ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
2 Ekim 2012 Salı - 20:01

‘Daha İyi Bir Dünya’ için buluştular

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF-Türkiye ve işbirliğiyle yürütülen, iklim değişikliği ve enerji verimliliği konusunda ülkemizde farkındalık oluşturmayı ve Karbon Ayak İzi’ni azaltmak için ısı yalıtımı başta olmak üzere alabileceğimiz önlemler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlayan “Daha İyi Bir Dünya” projesinin üçüncü durağı Erzurum oldu.

‘Daha İyi Bir Dünya’ için buluştular

EMRAH AKKAYA
ERZURUM (İHA) - Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF-Türkiye ve işbirliğiyle yürütülen, iklim değişikliği ve enerji verimliliği konusunda ülkemizde farkındalık oluşturmayı ve Karbon Ayak İzi’ni azaltmak için ısı yalıtımı başta olmak üzere alabileceğimiz önlemler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlayan “Daha İyi Bir Dünya” projesinin üçüncü durağı Erzurum oldu.
“Daha İyi Bir Dünya” projesi kapsamında, bugün kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Durak Bulut, Palandöken Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin’in yanı sıra Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akal, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Bingöl, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bayram Şahin, Betek Yalıtım Grubu Güneş İnan ve WWF-Türkiye Hukuk İşleri Müdürü Engin Şenol katıldı.
ŞENOL’UN SUNUMU
“Binalarda Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı” konulu seminerin açılış bölümünde konuşan WWF-Türkiye Hukuk İşleri Müdürü Engin Şenol, “Bizim Erzurum’da çok güzel misafir ediyorlar. Büyükşehir Belediyesine ve Palandöken Belediyesine bize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu projenin en büyük amacı doğayı korumaktır. Daha az enerji ile hem doğayı koruyalım hem de dışa olan enerji bağımlılığımızı azaltalım.” dedi.
BİNGÖL’ÜN DEĞERLENDİRMESİ
İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Ferhat Bingöl ise “Erzurum gibi bir yerde son birkaç yılda yalıtıma karşı bilinçlendik ve uygulamaya ağırlık verdik. Yalıtım ilk çağlardan beri insanların içinde olan bir fiziksel dürtüdür. Bu seminer sayesinde çoğumuz yalıtımın önemini daha da iyi anlayacağız.” şeklinde konuştu.
Makine Mühendisleri Odası Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Bayram Şahin de konuşmasında “Erzurum ve yalıtım kelimeleri birbirine çok yakın kelimeler. Yalıtımı olmayan binalarımızda önlemler alıp enerji tasarrufunu sağlamalıyız. Eğer iyi bir şekilde enerji tasarrufu yaparsak çok büyük miktarlarda kar elde ederiz.” ifadelerini kullandı.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal da “Enerjiyi daha az kullanarak işlerimizi yapalım. Dışa para akışını önleyelim. Yalıtım evlerdeki yaşam standartları da yükseltir. Az enerji kullanarak çevremizde sahip çıkabiliriz.” diye konuştu.
BULUÇ’TAN YALITIM VURGUSU
Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç ise “Büyükşehir Belediyesine ve Palandöken Belediyesine böyle bir projeye destek verdiği için teşekkür ediyorum. Yalıtımın 2 boyutu vardır. Bunlardan birincisi ekonomik boyutudur. Yani enerjiyi az kullanarak cebimize para kalmasını sağlayabiliriz. İkinci boyutu ise çevredir. Az enerji kullanırsak çevremize daha az zarar veririz. Ama biz diğer dünya ülkelerine göre 4 kat daha fazla enerji kullanıyoruz. Az enerji kullanarak hem kendimize hem çevremize hem de devletimize sahip çıkalım” dedi.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ
Seminerde, iklim değişikliği ile mücadelede enerji verimliliğinin önemi, enerji verimliliği konusunda Türkiye’de mevcut durum, alınması gereken önlemler ve Erzurum ilinde binalarda enerji verimliliğinin sağlanmasında ısı yalıtımının önemi konuları Erzurumlularla paylaşıldı.
Isı yalıtımının tüm dünyada kabul gören en önemli enerji tasarrufu yöntemlerinden biri olduğunun vurgulandığı seminerde, Türkiye’deki tüm binaların ısı yalıtımlı olması halinde 1 yılda 6 adet kömür santralinin çıkardığı sera gazı emisyonunun bertaraf edilebileceği belirtildi.
WWF-Türkiye ve Filli Boya Yalıtım işbirliğinde, iklim değişikliğiyle mücadele ve enerji verimliliği konularında farkındalık yaratmak ve Karbon Ayak İzi’ni azaltmak için ısı yalıtımı başta olmak üzere alabileceğimiz önlemler hakkında kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yola çıkan “Daha İyi Bir Dünya” projesinin üçüncü durağı Konya ve Bursa’nın ardından Erzurum oldu.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile işbirliğinde 2 Ekim 2012 tarihinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen seminer, kamu kurum ve kuruluşları ve meslek odaları başta olmak üzere halkın yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.
Seminerde, WWF-Türkiye, Filli Boya Yalıtım Grubu, Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Makine Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi yetkilileri tarafından, iklim değişikliği ile mücadelede enerji verimliliği ve ısı yalıtımının önemi, enerji verimliliği konusunda Türkiye’deki mevcut durum, yasal düzenlemeler ve Erzurum ili özelinde atılması gereken adımlar ve alınması gereken önlemler tartışıldı.

 
Ekmek parası için canını verdi
 
Battaniye ile maç izlediler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çaykur’dan kaçak çay uyarısı
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, tüketicileri uyararak çok kötü ve ...
‘Daha İyi Bir Erzurum’
Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, İklim Değişiklikleri ve Enerji ...
‘Segirt gardaş segirt’
3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Erzurum’da ‘Segirt Gardaş Segirt’ sloganıyla yürütülecek.
 
GHSİM’de engelli seferberliği
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, şehirde ulaşmadıkları ...
Karaçoban'da elektrik can aldı
Erzurum’un Karaçoban İlçesi'nde elektrik akımına kapılan 25 yaşındaki ...
İspir’de deprem
İspir ilçesine bağlı merkez üssü Numanpaşa Köyü olan hafif şiddetli deprem meydana geldi.
 
Göçüğün nedeni bulundu
Erzurum’da dün gece meydana gelen ve 1 işçinin hayatını kaybettiği 3 işçinin ...
İki kardeş sır oldu
Erzurum’un Aziziye ilçesinde 15 gün önce sabah saat 06. 30 sıralarında ...
Şüpheli paket imha maliyeti açıklandı
Türkiye genelinde artan terör olayları üzerine şüpheli paket ihbarlarında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva