ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>TÜRKİYE
24 Şubat 2015 Salı - 05:35

Davutoğlu: ‘Bizim için bir onur gecesiydi’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir onur gecesiydi" dedi.

Davutoğlu: ‘Bizim için bir onur gecesiydi’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir onur gecesiydi" dedi.
Davutoğlu, partisinin genel merkezinde, AK Parti İl, İl Teşkilat, İl Seçim İşleri ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, siyasi hareketlerin, partilerin yaşayan organizmalar olarak, uzuvlarının, birbirleriyle ilişkileriyle geleceğe yürüyebileceğini söyledi.
AK PARTİ KADROLARI
AK Parti'nin, Türk siyasi tarihinde en dinamik, uyumlu, ahenkli ve birbiriyle en iyi kenetlenmiş kadrolara sahip olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bir araya geldiklerinde, "şevk, coşku, sevda ve muhabbet ve kardeşliği" gördüklerini dile getirdi.
ONLAR AYAKTAYSA
Davutoğlu, AK Parti teşkilatlarına selamlarını ileterek, "Onlar ayaktaysa, kararlı, vakur bir şekilde duruyorlarsa, tarihin bu ateş çemberinden Türkiye, muzaffer bir şekilde, onurla, vakarla çıkacaktır inşallah" diye konuştu.
AK Parti kongrelerini tamamladıklarını, kadın ve gençlik kongrelerinin devam ettiğini anımsatan Davutoğlu, bugün, hem istişare hem muhasebe hem de Haziran seçimlerine giderken hedeflerin gözden geçirilmesi imkanı bulacaklarını kaydetti. Davutoğlu, Türkiye'nin ve dünyanın bir ateş çemberinden geçtiğini ifade ederek, 2008 krizinden bu yana, küresel ekonomik krizin tetiklediği sorunların, bütün dünyayı etkisi altına aldığını söyledi.
Özellikle Türkiye'nin çevresinde Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Karadeniz havzasında, Orta Asya'da her an yeni krizlere gebe, son derece hassas bir konjonktürün bulunduğunu belirten Davutoğlu, bütün bunların merkezinde, ateş çemberinin içinde istikrarla geleceğe yürüyen bir Türkiye varsa, bunun temel aktörünün AK Parti ve kadrolarının olduğunu dile getirdi.
Başbakan Davutoğlu, çevresindeki birçok ülke ekonomik krizle boğuşurken, Türkiye'nin kalkınmasını sürdüren, istihdamını artıran, gıpta ile takip edilen bir ekonomik performans sergilediğinin altını çizerek, "Suriye, Irak, Ukrayna, Yemen başta olmak üzere, birçok ülke siyasal çözülme sürecine girmişken, Türkiye demokratik bir ortamda seçimlere yürüyüp, 2023, 2053, 2071 planları yapabiliyorsa, bunun da temel dayanağı AK Parti kadrolarının Türkiye'nin bütün sathında ayakta, diri ve özgüven içinde, kendilerini geleceğe hazırlıyor olmasıdır" dedi.
"ALINLARINDAN ÖPÜYORUM"
"Düşünün; eğer AK Parti kadroları olmamış olsaydı, ülkeyi bütünleştiren, ülkenin bütün kanatlarını bir araya getiren, bu kanatlardan uçacak bir kartal çıkaran o yüce ve kutlu yürüyüşü gerçekleştirmemiz mümkün olmazdı" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti: "(Ateş çemberi) dedim. Bu hafta sonu, cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir taraftan Meclis'te muhalefet son derece Meclis adabına yakışmayan, son derece edebe mugayir bir tavırla Meclis'i terör ortamına çevirmeye çalışırken, bizler Genelkurmay Karargahı'nda, 9 saat süren bir operasyonla hem tarihi mirasımıza hem insanımıza hem de uluslararası haklarımıza ve hukukumuza sahip çıkma mücadelesi veriyorduk. Ben bir kez daha Şah Fırat Operasyonu'nu büyük bir başarıyla gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, onları lojistik destek, istihbarat desteği sağlayan Milli İstihbarat Teşkilatımıza, bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyor, milletim adına bu operasyona katkıda bulunan bütün vatandaşlarımızı, görevlilerimizi alınlarından öpüyorum. Dün, hayretler içinde muhalefetin Şah Fırat Operasyonu hakkındaki kanaatlerini hepiniz takip ettiniz. Öyle anlar, tarihi dönemeçler vardır ki milletler, liderler, hareketler imtihan edilirler."
"AYNI DİLİ KULLANMA CİHETİNE GİTTİLER"
Başbakan Davutoğlu, tarihi dönemeçlerde alınan tavırların, ya insanların tarihe onurla kaydettikleri izler ya da hayat boyu taşıyacakları kara lekeler olarak geçeceğini vurguladı. Davutoğlu, "Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir onur gecesiydi. Ama pazar günü muhalefetin bu konuda yaptığı yorumlar, onlar açısından tarihe bir kara leke olarak geçecek niteliktedir" dedi.

Davutoğlu, son derece titiz bir operasyonla, haftalardır süren hazırlıklar neticesinde muhkem, mahpus tutulan, bir tarihte düğmeye basılarak, kudretli bir devletin yürüyen temsilcileri olan Silahlı Kuvvetlerin, Suriye sınırından içeri girmesiyle, tarihte yeni bir şanlı sayfa açıldığını belirterek, "Maalesef muhalefet bunu takdir etmek yerine, yine Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olan bazı dış aktörler ve Suriye rejimiyle birilikte aynı dili kullanma cihetine gittiler" dedi.
"ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇİNDEN ALDIK"
Operasyonla üç ana hususu korumayı hedeflediklerini, açık ve net bir tutumla Türkiye Cumhuriyeti'nin kudretini dünyaya göstermeyi amaçladıklarını vurgulayan Davutoğlu, bunlardan birincisinin insana sahip çıkmak olduğunu söyledi.
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesinin temsilcisi, öncüsü olan AK Parti hareketi ve iktidarı için, dünyanın neresinde olursa olsun, vatandaşlara sahip çıkmanın en ulvi görev olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:"Günlerdir, 'Acaba Süleyman Şah'ta ne oluyor, oradaki askerlere niye sahip çıkılmıyor?' diye sorular soran, bunu Meclis gündemine taşımaya çalışan muhalefet, insanımıza sahip çıkan bu operasyon sonrasında da aynı küstah tavrını devam ettirdi. AK Parti iktidarları döneminde, gurur duyduğumuz en önemli hususlardan birisi çok zor şartlarda, yut dışındaki vatandaşlarımıza, askerlerimize, diplomatlarımıza sahip çıkmış olmamızdır. Musul'da başkonsolosluk mensuplarımız kaçırıldığında, aylarca, onların hayatlarını tehlikeye atacak şeklide muhalefet, Türkiye'de tahriklere kalkıştı. Biz ise sabırla çalıştık, geceyi gündüze kattık, günlerce, gecelerce uykusuz bir şekilde, bütün birimlerimiz çalıştı ve o kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı aylar süren bir mücadeleden sonra Türkiye'ye getirdik, onurla getirdik. Vatandaşlarına sahip çıkan kudretli bir devletin varlığını dünyaya gösterdik. Ateş çemberinin içinden aldık ve çıkardık."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Libya'da iç savaş sürerken, Türkiye'nin vatandaşlarını 10 gün içinde tahliye etme kudretini gösterdiğine dikkati çekerek, "Libya'da tek bir vatandaşımızı geride bırakmadık. Tek bir vatandaşımızı, mağdur, mahcup, garip bırakmadık. Daha sonra da nerede olursa olsun, bazen Afganistan dağlarından, bazen Ukrayna'dan, bazen Somali'den, Afrika içlerinden her bir vatandaşımıza sahip çıktık" dedi.
"GURUR DUYUYORUZ"
"Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu ve aziz toprağımızı orada muhafaza eden askerlerimiz, son 6 ayda kahramanca ve büyük bir direnç ile bu mücadelelerini sürdürdükten sonra, insanına, askerine, vatandaşına sahip çıkan bir devletin kudretiyle, eliyle ülkemize geldiler. Bundan gurur duyuyoruz" diyen Davutoğlu, şehit olan astsubay Halit Avcı'ya rahmet diledi.
Davutoğlu, Mehmetçiğin, zor şartlarda ne kadar vakarla mücadele yürüttüğünü bizzat gözlemiş, izlemiş olmaktan büyük bir gurur duyduğunu dile getirdi.
İkinci olarak tarihi mirasa sahip çıkmayı amaçladıklarını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: "Süleyman Şah, bizim ecdadımızdır ve Süleyman Şah sadece bir fani olarak tarih içinde oynadığı rol itibariyle önemli değil, aynı zamanda milletimizin bu toprakları vatan kılma mücadelesinde sembol niteliği itibariyle de önemlidir. Süleyman Şah'ın mirasına sahip çıkmak, aslında tarihimize, kimliğimize, onurumuza sahip çıkmaktı. Orada kutsal bir emanet olarak muhafaza edilen o topraklarda, bu emanetlere sahip çıkmak için Şah Fırat Operasyonu ile büyük bir başarıyla bu emanetleri ülkemize intikal ettirdik. Süleyman Şah, şehitliği tattıktan sonra o topraklarda defnedildikten sonra, o günden bu güne özellikle Sultan İkinci Abdulhamid'in 1883'te orada bir türbe inşa etmesiyle başlayan ve milletimizin bütün hissiyatının yansıdığı bir sembolik mekandır. Evliye Çelebi'nin seyahatnamelerinde bile Süleyman Şah'a ve o türbeye atıf vardır. Birinci Dünya Savaşı şartları sonrasında, ülkemizin sınırları 1921 anlaşmasıyla yeniden çizilirken Güneyde, Süleyman Şah ve bu mübarek mekan Suriye topraklarında kaldığında, önce Fransa sömürge topraklarında, daha sonra Suriye topraklarında... Bu topraklar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin toprakları olarak, uluslararası anlaşmalarda teyit edilmiştir. Daha sonra iki kez nakil yapılmış ve dolayısıyla toprağın muhteviyatı, niteliği değişmiş ama Türkiye'nin Suriye içinde bir toprak sahibi olma hakkı baki kalmıştır. 1939'da, 1975'te yapılan değişiklikler, bu anlamda, bizim hakkımızın tescil edildiği ama toprağın yerinin değiştirildiği örnekler olarak kalmıştır."
"İKİ AYRI TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI"
Türkiye'nin, uluslararası hukuku korumak üzere, cumartesiyi pazara bağlayan gece, iki ayaklı bir operasyon yaptığını hatırlatan Davutoğlu, "Mehmetçik, Mürşitpınar'dan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yürürken ve oradaki emanetleri ve askerlerimizi almak üzere 57 zırhlı araç, 40 tank, toplam 100 araç ve 572 personelle yürürken, ikinci bir kol, Suriye'ye Eşme'den girdi ve Suriye tarafından yine bu topraktan daha büyük ölçekte bir toprağı kontrol altına alarak gece saat 21.02'de bayrağımızı o topraklara dikti" bilgisini verdi.
Üçüncü olarak, uluslararası hukukun koruması ve vatan toprağının tesciliyeti anlamında iki operasyon aynı anda yapılarak, daha önce taşınmış olan vatan toprağının, bu kez Suriye'nin Eşme köyü civarında bir tepeye intikal ettirildiğini ifade eden Davutoğlu,  saat 21.02 itibariyle, Suriye topraklarında iki ayrı bölgede, iki ayrı Türk bayrağının dalgalanmaya başladığını söyledi.
Şah Fırat Operasyonunu'na değinen Davutoğlu, Genelkurmay Karargahı'nda, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile operasyonunu hem bizzat yönettiklerini hem de Diyarbakır, Malatya ve Suruç'taki karargahlarla da sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.
İnsansız hava araçlarının gönderdiği görüntüleri izleyerek an be ve an operasyonu takip ettiklerini belirten Davutoğlu, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerlerin sabaha karşı Türkiye'ye girmesiyle operasyonun başarıyla tamamlandığını vurguladı.
Türkiye'nin Şah Fırat Operasyonu ile tarihi mirasa sahip çıktığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
"AK Parti iktidarları, Orhun Anıtları'ndan, Balkanlar'daki camilere, mescitlere, Etiyopya'daki ecdat yadigarı mirastan, Suriye'deki Süleyman Şah'a kadar her yerdeki tarihi mirasını korudu, korumaya devam edecek. Kimse Türkiye'nin bu konuda kudretinden şüphe etmemeli. Orhun Anıtları, metruk ve kendi haline bırakılmış şekildeydi. Aynı şekilde Balkanlar'daki Sultan Murad Hüdavendigar Türbesi de o haldeydi. Tamiratını ve bakımını yapan AK Parti'dir. Bunlar bizim için semboliktir. Yarın inşallah Budapeşte'de olacağız ve orada da Gül Baba'nın huzuruna gideceğiz. Budapeşte'ye, Balkanlar'a, Orta Avrupa'ya mirasımızı, medeniyetimizi götüren Gül Baba'nın huzuruna varacağız. O'nun diyarını da restore eden bakan yine AK Parti iktidarıdır."
"BİZ HİÇBİR TOPRAĞI TERK ETMEDİK"
Davutoğlu, Zigetvar'da Kanuni Sultan Süleyman'ın vefatının ardından yapılan türbenin yeniden inşası için de gerekli talimatları verdiklerini bildirerek, şunları söyledi:"Şu açık bir şekilde bilinmelidir; nerede bizim mirasımızı temsil eden tek bir taş parçası olsa dahi onlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Buna da sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Ama gelin görün ki Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesi yapan CHP, bir anda Osmanlı'nın ecdadı adına konuşmaya kalkıyor. O senin haddin değil Kılıçdaroğlu, o mirasa sahip çıkmak bizim gücümüz, bizim haddimiz. İktidarları döneminde Orhun Anıtları'na sahip çıkmayan Sayın Bahçeli, ecdat toprağının derdinden bahsediyor. Biz hiçbir toprağı terk etmedik. Daha da tahkim edilmiş bir şekilde Suriye topraklarının içinde aziz bayrağımız ebediyete kadar Süleyman Şah'ın kutsal mekanında dalgalanmaya devam edecektir."
Süleyman Şah Türbesi'nin Caber Kalesi'nden, Karakozak Köyüne zorunlu olarak taşındığını, türbenin dün itibariyle de Karakozak'tan da Eşme'ye naklinin söz konusu olduğunu dile getire Davutoğlu, "Ebediyete kadar bu hakkımız korunacaktır hiçbir şekildeki Türkiye'nin sahip olduğu hakları herhangi bir şekilde iptal edilmesine izin verilmeyecektir" dedi.
"TSK'NIN YURTDIŞI OPERASYON KABİLİYETİNİ GÖSTERMEK BAKIMINDA ÖRNEKTİR"
Davutoğlu, operasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu başarı milletin bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurtdışı operasyon kabiliyetini göstermek bakımından da dünyaya örnek bir iştir. Birçok spekülasyon yapıldı. Tekrar buradan bir kez daha söylüyorum; Şah Fırat Operasyonu, Ankara Türkiye Cumhuriyet hükümetinin teklifleriyle ve Sayın Cumhurbaşkanının onayıyla uygulamaya geçmiştir. Böyle bir operasyon için uluslararası hukukumuzu ve tarihi mirasımızı korumaya yönelik böylesi bir operasyon için hiçbir yerden izin almayız ve hiçbir yerden de yardım ve destek istemeyiz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti her zamankinden daha müşfik, her zamankinden daha kudretlidir. Bu kudretin gösterilmesi konusunda da hiçbir tereddüt söz konusu olmayacaktır" diye konuştu.
"KİMSE TÜRKİYE'Yİ GÜVENLİK ZAAFI ORTAMINA SOKAMAYACAKTIR"
Konuşmasında, Özgürlüklerinin Korunması ve İç Güvenlik Reformu bağlamında yaşanan gelişmelere de değinen Davutoğlu, AK Parti iktidarlarında özgürlük ve güvenliğin birbirini destekleyen iki ana etki olarak hakim kılındığını söyledi.Türkiye'yi Suriye ve Irak şartlarına dönüştürmek isteyenlere karşı ülke içinde mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden Davutoğlu, 6-7 Ekim Olaylarının Türkiye açısından ibretle takip edilen dersler ortaya koyduğunu vurguladı.Özgürlüklerinin korunması ve İç Güvenlik Reformu'nun bir anda ortaya çıkmadığını, Reforma 6-7 Ekim Olaylarında şehirleri yakıp yıkan vandallara karşı tedbir alması ihtiyacıyla gerek görüldüğünü belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Yani İç Güvenlik Reformu, bugün, şubat ayında ortaya çıkmış bir paket değil. 6-7 Ekim olaylarını hepiniz televizyonlardan seyrettiniz. Özellikle Doğu ve Güney Doğu'daki kardeşlerimiz, vatandaşlarımız alanda yaşadılar. Nasıl bir şiddet ve terör ortamının Türkiye'ye egemen kılınmak istendiğini hepimiz gördük. Böyle bir tablo karşısında sorumlu bir hükümet olarak biz sessiz kalabilir miyiz? Kalmadık, kalmayacağız. Kimse Türkiye'yi başka komşu ülkelerde görülen şekilde güvenlik zaafı ortamına sokamayacaktır. Buna izin vermeyeceğiz."
Özgürlüklerinin korunması ve İç Güvenlik Reformu ile ilgili düzenlemenin Kasım'da TBMM sevk edildiğini anımsatan Davutoğlu, İçişleri Bakanlığının düzenlemeye dair kendilerine brifing verdiği 15 Ekim tarihinden Şubat ayına kadar ses çıkartmayanların ve alternatif hiçbir teklif getirmeyenlerin bir anda TBMM Genel Kurulu'nu şiddet ortamına dönüştürmeye çalıştığını söyledi.
Davutoğlu, Meclis'in Gazi ve Kurucu nitelikleri sahip olduğuna dikkati çekerek, "Hep çağrıda bulunduk ve dedik ki 'eğer buralara, herhangi bir şekilde bu kanunda Avrupa Birliği standartlarına, evrensel demokrasiye aykırı bir husus varsa bize bildirin. Her türlü konuyu istişare etmeye hazırız. Her türlü maddeyi tekrar görüşmeye hazırız " dedi.

 
New City’de yeni süreç
 
Sekmen’den yatırım zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu Şah Fırat Operasyonunu değerlendirdi
Başbakan Davutoğlu, dün 21.00'de Süleyman Şah Türbesi'ne başarılı bir ...
‘Biz dilekçemizi milletimize veriyoruz’
Erdoğan, Elazığ'da katıldığı toplu açılış töreninde halka hitap etti. ...
Şiddete karşı seferberlik çağrısı
Başbakan Davutoğlu, yerel medya temsilcilerine "Özellikle kadına ve çocuğa ...
 
Davutoğlu: ‘Hodri meydan’
Davutoğlu, "Pensilvanya'daki zatın vurguladığı şekilde Türkiye'de insanları ...
“Özgecan’a melekler alemi de ağladı…”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, twitter hesabından Özgecan ...
‘Biz Ensar bilincine sahip bir milletiz’
Erdoğan, “Çocuk masumdur, çocuğun masumiyetine el uzatan hele canına kasteden ...
 
‘Türkiye’de her şeyin ilacı demokrasi’
Yeni bir anayasanın hazırlanacağını, 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de yeni ...
‘Türkiye seçimde Yeni Türkiye'yi tartışmalı’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "7 Haziran'da seçim var. Ben diyorum ...
'En sert cezayı hak ettiklerine inanıyoruz'
Başbakan Davutoğlu, Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin, "O gün sadece ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva