ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
2 Şubat 2020 Pazar - 07:04

Dadaşlar Kudüs için tek yürek

Erzurum’da ABD'nin ve İsrail’in Filistin'i işgal planına tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve miting programı düzenlendi.

Dadaşlar Kudüs için tek yürek

Erzurum’da ABD'nin ve İsrail’in Filistin'i işgal planına tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve miting programı düzenlendi.

Narmanlı Camii’nde toplanan Erzurumlular kortej halinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşı Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Kalabalık ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Kent Meydanı’nda basın açıklamasını okuyan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, “ABD Başkanı Donald Trump, Terörist İsrail’in güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen “Yüzyılın Anlaşması” adını verdiği planını açıkladı. Herkesçe malum olan ve emperyalizmin genel karakteri olan hukuku hiçe sayma alışkanlığı bu açıklamayla bir kere daha deklare edilmiştir.

Özellikle Kudüs’ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylemin meşrulaştırılması, daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan Siyonist İsrail’in yine kör bir inançla ABD tarafından desteklenmesi, terörün meşrulaştırılması ve yaygınlaştırılması noktasında kirli bir işbirliğidir. Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır” dedi.

“Yüzyılın Planı” denilen içeriğin Filistin’in küçültülmesi, Kudüs’ün bütünüyle işgal edilmesi, Filistinlilerin vatanlarından çıkarılması hükümlerinden ibaret olduğunu dile getiren Duman, “Kısaca, plan da anlaşma da soykırım, vahşet ve işgal diplomasisidir. ABD ve İsrail, altmış yılı aşan kan ve zulüm devleti tasarımıyla başaramadıkları büyük İsrail ve yok edilmiş Filistin hayalini, şimdi de bu yolla gerçekleştirmeyi deniyor. Postalla, kanla olmadı, kravatla ve kalemle deneyelim diyorlar. Bu anlaşmayı önemseyen, irdeleyen, konuşmaya ve uzlaşmaya değer gören herkesi Filistin’in düşmanı, Kudüs’ün satıcısı, Filistinlilerin soykırımcısı olarak tanımlarız. Hiç kimse, Filistin’e el koymaya, İsrail’e yol vermeye, ABD’ye refakat etmeye yeltenmesin. Bu coğrafya, insani değerleri herkese sunma noktasında cömert, insanlıktan nasipsiz her özneye, her devlete ve her zihniyete haddini bildirecek kadar mert insanların ve inanmışların coğrafyasıdır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalığa hitap eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kudüs bizim ilk kıblemizdir Kudüs, peygamberler yurdudur Kudüs, namazın beldesidir, miracın şahididir Kudüs, Mekke’dir, Medine’dir Kudüs, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirası Cennet Mekân Abdulhamid Han Hazretleri’nin davasıdır Kudüs, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri üzere; bizim onurumuzdur, haysiyetimizdir ve dahi kırmızıçizgimizdir İşgalci İsrail ve onların taşeronları kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor. Elbette seyretmeyeceğiz Elbette hiçbir şey yapmadan oturmayacağız Elbette ömrümüzü Selahaddin’leri bekleyerek geçirmeyeceğiz Bu saatten sonra her birimiz Selahaddin-i Eyyübi olacağız Bilinmelidir ki; Müslüman, zillet içinde olmaz, olmamalıdır Müslüman, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi tercih etmelidir Ve madem ölüm bir kez gelecek; o da herkes bilsin ki Allah için olmalıdır?

Buradan, Anadolu’nun muhkem kilidi olan Dadaşlar diyarından dünyanın jandarmalığına soyunan Amerika Birleşik Devletleri ve onun ilkesiz ve tutarsız Başkanı Trump’a sesleniyoruz: Ey siyonizme uşaklık eden Trump! Bugün burada Erzurum’da Kudüs dostlarıyla birlikte senin ve Siyonist dostlarınla birlikte hazırladığın sözde Barış Planı’na itiraz ediyoruz. Bilesin ki, Kudüs, Alem-i İslam’ın olmazsa olmazıdır Kudüs, din ve insanlık tarihinin en kadim fotoğrafıdır Ve Kudüs, işgal ettiğiniz Filistin devletinin başkentidir, öyle de kalacaktır! Sakın ola bizi Kudüs’le imtihan etmeye kalkmayın! Bu hatada ısrar ederseniz ve o mukaddes beldeye çökmeye kalkışırsanız; Vallahi her birimiz birer ebabil olur, başınızdan aşağı taş yağdırırız” diye konuştu. Konuşmaların ardından yapılan duaya meydanda toplanan yüzlerce Erzurumlu amin dedi.

 
Polisten kaçamadı
 
Kardelen TV yılın yerel televizyonu seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca’dan koronavirüs açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs bilim kurulunun toplanmasının ...
Anaların evlat nöbeti 151’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Evlat nöbetindeki aile sayısı 77’ye yükseldi
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve Diyarbakır’da HDP il ...
 
Büyük Türk düşünürü Kunanbayoğlu’na vefa
Kazakistan’ın Cumhurbaşkanı Tokayev, Abay Kunanbayoğlu’nun doğumunun 175. ...
Evlat nöbetindeki aile sayısı 76’ya yükseldi
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Sekmen’den dadaşlara teşekkür mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Dadaşlar, Dadaşlığın ne demek ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 149’uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Erzurum Büyükşehir yardımda öncüler arasında
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya ve Elazığ’da depremden ...
Gün Dayanışma Günü
Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrasında tüm Türkiye’de olduğu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva