ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Kasım 2014 Salı - 02:48

Dadaş Alim’e vefa

İstanbul İl Müftülüğü, Üsküdar Belediyesi ve Marmara Üniversitesi birlikteliğiyle Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde, düzenlenen sempozyumla Diyanet işleri Başkanlarının hocası diye anılan Erzurumlu büyük İslam alimi Ömer Nasuhi Bilmen sempozyumla anıldı.

Dadaş Alim’e vefa

İstanbul İl Müftülüğü, Üsküdar Belediyesi ve Marmara Üniversitesi birlikteliğiyle Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde, düzenlenen sempozyumla Diyanet işleri Başkanlarının hocası diye anılan Erzurumlu büyük İslam alimi Ömer Nasuhi Bilmen sempozyumla anıldı.
GÖRMEZ’İN SUNUMU
Açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Yüce rabbimiz ilk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa'yı işgalcilerin istilasından kurtulmayı bütün ümmeti Muhammed'e nasip eylesin" dedi
BİLMEN’İ RAHMETLE ANIYORUZ
Sempozyum sebebiyle yad edilen Erzurumlu Büyük İslam alimi Ömer Nasuhi Bilmen'i rahmet ve minnetle andığını ifade eden Görmez, Anadolu topraklarının vatan edildiği günden bu güne bu toprakların dini ve manevi hayatına hizmet eden, ilmin kaynağı olmuş Ömer Nasuhi Bilmen gibi büyükleri rahmetle yad ettiğini dile getirdi.
TEŞEKKÜR
Hz. İbrahim'in Kuran-ı Kerim'de geçen 'Allah'ım benden sonra başkaları tarafından hep sıdk ile hayır ile yad edileyim duasını okuyan Görmez, "Cenabı hak hepimizi hayırla yad edecek işlerde muvaffak eylesin. Bu gün Ömer Nasuhi Bilmen hocamızı hayırla yad etmek için tertip edilen toplantıda emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etmeyi, yerine getirilmesi gereken bir vazife olarak görüyorum" diye konuştu.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLARININ HOCASI
Ömer Nasuhi Bilmen hakkındaki düşüncelerini anlatan Görmez, "Hocamız, bütün diyanet işleri başkanlarının hocası konumundadır. Her bir diyanet işleri başkanının farklı ve güzel meziyetleri olmuştur, fakat iki hocamız var ki bunlar Ahmet Hamdi Akseki ve Ömer Nasuhi Bilmen hocalarımız, bizler itikadı, ibadeti ve ahlakı onlardan öğrendik. Elbette diğer hocalarımızın da payı var ancak bu hocalarımız sadece başkanlık ve müftülük yapmadılar. bu hocalar milletin en zor zamanlarında, milletin çocuklarına dini ilim konusunda kaynak oldular" şeklinde konuştu.
BİLMEN VE ESERLERİ
Milyonlarca insanın itikadı Ömer Nasuhi Bilmen'in kitaplarından öğrendiğine dikkati çeken Görmez, İnsanların İslamın güzel ahlakını onun kitabından tehessüf ederek öğrendiğini belirti.
Kendinden önceki başkanların ne gibi süreçler yaşadığını öğrenmek için özlük dosyalarını incelediğini dile getiren Görmez, şöyle konuştu:"Eski diyanet işleri başkanlarımız ne tür sıkıntılar çekmiş ve başlarından neler geçmiş, öğrenmek için resmi yazılar üzerinden incelemelerde bulundum. Sadece Ömer Nasuhi Bilmen hocanın dosyalarında Milli Birlik Komitesinden ve cumhurbaşkanlığından gelen şikayetleri dikkate aldığımızda ne tür çileler çekildiğini net bir şekilde görebiliyoruz. 27 Mayıs 1960'ta yapılan darbe sonrası diyanet işleri başkanlığına atanan Ömer Nasuhi Bilmen sadece 9 ay başkanlık görevi yürütmüştür. Başkanlık süresinin bu kadar kısa olmasının sebebi gizlidir ve bir yerlerde yazmaz ancak hocamızın görev süresince kayıt tutulan iki büyük defter incelendiğinde yaşanan durumlar aydınlığa kavuşmaktadır."
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ömer Nasuhi Bilmen'in darbe sonrası ezan ve Kuran-ı Kerim'in türkçe okutulması söylemlerine karşı verdiği haklı mücadeleden ötürü görevinin bu kadar kısa sürdüğünü ifade etti.
"İSLAM TOPLUMLARI TARİHİN EN ZOR SÜRECİNDEN GEÇİYOR"
İslam toplumlarının tarihin en zor sürecinden geçtiğine dikkati çeken Görmez, şu şekilde konuştu:
"Gerçekten İslam toplumları ve dini mübin İslam, tarihin en zor süreçlerinden geçiyor. Yüce rabbimiz bütün alemi İslama vahdet şuuru ve ümmet bilinci lütfetsin. İlk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa'yı işgalcilerin istilasından kurtulmayı bütün ümmeti Muhammede nasip eylesin."
Sempozyuma, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra çok sayıda imam hatip lisesi öğrencisi ve ilgili vatandaş katıldı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 8-9 Kasım'da düzenlenecek ve 6 oturumdan oluşan sempozyumda Bilmen'in hayatı, eserleri, ilmi kişiliği, bulunduğu görevler, fıkıh, tefsir, hadis, kelam, tarih ve edebiyat alanındaki çalışmaları ele alınacak
ÖMER NASUHİ BİLMEN'İN KABRİ ZİYARET EDİLDİ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sempozyum öncesi, Ömer Nasuhi Bilmen'in Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'ndaki kabrini de ziyaret etti.
Ziyarete Görmez'in yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran katıldı.
Sabah erken saatlerde gerçekleşen kabir ziyaretinde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından İstanbul eski Müftülerinden Abdurrahman Şeref Güzelyazıcı, Gönenli Mehmet Efendi ve Osmanlı Şeyhulislamlarından Ali Haydar Efendi'nin de kabirleri ziyaret edilerek dualar okundu.

 
Erzurumspor’un 11’inci hafta en’leri
 
Çevre’den temiz hava seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İpek Dombıra’yı anlattı
Semih İpek adına türkü yakılan kadim Türk sazı “Dombıra”yı anlattı. Zaman ...
Aziziye’den Şühedaya eserli vefa
Aziziye Belediyesi, Erzurum tarihi açısından büyük önem arzeden değerli ...
Erzurum cağ kebabı Orman Park’ın markası oldu
Sakaryalıların uğrak mekânlarından olan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ...
 
Başkan eşlerinden büyükşehir çıkarması
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in eşinin de bulunduğu,büyükşehir ...
On binler ecdadıyla buluştu…
Osmanlı tarihinde 93 Harbi olarak bilenen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nın ...
Ciritte heyecan dorukta
Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası finali Antalya’da devam ediyor.
 
Polis Fm tarihin sesi oldu
93 Harbi, Aziziye Savaşı ve 9 Kasım 2014 sabahı Aziziye tabyalarına gerçekleştirilecek ...
Palandöken’de Aşure Bereketi
Palandöken Belediyesi Muharrem Ayı’nın onuncu günü olan Aşure günü dolayısıyla ...
Müezzin Abdullah Efendi ismi unutulmayacak
Yakutiye Belediyesi tarafından Şükrü Paşa semti Çaykur Caddesi Kocatepe ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva