ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
12 Eylül 2015 Cumartesi - 03:22

Dadaşkent’te Kentsel Dönüşüm atılımı

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Dadaşkent 200 Evler’de 220 konutun kamulaştırılacağı müjdesini verdi.

Dadaşkent’te Kentsel Dönüşüm atılımı

DADAŞKENT - 200 EVLER KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA

Başkan Muhammed Cevdet Orhan, 2016 yılında Dadaşkent semtinde 200 Evler’de 220 konutun kentsel dönüşüm projesine alındığını belirterek, "Aziziye Belediyesi olarak daha önce başlatılan projelerin devamı niteliğinde yapmış olduğumuz çalışmalar var. İlçemiz Dadaşkent ve Ilıca yerleşim birimlerinden oluşmaktadır. Her ikisinde farklı projeler üretmekteyiz. Bunların önceliklerinden birisi kentsel dönüşüm projesi çalışmalarıdır. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Bu süreçte yapılacak ön protokol ile projeyi sonuçlandırıp 200 evlerin kentsel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Dadaşkent'te önemli projemizden birisi 200 Evler’in dönüşümü. Kamulaştırma ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen bu projeyi başlattık. Hak sahipleri ile bu sene görüşerek 2016 yılında kentsel dönüşüme başlayacağız." ifadelerini kullandı.

"AZİZİYE'DE ÇARPIK YAPILAŞMAYA SON VERİYORUZ"

Başkan Muhammed Cevdet Orhan, açıklamasında şunları kaydetti; “Kentsel Dönüşüm oldukça hassas ve çok fazla dikkat isteyen bir konu. Tüm hassasiyetleri dikkate alarak projemizi hazırladık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunduk. Projemize onay verdiler ve Dadaşkent ile Ilıca'da dönüşüm konusunda öncelik kazandı. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, onları hak sahibi yapacak şekilde dönüşümü başlatıyoruz. Bu dönüşüm ilçemizdeki çarpık yapılaşmayı bitirecek ve Aziziye İlçemiz Türkiye’nin en yaşanabilir ilçelerinden birisi olacaktır.

BİN 400 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU

Kamulaştırma projesi tamamlanmış olan Gezköy var. Burada bir de yurt projesi inşaatımız devam ediyor. Önümüzdeki sezon açılacak. Üniversite öğrencilerimiz için bin 400 kapasiteli yurt hizmet binasını hizmete açılacak. Gezköy'ün hemen yan tarafından konut alanı olarak ayrılmış bir toplu konut idaresi ile başlayacağımız bir proje daha var. 300 dönümlük alanda konut yapacağız. Toplu Konut İdaresi’yle birlikte buranın dönüşümünü sağlayarak, hemşerilerimize daha rahat ve daha ferah bir yaşam alanı sunmak için çalışıyoruz. Dadaşkent'in en büyük avantajı yüksek katlı binaların olmamasıdır. Cadde ve sokakların da geniş bir şekilde yer alması ve bahçeli evlerin tercih edilmesi, bunlar cazip gelen noktalar. Biz de zaten yaptığımız imar planlarındaki revizyonla yapının bozulmadan devam etmesine önem veriyoruz.

"DADAŞKENT SAKİNLERİNİN MEZARLIK YERİ VE HAMAM İSTEĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"

Üç katı geçmeyecek villa alanlarının oluşturulması, park, bahçe, sosyal tesis alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, bunların tamamı ile ilgili bu süreçte tamamlanarak uygulanması kısa zamanda gerçekleşecek. Bizim seçimde söz verdiğimiz iki önemli projemiz vardı. Birisi Dadaşkent sakinlerinin en çok istediği mezarlık yeri ve hamam. Kompleksin içerisinde bulunan bir alanda yeriliyor. İki halı saha, düğün salonları, havuz ve hamamın yer aldığı tesis olacak. Bir müteşebbis eli ile yaptırdık. Allah nasip ederse Ekim ayında açılışını yapacağız. Yarımca yolu üzerindeki mezarlık alanı 35 bin metrekare alan üzerinde olacak.

"ILICA'NIN ANA AK SICAKLIĞI DEĞİŞECEK"

Ilıca'da kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. 380 konut, 114 iş yeri ve bir camiinin yer aldığı proje çalışmaları devam ediyor. Ilıca'nın ana ak sıcaklığı değişecek. Yeni çarşının yer aldığı projede ana cadde üzerinde yeni iş yerlerinin yükselmesi ile bitecek. Amacımız 2016 yılında faaliyete geçmesini sağlamak.

"TERMAL KAPLICALARIMIZA İNANILMAZ İLGİ VAR"

Turizmi ön planda tutmak adına biz çalışmalarımıza önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl 18 aile kabini hizmete girdi. Bu havuzlarımızda ciddi bir tadilat yaptık. Termal tesislere inanılmaz bir ilgi var. Hafta sonları kapasite çok dolduğu için bazı durumda müşterilerimizi bekletmek durumunda kalıyoruz. Hijyen ve suyun sıcaklığı konusunda hiç bir problemimiz yok. Bütün misafirlerimizi gönül rahatlığı ile tesislerimizde ağırlayabilecek standardımıza kavuştuk. Hem soyunma, hem dinlenme alanlarının bulunduğu bölümde ayrıca havuzun etrafında şezlong minderleri ile birlikte bir bar, bir cafe yaptık. Büyük bir masaj odası yaptık. Birinci önceliğimiz hijyen oldu. Hizmetin kalitesini de bu anlamda artırdık. İlgi ve alaka yoğun şekilde devam ediyor. Amacımız yatırımcıları da bölgemize çekerek bölgemizi termal turizm merkezi haline getirmek.”

"BAŞKAN SEKMEN'İN DESTEĞİ ÇOK BÜYÜK"

Yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Başkan Orhan, "İlçemize büyük katkılarını esirgemeden ekibi ile birlikte fedakarca destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum. Bizim altından kalkamayacağımız birçok iş var. Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde hemşehrilerimize kaliteli hizmet sunmanın huzurunu yaşıyoruz.

"69 MAHALLE/KÖYE HİZMET"

Bizim mahalle statüsünde köyümüz bulunuyor. O mahallelerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle alt yapı ve yol çalışmaları yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Biz kilit taş çalışmasına ağırlık veriyoruz. Köylerimizin ihtiyaçlarını birer birer gideriyoruz. Çok sayıda köyümüzde köy konağı, imam evi, WC gibi ortak ihtiyaçları giderdik.

"AMACIMIZ, HİZMET ODAKLI"

Bizim hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde, köylerimizde bu tür sosyal donatıların tamamlanmasını sağlamak olacak. Öncelikle tarımla uğraştıkları için destek olabileceğimiz proje bağlamında desteklerimiz sonuna kadar devam edecek. Böylelikle amacımız hizmet odaklı, hangi noktalarda olursa olsun hizmete nerede ihtiyaç varsa o noktaların ihtiyacını karşılamaktır.

"ÖNCELİĞİNİZ, ÖNCELİĞİMİZDİR" DEDİK

Biz göreve geldiğimizde bir anket çalışması yaptırdık. "Önceliğiniz, önceliğimizdir" anket çalışmasının sonucuna göre hareket ettik. Vatandaşlarımıza İhtiyaçların ne derece karşılanıp karşılanmadığını yapacağımız anketle belirleyeceğiz. Kendilerine soracağız. Hemşehrilerimizin beklentilerinin karşılık bulması noktasında azami gayret sarfediyoruz.

 
Ziyaret Tepesi’nde milli görkem
 
Ardahanlılar Haykırdı: ‘Kahrolsun PKK’
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gereksiz 19 Ocak 2017 Perşembe 17:16

2015 den beri 200 evler sokulecek diyorlar aradan tam 2 yılggeçtiorta bbişeyyok llütfenkesin birsey soylesinler

Yorumu oyla      6      4  
ahmet yilmaz 23 Kasım 2015 Pazartesi 13:23

Başkanim 2016 ya girecegiz ne zaman hak sahibleriyle görüşeceksiniz yada birakin mütaitler yapsin neden bu kadar gecikiyor

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de dev buluşma
AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi, bugün saat 10.00'da yapılacak. ...
AK Gençlerden şühedaya vefa
AK Parti Bayburt Gençlik Kolları Başkanlığı şehitler için Mevlid-i Şerif okuttu.
Kılıç ve Akgül'den birlik mesajı
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube ...
 
Ağar, AK Parti’den aday adayı oldu
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde önemli görevler üstlenen Büyükşehir Belediyesi ...
Erzurum seçim istatistikleri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 1983’te 283 bin 840 olan seçmen sayısı 2015’de ...
Sekmen: ‘Aklınızı başınıza alın’
Sekmen, ‘Erzurum’dan, yiğitler diyarından, dadaşlar diyarından sesleniyorum. ...
 
Hdp milletvekili, teröristin cenazesine katıldı
Erzurum HDP Milletvekili Seher Akçınar Bayar, Tunceli’de polis merkezine ...
Milletvekili Aydın uyardı
İçinde bulunduğumuz kaos ortamı karşısında ülkücüleri ve MHP'lileri uyaran ...
‘Başkanımız sağ olsun’
Muhtar Fatih Bayrak, iki dönemdir muhtarlık yaptığını belirterek "Ali ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva