ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
HABERLER>EKONOMİ
31 Temmuz 2021 Cumartesi - 05:36

Demirdöğen: ‘Üretimin temeli tarımdır’

Kalkınmanın temelinin üretim olduğunu dile getiren DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demirdöğen, “İmalatın temeli üretim, üretimin temeli de tarımdır. Eğer tarım girdileri olmaz ise imalatın yapılması mümkün değil.’ dedi

Demirdöğen: ‘Üretimin temeli tarımdır’

DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle, Malatyalı yetiştiricilere 20 adet şaftlı ve jeneratörlü koyun kırkım makinası dağıtıldı.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde üretim ve iş gücü verimliliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Malatyalı yetiştiricilere Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlikleri tarafından görevlendirilecek elamanlarla gerek yaylalarda gerekse işletmelerde kırkım hizmeti sunulacak.

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde hazırlanan proje kapsamında, DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen projeyle ilgili tören Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde yapıldı.

Programa, Malatya Valisi Aydın Baruş, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, protokol ve yetiştiriciler katıldı. Tören, İstiklal Marşı’nın okunulması ve saygı duruşuyla başladı, ardından protokol konuşmalarına geçildi.

VALİ BARUŞ’UN SUNUMU

Törende konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde çiftçinin işini kolaylaştıracak bu kırkım makinalarının üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, “Biz çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü onların alın terinin ülke ekonomisi açısından ne kadar büyük değer taşıdığını biliyoruz. Kırsal alanda şehirlere göçün önlenmesi bakımından nüfusumuzun kırsalda kalan kesimi için alın terinin karşılığını alarak orada devam etmesi bakımından onların çok iyi örnek oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda hayvan üreticiliği yapan çiftçilerimizin çekmiş olduğu sıkıntıların giderilmesi açısından il tarım müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar, ilçe tarım müdürlüklerimizin yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle mesai arkadaşlarıma ve desteklerinden dolayı DAP Bölge Kalkınma İdaresine çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DEMİRDÖĞEN DESTEKLERİ PAYLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurum olarak, bölgenin kalkınması için çalıştıklarını ifade eden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, kurum olarak, son 7 yılda Malatya’ya 220 milyon liranın üzerinde destek verildiğini söyledi. Verilen desteklerin yerinde kullanılmasının önemine işaret eden Başkan Demirdöğen, “Malatya, idaremize bağlı 15 il içerisinde en fazla destek alan il. Desteklerin yerine kullanılması bizim için çok önemli. O yüzden de göreve geldiğimiz günden itibaren bütün projeleri yerine izlemeye gayret ediyorum. Desteklediğimiz bu projelerden beklentimiz, projelerin zamanında başlayıp, israf etmeden bu kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak. Malatya’nın fazla destek alması bu potansiyeli gösteriyor. Sizlerden bölgenin ihtiyaçlarına yönelik projeler bekliyoruz” dedi.

DEMİRDÖĞEN’DEN ÜRETİM VURGUSU

Kalkınmanın temelinin üretim olduğunu dile getiren Demirdöğen, “İmalatın temeli üretim, üretimin temeli de tarımdır. Eğer tarım girdileri olmaz ise imalatın yapılması mümkün değil. Bu yünden çiftçiliği daha da itibarlı ve gözde bir meslek haline getirmeye çalışıyoruz. Bölge Kalkınma İdaresi olarak tarımda mekanizasyona büyük önem veriyoruz. Eğer tarımdaki mekanizasyonu artırıp yeni teknolojileri kullanma imkanı sağlayabilirsek hem gençlerin tarıma girmesini sağlamış olacağız hem de gelecek nesillere çiftçiliği daha iyi bir meslek olarak aktarma şansımız olacak” dedi.

KIRSALDAN GÖÇ

Kırsalda yaşanan göçün önüne geçmenin en önemli yolun insanların ve hayvanların temel ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu ifade eden Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Özellikle küçükbaş hayvancılığa verilen desteğin ne kadar önemli olduğunu her platformda anlattığımız gibi burada bir kez daha yeniliyoruz ve anlatıyoruz. Kırsalda göçün önüne geçmenin en önemli aktörlerinden bir tanesi insanın temel ihtiyaçları olan ve hayvanın temel ihtiyacı olan her türlü şeyin karşılanması. Burada özellikle DAP bölge başkanımıza bir kez daha hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın hayvancılık varlığıyla ilgili önemli yatırımlar yapıldığını belirten Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Hayvancılık konusunda Malatya son zamanlarda çok önemli ve ciddi yatırımlar alıyor. Tabi şu anda Yazıhan’da 3 bin 200 dönümlük alan içerisine hayvancılık organize sanayi bölgesi inşa ediliyor. DAP başkanımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Malatya Valisi Baruş ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen koyun kırktı. Program, kırkım makinelerinin dağıtımıyla sona erdi.

KAYNAK: HABER METNİ VE FOTOĞRAFI DAP BÖLGE İDARESİ BAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB PORTALİNDEN ALINMIŞTIR

 

 
DAP’tan 10 projeye 3,5 milyon lira destek
 
KUDAKA’dan 12 projeye teknik destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilgin sendikalı işçi sayısını açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayı istatistiklerine ...
Elvan’dan esnafa müjde
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Türk lirası mevduatlarındaki stopaj ...
Kotanlı’dan Toplu Sözleşme değerlendirmesi
Demokrat Büro Çalışanları Sendikası (DEB_SEN) Genel Başkanı Mehmet Zülfikar ...
 
KUDAKA Yönetim Kurulu Bayburt’ta toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 136. Yönetim Kurulu toplantısı, ...
Yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 14.1
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “2021 ...
Ticarette Erzurum farkı
DOSİAD - Erzurum zamanında ödenen çek verileri kaydında ticaret sektörünün ...
 
KUDAKA’dan 19 projeye finansman desteği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 6 Nisan 2021 tarihinde ...
DAP İdaresinden bitkisel üretime destek
2021 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Altyapısını Geliştirme projeleri ...
İstihdamda hizmet sektörü önde
İstihdamda hizmet sektörü toplam istihdamın yüzde 37,9'unu oluştururken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva