ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SİYASET
26 Nisan 2013 Cuma - 01:17

‘Değerlerimize sahip çıkılmalı’

ETSO Başkan adayı Güvenli, sağlık, ticaret, turizm, eğitim, tarım ve hayvancılık gibi potansiyelleriyle bölgenin merkezi konumunda bulunan Erzurum’un, esasen marka bir değer olduğunun altını çizerek, “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, bu değere sahip çıkılamadı.” dedi.

‘Değerlerimize sahip çıkılmalı’

ERZURUM (İHA) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) başkanlık seçimi için geri sayım başladı. Erzurum’daki esnaf, tüccar, sanayici ve işadamları, 4 Mayıs Cumartesi günü sandık başına giderek, ETSO’nun yeni dönem başkanını belirleyecek.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) seçimlerine ittifak halinde girecek olan A. Mustafa Güvenli ile Murat Resuloğlu, seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Gün boyunca esnaf, sanayici ve işadamlarını ziyaret eden Güvenli ve Resuloğlu, akşamları ise, seçimde oy kullanacak meslek gruplarıyla bir araya geliyor. Palandöken Xanadu Otel’de önceki akşam sağlık ve medikal sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarıyla bir araya gelen Güvenli ve Resuloğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) yeni bir dönem başlatmak için destek talebinde bulundu. Sektörde faaliyet gösteren iş adamlarının büyük ilgi gösterdiği akşam yemeğinde, Erzurum’un sosyo-ekonomik kalkınma potansiyelleri anlatıldı, sektörün sorunlarına yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu.
GÜVENLİ: “MEVCUT YÖNETİM KENDİSİNDEN BEKLENEN PERFORMANSI GÖSTEREMEDİ”
Erzurum’da uzunca bir süre MÜSİAD Şube Başkanlığı görevini yürüten A. Mustafa Güvenli, yaptığı konuşmada Erzurum’un kalkınma potansiyellerine değindi. Güvenli, sağlık, ticaret, turizm, eğitim, tarım ve hayvancılık gibi potansiyelleriyle bölgenin merkezi konumunda bulunan Erzurum’un, esasen marka bir değer olduğunun altını çizerek, “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, bu değere sahip çıkılamadı. Şehrin ekonomisine yön verebilecek dinamikler harekete geçirilemedi. Bu sorumluluğu bütün STK’lardan önce üstlenmesi gereken ETSO, maalesef kendisinden beklenen performansı gösteremedi” dedi.
GÜVENLİ’DEN BİRLİKTELİK ÇAĞRISI
Erzurum’un ekonomik bağlamda hak ettiği sıçramayı yapabilmesi için atılması gerekli en önemli adımın birliktelik olduğunu vurgulayan Güvenli, “Bu birliktelik ancak ve ancak ETSO gibi bir çatı örgütünün iş dünyasına sahip çıkması ve kucaklamasıyla mümkün olabilir. İşte bizim göreve talip olmamızın altında yatan en büyük neden budur. Biz Erzurum’daki esnafımız, tüccarımız ve sanayici işadamlarımızın gücüne güç katmak ve bu gücü de katma değere dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.
GÜVENLİ’DEN YEREL VE BÖLGESEL KALKINMA VURGUSU
Sürdürülebilir bir büyümenin ancak ve ancak yerel kalkınma ile mümkün olabileceğini dile getiren Mustafa Güvenli, bunun için de, yerli dinamiklerin harekete geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Güvenli, “Yerel kalkınma, aynı zamanda bölgesel kalkınmanın da baş aktörüdür. Bu yüzden yerel kalkınmayı mümkün hale getirmezseniz, bölgesel kalkınmadan söz edemeyeceğiniz gibi, bölgelerarası gelişmişlik farkını ortadan kaldıracağınız iddiasında da bulunamazsınız. Erzurum’un ve bölgemizin durumuna bakınca her şey çok daha net olarak görülecektir ki, şehrimizde aslında kalkınma sorunu yoktur. Tam tersine kalkınmayı mümkün kılacak olan potansiyelleri değerlendirememe, sektörel ihtiyaç ve öncelikleri belirleyememe sorunu vardır. Kısaca sorun Erzurum’da değil, Erzurum’a ekonomik düzeyde ivme kazandıracak çözüm yollarının zorlanmamasındadır, bu doğrultuda izlenen yol ve yöntemlerin yanlışlığındadır. İşte biz bu yanlışı hep birlikte düzeltelim istiyoruz. Esnafımızla, ticaret erbabımızla, sanayici ve işadamlarımızla el ele vererek, çözüm yollarını birlikte oluşturalım ve bu yolları birlikte zorlayalım istiyoruz. Çünkü Erzurum bu gücü kendisinde ziyadesiyle barındırıyor” şeklinde konuştu.
RESULOĞLU: “ERZURUM’DA BÜTÜN KESİMLER DEĞİŞİM İSTİYOR”
Seçimlere A. Mustafa Güvenli ile ittifak halinde giren Murat Resuloğlu da, konuşmasında ETSO yönetimine yönelik eleştirilerini yineledi. Resuloğlu, Erzurum’un giderek güç kaybettiğini ve gerilediğini belirterek, bu gidişe mutlaka bir son verilmesi gerektiğini dile getirdi.
Resuloğlu, değişim hareketi adıyla çıktıkları yolda Erzurum’daki iş çevrelerinden büyük ilgi ve destek gördüklerine vurgu yaparak, “Erzurum’da iş dünyasının bütün kesimleri değişim istiyor, dönüşüm istiyor. Çünkü artık herkes biliyor ki, Erzurum’un başına ne geliyorsa, koltuklara olan düşkünlük ve bağlılık yüzünden geliyor” diye konuştu. Değişim hareketine katkı sunan ve destek olan herkesin, aynı zamanda Erzurum’un yeni gelecek planlarını tasarlayacakları için tarihe geçeceklerini dile getiren Resuloğlu, “Çünkü bizim attığımız adım, tarihi bir adımdır. Çünkü bizim arzumuz, Erzurum’daki esnafın, tüccarın, sanayici ve işadamlarının her zaman yanında olacak ve yardıma hazır halde bekleyecek bir yönetim anlayışı oluşturmaktır” dedi.
 

 
Peygamber sevgisi isimlere yansıdı
 
13 yılda 253 yatırım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Nisan 2013 Cuma 02:13

Evet sorun memlekette değil kafalarda zihniyette anlayışta. Bu yüzden erzurum için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel dönüşümde yeni adım
Aziziye Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. ...
Küçükler Efe Hazretlerini anlattı
Küçükler, "Erzurumun, çok değerli, manevi önderlere, bilim ve kültür adamları ...
Aziziye’den STK açılımı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları ...
 
Esengün Etik Kurul’u anlattı
Eski Devlet Bakanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi Lütfü Esengün ...
Büyükşehir, Erzurum’u tanıttı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik olarak Aziziye ...
‘23 Nisan Milli iradenin sembolü’
Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
‘TBMM birlik ve beraberliğin kazanımı’
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ...
Çalık’tan 23 Nisan kutlama mesajı
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
KUDAKA’dan İstanbul Kapı desteği
Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan ve KUDAKA onayı alan İstanbul ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva