ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
17 Ekim 2012 Çarşamba - 17:07

‘Daha İyi Bir Erzurum’

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Erzurum Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere halk büyük ilgi gösterdi.

‘Daha İyi Bir Erzurum’

ERZURUM (İHA) - Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, İklim Değişiklikleri ve Enerji Tasarrufu konusunda bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Erzurum’u ziyaret etti.
Mayıs ayında Konya’da başlayan, Bursa’da devam eden “Daha İyi Bir Dünya” seminerlerinin 3. durağı Erzurum oldu. İklim değişikliği ile mücadelede enerji verimliliği ve ısı yalıtımının öneminin anlatıldığı seminerlerde özellikle şehrin ve Türkiye’nin mevcut durumu da masaya yatırıldı.
Küresel iklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor. Petrol, doğalgaz ve kömür gibi fosil
yakıtların kullanımından açığa çıkan sera gazlarının atmosferde birikmesi iklim ise değişikliğine neden oluyor. Küresel ölçekte ortalama sıcaklık geçtiğimiz yüzyıl içinde 0,7 derece kadar arttı. 2 derece'lik artışın ise gezegenimizi geri dönüşü olmayan felaketlere sürükleyeceği öngörülüyor. Türkiye ise, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden en fazla zarar görecek ülkeler arasında yer alıyor. İklim değişikliği Türkiye'yi kuraklık, tarımda ve turizmde gelir kaybı, orman yangınlarında artış, biyolojik çeşitliliğin kaybı olarak etkileyecek.
Tüm bu tehlikelere karşı geç olmadan harekete geçmek adına, Filli Boya Yalıtım Grubu -Capatect markası ve WWF Türkiye, “DAHA İYİ BİR DÜNYA” projesini başlattı. Proje Türkiye’yi adım adım gezerek, iklim değişikliği ve enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak, Karbon Ayak İzi’mizi azaltmak için ısı yalıtımı başta olmak üzere alabileceğimiz önlemler hakkında kamuoyunu bilgilendiriyor.
“DAHA İYİ BİR ERZURUM”
Proje kapsamında 3. durak olarak seçilen ilde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Erzurum Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere halk büyük ilgi gösterdi.
WWF Türkiye ve Erzurum Büyükşehir Belediye’sinden yetkililerin açılış konuşmasıyla başlan seminerde, Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Erzurum Sanayi ve Ticaret Odası “Binalarda Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımının Erzurum Ekonomisi Üzerine Etkileri” başlıklı sunumunu yaptı. WWF-Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Mustafa Özgür Berke “Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliği” hakkında bilgi verirken, Filli Boya Yalıtım yöneticileri “Binalarda Enerji Verimliliği ve İyi Uygulama Örnekleri” hakkında halkı bilgilendirdi.
WWF-Türkiye Hukuk İşleri Müdürü Engin Şenol, yaptığı açılış konuşmasında günümüzde sera gazı emisyonlarının atmosferdeki seviyesinin doğanın kabul edebileceğinin bin katı daha hızlı arttığını vurguladı. Ayrıca bireysel olarak atacağımız adımların iklim değişikliğiyle mücadeledeki önemini anlattı. Şenol, “küresel iklim değişikliği ile mücadelede, hükümetler ve iş dünyasının atması gereken stratejik adımların yanı sıra, bireylere de ciddi sorumluluklar düşüyor. Enerji ihtiyacını, dolayısıyla sera gazı emisyonlarını azaltmanın kısa vadede en ekonomik ve etkin yolu enerji verimliliğidir. Bu kapsamda Filli Boya ile yürüttüğümüz “Daha İyi Bir Dünya” projesi, küresel iklim değişikliğinin ekosistemler, toplumlar ve ekonomiler için yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekmeyi ve Karbon Ayak İzi’mizi azaltmanın önemi konusunda toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor” dedi.
Toplantıda küresel iklim değişikliğinin nedenleri ve enerji verimliliği konusunda konuşan WWF-Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Mustafa Özgür Berke, şu yorumda bulundu:
“Ülkemizde binalarda yüzde30, sanayide yüzde20, ulaşımda yüzde15 oranında enerji tasarruf potansiyeli bulunuyor. Binalarda tüketilen enerjinin en büyük payı ise ısıtmadan kaynaklanıyor. Konutlarda toplam enerjinin yüzde70’i ısıtma ve soğutma için tüketiliyor. Bu yüzden ‘yalıtım’ enerji tasarrufu için en önemli araçlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Filli Boya Yalıtım Grubu Teknik Pazarlama Yöneticisi Güneş İnan ise yaptığı sunum ile ısı yalıtımı ile sağlanabilecek enerji tasarrufunun önemine rakamlarla dikkat çekti. Ülkemizdeki binaların sadece yüzde10’unun yalıtımlı olduğunu söyleyen İnan, Türkiye’deki tüm binaların ısı yalıtımlı hale getirilmesiyle yılda 15 Milyar TL’ye eşdeğer enerji tasarrufu sağlamanın mümkün olduğunu belirtti. “Erzurum, iklimi itibarı ile oldukça soğuk, uzun ve sert kışlara sahip. Isı yalıtımı ile Erzurum’da ortalama bir apartman dairesinin yıllık 3100 m3 olan doğalgaz sarfiyatını yüzde52 oranında azalmak mümkün. Daire başı yılda elde edilen tasarruf 1490 TL değerinde 1550 m³ doğalgaza eşdeğerdir. Küresel iklim değişikliğinin en öncelikli sebebi doğalgaz, kömür, petrol gibi fosil yakıtların yanması sonucu atmosfere salınan sera gazları olduğu için, ısı yalıtımı ile elde edilen yakıt tasarrufu ile çok önemli miktarlarda sera gazı atmosfere salınmamış oluyor. Erzurum’da ortalama bir apartman dairesinin ısı yalıtımı ile yılda 3.41 ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı atmosfere salınmamış oluyor. Bu, daire başı 616 adet 30 yaşında karaçam ağacının bir yılda soğurduğu karbondioksite eşdeğerdir. Isı yalıtımı yaptırmak ile hem bu sayıda ağaç içeren bir ormanlık alanın atmosfere sağladığı katkıya eşdeğer bir katkı sağlamış oluyor, hem de aile bütçemize ve ülkemizin cari açık ile mücadelesine katkı sağlamış oluyoruz.” dedi.
“Daha İyi Bir Dünya” projesi üstlendiği misyonu yerine getirmek, halkı bilinçlendirmek için seminerlerine devam edeceği bildirildi.
 

 
Çocuk oyun alanları artırılacak
 
‘Mutluluk İçin Yürüyün’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet’ten irşad hizmeti
Kutsal topraklarda irşat ve eğitim faaliyetlerinde aktif olarak görev ...
Diyanet’ten Arafat açılımı
Diyanet İşleri Başkanlığı, Arafat vakfesi sonrasında meydana gelen çevre ...
GHSİM standı ilgi gördü
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Üniversitesi ...
 
Görmez’den önemli açıklamalar..
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kanal 7 ekranlarından ...
BTK Demiryolunda müjdeli haber
Tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandırması beklenen Bakü-Tiflis- Kars demiryolunu ...
35 bin hacı adayı kutsal topraklarda
Hacı adaylarının kutsal beldeye yolculukları devam ediyor.
 
Diyanet’ten Azerbaycan açılımı
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Azerbaycan ve Türkiye her zaman iki ayrı ...
Görmez: Alevilik islam’ın yoludur
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ziyarette, “Alevilik İslam'ın ...
‘Dönüşüme Evet, Kültür Kaybolmasına Hayır’
Dönüşüm seferberliği aynı anda 35 ilde başlayarak ilk etapta 6 bin 500 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva