ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Eylül 2019 Salı - 18:43

Dadaşlar Hasaneyn Yaylası Şenliklerinde buluştu

KEDFE'nin 11. Geleneksel Hasaneyn Yaylası Şenlikleri, Hasaneyn Yaylası’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen şenlikte piknik ağası Ahmet Kaya olurken, Erzurum’un yöresel halk oyunları ilgi ile izlendi.

Dadaşlar Hasaneyn Yaylası Şenliklerinde buluştu

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun (KEDFE) 11. Geleneksel Hasaneyn Yaylası Şenlikleri, hafta sonunda Hasaneyn Yaylası’nda düzenlendi.

Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürü Erhan Dündar, Erzurumspor Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, KEDFE Kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin, KEDFE 2. Dönem Başkanı Muhammet Şık, KEDFE Başkanı Tekin Dursun, bazı ilçelerin belediye başkan yardımcıları, İl Spor Müdürü Muzaffer Cintımar, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan, ilimiz ve ilçemizdeki siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri ile ilimizde yaşayan binlerce Erzurumlu katılım gösterdi.

Dursun, ‘Erzurum, bu memleketin çimentosudur’

Gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma yapan KEDFE Başkanı Tekin Dursun, “Öncelikle 11.sini düzenlediğimiz piknik şölenimiz Kocaeli’mize, memleketimize hayırlı olsun. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Dadaşlar birlik olursa Kocaeli güçlü olur. Kocaeli güçlü olursa ülkemiz güçlü olur. Bunun için bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. 11 yıldan bu yana emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere bu görevi layık gördüler. Biz de bu görevi devam ettirmeye gayret ediyoruz. Sizden aldığımız güç ve destekle bu güzellikler oluyor. Emek verenlere teşekkür ediyorum. Bizleri yağmur çamur demeden takip eden, yalnız bırakmayan hemşerilerime saygılarımı sunuyorum. Bizler her ne kadar çalışsak da sizin desteğiniz olmazsa olmaz. En kötü günümüz böyle olsun. 2022 Kültür Başkenti’nin Erzurum olması için imza kampanyası başlattık. Amacımız Erzurum’umuzun kültüre hizmet etmesi adına bu etkinliğe ev sahipliği yapmasını amaçlıyoruz. Bu programdan sonra Erzurumspor için Kocaeli’de bir yemek programı yapacağız. Erzurum, bu memleketin çimentosudur. Erzurum’u güçlü kılmak bizim vazifemizdir” dedi.

ÜNEŞ, ‘ERZURUMSPOR’A İZMİT’TEN DE CİDDİ BİR KATKI OLDU’

Erzurumspor Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, “Tribünlerden alışığım ama biraz heyecanım var. Ben öncelikle Tekin Dursun başkanımız başta olmak üzere kıymetli yönetimini, protokol üyelerini, dadaşları, herkesi saygı ile selamlıyorum. Ligi iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Başkanımızla da konuşmuştuk. Bu programa eşlik edeceğimizi ifade etmiştik. Şükür ki takımımız galip geldi. 34 haftalık maraton sonunda şehrimizin takımını inşallah Süper Lig’e taşıyacağız. Geçtiğimiz günlerde Erzurumspor için başlattığımız kampanyaya hemşerilerimiz destek verdi, çok ciddi katkı sağladı. İzmit’ten de ciddi bir katkı oldu. Ben değerli başkanımıza, Tekin Dursun’a vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ediyorum. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah yine bir araya geleceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından Erzurumspor Kulüp Başkanı Üneş, KEDFE Başkanı Dursun’a Erzurumspor forması hediye etti. KEDFE Başkanı Dursun da Erzurumspor Başkanı Üneş’e çift başlı kartal figürü plaketi hediye etti.

Konuşmaların ardından Kocaeli Erzurum Halk Oyunları Topluluğu, Erzurum’a ait oyunlar oynayarak kültürlerini etkinlikte yaşatmış oldu. Oynanan halk oyunları, halkın büyük bir ilgisini çekti. Oyunların ardından piknik ağasının seçimine geçildi. Piknik ağası, gerçekleştirilen etkinliğin oluşmasında katkıları olan Ahmet Kaya oldu. At üstünde protokolü selamlayan Piknik Ağası Kaya’ya oltu taşı tesbih hediye edildi.

 
Çalışma ve İş Kurumu’ndan işbirliği protokolü
 
Erzurumspor PFDK’ya sevk edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şule Yüksel Şenler ve Ahmet Haluk Dursun’a vefa
Muş Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında, geçtiğimiz günlerde hayatlarını ...
Orhan muhtarlarla istişare etti
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye Kaymakamlığı’nın ...
Yakutiye Belediyesi dua alıyor
El sanatlarına gönül vermiş ev hanımları, kurs sürecinde büyük emek ve ...
 
ASİMDER’den kara haç tepkisi
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Soğanlı Geçidi tabelası, magandaların hedef tahtası oldu
Dünyanın en tehlikeli yolu Bayburt-Trabzon sınırındaki Soğanlı Dağı geçidinde ...
Terörden temizlenen yaylalarda moda rüzgarı esti
Aslen Hakkarili olan moda tasarımcısı Hicran Önal, ata toprağında kendisine ...
 
DAP’ın desteğiyle bir hayal gerçek oldu
Cevizi ile meşhur Hekimhan ilçesi artık alıçtan yapılan sirke ile de tanınacak. ...
Kızının nikahını kıydı
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kızı Dilek Çimen’in Veysel Kara ...
Yaylalarda "koç katımı" geleneği
Doğu Anadolu Bölgesinde yaz mevsimini yaylalarda geçiren hayvancılıkla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva