ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
1 Şubat 2016 Pazartesi - 13:18

Dadaşlar hayırda yarışıyor

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından şehit ailelerine ev alınması için kampanya başlatıldı.

Dadaşlar hayırda yarışıyor

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından şehit ailelerine ev alınması için kampanya başlatıldı. İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman, yetkili makamlarla görüşerek şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak adına üç şehit yakınına ev alıyoruz diye çıkılan yola hemşerilerimizin ilgisi yoğun oldu. Program moderatörlüğünü Erzurum Medya Sanat Derneği Başkanı Adavapuru Şakir yaparken İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı ve organizasyonun fikir babası Ahmet Ağırman ve sanatçımız İbrahim Erkal yapılan bağış kampanyasında toplanan yardımın baş mimarları oldular. Federasyona üye dernek başkanları da gelen telefon bağlantılarını cevaplayarak canlı yayına bağlayarak katkıda bulundular.

AĞIRMAN’IN AÇIKLAMASI

Federasyon Başkanı Ahmet Ağırman duygularını şöyle ifade etti.“Biz buralarda rahat toplana biliyorsak, sıcak yatağımızda rahat uyuyabiliyorsak çocuğumuz okuluna rahat gidip gelebiliyorsa bütün bunları borçlu olduğumuz birileri var. Bunlarda bizim için vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz ve canını siper eden güvenlik güçlerimiz ve gazilerimizdir. hiç kimse kendini kenara çekemez bu ülkede yaşayan herkes borçludur. Devletimiz elinden geleni yapsa da bizler vatandaş olarak onların çoluğuna çocuğuna sahip çıkmak mecburiyetimiz var. Biz Erzurumlular olarak şehidimizin emanetine sahip çıkamıyorsak hiç kimse kendisine Dadaş yaftasını yakıştırmasın. Biz Erzurum olarak en fazla şehit veren illerin başında geliyoruz. Dadaş orada bu vatan için canını nasıl veriyorsa bizde burada onun emanetine sahip çıkmak için hiç değilse malından biraz vermek zorundadır. Üç şehidimizin yakını için üç ev sözümüz var. Bu kampanyadan toplayamasak bile İstanbul'da bir evim var satar gider Erzurum'da üç ev alırım. Bizler için vatan için can veren şehidime değil evim servetim feda olsun. Sizlerden bu kampanyaya sahip çıkmanızı istiyorum. Türkiye'de ilk defa bir sivil toplum kuruluşu böyle bir kampanyaya imza atıyor buda İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonudur bununla da ayrıca gurur duyalım. Erzurum her zaman olduğu gibi bu kampanyayla da öncülük etmiş Türkiye'de örnek olmuştur. Kampanyamız için ekranını bizlere sınırsız açarak canlı yayın hakkı tanıyan Kardelen TV yönetim kurulu başkanı Ahmet Karakaya ve ekibine, Kampanyamızın yayın öncesi tanıtımını üstlenen EMSD Erzurum Medya Sanat Derneği ve sosyal medyada tanıtım için emek veren herkese, Kapılarını sonuna kadar bize açan Maltepe Erzurumlular Vakfına, Federasyonumuza üye olan ve yoğun bir çalışma temposu içerisine giren dernek başkanlarımıza ve kampanyamıza destek veren her kese yürekten teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını noktaladı.

''İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu'' öyle bir projeye imza attı ki,etkisi sadece İstanbul da,ya da Ülkemiz de değil,bütün Dünyada hissedildi.

ÖRDEN PROJE

Dünyanın dört bir yanından gerek hemşerilerimizin,gerekse hayırsever vatandaşlarımızın büyük bir desteğine ve teveccühüne dönüşen,şehit yakınları için ev alma kapsamında yürütülen kampanyanın Kardelen Tv de ki tanıtım programı, sadece Kardelen Tv nin değil Ulusal kanallarda bile eşine ender rastlanacak bir teveccühün.bir izlenme oranının rekoruna ulaştı...

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun hazırladığı bu proje,hem bir Sivil Toplum Kuruluşunun,kamuoyunda güven ve itimat kazandığı takdirde ne gibi büyük projeler üstlenebileceğini ve başarabileceğini göstermesi açısından bir tecrübe teşkil ettiği gibi diğer İl Dernekler Federasyonları ve bu yönlü Sivil Toplum Kuruluşları içinde önemli bir örnek ve yol açıcı oldu.

Yurtdışından ve Ülke genelinden canlı yayına bağlanarak bağışta bulunan hemşerilerin katılımı ile oldukça ciddi bir maddi katkı sağlandı.

KUMBARASINDAKİ PARAYI BAĞIŞLADI

Ülkenin dört bir yanından ve Avrupa'dan insanların yoğun ilgi gösterdiği kampanyada Kumbarasında biriktirdiği 24 lirasını bağışlayan 11 yaşındaki Furkan, Kesik olan suyu için biriktirdiği fatura parasını bağışlamak isteyen 82 yaşındaki teyze ve nişanlısı asker olan bir genç kızın nişan yüzüğünü bozdurarak kampanyaya katılması duygulu anlar yaşattı.

Kampanyaya telefonla Katılan İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı beş şehit çocuğunu eğitim süreci boyunca tüm tahsil ve eğitim masraflarını üstleneceklerini söyledi.

Önderliğini İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ağırman’ın yaptığı “ El ver, ev alalım” kampanyasının iki ay gibi bir süreyle devam edeceği belirtildi.

 
Yakutiye’de durmak yok
 
Uzundere EMİTT'te ilgi odağı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ASP Gazileri ağırladı
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube ...
483 terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda 9 terörist etkisiz ...
Karayollarından kar seferberliği
Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi nedeniyle kapanan yollar, karayolları ...
 
Siyasette Oltu Gündemi
AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı parti binasında düzenlediği Divan Toplantısında ...
ETSO Vakıf Üniversitesi’nde geri sayım
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı tarafından ...
Erzurum’da yaşam dondu
Erzurum’da şadırvanlar buz tutarken, Sibirya’yı aratmayan görüntüler ortaya çıktı.
 
Adana
Adana
KUDAKA Bölgesi nüfusu düştü
M.AKDAĞ-Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden oluşan KUDAKA İstatistik ...
Sekmen: ‘EMİTT 2016’ya iddialı hazırlandık’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul’da düzenlenen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva