ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
31 Temmuz 2015 Cuma - 07:34

Dava adamlarına tatil yoktur

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda "Dava adamlarına tatil yoktur. Dava adamlarına bayram, halkla buluşmaktır" dedi.

Dava adamlarına tatil yoktur

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda "Dava adamlarına tatil yoktur. Dava adamlarına bayram, halkla buluşmaktır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. "Bu yolda hangi mesafeleri aldık?" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:"TBMM Başkanlığı seçimleriyle ilgili yapılan bütün spekülasyonlar, gündeme getirilen birtakım etik dışı senaryolara karşı biz, 258 dava arkadaşımıza güvenerek kendi adayımızı gösterdik. 1 Temmuz'da da TBMM Başkanlığına yine AK Parti kadrolarından bir arkadaşımız geldi. 8 Haziran sabahı sevinç naraları atanlar, AK Parti kadrolarından bir TBMM Başkanı seçileceğini hesap edemiyordu. Ama ülkede teamül var, matematik var. Siyasetin sosyolojisi, psikolojisi var. Bir tarafta 258'lik bir dava adamları topluluğu varken, karşı taraftaki blokun bir araya gelip başka bir adayı seçmesi, hem siyasetin doğasına hem matematiğin doğasına ama en önemlisi de ahlakın ve erdemin doğasına aykırı olurdu."

Kimseyle kavga etmeden, tartışmadan ve kutuplaşma havası içerisine girmeden adım adım sabırla bu yolun taşlarını döşediklerini dile getiren Davutoğlu, "Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakanı ilk üç devlet zirvesi yine AK Parti kadrolarının elindedir" dedi.

Bunu söylerken, ''diğer partilerin bu konuda herhangi bir hakkı yok'' demek istemediğini kaydeden Davutoğlu, 258 milletvekiliyle TBMM'nin en büyük partisi AK Parti'nin, Türk siyasetinin merkezindeki ve önündeki öncü parti olduğunu ve öncü parti olmaya da devam edeceğini söyledi.

"AK PARTİ OLMADAN SİYASET DİZAYN EDİLEMEZ"

Siyasi manipülasyon veya siyaset mühendisliği yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "Herkes bir hesap veya bir siyasi beklenti içinde olabilir. Bir rüya görebilir, bir hedef gözetebilir. Bunda hiçbir yanlışlık yok. Ama AK Parti'siz bir Türkiye dizayn etmeye çalışanlar oldu. AK Parti'nin etkili olmadığı, AK Parti'nin neredeyse suçlu sandalyesine oturtulduğu bir Türkiye dizayn etmek isteyenler oldu. Cumhurbaşkanımızın ve Cumhurbaşkanlığı makamının izole edildiği, dışlandığı bir Türkiye inşa etmek isteyenler oldu. 8 Haziran sabahı bu hayale kapılanlar oldu. Ama aradan yaklaşık bir buçuk ay geçtikten sonra herhalde herkes bugün görmektedir ki AK Parti olmadan Türkiye'de siyaset dizayn edilemez. AK Parti olmadan Türkiye'de siyasetin doğası şekillenemez" diye konuştu.

Davutoğlu, kutuplaşma siyasetine ve dışlama siyasetine karşı, uzlaştırma ve birleştirme siyasetine devam edeceklerinin altını çizerek, milletin bunu istediğini ve siyasi partilere 'bir araya gelin konuşun' dediğini aktardı.

 "CUMHURBAŞKANLIĞI DIŞLANARAK SİYASET YAPILAMAZ"

"Cumhurbaşkanlığı makamı dışlanarak, izole edilerek Türkiye'de meşruiyet çizgisi içinde siyaset yapılamaz" diyen Davutoğlu, meşruiyetin, her makamın bulunduğu yerin hakkını vermekten geçeceğini söyledi.

"Anayasal düzen içinde Cumhurbaşkanlığı makamının yönlendirici rolü, öncülüğü olmaksızın herhangi bir hükümet kurmak, hatta hükümet kurma görevini almak dahi mümkün değildir" ifadesini kullanan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Artık herkesin bu realiteyi görme vakti gelmiştir. Birileri Erdoğan karşıtlığı, Davutoğlu karşıtlığı, AK Parti karşıtlığı üzerinden siyasette algı operasyonları yapabilir ama siyaseti düzenleyemez. Siyaseti düzenleme gücü milletten alınan yetkiyle yapılır. Bu yetkiyi de biz aldık. Ama o yetki aynı zamanda şunu söyledi; 'yeni hükümeti kurarken bütün partiler bir araya gelsinler, ne olacaksa bir uzlaşı kültürü içinde çıksın'. Hem kendi gücümüzün farkındayız hem de bugünkü siyasi tablonun farkındayız."

Davutoğlu, "Kendi gücümüzün farkında olup bugünkü siyasi tablonun farkında olmazsak, bir müddet sonra kendi içimizde çelişkiye düşeriz. Ama birilerinin çizdiği siyasi tabloyu veri kabul edip kendi gücümüzü unutursak öz güvenimizi kaybederiz" dedi.

AK Parti kadrolarının en önemli güç kaynağının "öz güveni" olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Her şey olur, her zorlukla karşılaşırız ama öz güvenimizi asla kaybetmeyiz" dedi.

"DAVA ADAMLARINA TATİL YOKTUR"

Davutoğlu, Ramazan Bayramı'nda, AK Parti'nin 81 il başkanını tek tek arayarak bayramlaştığını belirterek, bu aramada aynı zamanda rapor aldığını ve iller bazında bir muhasebe yaptıklarını anlattı.

Bir il başkanı hariç, bütün il başkanlarının alanda, vatandaşlarla beraber olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Dava adamlarına tatil yoktur. Dava adamlarına bayram, halkla buluşmaktır. Dava adamlarının uykusu rüyasında dahi davasını görmekle yaşanır. Dava adamlarının yürüyüşü her adımda ibadet gibi tecelli eder. Ama yürüyüş sadece hakka yürüyüştür. Hem davanın içinde yürürüz hem de sonunda son nefeste hakka yürüyüşün hakkını vermeye çalışırız. Allah bizi bu yürüyüşü hakkıyla yerine getirenlerden eylesin" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 9 Temmuz'da hükümeti kurma görevinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine verildiğini hatırlatarak, "O günden bugüne bu görevin ağır sorumluluğunu yüreğimde hissederek, uzun zamandır böylesi bir görev, özellikle AK Parti dönemlerinde yaşanmamış olması hasebiyle yeniden eski koalisyon müzakerelerinin olumsuz hatıralarını zihinlerden silmek üzere kendimize bir yol haritası belirledik" dedi.

Hiç kimseyi dışlamadıklarını dile getiren Davutoğlu, "AK Parti ile asla olmaz" diyenleri dahi sürecin içine katmaya çalıştıklarını söyledi.

Davutoğlu, Srebrenitsa katliamının 20. yıl dönümü nedeniyle 10-11 Temmuz'da bulunduğu Saraybosna'da yaşadığı bir anıyı da il başkanlarıyla paylaştı. Davutoğlu, 80 yaşında bir Boşnak teyzenin kendisine "Ahmet Bey" diye seslendiğini ve yanına gittiğinde Boşnakça "Allah Türkiye'yi izzetli kılsın. Tekrar Avrupa'ya, dünyaya egemen kılsın" diye dua etmeye başladığını anlattı.  Davutoğlu, bu duaların sadece Saraybosna'da değil, Somali'de, Arakan'da, Filistin'de, Suriye'de edilen dualar olduğunu belirterek, "Birileri Türkiye'nin kaderiyle oynamak için bütün bu duaları boş çıkarmak için çaba sarf ediyor olabilir. Sizlerin görevi, bu duaların hakkını vermek, bu duaların gereğini yapmaktır" dedi.

 

 
Bilardonun Ustaları Erzurum’da buluşuyor
 
Özkan Serbest Turgutluspor’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘O dağları yerle bir ederiz’
Başbakan Davutoğlu, "O saldırı hepimizeyken siz saldırı yapanlara karşı ...
Şehitlerimizin hesabını verecekler
Başbakan Davutoğlu, "İki polisimiz Ceylanpınar'da gece uyurken şehit ...
‘Dimdik ayaktayız..!’
Şehit eşi Kulaksız, “Arslan gibi binlerce, 100 binlerce, milyonlarca insan ...
 
‘Türkiye’yi hedef alanları hedef alıyoruz’
Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nden katıldığı A Haber ve ATV'nin ortak ...
‘Milletimin endişesi olmasın’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '“Milletimizin sabrını zorlayan bu hainlere hak ...
Şehit babasına el sallayarak veda etti
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan ...
 
Görmez İslam’ı tehdit eden altı büyük illeti açıkladı
Görmez, “Yeryüzünde zulmü ve fesadı ortadan kaldırmanın adı olan cihad, ...
Tehdit eden mukabelesini görür
Davutoğlu, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletimize tehdit ...
‘Sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağız’
Cumhurbaşkanı, ‘Burada hedefler bellidir. DEAŞ başta olmak üzere gerek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva