ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Nisan 2018 Pazartesi - 16:35

DT Erzurumlu yazarları keşfetti

Atatürk Üniversitesindeki Yazarlık Ana Sanat Dalı, Devlet Tiyatrosuyla büyük bir projeye imza attı. Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt’un başlattığı proje üç gün boyunca devam etti.

DT Erzurumlu yazarları keşfetti

Atatürk Üniversitesindeki Yazarlık Ana Sanat Dalı, Devlet Tiyatrosuyla büyük bir projeye imza attı. Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt’un başlattığı proje üç gün boyunca devam etti.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce Türk tiyatrosunun gelişimine katkı sağlamak ve Türkiye'deki tiyatro oyun yazımının yaygınlaşması amacıyla düzenlenen "Oyun Yazarlarının keşfi projesi" programı Erzurum’da gerçekleştirildi.

Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalının ortaklaşa olarak düzenlediği programın Erzurum ayağı 3 gün boyunca devam etti. Programa Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, Devlet Tiyatrosu Edebi Kurul Başkanı Bozkurt Kuruç, Başrejisör Hakan Çimenser, Başdramaturg Canan Kırımsoy ile çok sayıda yönetmen, oyuncu ve dramaturg katılırken, Atatürk Üniversitesinden de Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı öğretim üyeleri iştirak etti.

KURT: KAPILARIMIZ GENÇ YAZARLARA ARDINA KADAR AÇIK

Programın açılış konuşmasını yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, genç yazarların Türk Tiyatrosuna katkı sağlamalarını amaçladıklarını belirterek, "Türkiye'nin her tarafından yeni yazarlar çıkmalı. Kapımız ardına kadar hepsine açık. Türk kültürünün sandıklar dolusu hazinesi var. Yazmaktan korkmayın, mutlaka sizin yazdığınız eseri birisi bulur, gün yüzüne çıkartır. Genç yazarlarımızı destekliyoruz. Bu sene yine daha önce devlet tiyatrosunda hiç oynanmamış, yazarlarımızın eserleriyle 12 bölge tiyatromuzu açacağız. Yeni yazarlara, genç yazarlara çok önem veriyoruz" dedi.

BULAT: EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ

Programın açılışında bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat de böyle bir projenin kendileri açısından çok değerli olduğunu dile getirerek, “fakülte olarak dolu dolu etkinlikler ve çalışmalar yapıyoruz. Özellikle öğrencilerimizin gelişmesi ve ülkemize alanlarında layıkıyla hizmet etmeleri için donanım kazandırmaya büyük gayret sağlıyoruz. Bu proje de buna doğrudan hizmet edecek olan bir çalışma. Böylesi bir projeye ev sahipliği yapmak bizi ayrıca mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

AYDEMİR’DEN GENEL MÜDÜR KURT’A TEŞEKKÜR

Proje ile yürütülen atölye çalışmaları hakkında görüşlerini dile getiren Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Bünyamin Aydemir ise Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt’un Erzurum’a ve bölümlerine olan ilgisinden dolayı minnet duyduklarını ifade ederek, “sayın Genel Müdür bölümümüze ve öğrencilerimize oldukça özenli ve sıcak yaklaşımlar sergiledi. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu ederken, sorumluluğumuzu da iyi ce perçinledi” dedi.

ÖĞRENCİLER YAZDIKLARI OYUNLARI PAYLAŞTILAR

Yazarlık Sanat Dalı öğrencilerinin 3 günlük atölye çalışmaları boyunca yazdıkları oyunları devlet tiyatrolarından gelen heyetle paylaşma imkanı bulduklarını anlatan Yard.Doç. Dr. Aydemir, bu durumun öğrencileri fazlasıyla motive ettiğini söyledi. Yazarlık Sanat Dalı Başkanı Yard.Doç. Dr. Aydemir, öğrencilerin ayrıca atölye yürütücülüğü yapan Devlet Tiyatrosu sanatçıları ve yöneticilerinin deneyimlerinden de yararlanma fırsatı elde ettiklerini, bu durumun da öğrencilerin eğitim süreçlerine ciddi katkı ve kazanımlar sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Bu arada 3 gün devam eden atölyelerde 10 yazarlık öğrencisinin 10 oyunu üzerine çalışmalar yapıldığı öğrenildi. Yoğun geçen çalışmalar sonucunda üzerinde fikir birliğine varılan oyunların çeşitli sahnelerde oynanma imkanına sahip olacağı bildirilirken, özellikle bölge tiyatrolarının açılış oyunlarının genç yazarların yazdıkları oyunlardan oluşacağı öğrenildi

 
Cumhurbaşkanı: ‘Doğu’yu ihmal etmeyin’
 
Aziziye’de ‘Toplum ve Siyaset’ gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkut’tan şehircilik yorumu
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Mimar Sinan'ı ...
“Tek Köyün Muhtarları” yoğun ilgi buldu
Erzurum’un ünlü tiyatro sanatçılarından Teyo Pehlivan tiplemesiyle ün ...
Engelliler'den Afrin Şehitlerine vefa
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ...
 
Yıldırım ‘Yare Söyle’de ağlattı
TRT Müzik kanalında Perşembe akşamları yayınlanan ‘Yare Söyle’ programına ...
Şehit Ozan Kağızmanlı Hıfzı’ya vefa
Kağızman'ın yetiştirdiği en usta şairlerden Kağızmanlı Hıfzı'nın Ermeniler ...
Barlak’tan Polis Haftası mesajı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, Polis Teşkilatı’nın ...
 
Efsane Dadaş Ağıt'ı seslendirdi
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi kuruluşunun birinci yıldönümünü ...
TDV’de Polat dönemi
Türkiye Diyanet Vakfının yeni genel müdürü Mehmet Savaş Polat oldu.
Doğu Anadolu tarihi gün yüzüne çıkıyor
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva