi” kapsamında DAP İdaresi tarafından desteklenen ilk etapta 220 adet olmak üzere süt sağım makinesinin dağıtımı için tören düzenlendi.

İlçe Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen dağıtım törenine, Korkut Kaymakamı Oğuzhan Ocak, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Korkut Belediye Başkanı Sami Pekbay, Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Korkut İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Hasdemir, birlik başkanları ile üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

OCAK: “DEVLETİMİZ TÜM KURUMLARIYLA SAHADA”

Hayvancılık konusunda Muş’un önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Korkut Kaymakamı Oğuzhan Ocak, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Oysa ciddi bir katma değer Muş’u ve Bölgeyi bekliyor. Bunlardan faydalanmak sizlerin elinizde. Katma değer sunmak için Devletimiz tüm kurumlarıyla sahada. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalar doğrultusunda hepimiz buralarda çalışmaya devam ediyoruz. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere, projelerde görev alan arkadaşlarımıza ayrıca çok teşekkür ediyorum. Katkılarından dolayı da DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. DAP İdaremizin daha farklı destekleri de mevcut. Bu desteklerden önümüzdeki dönemlerde de faydalanmak için işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

DEMİRDÖĞEN: "TARIMDA YAŞ ORTALAMASI 45’LERE DAYANDI"

Törende konuşan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak özellikle tarımsal faaliyetlerin artırılması ve Bölgesel kalkınma için faaliyet yürüttüklerini söyledi. Temel amaçlarının üreticilerin işini kolaylaştırmak ve iş yükünü azaltmak olduğunu ifade eden Demirdöğen, özellikle tarımsal mekanizasyona çok önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:“Bu anlamda hem bitkisel üretim, hayvansal üretim anlamında hem de altyapı anlamında 2016 yılından itibaren fiili desteklerimiz devam ediyor. Yaklaşık Bölgede 1.6 milyar civarında destek verilmiş. Amacımız, burada doğan insanların burada doymalarını sağlayarak burada kalmalarına yardımcı olmak. Başka yerlere gitmektense buradaki refah düzeyini yükseltip insanları burada yaşayacak duruma getirmekte fayda var. Bu anlamda başka bir amacımız da tarımı kolaylaştırmak. Özellikle tarımda yaş ortalaması 45’lere dayandı. Artık gençler bu işe çok sıcak bakmıyor. Bizdeki sıkıntılardan biri de tarımsal işletmelerin küçüklüğü. Ve emek yoğun bir tarımın yapılması. Bu anlamda biz tarımın makinalaşması için elimizden geleni yapıyoruz. İl Müdürümüz de söyledi, ekim söküm makinalarından tutun, gübre dağıtım römorklarına, süt sağım makinalarına kadar bütün tarım makinalarını Bölgeye yayarak, tarımı kolay bir meslek haline getirip, gençlerin de bu işe heveslenmelerini, bu işten para kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz.”

8 BİN 500 KG YONCA TOHUMU DAĞITILDI

Programda ayrıca, 2021 yılı “Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Korkut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğün “Korkut Yem Bitkileri Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi”ne ilçedeki yem bitkileri üretiminin yaygınlaştırılması için çiftçilere 8 bin 500 kg yonca tohumu da dağıtıldı.

Konuşmaların ardından, çiftçilere süt sağım makinaları ile yonca tohumlarının dağıtımı yapıldı.

 
Yumlu ve Budak Adanaspor maç kadrosunda yok
 
KUDAKA’dan 3 projeye teknik destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Ağustos ayı araç devir verileri açıklandı
DOSİAD - TÜİK Ağustos 2021 dönemi motorlu kara taşıtları devir verilerini ...
Tüketici Güven Endeksi açıklandı
Tüketici güven endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında arttı.
40 yılın rüyasında geri sayım
DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz beraberindeki heyet ile birlikte ...
 
DAP BKİ destekli silajlık mısır hasadı yapıldı
Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Doğu Anadolu Bölgesinde, besin değeri ...
Erzurum araç sayısı 123 bin 291’e yükseldi
DOSİAD - Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı Temmuz ayına göre yüzde ...
DOSİAD Aylık Bülteni yayımlandı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Temmuz 2021 dönemi ...
 
Erzurum Dengede 3’üncü sırada
DOSİAD - Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2021 Ocak ...
Pasin Ovasında hasat zamanı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde Vali Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye ...
KUDAKA’dan Horasan Süt Üretim Projesine destek
SOGEP kapsamında onaylanan Horasan Belediyesi’ne ait “Süt Toplama ve İşleme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva