ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
6 Aralık 2017 Çarşamba - 09:11

Demirceylan'dan ilgi çekici tespit

NESRİN ÇETİNKAYA-Savaştan, baskıdan, zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci ve sığınmacılar, ülke değiştirmelerine rağmen, akrabaları, siyasi hasımları ya da kan davalılarınca takip ve tehdit altında yaşıyorlar

Demirceylan dan ilgi çekici tespit

Savaştan, baskıdan, zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci ve sığınmacılar, ülke değiştirmelerine rağmen, akrabaları, siyasi hasımları ya da kan davalılarınca takip ve tehdit altında yaşıyorlar. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Erzurum İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, “Hasmı olan mülteci ve sığınmacılar, sık sık şehir değiştirerek izlerini kaybetmeye çalışıyorlar” dedi

Mülteci ve sığınmacıların geldikleri ülkelerde yaşadıkları sorunları, ülkemizde de yaşadıklarına dikkat çeken Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Erzurum İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, özellikle mültecilerin akrabaları, siyasi hasımları ve kan davası güttükleri kişiler tarafından tehdit edildiklerine şahit olduklarını belirtti. Kendi iç çekişmelerinden dolayı birçok sorunun yaşandığına değinen Demirceylan, bu noktada tehditten biraz daha uzaklaşmak ve menşei ülkelerinden izlerini bir süre daha gizleyebilmek adına şehir değiştirme taleplerinin arttığını dile getirdi.

Kullanılan sosyal ağlar nedeni ile hasımları tarafından mültecinin takibinin kolaylaştığını kaydeden Demirceylan, “Bizim tavsiyemiz can güvenliği ve ölüm riski korkusuyla ülkemize gelen sığınmacı mültecilerimizin sosyal haberleşme ağlarını kullanmamaları yönünde” dedi.

TEHDİTLER, ŞEHİR DEĞİŞİKLİĞİNE ZORLUYOR

Mülteci, sığınmacıların hasımları veya akrabaları tarafından tehdit ve takip edildiğini, bu noktada ise şehir değiştirme taleplerinin arttığını dile getiren Demirceylan, “Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Erzurum İl Temsilciliği olarak artık yaz faaliyetlerimizi tamamen sona erdirdik.  Bildiğiniz üzere yapılan değişiklikle beraber Birleşik Milletler kayıtları ve Göç İdaresinin kayıtları ortak olarak tek kayıt sistemi işe yapılmaya başlanmıştı. Bu kayıt sistemleri ile beraber mülteciler Türkiye’nin çeşitli illerine dağıtılmak suretiyle yerleştiriliyorlardı. Fakat tabi bu süreçte kişilerin önemli bir kısmı hariç olmak üzere, özelinde bazı bir takım sorunlar meydana gelmeye başlıyor. Şöyle ki, bazen kişilerin geldikleri ülkelerle ilgili sıkıntıları burada da devam ediyor. Özelikle kişilerin akrabaları, siyasi hasım ya da kan davası güttükleri kişiler tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde de tehdit edildiklerine şahit olmaktayız. Bu da kişiler üzerinde yoğun baskı, korku ve bir belirsizliğe neden oluyor. Dolayısıyla kişiler bu kez ofisimize, Birleşmiş Millet kanalıyla, Göç İdaresi kanalıyla olsun, şehir değişikliği talebinde bulunmaktadırlar. Bunu ispatlama koşuluyla kendilerini daha güvenli, daha huzurlu hissedebilecekleri sınıra daha uzak daha iç bölgelerde kıyı bölgelerine yakın şehitler atanabiliyor. Bu sayede kişiler aynı zamanda hem güvenli ülke Türkiye’de yaşamaya devam ediliyor, hem de huzurlu hissedebiliyorlar. Çünkü tehditten biraz daha uzaklaşmış oluyorlar, ya da menşei ülkelerinden izlerini bir süre daha gizleyebiliyorlar” şeklinde ifadeler kullandı.

ÖNCELİĞİMİZ MÜLTECİLERİN CAN GÜVENLİĞİ

Öncelikli amaçlarının kişilerin can güvenliğini sağlayabilmek ve onlara güvenli ortam oluşturmak olduğunu kaydeden Demirceylan, “Bizim için öncelikli olan kişilerin can güvenliğini sağlayabilmek ve onlara güvenli ortam oluşturabilmek. Dolayısıyla hem Birleşmiş Milletler, hem Göç İdaresi ölüm tehlikesi olabilecek dosalara çok daha fazla hassasiyet gösteriyor. Bunların şehir değişiklikleri de o yüzden çok kısa sürede yapılabilmektedir. Yine aynı şekilde ülkemizde kendi iç çekişmelerinden kaynaklanan sorunlar var. Burada artık tamamen Türk Hukuk sistemine tabi oluyorlar. Ona göre yargılamaları veya cezalandırmaları söz konusu olabiliyor” diye konuştu.

SOSYAL HABERLEŞME AĞLARINI KULLANMASINLAR

Sosyal haberleşme ağları ile hasımları tarafında kolayca deşifre edilen mültecilerin, kendi güvenliklerini sağlama adına bundan kaçınması gerektiğine dikkat çeken Demirceylan, “Her toplumun kendine özgü iletişim metotları ve iletişim kanallarında kullandıkları enstrümanlar var. Özellikle İranlıların kendilerine özgü olarak kullanmış oldukları bir haberleşme ağları var. Onlar bu kanal üzerinden sürekli güncel bir şekilde kendilerini bilgilendiriyorlar, paylaşımlarda bulunabiliyorlar. Tabi bu ağlar aynı zamanda mülteciler için bir de tehlike arz ediyor. Özellikle mültecinin, siyasi mültecinin konumu çok daha hassas olabiliyor. Bunların takibi, hasımları tarafından bu şekilde çok daha fazla kolaylaşmış olabiliyor. Dolayısıyla bizim tavsiyemiz can güvenliği ve ölüm riski korkusuyla ülkemize gene sığınmacı mültecilerimizin bu tür sosyal haberleşme ağlarını kullanmamaları yönünde. Zira biz ve devlet otoritesi onların can güvenliğini sağlarken, onların da kendi güvenliklerini sağlamalarını beklemekteyiz” diye belirtti.

 
Çiftçi devlete duacı
 
Erzurum’un 10 aylık payı yüzde 69,6’ya yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özden, Türk-İslam Düşünce Tarihi'ni anlattı
Güneş Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Geleneksel Cuma Konferanslarının bu ...
"28 yıllık yanlıştan dönüldü"
Kutlu Doğum Haftasının miladi takvime göre kutlanması yanlışından dönülmesini ...
Ilıcalı'dan Şenkayaya defne yaprağı fabrikası önerisi
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Şenkaya Köy Dernekleri ...
 
ATAÜNİ'de AB sözleşmesi gündemi
Atatürk Üniversitesi, toplum ile üniversiteyi buluşturma ve bilimin toplumsal ...
Palandöken'de Anestezi Günleri
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon ...
“DEAŞ, Barzani bitti ve sırada PYD/YPG var”
Eğilmez, Orta Doğu’da yaklaşık 10 yıldır sergilenen DEAŞ tiyatrosunun ...
 
İş adamlarına Ekonomi Bakanlığı desteği
Ekonomi Bakanlığı’nın iş dünyasına yönelik destek ve uygulamalarının işletme ...
Dr. Küçükyılmaz Erzurum’da 15 Temmuz’u anlattı
Küçükyılmaz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Genç Vizyon Kulübü ve Erzurum ...
Saygın Etkili İletişimi anlattı
Tatbikat İlköğretim Okulu Müdürlüğü 'nün düzenlediği ''Etkili İletişim'' ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva