ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
29 Temmuz 2016 Cuma - 05:18

Dadaşlar destan yazdı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Paşa ve Emir Subayı’na Türkiye’nin şükran ve minnet duyduğunu ifade etti.

Dadaşlar destan yazdı

Erzurum’daki demokrasi nöbetleri vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. Yakutiye Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin 13. gününde ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez, kahramanlık şiirlerini Erzurumlularla birlikte seslendirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, halka hitaben yaptığı konuşmada, darbe girişiminde milletimizin dik duruşunun takdire şayan olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, “Şayet 15 Temmuz akşamı satılmış hain ajanların kalkıştığı darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün hiçbirimiz burada yoktuk. Milletin başına çörekleneceklerdi, bir daha gitmemek üzere katliamlar, baskılar, şantajlar, yağmalar yapacaklardı. Allah’a hamd-ü senalar olsun ki, sizlerin, 81 vilayetimizdeki aziz milletimizin feraseti ve cesareti, hiç düşünemedikleri ferasetiniz ve cesaretiniz, o satılmış hain uşaklara bu fırsatı vermedi” dedi. Demokrasi şehitlerinin yüreğindeki vatan ve iman sevgisine vurgu yapan Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Bu ne imandır ki, insanımız göğsünü kurşunlara siper etti. Bu ne imandır ki, yiğit, cesur insanlarımız tankların paletlerinin önüne yattı. ‘Eziliriz ama bu vatanı ezdirmeyiz’ dediler. Yine ne mutlu ki, bu azizi milletin içerisinden çıkmış, milli iradeyle işbaşına gelmiş bu aziz milletin öz ve öz evladı Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız büyük bir cesaretle, ‘Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin ve meydanlarda bunlara gereken cevabı verin. Meydanlara dökülün’ dedi. Oysaki satılmış hain ajanlar sanıyorlardı ki, birileri gibi kaçar, başka ülkelere sığınır. Yıllardır hep bu duyguyu işlemeye gayret ettiler. O hain satılmış uşaklar bilemediler ki, bu aziz milletin cesur vatan evladı imanla yoğrulmuş, vatan, millet, bayrak aşkıyla yoğrulmuş, Anadolu’nun bağrından çıkmış, azmi var, gayreti var, cesareti var… Milletini yalnız bırakmadı, milletinin önüne düştü ve dedi ki, ‘Benim canımı Allah verdi ve yine ancak Allah alır.’ Aynen, aziz milletimiz gibi, aynen 80 milyon insanımız gibi, ‘Canımızı Allah verdi ancak Allah alır, Allah’ın almadığı canı ne FETÖ alabilir, ne de onun satılmış hain ajanları alabilir’ dedi. FETÖ bilmeliydi ki, bu aziz millet nice badireler atlattı, ama hiçbir zaman vatanını satmadı. Hiçbir zaman milletini başka milletlerin emrine vermedi. Başka milletlerin ve devletlerin menfaati peşine düşmedi.”

 

 “DARBE; HAÇLI ZİHNİYETLERİN HAİN PLANIDIR”

 Başkan Sekmen, Türkiye’ye yapılan darbelerin haçlı uşakları ve onun tellakları vatan hainleri tarafından desteklendiğini vurguladı. Sekmen, şöyle devam etti: “Dosta güven, düşmana korku veren bu istiklal şehrinde günlerdir darbeci cuntacıların yaptıklarını anlatıyor, ihtilalin ülkemize verdiği zararı tüm yönleriyle size ifade ediyoruz. Günlerdir bu demokrasi meydanlarında nöbet tutuyorsunuz. Ne mutlu sizlere ki, vatan nöbetinde buradasınız. 15 Temmuz’da yaşanan o karanlık gecede bu cennet vatan, düşmanın eline geçseydi hepimiz özgürlüğümüzden yoksun, hürriyetimizden yoksun olacaktık ve bir arada olamayacaktık. Bugün hiçbirimiz burada olamayacaktık. Bir kısmımız kurşuna dizilmiş olacaktı, bir kısmımız zindanlarda olacaktı. Hamd-ü senalar olsun ben de sizin temsilciniz olarak bu emri duyar duymaz, valimizle, emniyet müdürümüzle beraber toplandık ve gerekli talimatları herkes kurumuna verdi. Şehrimizde ve etrafımızdaki bölgede her hangi bir olaya sebebiyet verdirtmedik. Lider cesaretle devletine ve milletine sahip çıkar. Cesaretle, fedakârlıkla meydanlarda olur. Biz de aynen Cumhurbaşkanımız gibi meydanlarda olduk. Kararlarımızı aldık ve o gün bugündür gerekli takibi yapıyoruz.”

 DADAŞ KOMUTANLAR DESTAN YAZDI

 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Paşa ve Emir Subayı’na Türkiye’nin şükran ve minnet duyduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz’da aziz milletimiz; milli iradeye, demokrasiye ve Başkomutanına sahip çıktı. Millet, vatan toprağı için Hakk’a yürüdü. Onun için 250 civarı vatandaşımız Hakk’a yürüdü. Allah mekânlarını cennet etsin. 2 bine yakın vatandaşımız gazi oldu. ‘Ben canımı, kanımı feda edeyim yeter ki vatanıma, milletime, devletime, bayrağıma, ezanıma kimse dokunmasın’ diyerek şehit ve gazi oldular. Yine Erzurum toprağında yetişmiş bir cesur komutan, Özel Kuvvetler Komutanı Erzurumlu Zekai Aksakallı Paşamız baktı ki, hainler, satılmış uşaklar darbe girişiminde bulunuyor, Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir'i arıyor. 'Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et' diyor. Ömer Başçavuş da, 'Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin' diyor ve Özel Kuvvetleri ele geçirmek isteyen asker elbisesi giymiş satılmış cuntacı haini silahını çekerek anlının ortasından vuruyor. Daha sonra bu kahraman öz ve öz vatan evladı askerimizi şehit ediyorlar. Vatanı, milleti, devleti, bayrağı, ezanı için verilen görevi cesurca yerine getiren Erzurumlu Zekai Paşamız Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir şehidimize bu aziz milletin hakkı helal olsun, mekânı cennet-i ala olsun. Sen de hakkını helal et kahraman şehidim… Daha sonra Erzurumlu Zekai Aksakallı Paşamız gelerek Özel Kuvvetlerin başına geçiyor. Erzurum’dan böyle yiğitler, böyle kahramanlar çıkıyor.”

 “TÜRKİYE NE ZAMAN DÜZLÜĞE ÇIKSA BAŞIMIZA BİR BELAYI MUSALLAT EDİYORLAR”

 Başkan Mehmet Sekmen, “Türkiye ne zaman düzlüğe çıksa başımıza bir belayı musallat ediyorlar” dedi. “Türkiye ne zaman düzlüğe çıksa bir belayı başımıza musallat ediyorlar. İçimizdeki hainler yönetime el koymaya çalışarak, emperyalist güçlerle ittifak yapıyor. Ne zaman ülkenin kaynakları Türkiye için harcansa, ne zaman kendi silahımızı kendimiz üretsek işte o an karanlık eller okyanus ötesinden milli iradeye ket vurmaya teşebbüs ediyor.

 Ne zaman ata mirası olan Suriye, Mısır, Irak ve Balkanlardaki dindaş ve soydaşlarımıza yardım elimizi uzatsak Haçlı lobisi devreye girerek İslam birliğini, ümmetin kardeşliğini yok etmeye çalışıyor. 30 yıldır dâhili ve harici düşmanların desteklediği terörle mücadele ediyoruz. Yakın tarihi bir düşünelim. Gezi provokasyonu, 17-25 Aralık darbe girişimi, Kobani ayaklanması, terör eylemleri ve şimdi de postallı hainlerle uğraşıyoruz. 15 Temmuz’da çekilen fotoğrafı daha iyi analiz etmek için uzaklara gitmeye gerek yok. 100 yıl öncesine bir bakın.

 Sultan Abdülhamid Han Hazretleri’ne bir bakın. Abdülhamid Han’ı anlamak, dünyayı anlamaktır. Ulu Hakan vatanı şöyle anlatıyor; ‘Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir.

 Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir’ O günlerde bu güzel sözün sahibini pay-i tahttan indirenler, bugün de Başkomutanımızın hayatına kastetmeye çalıştılar. Unuttukları bir şey vardı, hürriyetine kastedenleri, ‘Kükremiş sel gibi bendini çiğneyip aşanlar’ düşmana ana yurdunu mezar yaptı. İşte bu vatan aşkı, işte göğsünüzdeki iman, sizi günlerdir bu meydan da tutuyor. Bizler için vatan kutsaldır. Ne diyor Mete Han; ‘Benden eğerimi isteyin vereyim, atımı isteyin vereyim, çadırı mı isteyin vereyim fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin, vermem, veremem. Vatanıma kem gözle bakanın gözlerini oyarım’ İşte bu ruh bizi zafere götürdü.”

 “CUNTACILAR, DEV PROJELERİ ENGELLEMEK İÇİN DARBE YAPTI”

 Başkan Sekmen, cuntacıların Türkiye’nin dev projelerini engellemek için darbe yaptığını hatırlattı. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Yaşanan darbe girişimine rağmen ekonomimiz üretmeye devam ediyor. Terör ve çevremizdeki ateş çemberine rağmen dünyada en hızlı büyüyen ilk 5 ülkeden biriyiz. Darbe girişiminde bulunan cuntacıların hedefi 3. Havalimanı, Kanal İstanbul, Yüksek Hızlı Tren hatları başta olmak üzere birçok vizyon projelerdi. Darbecilerin planının boşa çıkmasıyla birlikte Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak olan ve toplamda 100 milyar doları aşan Akkuyu Nükleer Santrali, TANAP, Yüksek Hızlı Tren, Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı, yerli otomobil, milli yolcu uçağı gibi Türkiye’yi dünyanın zirvesine taşıyacak dev projeler tüm hızıyla sürecek. Bakınız hainler iş başında. Telefonlardan arıyorlar, diyorlar ki, ‘FETÖ Terör Örgütü’nden dolayı tutuklamam olacak. Şu kadar para verirseniz bu işi sileriz.’ Uyanık olalım, asla bu oyuna gelmeyelim. Bu şekilde bir ablamızı arıyorlar, korkutarak önemli miktarda parasını bankadan alıyorlar. Asla bunları kaale almayalım. Bu şekilde bir telefon gelirse hemen anında emniyete, ilgili yerlere bildirelim. Bunlara asla fırsat vermeyelim. Biliyorsunuz kurt dumanlı günü sever. Maalesef böyle açgözlü fırsatçı dolandırıcılar var. Allah onlara da fırsat vermesin.”

 
Yeşilyurt uyardı
 
Ala: ‘Milletimiz demokrasiye sahip çıktı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK müdürü Bumin ve 7 memur açığa alındı
Erzurum'da FETÖ terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında ...
Olağanüstü Hal Kararnamesi yayımlandı
Resmi Gazetede yayımlanan 'Olağanüstü Hal Kararnamesi’ne göre 3 haber ...
Milli birlik coşkusu dorukta
Erzurum’un demokrasi nöbetinde var olan milli coşku adeta doruğa yükseldi
 
Şehit Sürücü ve Ellik’e vefa
Yakutiye İlçe Belediyesi, FETÖ/PDY tarafından yapılan hain kalkışmada ...
Özdemir, vatandaş taleplerini değerlendirdi
Erzurum Valiliği tarafından ikincisi düzenlenen Halk Günü toplantısı yapıldı.
Dadaşlar istiklal nöbetinde
Erzurum’da devam eden demokrasi nöbetinde Dadaşlar gösterdikleri milli ...
 
Efe'den darbe girişimine tepki
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 15 Temmuz'da ...
Başkan Sekmen ilçe turunda
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe ziyaretlerine devam ediyor.
Türkez: “Vatan size, siz Allah'a emanetsiniz..”
Türkez, Aziz Dadaşlar, Tarihin şeref levhasında kaydedilecek bu asil nöbetinizde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva