ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
27 Haziran 2015 Cumartesi - 03:36

Davutoğlu, AK Parti Meclis Başkan Adayını açıkladı

AK Parti'nin Meclis Başkan adayını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "MYK'da yaptığımız istiare neticesinde TBMM Başkan adaylığı için AK Parti olarak Sayın Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'ı önermeyi kararlaştırdık.'dedi

Davutoğlu, AK Parti Meclis Başkan Adayını açıkladı

AK Parti'nin Meclis Başkan adayını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "MYK'da yaptığımız istiare neticesinde TBMM Başkan adaylığı için AK Parti olarak Sayın Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'ı önermeyi kararlaştırdık. Ülkemiz, TBMM çalışmalarına katılan bütün milletvekilleri için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

DAVUTOĞLU AÇIKLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından AK Parti'nin Meclis Başkan adayını açıkladı. Davutoğlu, "Biz ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımızın partinin kuruluşunu gerçekleştirdiği andan itibaren hep ortak aklın, ortak vicdanın harekete geçirilmesine önem verdik. Partimizin çok köklü gelenekleri var. Bu istişareler esnasında hem seçimin değerlendirilmesi, hem muhtemel koalisyon çalışmaları esnasında takınılacak tavır, hem de Meclis Başkanlığı konusunu gündemimizde tuttuk ve istişarelerimizi yaptık. Bütün bu toplantılarda MKYK, Bakanlar Kurulu toplantısında her bir milletvekilimizin kanaatini tek tek aldık. Dün, bütün bu kanaatleri değerlendirdikten sonra bir çalışma yaptıktan sonra iki arkadaşımızın isminin öne çıktığını gördük. Sayın Nabi Avcı ve Sayın İsmet Yılmaz. Dün iftarda iki arkadaşımızla beraberdik, iftar sonrasında da iki arkadaşımızla ayrı ayrı görüştüm. Gururla ve bütün partimizin şu ana kadar gerçekleştirdiği o olgun siyasi tavır, iftiharla ifade ediyorum bütün bu süreç içinde hiçbir arkadaşımız kendi nefsini, kendi düşüncesini öne koymadı. Dün de her iki arkadaşımızla tek tek görüştüğümüzde diğer arkadaşımızın lehine feragat etmesinin daha uygun olacağını, çünkü diğer arkadaşının daha ehil olduğunu ifade ettiler. Bu, hareketimizin, siyasetimizin geleceği açısından memnuniyet ve özgüven oluşturdu" ifadelerini kullandı.

İSTİŞARE SÜRECİ

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Biz, Meclis Başkan adayını belirlerken bütün istişari süreçlerde hiçbir tartışma yaşamadan, birçok kıymetli arkadaşımızın da adı geçiyordu. En son bu iki isim üzerinde bu istişareler yoğunlaştığı için zikrediyorum, 350'ye yakın arkadaş fikir beyan etmiş oldu. Yoğun istişareler içinde hiçbir sınırlama olmaksızın görüşlerini ifade edenler. Daha sonra dün gece yarısı itibarıyla bir arkadaşımızın ismi ön plana çıktı. Ben de o arkadaşımızla ilgili kanaati de bugün MYK'ya aktardım. Her iki arkadaşımız da üstün vasıflara sahip arkadaşlar, diğer birçok ismi geçen ve milletvekillerimizden destek alan arkadaşlarımız da üstün vasıflara sahipti. MYK'da yaptığımız istiare neticesinde TBMM Başkan adaylığı için AK Parti olarak Sayın Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'ı önermeyi kararlaştırdık. Kendisi, ülkemiz, TBMM çalışmalarına katılan bütün milletvekilleri için hayırlı olmasını diliyorum. Temaslar yapılacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesine müteakip koalisyon çalışmaları ilgili olarak da faaliyetleri sürdüreceğiz."

"PARTİMİZİN ADAYI İSMET YILMAZ'DIR"

Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'güven sorunu var ama rövanşizimle hareket edilmez' ifadeleri olmuştu, neler söyleyeceksiniz? Koalisyon için Deniz Baykal'ın aday gösterilmesi ilk işaret olarak vurgulanıyor. Siz nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna Davutoğlu, "Sayın Baykal çok tecrübeli bir siyasetçidir. Geçici Meclis Başkanımız olarak da hepimizin kendisine saygıyla yaklaşmamız izah eder. Sayın Baykal CHP'nin adayıdır, partimizin adayı İsmet Yılmaz'dır. Koalisyon görüşmeleri başlamadan sanki Meclis Başkanlığı konusu koalisyon görüşmelerindeki pazarlıkların parçası gibi telakki edilmesini kesinlikle doğru bulmam. AK Parti disiplinle hareket eden bir partidir. Sayın Baykal'la, kendisiyle bugün görüşeceğim. Meclis Başkanlığı konusu koalisyon görüşmelerinin parçası değil. Koalisyon görüşmeleri Meclis Başkanlığı Divanı oluşturulduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın beni görevlendirmesiyle başlayacaktır. Şu ana kadar yapılan resmi hiçbir temas olmamıştır. Karşılıklı fikirler beyan edilmemiştir. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün basına yansıyan ifadelerini son derece olumlu bulduğumu da ifade ediyorum. Her türlü görüşe açık olduğunu, rövanşizme itibar etmeyeceğini vurgulaması önemlidir" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını olumlu olarak niteleyen Davutoğlu, "Yine ümit ederim ki Sayın Bahçeli de MHP'de benzer yaklaşımla, HDP içinde de değerlendirmeler benzer bir yaklaşımla ele alınır ve Türkiye'de olumlu bir atmosfer söz konusu olur. Şu anda ülkenin uzlaşı içinde yönetecek bir hükümet yapısına ihtiyaç var" dedi.

"Kim bizimle görüşmek isterse kapımız açıktır" diyen Davutoğlu, "Hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Milli iradeyle seçilmiş herkes bu anlamda milli iradenin temsilcidir. Benimle görüşmek isteyen, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan olarak da herkesle görüşürüm. Diğer adaylar da görüşmek istediğinde kapımız açıktır" ifadelerini kullandı.

3 DÖNEM KURALI

Davutoğlu, 3 dönem kuralına ilişkin soruya, "3 dönem kuralı kuruluşundan beri uygulanan kuraldır ama bu kural kapsamına girmiş arkadaşlarımızın siyasi aşkını, dava ahlakını hiç etkilemediğini de son seçimler gösterdi. Bizde hiçbir şey mevki makam meselesi değil. Hepimiz ortak bir gaye için çalışıyoruz. Şu anda koalisyon kurulması gündemde olduğu için bu tartışmalar gündemimizde yok ama eğer seçim tarihinde bir değişiklik olursa ilgili kurullarımızda bütün bu konular ele alınır" karşılığını verdi.

BAKANLIKLARIN SAYISININ ARTIRILACAĞI İDDİALARI

Koalisyona bağlı olarak bakanlık sayılarının artırılacağı iddialarına ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Bakanlıklar konusu, seçim neticeleri böyle olmamış ve koalisyon ihtiyacı olmamış olsaydı da bizim 13 yıllık tecrübeye dayalı olarak bakanlıkların yeniden yapılandırılması konusunda bazı ön görüşmelerimiz var. Bakanlıkların icap ederse yeniden yapılandırılması konusunu arkadaşlarımızla Bakanlar Kurulu'nda değerlendirmiştik. İhtiyaç hasıl olursa bu düşünülür ama bu kesinlikle koalisyon kaygılarının bir parçası değildir. Koalisyon nedeniyle bakanlık sayısında bir artış düşünülmez. İhtiyaç hasılı konular varsa da bunları değerlendiririz ve bakanlıkların yeniden yapılandırılması konusunda istişare yapma söz konusu olduğunda da ele alırız" dedi.

NABİ AVCI YAKLAŞIMI

Bir gazetecinin, "Sayın Nabi Avcı'nın sizle yaptığı görüşmede affını istemesi gibi bir şey söz konusu oldu mu?" sorusuna Davutoğlu, "Hayır. Her iki arkadaşımız da diğer arkadaşımızın daha faydalı olacağı kanaatini yürekten söylediler. Bu da beni duygulandıran, aynı yolda yürüdüğüm yolda olmaktan da şükrettiğim akşam oldu dün akşam. Eğer AK Parti birçok badireyi atlamışsa bu sahip olduğumuz siyasi ahlak gereğidir. Bir araya geldiğimizde bütün vasıflara sahip arkadaşlar. Bir iki şey hususunda Nabi Bey'in İsmet Bey'le ilgili söylediği kanaatler ağır bastı. İsmet Bey de aynı güçte ifadeler kullandı. Tamamıyla teknik bir prosedür olarak bazı konulardaki hususiyetler öne çıktı. O kanaat hasıl oldu. MYK'da farklı bir değerlendirme olmuş olsaydı tekrar konuyu ele alırdık. Tam bir mutabakatla. MYK'da tam bir mutabakatla, en ufak bir tartışma yaşanmadı. Yaşansaydı da siyasi nezaket içinde olurdu. AK Parti'nin 258 milletvekiliyle Sayın İsmet Yılmaz'ın arkasında olacağını göstereceğine eminim. Biz, İsmet Yılmaz'ın güçlü şahsiyeti sebebiyle ilk turlarda netice alacağımız düşüncesini taşıyorum, çünkü diğer parti gruplarında da adayımızla ilgili olumlu bir kanaat olduğu intibasını edindim" şeklinde cevap verdi.

 

 
Oltu Polis Merkezi su altında kaldı
 
MEB’den "TEOG" açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya ...
Görmez ’den provokasyon uyarısı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hollanda’da İslam karşıtı ...
‘En büyük sığınağımız millet’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dışarıdaki ve içerideki ...
 
‘Anadolu bir medeniyet kitabıdır’
“Anadolu sadece bir toprak parçasının isimi değildir” diyen Cumhurbaşkanı ...
Yılmaz’dan koalisyon değerlendirmesi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şu anda koalisyon görüşmelerinin başlamadığına ...
‘Ben yarınlarımızdan ümitliyim’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımızı üzerine ...
 
Koskoca cumhurbaşkanı evimize mi gelecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın evlerine geleceği haberlerine ...
Başbakan Ahmet Davutoğlu yemin etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM’nin 25. döneminde AK Partili milletvekillerinin ...
TBMM 25’inci döneminde
CHP Milletvekili ve TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, "Geçmişte yaşanan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva