ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Haziran 2018 Pazartesi - 17:49

Dadaş Ala’ya yoğun ilgi

Mudanya Erzumlulular Derneği’nin iftarında konuşan Ala, “İslam ülkeleri dünya petrolünün üçte ikisine sahip fakat petrolümüz olmamasına rağmen, en güçlü İslam ülkesi Türkiye’dir” dedi.

Dadaş Ala’ya yoğun ilgi

Eski İçişleri Bakanı ve 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala seçim çalışmalarını Mudanya ziyaretiyle sürdürdü. Mudanya Erzumlulular Derneği’nin iftarında konuşan Ala, “İslam ülkeleri dünya petrolünün üçte ikisine sahip fakat petrolümüz olmamasına rağmen, en güçlü İslam ülkesi Türkiye’dir” dedi.

Yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanan Mudanya Sahili’nde halkla buluşan Ala, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşla yakından ilgilenen Ala, kendisiyle konuşmak isteyen hiçbir vatandaşı geri çevirmeyerek, hem vatandaşın gelecek dönem beklentilerini dinledi, hem de seçimler için destek istedi.

Sonrasında Mudanya Erzurumlular Derneği’nin iftar programına katılan Ala, burada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, MHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Muhammet Lütfi Taşçı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Mudanyalı Erzurumlular ile bir araya geldi.

“DÜNYADA ÖNEMLİ BİR AKTÖR HALİNE GELDİK”

Programda bir konuşma yapan Ala, Türkiye’nin son yıllarda aldığı mesafeyle bütün İslam coğrafyasında, Orta Doğu'da, Balkanlar'da ve dünyada önemli bir aktör haline geldiğini söyledi. Ala, “Bugün bu coğrafyalarda faaliyette bulunmak isteyen ABD, Rusya gibi büyük güçler önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan fikir almak zorunda kalıyor” dedi.

Ala sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz sene G20 dönem başkanlığını üstlenerek, Antalya’da bir zirve düzenledik. Amacımız bunun daha da ötesine de geçerek, dünyanın güçlü 10 devleti arasına girmektir. Bunu başka bir İslam ülkesi başaramaz. Çünkü biz, en güçlü, en demokratik, ekonomisi en güçlü İslam ülkesiyiz. Dünya petrol rezervlerinin 3'te 2'si İslam ülkelerinde fakat biz petrol sahibi olmadığımız halde en güçlü İslam ülkesiyiz, bunu da sizin sandıkta koyduğunuz istikrar iradesiyle sağlıyoruz. Bizim petrol kuyularımız yok ama sandığımız var. Sandığın ortaya koyduğu yönetim anlayışı, petrolün yapamadığını yaptı ve bizi bu noktalara getirdi. Gelecek dönemde sizlerin de desteğiyle daha ileri noktalara gideceğiz.”

Türkiye’nin savunma sanayinde çok önemli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Ala, “Eskiden parasını vererek alamadığımız silahları artık kendimiz yapıyoruz. İnsansız hava araçları, taarruz helikopterleri, tanklar yapıyoruz. Bizim insan gücümüz buna müsait, Türkiye’nin gücü buna müsait, yeter ki uygun iklim oluşsun. Bu iklimi bize sağlayan sizin sandıkta gösterdiğiniz istikrar iradesidir, sizin her birinizin iradesinin Türkiye’de başardıkları bunlardır. Şu an dünyadaki en büyük 10 projenin 5i Türkiye’de. Fırsatımız var, imkânımız var, gelecek dönemlerde daha da büyük projelerle daha da güçlü Türkiye’ye emin adımlarla yürüyeceğiz” diye konuştu.

Âlâ, Bursa’nın birçok ülkenin ticaret hacminden daha fazla ticaret hacmine sahip olduğunu söylerek, “Bursa’da 5 katrilyona yakın kamu yatırımı yaptık. Bursa’nın ihracat gelirini 2 milyar dolardan 14 milyar dolara çıkardık. Dünyada 100 ülkenin gerçekleştiremediğini Bursa tek başına gerçekleştiriyor. Bursa’nın başardıkları dünyaya örnek oluyor” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI, GÖNÜL İTTİFAKIDIR”

25 Haziran sabahı Türkiye’nin daha da şahlanmış bir şekilde, aydınlık yarınlara uyanacağını söyleyen Muhammet Lütfi Taşçı ise, “Cumhur ittifakı sadece bir seçim ittifakı değil, gönül ittifakıdır. Biz el ele, gönül gönüle verdiğimiz sürece bizim önümüzde kimse duramaz” şeklinde konuştu.

İftar programının ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği toplantıya katılan Ala, burada 26. Dönem AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun ile birlikte dernek üyeleri ve halkla bir araya gelerek, derneğin faaliyetleri ve seçim süreci ile ilgili istişarelerde bulundu. Ala ziyaretlerine gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

 
Baraj kapakları kapatılınca çok sayıda balık telef oldu
 
‘Oyunları bozduk’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baraj kapakları kapatılınca çok sayıda balık telef oldu
Erzurum’un İspir ilçesi Karakale köyünde bulunan Arkun Baraj kapakları ...
Akpınar: Akan her damla kanın hesabını soracağız
Ramazan Ayı içinde hain terör örgütünün saldırıları sonucu 10’a yakın ...
Bulutlar esnafla buluştu
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, esnaf ve halk buluşmalarını sürdürüyor
 
Yurdigül, üniversite öğrencilerine konuk oldu
Erzurum’un Dadaşkent semtinde oturan bir grup üniversiteli genç, sosyal ...
Yakutiye’de türbe hassasiyeti
Erzurumluların "Türbe var" diyerek dokundurmadığı yapı kentsel dönüşüm ...
Sağanak ulaşımı durdurdu
Erzurum'da etkili olan yağmur, araç ve yaya trafiğini olumsuz etkiledi. ...
 
Aziziye Çermik Festivali’ne hazırlanıyor
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Küçük Metal Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti yaptı.
Kaya parçası otobüsün camından girip çıktı: 1 yaralı
Tunceli’de dağlık alandan kopan bir kaya parçası yolcu otobüsünün ön camından ...
Yargıda Birlik Derneğinden iftar buluşması
Yargıda Birlik Derneği’nin “5. Geleneksel İftar Programında üyeleriyle Kars’ta bir araya geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva