ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
24 Aralık 2015 Perşembe - 04:04

Davutoğlu: Hükümetimiz milletimizin hizmetinde

Davutoğlu, "Güçlü hükümetimiz milletimizin hizmetindedir. Gücümüzü kırmak, çalışma azmimizi gölgelemek isteyenler beyhude bir çaba içindedirler. Umduklarına asla nail olamayacaklar." dedi.

Davutoğlu: Hükümetimiz milletimizin hizmetinde

Davutoğlu, "11. Çalışma Meclisi Toplantısında" yaptığı konuşmada, bu toplantıyla fikirlerin, birikimlerin ve yapıcı önerilerin sergilendiği bir ortamın Türkiye için ne kadar değerli olduğunu gösterdiklerini söyledi.

Çalışma hayatında en başından itibaren büyük bir hassasiyetle sürdürdükleri diyalog ortamının bundan sonra da aynı yoğunlukla, aynı hassasiyetle devam edeceğini belirten Davutoğlu, çalışma hayatındaki barışı ve huzuru Türkiye'nin hem bugünü hem yarını için hayati bir unsur olarak gördüklerini ve 13 yıl boyunca da çalışma hayatına duyarlı bir şekilde yaklaştıklarını ifade etti.

AK Parti iktidarları boyunca parti ve hükümet programlarındaki çalışma hayatı vaatlerine harfiyen uymaya gayret ettiklerine dikkati çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Çalışma hayatında düzenlemeler yaparken son derece hassas bir denge üzerinde ilerlememiz gerektiğinin farkındayız. Bunun son derece zor olduğunu biliyoruz ve zorluğuna rağmen bu hassasiyeti hep korumaya özen gösteriyoruz. Bizim öz kültürümüz, kendi geleneklerimiz, kendi tarihi tecrübelerimiz, barış ve huzur içinde bir çalışma hayatı inşa etmek için çok zengin bir birikimi ihtiva ediyor. Hala güzel, ahi geleneğinin izlerinin Anadolu'da ve Trakya'da birçok şehrimizde, hatta sınır ötesinde yaşadığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Biz bu köklü gelenek içinde her zaman her insanın tek başına eşrefi mahlukat olarak bir değer olduğunun bilincindeyiz."

Davutoğlu, çalışma hayatının koşullarının belirlenmesinde bütün tarafları "aynı yöne bakar, aynı yöne gider" şekilde görmek istediklerini belirti. İş hukuku ve iş ahlakının önemine değinen Başbakan Davutoğlu, "Herkes birbirinin hukukuna riayet etmeli, birbirinin elinden tutmalıdır. İnsandan daha muhterem, daha değerli, daha saygıdeğer bir varlık yoktur. Öyleyse ticari hayatımızda, çalışma hayatımızda sözün senet olduğu günlere geri dönmeliyiz. Öyleyse herkes emeğinin, alın terinin korunacağından emin olmalıdır" diye konuştu.

"DEMOKRASİ KESİNTİYE UĞRADIĞINDA ÇALIŞMA BARIŞI İLK GÖZDEN ÇIKARILAN ALANDIR"

AK Parti hükümeti olarak toplumun tüm kesimleri arasında olduğu gibi çalışma hayatının kesimleri arasında da diyalog ve uzlaşmayı tesis ettiklerini, bundan sonra da etmeye devam edeceklerini dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:"Hiçbir ayrımcılığa, hiçbir ötekileştirmeye, hiçbir dışlanmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Çalışma hayatımız demokratik istikrarın en çok hissedildiği alandır. Siyasi istikrar ve güven ortamı riske girdiğinde en çok yara alan alan da budur. Ara rejimlerde, demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde çalışma barışı ilk gözden çıkarılan alandır. Hamdolsun ki Türkiye, demokratik istikrar ve güven zeminini sağlam temeller üzerine yeniden ikame etmiştir. Demokrasi krizleri artık tarihe karışmış, toplum olarak hedefler üzerinde gücünü, demokrasimizin gücünü pekiştirmiştir."

Çalışma Meclisi toplantısını da demokratik güven ve istikrarın bir ürünü olarak gören Davutoğlu, meclise verilecek katkının tüm vatandaşlar için olduğunu ifade etti.

Hükümetin de vatandaşın yanında olduğunun altını çizen Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu değerlendirmede bulundu:"Güçlü hükümetimiz milletimizin hizmetindedir. Gücümüzü kırmak, çalışma azmimizi gölgelemek isteyenler beyhude bir çaba içindedirler. Umduklarına asla nail olamayacaklar. Türkiye'yi durdurmak isteyenler asla başaramayacaklar. Sosyal barışımızın önüne hendek kazanlar, barikat kuranlar kazdıkları hendeklere kendileri düşecektir. Siyaseti, demokratik düzeni zehirlemek isteyenler bu karanlık emellerine kesinlikle ulaşamayacaklardır. Biz 78 milyon olarak kucaklaşacağız. Provokatörler değil, bütün vatandaşlara aynı gözle bakan bizler kazanacağız. Ayrım yapan hiçbir odakla, hiçbir hain mihrapla birlikte yol yürümeyeceğiz. Biliyoruz ki bazen kötüler etkin görünür ama ruhlar üzerinde hiçbir zaman müessir olamazlar. Biliyoruz ki bu tür teröristler, bu tür maceraperestler gürültü çıkarır ama kitleleri zehirleyemezler. Herkes emin olsun ki, çalışma dünyamızın değerli temsilcileri olarak sizler de emin olun ki bu arızi sorunlar mutlaka geride kalacak, bu puslu hava dağılacak. Umut tekrar bütün ülkede olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da parlayan bir güneş gibi yükselecek, emek ve üretim geri gelecek, alın teri geri gelecek. Vicdan ve akıl hakim olacak."

"HİÇBİR ZAMAN EMEKTEN, ÜRETİMDEN GÖZÜMÜZÜ AYIRMAYACAĞIZ"

Diyarbakır'da, Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkari'de, İstanbul'da ve Ankara'da aynı ölçüde huzur, aynı ölçüde emek, üretim ve istikbal davasının hakim olacağına işaret eden Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Aramıza hendek kazanlar, kucaklaşmamıza asla engel olamayacaklar. Terör dolayısıyla, teröristlerin baskıları dolayısıyla kepenkleri kapatmak zorunda kalanlar, işlerini durdurmak durumunda kalan esnaflarımızın bütün zararları, mağduriyetleri giderilecek. Öğrencilerimizin bütün eğitim ihtiyaçları eksiksiz şekilde yerine getirilecek. Hiçbir vatandaşımız kimsesiz ya da sahipsiz olduğu hissine kapılmayacak.

Bütün cinayet şebekelerine rağmen, bütün harici düşmanların pusu ve tuzaklarına rağmen biz daima bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız. Ölümü değil hayatı, savaşı, çatışmayı değil barışı ve adaleti konuşacağız. Başkaları karamsar senaryolarla Türkiye'nin moral motivasyonunu kırma çabası içinde olabilir ama biz hiçbir zaman emekten, üretimden, ihracattan, yatırımdan, çalışma barışından gözümüzü ayırmayacağız. Başkaları felaket senaryoları yazsa da biz insanlarımızın mutluluğunu, huzurunu, saadetini esas alacağız.

Hedef bir bütün olarak Türkiye'yi kalkındırma hedefidir. Bugün biz burada çalışma meclisinde bir aradayken ülkemizin huzuru, güvenliği ve en çok da halkımızın saadet ve mutluluğu için ülke sathında görev yapan ve bu görev esnasında şehadet şerbeti içenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Onların gösterdikleri bu fedakarlık üzerinde ülkemizin birliğini, beraberliğini koruyarak geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyeceğimizden hiçbir şüphemiz yok. Terör bütün Türkiye'yi hedef alıyor, istikrarımızı, birliğimizi, dirliğimizi hedef alıyor ama terörün en büyük kurbanı son günlerde acı örneklerle müşahede ettiğimiz gibi yine bölge halkıdır. Terör örgütü, uyguladıkları kanlı eylemlerle, baskıyla, zulümle haklarını savunduklarını iddia ettikleri insanları göçe zorluyor, insanları evlerinden barklarından ediyor. Kalanları da öldürüyor, tehdit ediyor. Çünkü bölge halkı, o vefakar, o bu ülkeye bağlı bölge halkı teröre asla destek vermiyor, kargaşaya teslim olmuyor. Yerinden, yurdundan edilen bu insanlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak bizim görevimizdir ve daima yanlarında olacağız. Devletimiz 78 milyon insanın hizmetindedir, yanındadır, yanıbaşındadır."

Bölge halkının vergi borçlarından kredi, eğitim imkanlarına kadar her türlü tedbirleri açıkladıklarını ifade eden Davutoğlu, bu tedbirlerin harfiyen uygulanacağını ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Türkiye'nin pek çok problemle aynı anda mücadele ettiğine vurgu yapan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:"Tek başına devlet imkanlarının yeterli gelmediği, toplumsal dayanışmanın da güçlü biçimde devreye girmesi gereken durumlar var. Geçen hafta sonu iş adamlarımızla bir araya geldik, onlara da söyledim. İş dünyamızın, çalışma dünyamızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Bunlar Türkiye'nin meseleleri ve bu ülke hepimizin. Elbirliği, işbirliğiyle hayalini kurduğumuz yarınlara büyük ve yükselen bir ülke olarak yürüyeceğiz. Güneydoğu'daki yaraları hep birlikte kapatmak bu ülkenin teröre karşı birliği, kardeşliği için topyekun bir savunma halinde, bir ortak bilincinde hareket etmek gerekiyor." Davutoğlu, dara düşen insanlara elini uzatacak çok sayıda insanın olduğunu kaydetti.

 
168 terörist etkisiz hale getirildi
 
‘Allah devlete zeval vermesin’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
175 yatırım hizmete açıldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan ...
Davutoğlu gündemi değerlendirdi
Davutoğlu, seçim öncesinde taahhüt ettikleri vaatleri de içeren 2016 yılı ...
‘Millet, ihaneti asla affetmez’
Gafletin tembihle, cehaletin talimle, hatanın özürle giderilmesinin mümkün ...
 
‘Allah bizi milletimize mahcup ettirmesin’
Davutoğlu, "Bu devlet 78 milyon insanımızın devleti, 78 milyonun hizmetindedir. ...
‘Terör Örgütü açtığı hendeklere gömülecek’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Siyasetin dili ve imkânlarıyla hareket etmesi ...
‘Biz vadettik mi hesap ederek vadederiz’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir hafta içinde karnemiz hep pekiyi ile bitti. ...
 
‘Milli iradeye bağlı milli yönetim var’
Davutoğlu, "Türkiye'de öz yönetim, söz yönetim yok. Türkiye'de 1 Kasım ...
‘Anadolu büyüklüğünde vicdanımız var’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gayri safi milli hasılaya oranla ifade edecek ...
‘Tuzaklarını parçalamaya kararlıyız’
Davutoğlu, bölücü terör örgütüne operasyonların kararlılıkla süreceğini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva